Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 25/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Την έντονη αντίδραση της Ουάσιγκτον, προκάλεσαν οι δηλώσεις Πάγκαλου, για τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κυπριακό.
- Η κυβέρνηση έδωσε πλήρη κάλυψη στον υπουργό Εξωτερικών, για τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε κατά της αμερικανικής πλευράς.
- Για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έκανε λόγο ο υπουργός Τύπου, σχολιάζοντας τις προκλητικές δηλώσεις Ντεμιρέλ.
- Ολοκλήρωσε τις συζητήσεις του στην Κύπρο, ο Αμερικανος διπλωμάτης Τόμας Μίλερ.
- Βρέθηκαν τα δύο άτομα που αγνοούνταν απο χθές στην περιοχή Τράπεζας Αιγίου, όπου μαίνεται μεγάλη φωτιά.
- Μέχρι το τέλος του έτους, οι οριστικές αποφάσεις για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας μας.
- Δεξίωση για τη συμπλήρωση 24 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας, παρέθεσε χθες, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
- Τριήμερη περιοδεία στη Θράκη θα πραγματοποιήσει από σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος.
- Κλειστοί τη Δευτέρα οι Φούρνοι, λόγω της εορτής του Αγίου Παντελεήμονα, προστάτη των αρτοποιών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την έντονη αντίδραση της Ουάσιγκτον, προκάλεσαν οι δηλώσεις Πάγκαλου, για τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κυπριακό.

Την έντονη αντίδραση του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προκάλεσαν οι προχθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου, οτι είναι χονδροειδέστατο ψέμα οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Αμερικανού προέδρου Μπίλ Κλίντον, για επίλυση του Κυπριακού. Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς διατύπωσε προφορικό διάβημα διαμαρτυρίας, ενω ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Μάικλ Μακέρι χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ.Πάγκαλου ανάρμοστες για ανώτατο αξιωματούχο χώρας, στενού σύμμαχου των ΗΠΑ και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών θα αναθεωρήσει τους χαρακτηρισμούς του. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωση του τονίζει οτι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να καταβάλουν προσπάθειες για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Η κυβέρνηση έδωσε πλήρη κάλυψη στον υπουργό Εξωτερικών, για τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε κατά της αμερικανικής πλευράς.

Στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε ότι δεν είναι πρώτη φορά που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκδίδει ανακοινώσεις και προβαίνει σε δηλώσεις οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το φαινόμενο αυτό πρέπει να σταματήσει, γιατί άλλωστε δεν είναι συμβατό με τις υπάρχουσες καλές διμερείς σχέσεις, κατέληξε ο κ.Ρέππας. Νωρίτερα η κυβέρνηση παρέσχε πλήρη κάλυψη στις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου για τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε κατά των ΗΠΑ.

Για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έκανε λόγο ο υπουργός Τύπου, σχολιάζοντας τις προκλητικές δηλώσεις Ντεμιρέλ.

Αμεσα αντέδρασαν η ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα στις νέες προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, που υποστήριξε ότι η Κύπρος δεν θα γίνει δεύτερη Κρήτη, την οποία η χώρα του δώρισε στην Ελλάδα, κάτω από τη συγκεκριμένη συγκυρία της εποχής. Για προκλητικές δηλώσεις, αποκαλυπτικές των προθέσεων της Τουρκίας για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έκανε λόγο ο υπουργός Τύπου.

Ολοκλήρωσε τις συζητήσεις του στην Κύπρο, ο Αμερικανος διπλωμάτης Τόμας Μίλερ.

Ο ειδικός αμερικανός συντονιστής για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ μετά τις επαφές που είχε στην Κύπρο, χαρακτήρισε καλές τις συζητήσεις για κάποια θέματα, τα οποία δεν κατονόμασε, προσθέτοντας ότι γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά. Ο κ.Μίλερ είχε δύο συναντήσεις με τον Πρόεδρο Κληρίδη, είπε ότι ο χρόνος θα δείξει ποια θα είναι τα αποτελέσματα των συζητήσεών του, προσθέτοντας, ότι αισιοδοξεί τόσο για το θέμα των πυραύλων όσο και για άλλα θέματα. Σε ερώτηση ποιο θα είναι το επόμενο βήμα, ο κ. Μίλερ είπε ότι αυτό θα αποφασισθεί στην Ουάσιγκτον.

Βρέθηκαν τα δύο άτομα που αγνοούνταν απο χθές στην περιοχή Τράπεζας Αιγίου, όπου μαίνεται μεγάλη φωτιά.

