Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το Κυπριακό.
- Πέντε νέες φωτιές ξέσπασαν σε Πελοπόννησο και Αιτωλοακαρνανία.
- Μία 19χρονη μαθήτρια είναι η μητέρα του νεογέννητου.
- Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα οι εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο.
- Τη ζωή τους έχασαν 23 άτομα κατά την έξοδο του Αυγούστου.
- Κλειστή ακόμη η σιδηροδρομική γραμμή που οδηγεί στην Ευρώπη.
- Τραγικό θάνατο βρήκαν παπούς και εγγονός στο Διδυμότειχο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το Κυπριακό.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει το Κυπριακό, καθώς συνεχίζεται η κινητικότητα τόσο στην Αθήνα όσο και στη Λευκωσία με δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξή του τόνισε για τους Ες-300 οτι δεν υπάρχει κυβέρνηση στην Ελλάδα και στην Κύπρο που να μπορεί να σηκώσει το βάρος μίας άτακτης υποχώρησης. Επισημαίνει ότι οι πύραυλοι δεν θα πάνε στη Μεγαλόνησο μόνο υπο τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Λευκωσία. Εξάλλου, ο Κύπριος πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης διαβεβαίωσε ότι αν ξαναεπιτεθεί ο Αττίλας δεν θα βρει μπροστά του την κατάσταση που υπήρχε το 1974, καθώς, όπως είπε, αυτή τη φορά θα είμαστε αποτελεσματικοί. Τις εξελίξεις στο θέμα, θα εξετάσουν αύριο στην Αθήνα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Νίκολας Μπέρνς.

Πέντε νέες φωτιές ξέσπασαν σε Πελοπόννησο και Αιτωλοακαρνανία.

Πέντε νέα μέτωπα πυρκαγιάς εκδηλώθηκαν από το μεσημέρι καίγοντας ότι έχει απομείνει από τις πρόσφατες φωτιές. Οι πυρκαγιές μαίνονται στο χωριό Τουρκολέκα της Μεγαλόπολης, το Νεοχώρι Μελιγαλά, το Μπαμπίνι και τη θέση Βάλτος Αμφιλοχίας και τη θέση Αετός Αιτωλοακαρνανίας. Υπο έλεγχο έχουν τεθεί η φωτιές σε Ζάκυνθο, και Πάτρα.

Μία 19χρονη μαθήτρια είναι η μητέρα του νεογέννητου.

Μια 19χρονη μαθήτρια Λυκείου είναι η μητέρα του νεογέννητου κοριτσιού που βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη, εγκατελειμμένο σε αποθήκη κοντά στο χωριό Κάτω Κλεινές Φλώρινας. Πρόκειται για την Καλλιόπη Αϊτα, κάτοικο Αμυνταίου Φλώρινας, η οποία νοσηλεύεται φρουρούμενη στο γενικό νοσοκομείο της πόλης. Το λίγων μόλις ημερών κοριτσάκι εξακολουθεί να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα οι εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο.

Για το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου μετατοπίζονται οι εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο, μετά και την επιτυχή, όπως όλα δείχνουν, κατάληξη του διαγωνισμού για την πώληση του 51% των μετοχών της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος στην Εγνατία Τράπεζα. Στις 24 Αυγούστου θα κατατεθούν οι προσφορές για την εξαγορά της Ιονικής Τράπεζας, ενώ τέσσερις ημέρες νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις της Εθνικής και της Κτηματικής με θέμα την έγκριση του σχεδίου συγχώνευσης των δύο τραπεζών.

Τη ζωή τους έχασαν 23 άτομα κατά την έξοδο του Αυγούστου.

Με απώλειες εξελίχθηκε και αυτό το Σαββατοκύριακο η έξοδος των εκδρομέων για τις καλοκαιρινές διακοπές. Σε 215 τροχαία ατυχήματα από το μεσημέρι της Παρασκευής, 23 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 294 τραυματίστηκαν. Στο ίδιο διάστημα πέρασαν από τις δυο εθνικές οδούς περίπου 130 χιλιάδες αυτοκίνητα.

Κλειστή ακόμη η σιδηροδρομική γραμμή που οδηγεί στην Ευρώπη.

Συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στη σιδηροδρομική γραμμή που οδηγεί από τη Θεσσαλονίκη στην Ευρώπη, η οποία είχε κλείσει απο το απόγευμα της Παρασκευής μετά τον εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας, που μετέφερε μαζούτ στα Σκόπια.

Τραγικό θάνατο βρήκαν παπούς και εγγονός στο Διδυμότειχο.

