Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέα σύσκεψη υπό τον Γ.Παπαντωνίου για τον πληθωρισμό.
- Μικροπανικός από πυρκαγιά στο γκαράζ του ΟΤΕ, στην Καλλιθέα.
- Στο στόχαστρο του Μαντέλη οι πιλότοι της ΟΑ.
- Με τον πρόεδρο της Ρωσίας συναντάται αύριο ο πρόεδρος της Κύπρου.
- Ζωή σε τέσσερις ανθρώπους έδωσε 19χρονος θύμα τροχαίου.
- Σύγκρουση πλοίων στα ανοιχτά της Κέρκυρας. Δεν υπήρξαν τραυματίες.
- Με προσωπικό ασφαλείας τα ιατρεία του ΙΚΑ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέα σύσκεψη υπό τον Γ.Παπαντωνίου για τον πληθωρισμό.

Νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο υπό τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη συμμετοχή του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Λουκά Παπαδήμου και υπηρεσιακών παραγόντων, με αντικείμενο μέτρα για τη μείωση του πληθωρισμού. Ο υφυπουργός ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης προαναγγέλει σημαντικές μειώσεις στις τιμές των τροφίμων κατά 5%, καθώς και στα ανταλλακτικά των αυτοκινήτων κατά 10%.

Μικροπανικός από πυρκαγιά στο γκαράζ του ΟΤΕ, στην Καλλιθέα.

Μικροπανικός δημιουργήθηκε στην Καλλιθέα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο γκαράζ του ΟΤΕ. Αμέσως έφτασε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας και λίγο αργότερα έθεσε υπό έλεγχο την πυρκαγιά, από την οποία καταστραφηκαν τέσσερα αυτοκίνητα του Οργανισμού. Σημειώνεται ότι στο υπόγειο του κτιρίου υπάρχουν καύσιμα για την τροφοδοσία των αυτοκινήτων του ΟΤΕ.

Στο στόχαστρο του Μαντέλη οι πιλότοι της ΟΑ.

Συνεχίσθηκαν οι καθυστερήσεις στις πτήσεις της Ολυμπιακής, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις. Ο υπουργός μεταφορών Τάσος Μαντέλης, απέδωσε το πρόβλημα στους πιλότους, που επιχειρούν με τον τρόπο αυτό να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους δυνατότητα, τους προειδοποίησε ότι είναι αποφασισμένος να βάλει βαθειά το μαχαίρι στην πληγή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για απολύσεις.

Με τον πρόεδρο της Ρωσίας συναντάται αύριο ο πρόεδρος της Κύπρου.

Με τον πρόεδρο της Ρωσίας συναντάται αύριο στο Κρεμλίνο ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, που επισκέπτεται τη Μόσχα. Στο επίκεντρο των συνομιλιών, που γίνονται σε μια κρίσιμη καμπή του Κυπριακού, θα είναι η εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κύπρο, γεγονός για το οποίο αντιδρά έντονα η Τουρκία και απειλεί με ανάπτυξη πυραύλων στα κατεχόμενα.

Ζωή σε τέσσερις ανθρώπους έδωσε 19χρονος θύμα τροχαίου.

Ζωή με το θανατό του έδωσε ένας 19χρονος από τα Τρίκαλα, που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα. Η καρδιά του άτυχου παιδιού μεταμοσχεύθηκε ήδη με επιτυχία σε λήπτη στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, ενώ στο Ιπποκράτειο έγινε μοταμόσχευση του ενός νεφρού σε μια 26χρονη από το Βόλο. Ο άλλος νεφρός μεταφέρθηκε στην Αθήνα το ήπαρ στη Βαρκελώνη και οι πνεύμονες στο Ανόβερο.

Σύγκρουση πλοίων στα ανοιχτά της Κέρκυρας. Δεν υπήρξαν τραυματίες.

