Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/07/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ
- Δριμύτατη κριτική σε ΗΠΑ και Γερμανία απο Πάγκαλο,Τσοχατζόπουλο
- Σβήστηκε η πυρκαγιά στην Πάτρα.Σε εξέλιξη σε Ολυμπο,Ευβοια
- Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις γενικές εξετάσεις
- Η κοινοτική επίτροπος Ματίες πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα
- Σημαντικές κυβερνητικές εξαγγελίες για νέους αγρότες
- Εικοστή τέταρτη επέτειος απο την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νέα νίκη της εθνικής μας επί των επιλέκτων του NCΑA
- Υπέγραψε στον Αρη ο Σιγάλας

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ

Αποφάσεις για την αγορά συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων αναμένεται να λάβει στη σημερινή του συνεδρίαση το ΚΥΣΕΑ,που συνέρχεται υπο την προεδρία του πρωθυπουργού.Σύμφωνα με πληροφορίες,στη συνεδρίαση ενδέχεται να συζητηθούν και οι εξελίξεις στο Κυπριακό σε συνδυασμό με τις απειλές και τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας.

Δριμύτατη κριτική σε ΗΠΑ και Γερμανία απο Πάγκαλο,Τσοχατζόπουλο

Αυστηρή κριτική στις ΗΠΑ για τη στάση που τηρούν στο Κυπριακό άσκησαν οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας μιλώντας χθές σε 40 ομογενείς βουλευτές.Ο κ. Πάγκαλος τόνισε οτι αποδείχθηκαν χονδροειδέστατο ψέμα οι προεκλογικές υποσχέσεις του προέδρου Κλίντον για το Κυπριακό και κατηγόρησε τις ΗΠΑ οτι μεγαλοποίησαν το θέμα των S-300,ενω την ίδια στιγμή στα Κατεχόμενα διοχετεύονται σύγχρονα αμερικανικά όπλα.Τις ΗΠΑ αλλά και τη Γερμανία για την πρόσφατη ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε για την Κύπρο,επέκρινε εντονότατα και ο κ.Τσοχατζόπουλος.

Σβήστηκε η πυρκαγιά στην Πάτρα.Σε εξέλιξη σε Ολυμπο,Ευβοια

Σε εξέλιξη είναι οι πυρκαγιές στη θέση Ερανία στον Ολυμπο και στο Αυλωνάρι Ευβοίας.Υπο έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής,στην Αττική,στο Αίγιο,στην Αμφιλοχία και στη Θάσο. Η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει χθές σε πολλά σημεία στις παρυφές της Πάτρας κατασβέστηκε αφού προηγουμένως έκαψε εκατοντάδες στρέμματα. Σήμερα κηδεύονται στην Αμφισσα ο αρχιπυροσβέστης Μαυροειδής και στη Νίκαια ο πυροσβέστης Διαβολής,οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο προχθές όταν εγκλωβίστηκαν απο τις φλόγες της πυρκαγιάς στον Καρέα.

Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις γενικές εξετάσεις

Σημαντική πτώση στις βάσεις της Α'Δέσμης και άνοδο στην Δ'Δέσμη προκύπτει απο τις βαθμολογίες των υποψηφίων στις φετινές γενικές εξετάσεις,που αναρτήθηκαν χθές στα Λύκεια της χώρας.Προβλέπεται επίσης να υπάρξει μικρή πτώση και στις βάσεις της Β'και Γ'δέσμης.Στο τέλος Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις όλων των σχολών, καθώς και οι πίνακες με τα ονόματα των επιτυχόντων.

Η κοινοτική επίτροπος Ματίες πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα

Το Γ'Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και τα διαρθρωτικά ταμεία είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων που έχει σήμερα στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η Επίτροπος Βούλφ Ματίες υπεύθυνη για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Σημαντικές κυβερνητικές εξαγγελίες για νέους αγρότες

Σημαντικές φορολογικές απαλλαγές και εκπτώσεις, ευνοϊκοί όροι δανεισμού και στροφή στην ύπαιθρο με δυναμικές καλλιέργειες προβλέπει η εθνική πολιτική για τους νέους αγρότες, που εξήγγειλε χθές ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στη Νέα Επίδαυρο. Περισσότερα από 100 δισ. δραχμές το χρόνο θα διατίθενται από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ενίσχυση των νέων αγροτών.

Εικοστή τέταρτη επέτειος απο την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Συμπληρώνονται σήμερα 24 χρόνια απο αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δήλωσε οτι η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει πλέον κατακτηθεί και δεν κινδυνεύει.Ο κ. Τσοβόλας επισημαίνει έντονα σημάδια κόπωσης στη Δημοκρατία.Ο Συνασπισμός τονίζει οτι η χώρα χρειάζεται ριζικές τομές και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.Το ΚΚΕ υποστηρίζει οτι ξεσκεπάζεται καθημερινά ο επικίνδυνος χαρακτήρας της αστικής δημοκρατίας και κοινοβουλευτισμού.Η ΟΝΝΕΔ υπογραμμίζει τη συμβολή της ΝΔ και του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα νίκη της εθνικής μας επί των επιλέκτων του NCΑA

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ νίκησε με 91-41 τους επίλεκτους του NCAA σε φιλικό αγώνα που έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο ΣΕΦ. Με την ελληνική ομάδα αγωνίστηκε περίπου για 15' λεπτά και ο Ιάκωβος Τσακαλίδης που έδειξε ότι έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στον αστράγαλο και πιθανότατα θα είναι απόλυτα έτοιμος στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, την επόμενη Τετάρτη. Αντίθετα, δεν έπαιξε ο Δημήτρης Παπανικολάου που ''ταλαιπωρείται'' από ίωση.

Υπέγραψε στον Αρη ο Σιγάλας

Παίκτης του Αρη θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια ο Γιώργος Σιγάλας,μετά την πλήρη συμφωνία και υπογραφή του συμβολαίου του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η μεταγραφή του ''ράμπο'' θα κοστίσει στον Αρη το ποσό των 500 εκατομμυρίων δραχμών περίπου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 301,81 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,43, γαλλικό φράγκο προς 50,23, λίρα Αγγλίας προς 495,78, ελβετικό φράγκο προς 199,23, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,07, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 212,74, τη λίρα Κύπρου προς 574,49 και την ECU προς 332,46 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα, ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θ'αρχίσουν να εξασθενούν και θα είναι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Στα δυτικά οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα κυμανθεί με 19 με 37 βαθμούς και στο Αιγαίο 23 με 32 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 24 με 36 και 21 με 35 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 24 July 1998 - 7:00:07 UTC