Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εφυγαν και οι τελευταίοι από τα αστικά κέντρα.
- Στις φυλακές της Πάτρας οδηγήθηκαν Αναστασόπουλος και Μαυροειδής.
- Ηρεμία επικρατεί στα πιο πολλά πύρινα μέτωπα όλης της χώρας.
- Συνελήφθησαν στον Εβρο δύο Αλβανοί με 26 κιλά ηρωίνης.
- Πέντε εκατομμύρια δρχ απέσπασε ληστής από τράπεζα.
- Ακριβαίνουν από τη Δευτέρα τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.
- Εμφραγμα υπέστη ο πρόεδρος της ΕΡΤ στη Μυτιλήνη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εφυγαν και οι τελευταίοι από τα αστικά κέντρα.

Σε διακοπές βρίσκεται το κλείνον άστυ. Χωρίς προβλήματα η κίνηση στα λιμάνια και τις εθνικές οδούς, καθώς έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα. Καθώς η ημέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι διπλή εορτή για την χώρα, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία θα τη γιορτάσει με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Στην ιερά μονή της Παναγίας Σουμελά, μεταβαίνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο πρόεδρος της ΝΔ και πολλοί βουλευτές, ενώ μηνύματα για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων εξέδωσαν τα κόμματα.

Στις φυλακές της Πάτρας οδηγήθηκαν Αναστασόπουλος και Μαυροειδής.

Στις φυλακές της Πάτρας οδηγήθηκαν έπειτα από σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο Γιώργος Αναστασόπουλος και ο θείος του, Γιώργος Μαυροειδής, με την κατηγορία του εμπρησμού δασών στην Ηλεία. Επίσης με απόφαση του ανακριτή Πύργου, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ο υπάλληλος του δασαρχείου Ζαχάρως και ο κοινοτάρχης Καληδόνας, τους οποίους ο Αναστασόπουλος είχε υποδείξει ως συνεργούς του.

Ηρεμία επικρατεί στα πιο πολλά πύρινα μέτωπα όλης της χώρας.

Ηρεμία επικρατεί στα πιο πολλά πύρινα μέτωπα όλης της χώρας. Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στο Κερί Ζακύνθου, ενώ σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στον Ταϋγετο και στο Νεοχώρι Γορτυνίας. Με εντολή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, θα πραγματοποιούνται περιπολίες αστυνομικών στις καμμένες περιοχές. Παράλληλα, όλοι ανεξαιρέτως οι αστυνομικοί μόλις αντιληφθούν περιπτώσεις περίφραξης και καταπάτησης καμμένων περιοχών, θα εφαρμόζουν απαρέγκλιτα την αυτόφωρη διαδικασία.

Συνελήφθησαν στον Εβρο δύο Αλβανοί με 26 κιλά ηρωίνης.

Είκοσι έξι κιλά ηρωίνης μετέφεραν σε ειδικά διασκευασμένη κρύπτη του ρεζερβουάρ πολυτελούς Μερσεντές, δύο Αλβανοί, που συνελήφθησαν στο τελωνείο Γέφυρας Κήπων Εβρου. Οι δύο Αλβανοί προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη από τους τελωνειακούς. Δήλωσαν άγνοια για τα ναρκωτικά και ισχυρίσθηκαν ότι πίστευαν πως μετέφεραν χρυσαφικά. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ενώ οι δύο Αλβανοί θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.

Πέντε εκατομμύρια δρχ απέσπασε ληστής από τράπεζα.

Περίπου πέντε εκατομμύρια δρχ ήταν η λεία άγνωστου άνδρα που λήστεψε το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια εξαφανίστηκε με μοτοσικλέτα, την οποία οδηγούσε συνεργός του. Αλλά αυτή δεν ήταν η μόνη ληστεία της ημέρας, καθώς άγνωστος με την απειλή περιστρόφου απέσπασε από το ταμείο υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ του Παλαιού Φαλήρου 170.000 δρχ και εξαφανίστηκε.

Ακριβαίνουν από τη Δευτέρα τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.

Είκοσι τοις εκατό ακριβότερα θα κοστίζουν από τη Δευτέρα τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών Αθήνας και Πειραιά. Ομως, από το Σεπτέμβριο μειώνεται κατά χίλιες δραχμές η τιμή της κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και θα πωλείται πέντε χιλιάδες δραχμές. Εντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για την σπάταλη πολιτική της, από την οποία χάθηκε, όπως υποστηρίζει, ένα τρις δραχμές.

