Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζονται τρείς πυρκαγιές στα Μέγαρα, την Καρύταινα και Κατάρα.
- Στόχος της κυβέρνηση η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.
- Εκτεταμένες έρευνες για τους 22 δραπέτες απο τον Αυλώνα.
- Τον Μάρτιο η δίκη των Τούρκων που ύψωσαν σημαία στην Κάλυμνο.
- Σε εξέλιξη νατοϊκή άσκηση στην Αλβανία.
- Εντατικοί έλεγχοι στα οδικά δίκτυα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ηττα του Ολυμπιακού με 3-2 απο την ισπανική Μπέτις Σεβίλης.
- Ο προπονητής της κολύμβησης Γιώργος Μαθάς, κατάφερε να διασχίσει την Μάγχη.
- Την πρώτη της ήττα σε φιλικά παιχνίδια στην Ιταλία, γνώρισε η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ,από την τουρκική Ούλκερ με 65-63.
- Η πρωταθλήτρια μας του τένις, Λένα Δανιηλίδου, κατέκτησε το διεθνές τουρνουά, που έγινε στην Κωνσταντινούπολη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζονται τρείς πυρκαγιές στα Μέγαρα, την Καρύταινα και Κατάρα.

Σε έξαρση ηταν το πρωί οι πυρκαγιές στον Αγιο Ιωάννη Μακρινό στο Αλεποχώρι Μεγάρων και στον Κουρουνιό Καρύταινας Αρκαδίας, που ξέσπασαν χτες το βράδυ. Με μια εστία συνεχίζεται η φωτιά στη θέση Ζάλα στον Αυχένα Κατάρας, ενω υπο μερικό έλεγχο ηταν η φωτιά στην Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου. Προσάγεται σήμερα στο Αυτόφωρο Αιγίου με την κατηγορία για εμπρησμό από πρόθεση ο Γιώργος Σταυρόπουλος, για φωτιά, που έβαλε φωτιά σε μοναστήρι στην Αιγιαλεία. Στην Αττική ήρθη η απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ στις δασικές περιοχές.

Στόχος της κυβέρνηση η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

Την αισιοδοξία του οτι η φετεινή διοργάνωση της 63ης ΔΕΘ θα αντικατοπτρίζει την επιτυχημένη πορεία της οικονομίας μας, εκφράζει ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σε σχετικό μήνυμά του, επισημαίνοντας παράλληλα την συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών με στόχο την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ. Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει οτι η οικονομία μας έχει περισσότερες πιθανότητες να σταθεί με αξιώσεις στο διεθνή ανταγωνισμό υπο την προϋπόθεση οτι θα απελευθερωθεί απο τα ασφυκτικά δεσμά του κράτους και τη βαριά φορολογία.

Εκτεταμένες έρευνες για τους 22 δραπέτες απο τον Αυλώνα.

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των 22, που απέδρασαν το βράδυ του Σαββάτου από τις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 18 από αυτούς, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή.Ευθύνες στους φύλακες και τους σωφρωνιστικούς υπάλληλους, επέρριψε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ δύο εισαγγελείς διεξάγουν κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Τον Μάρτιο η δίκη των Τούρκων που ύψωσαν σημαία στην Κάλυμνο.

Για τις 21 Μαρτίου 1999 ορίστηκε η δίκη για τους δύο Τούρκους, που χθες ανήρτησαν τη σημαία τους σε στύλο της ΔΕΗ, στο λιμάνι της Καλύμνου. Ο εισαγγελέας της Κω άσκησε εναντίον τους δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης και προσβολής εθνικού αισθήματος και ακολούθως αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Με ψυχραιμία και ευθύνη αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση την υπόθεση, δηλώνουν ο υπουργός Τύπου και το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για ανοχή, που αποθρασύνει την Αγκυρα.

Σε εξέλιξη νατοϊκή άσκηση στην Αλβανία.

