Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζουν να καίγονται Ταϋγετος και Ολυμπος.
- Νέφος και καύσωνας ταλαιπώρησαν σήμερα τους Αθηναίους.
- Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις εξετάσεις στα Τεχνικά Λύκεια.
- Σε ήρεμα νερά και πάλι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις.
- Στα χέρια της αστυνομίας ο πλέον καταζητούμενος κακοποιός.
- Πράσινο φως άναψε η ΕΕ για εξυγίανση της Ολυμπιακής.
- Δέκα χρόνια κάθειρξη επεβλήθη σε δουλέμπορο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζουν να καίγονται Ταϋγετος και Ολυμπος.

Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη από τις τελευταίες μεγάλες πυρκαγιές, ορισμένες από τις οποίες μαίνονται για περίπου μία εβδομάδα. Για έκτη μέρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι φωτιές στα Κούβελα Μεσσηνίας και τον Ολυμπο, ενώ μαίνεται επίσης η μεγάλη φωτιά στον Ταϋγετο. Στην Περαχώρα Κορινθίας η φωτιά που είχε μέτωπο 14 χιλιόμετρα, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ νέες πυρκαγιές που ξέσπασαν στο Δομοκό Λαμίας και στο Γραμματικό Αττικής αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Νέφος και καύσωνας ταλαιπώρησαν σήμερα τους Αθηναίους.

Το βοριαδάκι που θα φυσήξει αύριο θα δώσει μια πρόσκαιρη ανάσα και μικρή παρένθεση στον καύσωνα, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα, σε συνδυασμό με το νέφος που έκανε και πάλι την εμφανισή του. Αύριο το θερμόμετρο σε όλη τη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς, αλλά από την Παρασκευή ο υδράργυρος θα πάρει ξανά την ανηφόρα και την Κυριακή θα δείξει πάλι 40 βαθμούς. Τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ βρίσκονται σε ετοιμότητα και όπως έγινε γνωστό καταγράφηκαν 2 κρούσματα θερμοπληξίας ενώ μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία 32 άτομα.

Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις εξετάσεις στα Τεχνικά Λύκεια.

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, στο οποίο εξετάσθηκαν οι μαθητές της πρώτης τάξης των Τεχνικών Λυκείων και συνεπώς θα επανεξεταστούν κανονικά το Σεπτεβριο όσοι απέτυχαν στις εξετάσεις του Ιουνίου. Αυτό διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας με αφορμή πληροφορίες περί γνωμοδότησης του Συμβουλίου Επικρατείας, που χαρακτηρίζει ως μή νόμιμο το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Σε ήρεμα νερά και πάλι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Ηρεμία φαίνεται να επικρατεί στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, μετά την πρόσφατη ένταση και η παρένθεση αυτή, αναμένεται να κλείσει και τυπικά με τη συνάντηση που θα έχει εντός των αμέσως προσεχών ημερών ο Θεόδωρος Πάγκαλος με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς. Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ισχύουν στο ακέραιο οι δηλώσεις του κ.Πάγκαλου σε ότι αφορά το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, τονίζοντας ότι ο ρόλος του δεν είναι να ασκεί αρμοδιότητες που δεν του ανήκουν.

Στα χέρια της αστυνομίας ο πλέον καταζητούμενος κακοποιός.

Ακόμη και εν ενεργεία αστυνομικούς επιχειρεί να εμπλέξει στο γνωστό συνδικάτο εγκλήματος, ένας από τους πλέον καταζητούμενους κακαποιούς, ο 48χρονος Βασίλης Ανδρεάδης, που παραδόθηκε στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος παραδέχθηκε τη συμμετοχή στη ληστεία μετά φόνου στην Εθνική Τράπεζα Νιγρίτας Σερρών, ενώ προέβη και σε άλλες αποκαλύψεις. Ηδη ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης διέταξε έρευνα για το θέμα.

Πράσινο φως άναψε η ΕΕ για εξυγίανση της Ολυμπιακής.

Το πράσινο φως για την προώθηση του προγράμματος εξυγίανσης της Ολυμπιακής και το ξεπάγωμα των κονδυλίων χρηματοδότησής της, έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανοίγοντας έτσι το δρόμο και για την ανανέωση του στόλου του εθνικού μας αερομεταφορέα και τη μετεγκαταστασή του στο αεροδρόμιο των Σπάτων. Η Κομισιόν έδωσε επίσης το πράσινο φως για την προώθηση του έργου του Μετρό της Θεσσαλονίκης, θέτοντας στο αρχείο κάποιες καταγγελίες εταιριών που δεν πήραν το έργο.

Δέκα χρόνια κάθειρξη επεβλήθη σε δουλέμπορο.

Δέκα χρόνια κάθειρξη και 15 εκατ. πρόστιμο επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σάμου στο 23χρονο Γκιντίς Καμπλάκ, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα, στην περιοχή Πράσο, από τις Λιμενικές Αρχές να μεταφέρει 9 Ιρακινούς λαθρομετανάστες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την αποφασή του να σταματήσει το μπάσκετ ανακοίνωσε σήμερα ο Φάνης Χριστοδούλου, ο οποίος συνέδεσε το ονομά του με εντυπωσιακές επιτυχίες της εθνικής ομάδας. Η αποχωρησή του οφείλεται στο χρόνιο πρόβλημα που έχει στον αχίλλειο τένοντα. Ο "μπέμπης" για μία δεκαετία αποτελούσε το πρώτο βιολί στον Πανιώνιο, ενώ πριν δύο χρόνια μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό.

Την απόλυτη ικανοποιησή του για την άψογη προετοιμασία της ΑΕΚ στη Γερμανία εξέφρασε ο προπονητής της ομάδας Στεπάνοβιτς, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τους δημοσιογράφους. Οσον αφορά τα μεταγραφικά της ΑΕΚ, ήρθε χθες ο σκοπιανός αμυντικός Μπαμπούνσκι, ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας εντός των ημερών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ενωση είναι κοντά και στο διεθνή Βούλγαρο μεσοεπιθετικό Ιλιεφ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 299,19 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,77, γαλλικό φράγκο προς 50,34, λίρα Αγγλίας προς 491,91, ελβετικό φράγκο προς 201,10, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 211,78, τη λίρα Κύπρου προς 575,09 και την ECU προς 332,90 δραχμές.

Σε ήπιους τόνους πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου η οποία χαρακτηρίστηκε απο μικρές διακυμάνσεις και χαμηλό όγκο συναλλαγών. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2715,61 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,50%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 40 δισ. δρχ. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς σημείωσε πτώση 1,51%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα εκτός από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες μικρής διάρκειας. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν λίγο και θα είναι μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί 22 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 24 με 38 και στα νησιά 25 με 36 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 25 με 37 και 22 με 32 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 29 July 1998 - 18:27:00 UTC