Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/07/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ευρεία σύσκεψη το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου για το Κυπριακό
- Στο Πειθαρχικό της ΝΔ οι βουλευτές Γιοβανούδας - Γιακουμάτος
- Αναρτώνται αύριο οι βαθμολογίες των γενικών εξετάσεων
- Εφόλης της ύλης η χθεσινή συνάντηση Σημίτη-Τσοχατζόπουλου
- Εξεδόθη ένταλμα σύλληψης μέλους της "Χρυσής Αυγής"
- Αύριο η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ πρώτη στο τουρνουά Ακρόπολις
- Φιλικοί αγώνες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ευρεία σύσκεψη το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου για το Κυπριακό

Οι εξελίξεις και οι προοπτικές που διαγράφονται στο Κυπριακό είναι το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα υπο την προεδρία του πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας και του Αρχηγού της Κυπριακής Εθνοφρουράς. Η Γερμανία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Κύπρο ενόψει της προγραμματιζόμενης εγκατάστασης των S-300 στο νησί.Ωστόσο το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι προς το παρόν η ασφάλεια των ξένων τουριστών στην Κύπρο δεν απειλείται.

Στο Πειθαρχικό της ΝΔ οι βουλευτές Γιοβανούδας - Γιακουμάτος

Με προσωπική απόφαση του προέδρου της ΝΔ,κ.Καραμανλή,παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του κόμματος,που συνεδριάζει εντός της ημέρας,οι βουλευτές Βαρσάμης Γιοβανούδας και Γεράσιμος Γιακουμάτος. Χθές το Συμβούλιο Δεοντολογίας στο οποίο είχαν κληθεί και έδωσαν εξηγήσεις επέβαλε στον κ. Γιακουμάτο την απομάκρυνσή του απο την ΟΚΕ Εργασίας και στον κ. Γιοβανούδα την αποχή του απο όλα τα κομματικά όργανα.Ο ίδιος ζήτησε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας δηλώνοντας οτι διαφορετικά θα παραιτηθεί απο βουλευτής.

Αναρτώνται αύριο οι βαθμολογίες των γενικών εξετάσεων

Αύριο το μεσημέρι αναρτώνται στα Λύκεια όλης της χώρας οι βαθμολογίες των υποψηφίων που συμμετείχαν στις φετινές γενικές εξετάσεις για την εισαγωγή περίπου 62.000 υποψηφίων στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Οι βάσεις, που θα προσδιορίσουν σε ποιά σχολή πέρασε ο κάθε υποψήφιος, θα ανακοινωθούν στο τέλος του Αυγούστου.

Εφόλης της ύλης η χθεσινή συνάντηση Σημίτη-Τσοχατζόπουλου

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις,το Κυπριακό,το Κοσσυφοπέδιο,το εξοπλιστικό πρόγραμμα,εσωκομματικά θέματα του ΠΑΣΟΚ και η προετοιμασία του ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών συζητήθηκαν χθές στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.Στησυνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την Παρασκευή θα εξετασθεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού και της αντιαεροπορικής άμυνας.Ο κ. Τσοχατζόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις εκλογές του Οκτωβρίου,ενώ για τα εσωκομματικά είπε οτι πρέπει "συζητήσουμε στο ΠΑΣΟΚ για πολιτικές".

Εξεδόθη ένταλμα σύλληψης μέλους της "Χρυσής Αυγής"

Εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης του Αντώνη Ανδρουτσόπουλου, με το ψευδώνυμο Περίανδρος, μέλους της ακροδεξιάς οργάνωσης "Χρυσή Αυγή", που κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή, έξω από τα δικαστήρια. Σε βάρος του Ανδρουτσόπουλου έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και για άλλα αδικήματα.

Αύριο η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί αύριο η ΓΣΕΕ.Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία,τα τρόλεϊ και τα "Πράσινα"θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας, απο την έναρξη της βάρδιας εως τις 8 το πρωϊ και απο τις 10 το βράδυ εως τη λήξη της βάρδιας.Στον Ηλεκτρικό έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας απο την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωϊ και απο τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.Τρίωρη στάση εργασίας απο τις 12 μ.μ. έως τις 3 μ.μ., θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ πρώτη στο τουρνουά Ακρόπολις

Την πρώτη θέση στο 12ο τουρνουά Ακρόπολις κατέκτησε η εθνική μας ομάδα του μπάσκετ, αφού στην τρίτη και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης νίκησε τους επίλεκτους του NCAA με 78-56 (ημ. 43-30). Ηταν η τρίτη νίκη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αφού τις προηγούμενες ημέρες είχε επικρατήσει τόσο της Πολωνίας όσο και της Ιαπωνίας. Η Πολωνία που τελικά κατετάγη 3η, αφού στον ``μικρό`` τελικό της διοργάνωσης επικράτησε με 66-61 στην παράταση των εκπροσώπων από τη ``χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου``.

Φιλικοί αγώνες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Ισόπαλο 1-1 έληξε το δεύτερο φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού επί αυστριακού εδάφους, με αντίπαλο αυτή τη φορά την Μακάμπι Χαϊφα. Οι ``ερυθρόλευκοι`` σε αγώνα που έγινε στο Σέεφελντ, όπου και προετοιμάζονται ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ μόλις στο 12` με τον Αμπουάγκουε, ο οποίος μόλις στην πρώτη του παρουσία με την ``ερυθρόλευκη`` φανέλα κατάφερε να πετύχει γκολ. Σε άλλο φιλικό ματς που έγινε στην Ελβετία, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-1 την ερασιτεχνική Βίτερχολ. Τα τέρματα του ``δικεφάλου`` πέτυχαν οι Καπετανόπουλος και Ολιβάρες.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 300,99 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,43, γαλλικό φράγκο προς 50,24, λίρα Αγγλίας προς 495,74, ελβετικό φράγκο προς 199,16, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,07, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 214,96, τη λίρα Κύπρου προς 574,87 και την ECU προς 332,61 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα με βόρειους ανέμους στα δυτικά μέτριους και στα ανατολικά ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα δυτικά θα κυμανθεί 19 με 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 34 και στο Αιγαίο 22 με 32 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα με βοριάδες ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς και τοπικά θυελλώδεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς. Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 33 βαθμούς Κελσίου.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 22 July 1998 - 7:00:09 UTC