Παπούς και εγγονός βρήκαν τραγικό θάνατο όταν ανατράπηκε γεωργικός ελκυστήρας στον οποίο επέβαιναν και τους καταπλάκωσε στην αγροτική περιοχή Δόξας Διδυμοτείχου Εβρου. Νεκροί ανασύρθηκαν ο Μόσχος Βαβαίτης 77 ετών, συνταξιούχος του ΟΓΑ, που οδηγούσε τον ελκυστήρα και ο 9χρονος εγγονός του Σταύρος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ατυχος στάθηκε ο νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Παρασκευάς Αντζας, ο οποίος στη χθεσινή προπόνηση υπέστη ρήξη χιαστού συνδέσμου και ρήξη μηνίσκου στο δεξί πόδι, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για 3,5 μήνες περίπου. Ο Αντζας οδηγήθηκε εσπευσμένα χθες το βράδυ στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Την τελευταία μεταγραφή ενόψει της νέας περιόδου πραγματοποίησε η ομάδα μπάσκετ του Περιστερίου. Πρόκειται για τον Ιταλό γκαρντ, Τζον Λαρανανάγκα, που αγωνίζοταν στη Ρέτζιο Καλάμπρια και ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Λαρανανάγκα, αγωνίζεται κυρίως στη θέση Νο-2 αλλά την περσινή σεζόν πολλές φορές αναλάμβανε ρόλο οργανωτή. Στη Ρέτζιο Καλάμπρια την περσινή περίοδο είχε μέσο όρο 12 πόντους, ενώ είχε μπει και στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μπενετόν Τρεβίζο.

Πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε η πρωταθλήτριά μας του επι κοντώ Γεωργία Τσιλιγκίρη, στα Τοφάλεια '98 που διεξήχθησαν στην Πάτρα. Η Τσιλιγκίρη υπερέβη τα 4.01μ και κατέρριψε το ρεκόρ της Θάλειας Ιακωβίδου που ήταν 3.95μ (30/5/1998-Ρέθυμνο). Ακόμη η Ελένη Τσενταμεϊδου ισοφάρισε το δικό της ρεκόρ στη σφαιροβολία με 18.53, ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος νίκησε στα 100μ με 10.19 (Β' καλύτερη φετινή επίδοση και η Κατερίνα Κόφφα στα 200μ με 23.15. Η Κόφφα νίκησε και στα 100μ με 11.47.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των νεανίδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Μίλφιλντ της Βρετανίας, αφού στο ``μικρό`` τελικό επικράτησε με 6-5 της Ιταλίας. Δύο τέρματα για την εθνική μας ομάδα σημείωσε η Αντωνάκου, 2 η Μανέτα και από 1 Ρουμπέση και Πετσάλη. Στο μεταξύ το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία, η οποία στον τελικό επικράτησε της Ρωσίας με 10-9, με τέρμα που επετεύχθη στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα.

Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν οι πρωταθλήτριές μας Αρτεμις Δάφνη και Κατερίνα Μπλιάμου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης νέων-Νεανίδων που διεξάγεται στην Αμβέρσα. Η Αρτεμις Δάφνη που έχει μέχρι τώρα κατακτήσει δύο χάλκινα μετάλλια, πέρασε στον τελικό των 400μ ελεύθερο με 4:22.69 και η Κατερίνα Μπλιάμου, που έχει κατακτήσει μέχρι τώρα ένα χάλκινο μετάλλιο, προκρίθηκε στον τελικό των 100μ πεταλούδα με 1:03.35.

Δύο στα δύο γιά την Φερεντσβάρος στο ουγγρικό πρωτάθλημα. Η προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ στον β' προκριματικό γύρο του κυπέλλου UEFA, μετά τη νίκη της στην πρεμιέρα της διοργάνωσης επί της Χάλαντας με 1-0 ``ζευγάρωσε`` τις επιτυχίες της αφού επικράτησε και της Κερουλάτ και μάλιστα εκτός έδρας με 2- 1 και έτσι βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Τα τέρματα της ομάδας της Βουδαπέστης πέτυχαν ο Αλβανός Ζεμούν Σελιμί και ο Οσάμπο Βάμοσι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 300,79 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,81, γαλλικό φράγκο προς 50,35, λίρα Αγγλίας προς 492,15, ελβετικό φράγκο προς 200,20, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,13, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 208,26, τη λίρα Κύπρου προς 574,49 και την ECU προς 332,91 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι και αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά μέτριοι ως ισχυροί και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 20 έως 36 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 38 και στα νησιά του Αιγαίου από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 26 έως 37 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 2 August 1998 - 19:13:12 UTC