Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εσβησαν οι φωτιές στην Αττική. Δεκάδες φωτιές στην υπόλοιπη χώρα.
- Ενίσχυση από το εξωτερικό στις δυνάμεις κατάσβεσης.
- Συνάντηση Κληρίδη-Κρανιδιώτη στη Λευκωσία.
- Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.
- Αδικαιολόγητη η ανησυχία στο Ηράκλειο για κρούσματα μηνιγγίτιδας.
- Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς στην Κερατέα.
- Εκρηκτικός μηχανισμός σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εσβησαν οι φωτιές στην Αττική. Δεκάδες φωτιές στην υπόλοιπη χώρα.

Εσβησαν οι περισσότερες πυρκαγιές στην Αττική και ήδη στις πληγείσες περιοχές πραγματοποιούνται συνεχώς περιπολίες πυροσβεστών, στρατιωτών και αστυνομικών, ενώ ύστερα από απόφαση του νομάρχη Αθηνών απαγορεύθηκε η κυκλοφορία από τις 10 το βράδι στην ευρύτερη δασική περιοχή. Δραματική όμως συνεχίζει να είναι η κατάσταση στην υπόλοιπη χώρα, όπου σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα δεκάδες πυρκαγιές και ο νομός Ηλείας παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ενίσχυση από το εξωτερικό στις δυνάμεις κατάσβεσης.

Προς ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης καταφθάνουν δύο ρωσικά αεροσκάφη, τύπου Ιλιούσιν και ένα σμήνος γερμανικών ελικοπτέρων. Στα χέρια των αρχών βρίσκονται τρεις ύποπτοι για εμπρησμό, ενώ τις καμμένες περιοχές επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΝΔ. Από την πλευρά τους, οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ και Γεωργίας παρουσίασαν από κοινού το σχέδιο για την αποκατάσταση των περιαστικών δασών Αττικής, το οποίο περιλαμβάνει τρεις φάσεις. Το νομό Ηλείας επισκέπτεται ο πρόεδρος του Συνασπισμού.

Συνάντηση Κληρίδη-Κρανιδιώτη στη Λευκωσία.

Η αποστρατικοποίηση αποτελεί κύριο στόχο Ελλάδας και Κύπρου, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης, μετά το γεύμα που είχε με τον κύπριο πρόεδρο Γλαυκο Κληρίδη, κατά την διάρκεια ιδιωτικής επίσκεψής του στη Λευκωσία. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, η Αγκυρα θα διαμαρτυρηθεί για την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Αμύνης να επιτρέψει την πώληση πυραύλων τύπου "Στίνγκερ" στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας οτι μπορεί να καταλήξουν στους κούρδους αντάρτες.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.

Κατ'αρχήν και κατ'άρθρον ψηφίσθηκε από την πλειοψηφία του σώματος της Βουλής το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις. Στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης βρέθηκε το θέμα της απασχόλησης και της ανεργίας και όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της περισσότερο στον ΟΑΕΔ και στα νέα "Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης" παρά στα Ιδιωτικά Γραφεία Συμβούλων Εργασίας, την ίδρυση των οποίων προβλέπει το παρόν νομοσχέδιο.

Αδικαιολόγητη η ανησυχία στο Ηράκλειο για κρούσματα μηνιγγίτιδας.

Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας με αφορμή το θάνατο ασθενούς από μηνιγγίτιδα στο Ηράκλειο της Κρήτης.Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο επισημαίνει ότι η ανησυχία που έχει δημιουργηθεί στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου είναι αδικαιολόγητη και ότι ήδη οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν προχωρήσει σε χημειοπροφύλαξη των ατόμων του στενού περιβάλλοντος του παιδιού που έχασε τη ζωή του.

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς στην Κερατέα.

Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες, εκ των οποίων δύο παιδάκια, είναι ο τραγικός απολογισμός σύγκρουσης δύο αυτοκινήτων, που στη συνέχεια έπεσαν σε διερχόμενη νταλίκα, στη λεωφόρο Μαρκοπούλου κοντά στην Κερατέα. Νεκροί είναι ο 70χρονος Γιώργος Τούντας και η 58χρονη Μαρία Κορασίδη.Αλλο ένα άτομο έχασε χθες βράδι τη ζωή του στην εθνική οδο Θεσσαλονίκης - Βέροιας. Νεκρός είναι ο 35χρονος Γεώργιος Ρεπανίδης.