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ στη περιοχή Μπίζε στη Δυτική Αλβανία, στην οποία συμμετέχουν 1700 στρατιώτες απο 14 χώρες του ΝΑΤΟ, ενω η Ελλάδα εκπροσωπείται με ένα C-130, δύο F-16, δύο ελικόπτερα και ένα λόχο αλεξιπτωτιστών. Στόχος της άσκησης είναι να δοθεί το μήνυμα προς τη Σερβία ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να επέμβει ανά πάσα στιγμή στην περίπτωση που κλιμακωθεί η ένταση στο Κοσσυφοπέδιο.

Εντατικοί έλεγχοι στα οδικά δίκτυα.

Διαταγή, για πρόσθετους τροχονομικούς ελέγχους, σε όλη την Ελλάδα, εξέδωσε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά την αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων, που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Θα ενταθούν στο έπαρκο οι έλεγχοι οχημάτων, αλκοτέστ, υπερβολικής ταχύτητας, κίνησης στο αντίθετο ρεύμα, αντικανονικού προσπεράσματος και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων, που αποτελούν γενεσιουργό αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, τονίζεται στη διαταγή και στους παραβάτες θα εφαρμόζονται αυστηρά οι κείμενες διατάξεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηττα του Ολυμπιακού με 3-2 απο την ισπανική Μπέτις Σεβίλης.

Την ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός στον ``μικρό τελικό`` του διεθνούς τουρνουά που έγινε στην Χουέλβα της Ισπανίας από την Μπετις Σεβίλης με 3-2 και έτσι οι ``ερυθρόλευκοι`` έμειναν τέταρτοι στην τελική κατάταξη.

Ο προπονητής της κολύμβησης Γιώργος Μαθάς, κατάφερε να διασχίσει την Μάγχη.

Μετά από 14ωρη μάχη με τα κύματα,ο 36χρονος προπονητής της κολύμβησης Γιώργος Μαθάς, κατάφερε να διασχίσει την Μάγχη και έγινε ο πρώτος Ελληνας που πραγματοποιεί κάτι τέτοιο σε επίσημο αγώνα.O Mαθάς ξεκίνησε στις 6 το πρωϊ της Κυριακής από το Σεν Γκρέ Νί της Γαλλίας και έφτασε στο Ντόβερ της Αγγλίας στις 9 το βράδυ.

Την πρώτη της ήττα σε φιλικά παιχνίδια στην Ιταλία, γνώρισε η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ,από την τουρκική Ούλκερ με 65-63.

Την πρώτη της ήττα μετά από τρείς επιτυχίες σε φιλικά παιχνίδια στην Ιταλία, γνώρισε η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ, αφού έχασε στην πόλη Μπόρμιο από την τουρκική Ούλκερ με 65-63.

Η πρωταθλήτρια μας του τένις, Λένα Δανιηλίδου, κατέκτησε το διεθνές τουρνουά, που έγινε στην Κωνσταντινούπολη.

Η πρωταθλήτρια μας του τένις, Λένα Δανιηλίδου, κατέκτησε το διεθνές τουρνουά, που έγινε στην Κωνσταντινούπολη με έπαθλα 10.000 δολλάρια, αφού στον τελικό νίκησε την Γιαπωνέζα Ριέϊ Οτακεϊάμα με 2-0 σέτ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,05, γαλλικό φράγκο προς 50,75, λίρα Αγγλίας προς 494,50, ελβετικό φράγκο προς 204,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 209,94, τη λίρα Κύπρου προς 578,55 και την ECU προς 335,09 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα έχει νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής η καταιγίδας το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν αργότερα νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί 17 με 32, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 35 και στο Αιγαίο 22 με 29 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει στην Αττική, με βόρειους μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 22 με 34 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις θα έχει στη Θεσσαλονίκη, που θα αυξηθούν το απόγευμα και πιθανόν να εκδηλωθεί καταιγίδα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 20 με 30 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 18 August 1998 - 7:00:09 UTC