Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επιθετικός για το Κυπριακό ο Καρανταγί. Απάντηση από Τσοχατζόπουλο.
- Προκλήσεις Τούρκων στην Κύπρο, 24 χρόνια μετά την εισβολή.
- Συνεχίζει να μαίνεται η μεγάλη φωτιά στους Βροντάδες Χίου.
- Σήμερα τα εγκαίνια της ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου.
- Ομιλία Κώστα Σημίτη σε συγκέντρωση στη Λευκάδα.
- Παντρεύεται το απόγευμα στην Πρώτη Σερρών ο Κώστας Καραμανλής.
- Πολύωρες καθυστερήσεις στην Ολυμπιακή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επιθετικός για το Κυπριακό ο Καρανταγί. Απάντηση από Τσοχατζόπουλο.

Η Τουρκία θα ανταποδώσει σε περίπτωση που εγκατασταθούν οι πύραυλοι S-300 στην Κύπρο φέρεται να δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Ισμαήλ Χακί Καράνταγι στους αμερικανούς αξιωματούχους με τους οποίους είχε συνομιλίες κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος έστειλε χθές μήνυμα στην Αγκυρα λέγοντας οτι οι απειλές της δεν φοβίζουν κανέναν και υπάρχει σιγουριά και εγγυήση οτι με την αποφασιστική ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας Κύπρου και Ελλάδας είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή.

Προκλήσεις Τούρκων στην Κύπρο, 24 χρόνια μετά την εισβολή.

Συνεχίζουν τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι στην Κύπρο, ενόψει της αυριανής 24ης επετείου της εισβολής του "Αττίλα". Απο χθές στο παράνομο αεροδρόμιο Λευκονοίκου στα κατεχόμενα βρίσκονται δέκα μαχητικά,ενώ στο κατεχόμενο λιμάνι Κερύνειας καταπλέουν σήμερα εξι πολεμικά σκάφη.Την Τρίτη θα επισκεφθεί τα κατεχόμενα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ και τρείς μέρες αργότερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ.

Συνεχίζει να μαίνεται η μεγάλη φωτιά στους Βροντάδες Χίου.

Συνεχίζει να μαίνεται η μεγάλη φωτιά στους Βροντάδες της Χίου. Η κατάσβεσή της δυσχεραίνεται απο τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Σε εξέλιξη είναι επίσης και η πυρκαγιά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, αλλά πιστεύεται ότι είναι θέμα χρόνου να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Σήμερα τα εγκαίνια της ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου.

Σήμερα ο πρωθυπουργός θα θεμελιώσει το έργο της ζεύξης του Ρίου - Αντιρρίου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου. Η γέφυρα θα φέρει το όνομα του Χαρίλαου Τρικούπη, ο οποίος πριν εκατό χρόνια είχε οραματιστεί το έργο αυτό, το οποίο θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της δυτικής Ελλάδας.

Ομιλία Κώστα Σημίτη σε συγκέντρωση στη Λευκάδα.

Πανεθνική χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης την προσπάθεια της κυβέρνησης για ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της χώρας, μιλώντας χθές βράδυ σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε οτι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει την πολιτική που έχει εξαγγείλει και έχει μαζί της την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Παντρεύεται το απόγευμα στην Πρώτη Σερρών ο Κώστας Καραμανλής.

Στην Πρώτη Σερρών, στις 7 το απόγευμα, στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, θα αποχαιρετήσει την εργένικη ζωή ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και θα χορέψει το χορό του Ησαϊα με την κ. Νατάσα Παζαϊτη. Συνεργάτες του κ. Καραμανλή υπολογίζουν ότι τα άτομα που θα παραβρεθούν στο γάμο θα ξεπεράσουν τις τρεις χιλιάδες.

Πολύωρες καθυστερήσεις στην Ολυμπιακή.