Μικρές ζημιές υπέστησαν δύο επιβατηγά πλοία με σημαία Τουρκίας και Κύπρου, που συγκρούσθηκαν ανοιχτά της Κέρκυρας, λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε στην περιοχή. Πρόκεται για το τουρκικό "Εσκεντερούν", το οποίο συνέχισε το ταξίδι του για το Τσεσμέν και για το κυπριακό "Βαλεντίνο" που κατέπλευσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Κανείς από τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος δεν τραυματίσθηκε

Με προσωπικό ασφαλείας τα ιατρεία του ΙΚΑ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν και αύριο τα ιατρεία του ΙΚΑ, λόγω των στάσεων εργασίας εννέα το πρωί με μια το μεσημέρι και 3:30 με 7 το απόγευμα που πραγματοποιούν οι γιατροί του ιδρύματος. Την Τρίτη θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και έτσι δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρεις στις τρεις ήττες και σίγουρα κάτι δεν πάει καλά για την εθνική μας ομάδα του μπάσκετ που έχασε από την Ρωσία με 91-84 στην παράταση, στην τρίτη και τελευταία ημέρα του τουρνουά της Βρέμης. Η εθνική μας προηγήθηκε στο ημίχρονο με 41-40, ενώ η κανονική διάρκεια του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 79-79. Στην παράταση η ελληνική ομάδα ``ξεφούσκωσε`` και οι Ρώσοι με επι μέρους σκορ 15-5 επικράτησαν άνετα. Καλύτεροι για την Ελλάδα οι Παπανικολάου, Οικονόμου, ενώ για τη Ρωσία κορυφαίοι ήταν οι Καράσεφ, Πανόφ και Σακάρ Πασούτιν.

Την τρίτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Βάρνα της Βουλγαρίας, κατέκτησε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των εφήβων. Το συγκρότημα του Νίκου Αποστολίδη, στο ``μικρό`` τελικό της διοργάνωσης, επικράτησε με 97-91 του αντίστοιχου της Λετονίας, ενώ στο ημίχρονο προηγήθηκε με 50-45. Μια νίκη που ήρθε σχετικά δύσκολα, αφού οι διεθνείς μας μπήκαν στο παιχνίδι με τη θύμιση του χθεσινού ημιτελικού-παρωδία κόντρα στην Ισπανία, γεγονός που τους επηρρέασε ψυχολογικά. Πρώτος σκόρερ ο Διαμαντόπουλος που σημείωσε 40 πόντους.

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται από χθες η ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, αφού το ΔΣ της ΠΑΕ που συνήλθε εκτάκτως, έκανε δεκτή την παραίτηση του Αγγελου Αναστασιάδη. Ο Αγγελος Αναστασιάδης, πριν από τρεις ημέρες, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της ΠΑΕ, με αφορμή διάφορα περιστατικά και κυρίως από την έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά της διοίκησης του συλλόγου.

Η ΑΕΚ, στον πρώτο της φιλικό αγώνα από την αρχή της φετινής προετοιμασίας της που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια, επικράτησε εύκολα 5-0 της Δόξας Βύρωνα. Τα τέρματα της Ενωσης, η οποία τη Δευτέρα αναχωρεί για τη Γερμανία, όπου και θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, σημείωσαν ο Μαλαδένης (3), ο Κεφαλάς (1) και ο Αναστασάκος (1).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,24 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,54, γαλλικό φράγκο προς 50,30, λίρα Αγγλίας προς 500,37, ελβετικό φράγκο προς 199,67, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,70, τη λίρα Κύπρου προς 576,01 και την ECU προς 333,45 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός με ανέμους βόρειους ασθενείς μέχρι μέτριους. Η θερμοκρασία στα Βόρεια θα κυμανθεί 15 με 33 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 35 και στο Αιγαίο 18 με 31 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 18 με 35 και 18 με 33 αντίστοιχα θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 12 July 1998 - 18:00:08 UTC