Εκρηκτικός μηχανισμός σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας.

Καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη στα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού Ρυθμός FM στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Καλλιρόης. Η έκρηξη προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές, τόσο στα γραφεία και τα μηχανήματα του ραδιοφωνικού σταθμού, όσο και στα τζάμια διαμερισμάτων της απέναντι πολυκατοικίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Λάκης Νικολάου, διέψευσε, με κατηγορηματικό τρόπο, σήμερα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία αποτελεί πλέον παρελθόν, από τη διοίκηση της ΠΑΕ, μετά από απόφαση της ENIC. ``Παραμένω κανονικά στη θέση μου. Θα ολοκληρώσουμε τό έργο που έχουμε αρχίσει στην ΑΕΚ``, δήλωσε ο Λάκης Νικολάου, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν, ότι είναι θέμα ημερών η απομάκρυνσή του απο την προεδρική καρέκλα.

Το πολύκροτο θέμα της δημιουργίας ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκα, στην οποία θα μετέχει και ο Παναθηναϊκός - σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής αθλητικής εφημερίδας ``Tuttosρort`` - προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και έτσι η Επιτροπή Διασυλλογικών Διοργανώσεων της UEFA πρόκειται να συνεδριάσει για την υπόθεση αυτή στις 27 Αυγούστου, όπως ενημέρωσε σήμερα την ΕΠΟ. Η Επιτροπή αυτή πρόκειται να κάνει τις σχετικές εισηγήσεις της στις 29 Αυγούστου, ενώ με το θέμα αυτό πρόκειται ν' ασχοληθεί και η Εκτελεστική Eπιτροπή της UEFA.

Στα ημιτελικά του διεθνούς τουρνουά τένις του Πόρτσμουθ της Βρετανίας με έπαθλα αξίας 10.000 δολλαρίων, προκρίθηκε η Λένα Δανιηλίδου. Η πρωταθλήτριά μας επικράτησε στα προημιτελικά με 2-0 της Ιταλίδας, Ελενας Πιόπο και έτσι στα ημιτελικά θ' αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα, Λούτροβα. Η Δανιηλίδου, προκρίθηκε όμως και στα ημιτελικά του διπλού, όπου με συμπαίκτρια την Αγγλίδα, Λούσι Γουντς, απέκλεισαν στα προημιτελικά, τις Ρωσίδες, Εγκόροβα και Λούτροβα με 2-0.

Την ήττα με 2-1 σετ γνώρισε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών από την αντίστοιχη του Ισραήλ, σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας που έγινε στο Ισραήλ. Ο αγώνας κρίθηκε στα 2 σετ, λόγω της αφόρητης ζέστης που επικρατούσε στο γήπεδο. Το ελληνικό συγκρότημα πήρε το πρώτο σετ με 15-12, έχασε το δεύτερο με 15-11 αλλά και το τρίτο, το οποίο παίχτηκε με το σύστημα του τάι μπρέικ (στα 25), με 25-20.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 298,51 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,35, γαλλικό φράγκο προς 50,21, λίρα Αγγλίας προς 487,44, ελβετικό φράγκο προς 199,75, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,05, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 204,67, τη λίρα Κύπρου προς 569,41 και την ECU προς 331,89 δραχμές.

Σε χαμηλούς τόνους πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε με μικρή άνοδο 0,39% στις 2.716,49 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 32,5 δις δρχ. Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης τιμών σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,89%. Με σημαντική άνοδο 3,61% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά 22 με 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 35 και στα νησιά του Αιγαίου 24 με 32 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, μέχρι ισχυρούς και τοπικά πολύ ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 24 με 34 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα.Ιδιος καιρός θα επικρατήσει και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 22 με 33 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 7 August 1998 - 18:00:08 UTC