Πολύωρες καθυστερήσεις σημειώθηκαν και χθές στις αναχωρήσεις της Ολυμπιακής απο το δυτικό αερολιμένα. Η ταλαιπωρία των επιβατών αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ολυμπιακής Αεροπορίας Μιλτιάδη Τσαγκαράκη από αύριο η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί καθώς θα γίνουν 76 προσλήψεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά από καλή εμφάνιση, ο Ολυμπιακός νίκησε 3-2 την πρωταθλήτρια Τσεχίας Σπάρτα Πράγας στο δεύτερο φιλικό αγώνα του, που έγινε στην Αυστρία, όπου πραγματοποιεί την βασική προετοιμασία του. Ταγκολ του Ολυμπιακού πέτυχαν οι Λοβότνι (28' αυτογκόλ), Οφορίκουε (46') και Γεωργάτος (87'), ενώ τα τέρματα της Σπάρτα Πράγας σημείωσαν οι Λόντβεβ (5') και Χόρνακ (52'). Τον αγώνα παρακολούθησε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 7-1 την Καλλιθέα, στον πρώτο φιλικό αγώνα του ενόψει της νέας σεζόν, που έγινε στην Παιανία. Τρια γκολ πέτυχε ο Βαζέχα (52', 74', 76') και απο ένα οι Κόλα (17'), Ντα Σίλβα (19'), Αλεξούδης (79') και Κωνσταντινίδης (89').

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος στους δύο φιλικούς αγώνες διαρκείας 45 λεπτών, με Μπάγερν Λεβερκούζεν (1-1) και Κροάσια (4-4). Στον αγώνα με την Λεβερκούζεν, σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Βρύζας (42'), ενώ τα γκολ του δικεφάλου του βορρά στο παιχνίδι με την Κροάσια πέτυχαν οι Κατσιαμπής (5'), Κωνσταντινίδης (8'), Κομίνχεζ (13', 16').

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ελπίδων έχασε 67-62 απο την Κροατία, στον τέταρτο αγώνα της για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που γίνεται στο Τράπανι της Ιταλίας. Η ελληνική ομάδα, που έχανε 42-28 στο ημίχρονο, θα πρέπει να νικήσει σήμερα τη Γαλλία, για να μπει στην τετράδα.

Ενα νέο πανελλήνιο ρεκόρ απο τον Χρήστο Πολυχρονίου στη σφυροβολία, μία ισοφάριση στα 400 μέτρα απο την χριστίνα πανάγου και οι θαυμάσιες επιδόσεις απο τον Κώστα Κεντέρη στα 400 μέτρα, τον Δημήτρη Πολυμέρου στον ακοντισμό που πέρασε τα 80 μέτρα και την Σπυριδούλα Σούμα που κέρδισε το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο (μετά τα 5 χιλιόμετρα) στα 10.000 μ. ήταν οι καλύτερες στιγμές της δεύτερης ημέρας του πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου ανδρών - γυναικών, το οποίο γίνεται στο ΟΑΚΑ.

Η Βουλιαγμένη νίκησε 9-8 στην παράταση τον Ολυμπιακό, στον πρώτο τελικό για τα πλέϊ-οφ του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 εθνικής κατηγορίας των ανδρών, που έγινε στο κολυμβητήριο του Πειραιά.Ο αγώνας στην κανονική διάρκειά του έληξε 7-7. Ο δεύτερος τελικός θα γίνει τη Δευτέρα στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης. Αν νικήσει η Βουλιαγμένη, θ' αναδειχθεί πρωταθλήτρια, ενώ εαν επικρατήσει ο Ολμπιακός θα γίνει και τρίτος τελικός, την Τετάρτη, στο κολυμβητήριο του Πειραιά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 301,57 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,59, γαλλικό φράγκο προς 50,25, λίρα Αγγλίας προς 494,14, ελβετικό φράγκο προς 199,55, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 215,84, τη λίρα Κύπρου προς 574,99 και την ECU προς 333,38 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός αλλά το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί ως πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά από 18 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 33 και στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική ο καιρός που θα είναι αίθριος με ανέμους βόρειους μέτριους έως πολύ ισχυρούς και θερμοκρασία που κυμανθεί στην Αθήνα από 21 έως 33 βαθμούς. Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, αλλά το απόγευμα θα συννεφιάσει, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 19 July 1998 - 13:14:21 UTC