Βρέθηκαν τα δύο άτομα που αγνοούνταν απο χθές στην περιοχή Τράπεζας Αιγίου, όπου μαίνεται μεγάλη φωτιά. Πρόκειται για τους Μιχάλη και Αναστάσιο Κομνηνό, 73 και 37 ετών, αντίστοιχα. Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι οι φωτιές στην Αμφιλοχία, στην Κρανιά Ολύμπου και στην Κούβελα Μεσσηνίας. Υφεση παρουσίασε η φωτιά στην κορυφογραμμή του Γράμμου, στην Καστοριά, που επεκτάθηκε χθες από την Αλβανία. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στην Αραβωνίτσα Αιγίου και το Κοιλιώμενο Ζακύνθου.

Μέχρι το τέλος του έτους, οι οριστικές αποφάσεις για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας μας.

Μέχρι τέλος του έτους θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με απόφαση του ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Επίσης αποφασίστηκε το φθινόπωρο να ανατεθεί στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας η κατασκευή 4 κανονιοφόρων, 3 υποβρυχίων και πυραυλακάτων και ενός πετρελαιοφόρου. Στο στάδιο της αξιολόγησης βρίσκονται οι διαδικασίες για τον τύπο του μαχητικού αεροσκάφους, που θα προμηθευτεί η πολεμική αεροπορία, ενώ για τους αντιαεροπορικούς πυραύλους η επιλογή θα γίνει μεταξύ των αμερικανικών Πάτριοτ και των ρωσικών Ες-300.

Δεξίωση για τη συμπλήρωση 24 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας, παρέθεσε χθες, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δεξίωση για τη συμπλήρωση 24 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας, παρέθεσε χθες, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, στην οποία παρέστη σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας. Ο κ.Στεφανόπουλος τόνισε ότι η Δημοκρατία κατακτήθηκε με αγώνες και δεν είναι άνωθεν δεδομένη. Μηνύματα για την επέτειο απηύθυναν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί, τονίζοντας την ανάγκη περαιτέρω ενδυνάμωσης των δημοκρατικών θεσμών.

Τριήμερη περιοδεία στη Θράκη θα πραγματοποιήσει από σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος.

Τριήμερη περιοδεία στη Θράκη θα πραγματοποιήσει από σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου. Ο κ.Πάγκαλος μεταξύ άλλων, θα επισκεφθεί ορεινές κοινότητες της Ξάνθης και της Ροδόπης.Θα έχει συναντήσεις με τις τοπικές αρχές, φορείς καθώς και με τη θρησκευτική ηγεσία των μουσουλμάνων. Κατά την επίσκεψή του στο νομό της Αλεξανδρούπολης θα επισκεφθεί και το Δέλτα του Εβρου.

Κλειστοί τη Δευτέρα οι Φούρνοι, λόγω της εορτής του Αγίου Παντελεήμονα, προστάτη των αρτοποιών.

Ψωμί για τρεις ημέρες θα πρέπει να προμηθευτεί το κοινό, καθώς τη Δευτέρα οι φούρνοι θα μείνουν κλειστοί λόγω της εορτής του Αγίου Παντελεήμονα, προστάτη των αρτοποιών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ ανδρών, νίκησε χθές με 85-63 την ομάδα των επιλέκτων απο τα αμερικανικά πανεπιστήμια NCAA, σε αγώνα προετοιμασίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας, που ξεκινά την Τετάρτη στο ΣΕΦ, με πρώτο αντίπαλο τον Καναδά.

Στο ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-1 τη Ρετζιάνα στο δεύτερο φιλικό του ματς επί ιταλικού εδάφους. Οι Ιταλοί προηγήθηκαν στο 5' με τον Μαρκέλι, όμως ο Παναθηναϊκός "απάντησε" τρεις φορές με τους: Βαζέχα στο 12' , Αλεξούδη στο 31' και Ντα Σίλβα στο 72'.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 301,06 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,90, γαλλικό φράγκο προς 50,37, λίρα Αγγλίας προς 497,51, ελβετικό φράγκο προς 200,65, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 214,25, τη λίρα Κύπρου προς 576,52 και την ECU προς 333,43 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά ασθενείς έως μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 20 με 38 βαθμούς και στα νησιά 23 με 34 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά ασθενείς έως μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί και στο Αιγαίο την ημέρα τοπικά πολύ ισχυροί με μικρή εξασθένηση απο το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 25 July 1998 - 13:20:06 UTC