Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αν.Αττική.Ενας νεκρός στην Πεντέλη.
- Δεκάδες φωτιές κατακαίουν τα δάση της χώρας.
- Επεσε ο πληθωρισμός από 5,2% στο 5,1%.
- Αυξημένες παρουσιάζονται οι δαπάνες κοινωνικής προστασίας.
- Ανοίγουν τα πανεπιστήμια για ανθρώπους με ειδικές ασθένειες.
- Ληστεία με 2,5 εκατομ. δρχ λεία, στην Εθνική τράπεζα Νέας Σμύρνης.
- Προφυλακισμένος παραμένει ο εφοπλιστής Βαγγέλης Βεντούρης.
- Μειώνονται από 10 έως 15% οι τιμές των ανταλλακτικών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αν.Αττική.Ενας νεκρός στην Πεντέλη.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η ανατολική Αττική και ο νομός Ηλείας, εξαιτίας της πύρινης λαίλαπας που κατακαίει εδώ και μέρες οτι έχει απομείνει. Ενας 67χρονος έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια του να σώσει το σπίτι του στην παλαιά Πεντέλη, νοσοκομεία και σχολεία εκκενώθηκαν, ενώ κάηκαν σπίτια και καταστήματα. Υπό έλεγχο τέθηκαν δύο άλλες φωτιές που ξέσπασαν η μία στην περιοχή των Μεγάρων και η άλλη στη θέση Μουζάκι, κάτω από τη σπηλιά του Νταβέλη. Με απόφαση του νομάρχη Αθηνών, απαγορεύθηκε η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης από το βράδι μέχρι αύριο το πρωί.

Δεκάδες φωτιές κατακαίουν τα δάση της χώρας.

Δεκάδες φωτιές κατακαίουν πολλές περιοχές της χώρας και στις προσπάθειες κατάσβεσης θα βοηθήσουν ένα ιταλικό και τρία γαλλικά καναντέρ. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έκανε λόγο για εμπρηστικές ενέργειες, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου. Από την πλευρά του, ο κ.Τζουμάκας κατηγόρησε για υπερβάλλοντα ζήλο το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής, που έκρινε αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας περι αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων.

Επεσε ο πληθωρισμός από 5,2% στο 5,1%.

Στο 5,1% από 5,2 που ήταν τον Ιούνιο, έπεσε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Η εξέλιξη αυτή επηρεάσθηκε από την πτώση των τιμών στα είδη διατροφής και από τις εκπτώσεις, ενώ ανοδικές πιέσεις δέχθηκε από την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ και των τιμών των καυσίμων. Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι την Τρίτη 11 Αυγούστου θα διενεργηθεί δημοπρασία ομολόγων, σε άϋλη μορφή, επταετούς διάρκειας.

Αυξημένες παρουσιάζονται οι δαπάνες κοινωνικής προστασίας.

Αυξημένες παρουσιάζονται οι δαπάνες κοινωνικής προστασίας μέσα στο 1998, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, κατά την παράδοση, του Κοινωνικού Προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους στον πρόεδρο της Βουλής. Ο υπουργός πρότεινε στον Απόστολο Κακλαμάνη να συζητηθεί ο προϋπολογισμός στην ολομέλεια της βουλής σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει την ικάνοτητα να ασκεί κοινωνική πολιτική.

Ανοίγουν τα πανεπιστήμια για ανθρώπους με ειδικές ασθένειες.

Ανοίγουν οι πύλες των πανεπιστημίων για ανθρώπους που πάσχουν από ορισμένες ειδικές ασθένειες όπως οι νεφροπαθείς και οι κινητικά ανάπηροι, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας. Μεταξύ άλλων θα εισάγονται στα ΤΕΦΑΑ οι αθλητές της ενόργανης γυμναστικής που συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες και θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ για τον κίνδυνο ατυχήματος οι φοιτητές που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση.

Ληστεία με 2,5 εκατομ. δρχ λεία, στην Εθνική τράπεζα Νέας Σμύρνης.

Περίπου 2,5 εκατομμύρια δραχμές ήταν η λεία ενός αγνώστου, ο οποίος εισέβαλε σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Νέα Σμύρνη, και με την απειλή ενός όπλου ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους, πήρε τα χρήματα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε με μοτοσικλέτα.

Προφυλακισμένος παραμένει ο εφοπλιστής Βαγγέλης Βεντούρης.

Προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλου παραμένει ο εφοπλιστής Βαγγέλης Βεντούρης, αφού το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απέρριψε την προσφυγή του, για αναστολή της προσωρινής κράτησής του, κρίνοντάς τον ως ιδιαίτερα επικίνδυνο για να διαπράξει και άλλα εγκλήματα, δεδομένου ότι φαίνεται να ενήργησε βάσει προδιαγραμμένου σχεδίου.

Μειώνονται από 10 έως 15% οι τιμές των ανταλλακτικών.

Μειώνονται κατά 10% με 15% οι τιμές των ανταλλακτικών μοτοσυκλετών, μοτοποδηλατών, γεωργικών, οδοποιητικών, χωματουργικών και άλλων μηχανημάτων, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν το υπουργείο Ανάπτυξης και εκπρόσωποι των συγκεκριμένων κλάδων της αγοράς. Οι μειώσεις στις λιανικές τιμές θα εφαρμοστούν στο τέλος Αυγούστου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την αισιοδοξία του, οτι η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών μπορεί να τα καταφέρει στον αυριανό αγώνα της με την Ισπανία, για την προημιτελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος, εξέφρασε σε σημερινές δηλώσεις του ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Παναγιώτης Γιαννάκης. ''Με την Ισπανία έχουμε παίξει πολύ καλά παιχνίδια, τα περισσότερα από αυτά κρίθηκαν στον πόντο. Είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, όμως πιστεύω ότι με καθαρό μυαλό θα φύγουμε νικητές από το γήπεδο``, τόνισε, ενώ πρόσθεσε: ``Πρέπει να μη τους αφήσουμε να τρέξουν και να είμαστε πιο δυνατοί στα αμυντικά ριμπάουντ. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Από κει και πέρα από εμάς θα εξαρτηθούν τα πάντα''.

Το στίγμα του αυριανού προημιτελικού για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ κόντρα στην Ισπανία, έδωσαν σήμερα τέσσερις παίκτες της εθνικής μας ομάδας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σε αίθουσα του ΟΑΚΑ. Ο Νίκος Οικονόμου, ο Γιώργος Καλαϊτζής, ο Ευθύμης Ρεντζιάς και ο Δημήτρης Παπανικολάου, επεσήμαναν με ... μια φωνή ότι στο αυριανό ματς παίζεται ολόκληρη η ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και η νίκη είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη.

Ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την έκβαση του αυριανού αγώνα με την εθνική μας, εμφανίζονται όμως παίκτες και τεχνική ηγεσία της Ισπανίας, παρά τις δυσκολίες που αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν. Σε συνέντευξη που έδωσαν σήμερα, ο Λόλο Σάινθ και οι παίκτες του, δήλωσαν ότι πιστεύουν σε θετικό αποτέλεσμα, το οποίο μπορούν να αποσπάσουν παίζοντας με ηρεμία και προσοχή. Υποστήριξαν ακόμη, ότι είναι καλά προετοιμασμένοι και ότι η πίεση του κόσμου δεν θα τους επηρεάσει.

Ο Ρούμπεν Ναθάνιελ Πάτερσον είναι ο δεύτερος ξένος της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ. Ο Αμερικανός φόργουορντ είναι 23 ετών και έχει ύψος 2.04. Ο Πάτερσον, που υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους ''κιτρινόμαυρους'', αναμένεται την προσεχή Δευτέρα να εσωματωθεί στην αποστολή της ''Ενωσης'', η οποία από αύριο θα ''μετακομίσει'' στο Τσιόκο της Ιταλίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 298,43 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,53, γαλλικό φράγκο προς 50,27, λίρα Αγγλίας προς 487,40, ελβετικό φράγκο προς 200,04, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 206,14, τη λίρα Κύπρου προς 570,63 και την ECU προς 332,17 δραχμές.

Μικρή ανάκαμψη σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου μετά τη χθεσινή μεγάλη υποχώρηση. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2.706,06 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,49%, αν και στη διάρκεια των συναλλαγών παρουσιάζε κέρδη που έφθαναν το 1,70%. Αισθητή μείωση παρουσίασε ο όγκος των συναλλαγών σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις και η αξία τους έφθασε τα 34,5 δις δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός, εκτός από το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρέξει στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 20 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 23 με 37 και στα νησιά του Αιγαίου 26 με 32 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, μέτριους μέχρι ισχυρούς και τοπικά στα ανατολικά πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 27 με 37 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 22 με 35 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 6 August 1998 - 19:00:08 UTC