Εμφραγμα υπέστη ο πρόεδρος της ΕΡΤ στη Μυτιλήνη.

Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύεται ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Παναγιώτου, ο οποίος υπέστη έμφραγμα ενώ βρισκόταν στο ξενοδοχείο του στο Μόλυβο, που εδώ και λίγες μέρες περνά τις διακοπές του. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, ο κ. Παναγιώτου θεωρείται ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ αμέσως μόλις σταθεροποιηθεί η κατάστασή του, θα μεταφερθεί για παραπέρα θεραπεία σε καρδιολογική κλινική νοσοκομείου της Αθήνας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ολεγκ Μπλαχίν εξαπέλυσε βολές κατά της διοίκησης του συλλόγου, με αφορμή την έλλειψη οργάνωσης που παρατήρησε στην ομαδα. Επίσης επέρριψε ευθύνες στο μάνατζερ, Γρηγόρη Αποστολίδη και διευκρίνισε ότι κινδυνεύει η καριέρα του αν δεν είναι θετικά τ' αποτελέσματα στα τρία ματς που ακολουθούν με Ιωνικό, Ρέιντζερς και Αρη. Τέλος, αποκάλυψε ότι έκανε γραπτές προτάσεις στον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Καλαφάτη.

Χωρίς τηλεοπτική μετάδοση θα διεξαχθεί ο αγώνας Παναθηναϊκού - Στεάουα, που θα γίνει στις 26 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Στο μεταξύ οι ''πράσινοι'' θα δώσουν την Κυριακή το τελευταίο φιλικό ματς ενόψει του πρωταθλήματος στην Καβάλα (20.30) με αντίπαλο την τοπική ομάδα. Από τον αγώνα θα απουσιάσουν οι Βάντσικ, Σιπνιέφσκι, Κιάσσος, οι διεθνείς με την εθνική Ελπίδων Αλεξόπουλος, Καραγκούνης, Κοτσόλης, και ο Αλιόσα Ασάνοβιτς που βρίσκεται στην Κροατία και θα επιστρέψει τη Δευτέρα.

Νωρίς-νωρίς φέτος είχαμε την πρώτη αλλαγή προπονητή σε ομάδα Α' εθνικής. Ο Ζόραν Γέφτοβιτς, που είχε προσληφθεί ως προπονητής του Απόλλωνα ... υποβιβάστηκε σε βοηθός του Ντράγκαν Κοκότοβιτς, ο οποίος ανέλαβε, πλέον, τεχνικός στην ''ελαφρά ταξιαρχία''. Ο Κοκότοβιτς που έχει εργασθεί στο παρελθόν, σε Καλαμάτα, ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα, αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Απόλλωνα, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στον Αρη θα συνεχίσει την καριέρα του ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός της Δόξας Βύρωνα, Γιώργος Θεοδωρίδης. Ο Αρης υποχρεώθηκε να κάνει αυτή τη μεταγραφή προκειμένου να καλύψει το κενό του τραυματία Κώστα Βακιρτζή, ο οποίος υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην Αθήνα και θα μείνει εκτός γηπέδων για περίπου πέντε μήνες.

Η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των εφήβων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, που διεξήχθη στην Ορεστιάδα, αφού στον τελικό της διοργάνωσης, επικράτησε της Γιουγκοσλαβίας με 3-2. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η ομάδα της Ρουμανίας, που στον ``μικρό τελικό`` νίκησε με το ίδιο σκορ την Βουλγαρία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,05, γαλλικό φράγκο προς 50,75, λίρα Αγγλίας προς 494,50, ελβετικό φράγκο προς 204,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 209,94, τη λίρα Κύπρου προς 578,55 και την ECU προς 335,09 δραχμές.

Ισχυρή ανάκαμψη σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα να καλύψουν σημαντικό μέρος απο το χαμένο έδαφος της χθεσινής συνεδρίασης. Η άνοδος που παρουσίασαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια "βοήθησαν" και τη Σοφοκλέους. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2.581,43 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 2,71%. Σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε απώλειες 4,97%. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με άνοδο 1, 41%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε 39,6 δισ. δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θ'αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά μέχρι μέτριοι και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 17 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 20 με 35 και τοπικά 36 και στα νησιά του Αιγαίου 21 με 31 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός στην Αττική με ασθενείς έως μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 22 με 35 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 20 με 33 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 14 August 1998 - 19:00:09 UTC