Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Κερατέα και Αγιο Πέτρο.
- Θύματα καύσωνα 11 ηλικιωμένοι στη Θεσσαλονίκη.
- Εξομάλυνση ελληνοαμερικανικών σχέσεων.
- Εξοπλιστικό πρόγραμμα.
- Προϋποθέσεις εισαγωγής στο Χρηματιστήριο.
- Κανονικά τα δρομολόγια του ΟΣΕ απο Θεσσαλονίκη προς Ευρώπη.
- Στην Εγνατία η Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την πρώτη της ήττα γνώρισε η εθνική μας μπάσκετ απο τη Ρωσία.
- Ο Ολυμπιακός νίκησε, σε φιλικό παιχνίδι, τον ΠΑΟΚ με 3-0.
- Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο πρωταθλητής μας της ιστιοπλοϊας, Βαγγέλης Χειμώνας, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Κερατέα και Αγιο Πέτρο.

Συνεχιζόταν το πρωί η φωτιά,που εκδηλώθηκε το βράδυ στο Κερατοβούνι Κερατέας, ενω αναζωπυρώθηκε η φωτιά στον Αγιο Πέτρο, που βρίσκεται στο κέντρο της χθεσινής μεγάλης φωτιάς. Απο την πυρκαγιά στην Αττική κάηκαν εκτεταμένες περιοχές δάσους, ενω ζημιές προκλήθηκαν σε σπίτια, αυτοκίνητα και αποθήκες. Για εμπρησμό στην Πεντέλη έκανε λόγο το βράδυ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Η αντιπολίτευση επέκρινε την κυβέρνηση για τον τρόπο αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Προφυλακίστηκε ο δασοπυροσβέστης, Δημήτρης Πατρινός, κατηγορούμενος για εμπρησμούς.

Θύματα καύσωνα 11 ηλικιωμένοι στη Θεσσαλονίκη.

Εντεκα ηλικιωμένα άτομα πέθαναν το τελευταίο τριήμερο στη Θεσσαλονίκη και οι επιστήμονες υποπτεύονται ότι οι θάνατοι μπορεί να οφείλονται στην υπερβολική ζέστη. Στο σύνολό τους ήταν ηλικίας άνω των 65 χρόνων, υπέφεραν από καρδιοαναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν σε κωματώδη κατάσταση στα νοσοκομεία όπου πέθαναν. Ο επίκουρος καθηγητής της ιατροδικαστικής, Ματθαίος Τσούγκας, που νεκροτόμησε τα πτώματα δήλωσε ότι πίσω από τους θανάτους "κρύβεται" η υπερβολική ζέστη.

Εξομάλυνση ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Παρελθόν αποτελεί η πρόσφατη ένταση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Νίκολας Μπερνς, μετά τις χθεσινές συνομιλίες με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννο Κρανιδιώτη. Ο κ. Μπέρνς χαρακτήρισε "εξαιρετική" την συνάντησή του με τον κ. Κρανιδιώτη, κατά την οποία συζητήθηκαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι σχέσεις Αθήνας - Ουάσιγκτον και το κυπριακό πρόβλημα. Ο κ. Μπέρνς τόνισε ότι η Ουάσιγκτον και η Αθήνα συνεργάζονται πολύ στενά "σε όλα αυτά τα προβλήματα" και θα συνεργαστούν καλά και στο μέλλον.

Εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Η Ελλάδα σχεδιάζει να αγοράσει κινητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους "Στίνγκερ" αξίας ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε χθές το Πεντάγωνο. Στην ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας αναφέρεται στην πιθανότητα αγοράς, εκ μέρους της Ελλάδας, 1.322 πυραύλων αυτού του τύπου. Αν πραγματοποιηθεί η προτεινόμενη αγορά, προσθέτει η ανακοίνωση, θα συμβάλει στην εναρμόνιση των οπλικών συστημάτων μεταξύ της Ελλάδας και των νατοϊκών συμμάχων της.

Προϋποθέσεις εισαγωγής στο Χρηματιστήριο.

Το νέο καθεστώς για την διευκόλυνση της εισαγωγής επιχειρήσεων στο Χρηματιστήριο, περιέχει το νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Στο νομοσχέδιο μεταξύ άλλων, προβλέπεται οτι για να μπει μία εταιρία στο Χρηματιστήριο πρέπει να έχει δημοσιεύσει ισολογισμούς τριών χρόνων. Παράλληλα, ο κ. Παπαντωνίου με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία ορίζει ότι οι συντάξεις του δημοσίου, πρέπει να είναι σε ποσοστό 80% του μισθού, τόνισε οτι δεν πρόκειται να αλλάξει η εισοδηματική πολιτική.

Κανονικά τα δρομολόγια του ΟΣΕ απο Θεσσαλονίκη προς Ευρώπη.

Λειτουργεί απο το πρωί κανονικά και πάλι η σιδηροδρομική γραμμή από Θεσσαλονίκη προς Ευρώπη, που είχε κλείσει από το απόγευμα της Παρασκευής, μετά τον εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας κοντά στο Πολύκαστρο Κιλκίς, που μετέφερε μαζούτ στα Σκόπια. Τα αίτια του εκτροχιασμού θα διερευνηθούν από επιτροπή εμπειρογνωμώνων του ΟΣΕ,το πόρισμα της οποίας αναμένεται να εκδοθεί μετά τις 10 Αυγούστου.

Στην Εγνατία η Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδος.

Το διοικητικό συμβούλιο της Αγροτικής αποδέχθηκε, όπως αναμενόταν, την προσφορά της Εγνατίας Τράπεζας για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος (ΤΚΕ). Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την πώληση της ΤΚΕ οι εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο μετατοπίζονται για τις 24 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία θα υποβληθούν οι προσφορές για την εξαγορά του 51% των μετοχών της Ιονικής Τράπεζας, που κατέχει η Εμπορική.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την πρώτη της ήττα γνώρισε η εθνική μας μπάσκετ απο τη Ρωσία.

Την πρώτη της ήττα μετά από τέσσερεις συνεχόμενες νίκες, γνώρισε η εθνική μας ομάδα, στο 13ο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η ελληνική ομάδα έχασε από τη Ρωσία με 60-48 στην δεύτερη αγωνιστική του Ε' ομίλου της διοργάνωσης. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα, εναντίον της Γιουγκοσλαβίας η εθνική μας χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη, προκειμένου να καταλάβει μια από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου.

Ο Ολυμπιακός νίκησε, σε φιλικό παιχνίδι, τον ΠΑΟΚ με 3-0.

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα ο Ολυμπιακός νίκησε, σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο ΟΑΚΑ, τον ΠΑΟΚ με 3-0. Ο πρωταθλητής ήταν καλύτερος σε ολόκληρη τη διάρκεια του παιχνιδιού και είχε τις ευκαιρίες να δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στο τελικό σκορ. Εν τω μεταξύ ο Αρης νίκησε την Ανόρθωση με 1-0, με γκολ του Φλόρες.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο πρωταθλητής μας της ιστιοπλοϊας, Βαγγέλης Χειμώνας, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο πρωταθλητής μας της ιστιοπλοϊας, Βαγγέλης Χειμώνας, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με σκάφη τύπου Λέϊζερ Ράντιαλ, που διεξήχθη στο Μέντεμπλικ της Ολλανδίας. Ο αθλητής του ΝΟΑ πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και με λίγη τύχη θα μπορούσε να πάρει ακόμη και το χρυσό μετάλλιο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 301,04 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,56, γαλλικό φράγκο προς 50,28, λίρα Αγγλίας προς 488,80, ελβετικό φράγκο προς 200,47, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 206,49, τη λίρα Κύπρου προς 570,73 και την ECU προς 332,11 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα με βόρειους μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας πρόσκαιρα πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 22 με 39 και στα νησιά του Αιγαίου 24 με 34 βαθμούς. Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός στην Αττική,με μέτριους και πρόσκαιρα ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 28 με 39 βαθμούς.Ιδιος καιρός θα επικρατήσει και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 24 με 37 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 4 August 1998 - 11:23:19 UTC