Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε εξέλιξη δεκάδες φωτιές σε όλη τη χώρα. Απανθρακώθηκε 67-χρονη στην Σαλαμίνα.
- Προσέκρουσε σε ύφαλο στο στο παρθενικό του ταξίδι.
- Νομιμοποίηση καταπατημένων δημοσίων ακινήτων.
- Διαγραφή χρεών για απόρους.
- Εγκαίνια νέου νομαρχιακού νοσοκομείου Φθιώτιδας.
- Η Αθηνά Ωνάση στον Αργοσαρωνικό.
- Αισιοδοξία Ντιέγκο Κόρντοβεζ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε εξέλιξη δεκάδες φωτιές σε όλη τη χώρα. Απανθρακώθηκε 67-χρονη στην Σαλαμίνα.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται πολλές περιοχές της χώρας. Τριάντα φωτιές βρίσκονται εν εξελίξει ενώ το πρωί αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη και τον Αυλώνα. Χθες το απόγευμα μεταφέρθηκε απανθρακωμένη στο νοσοκομείο της Νίκαιας μια 67χρονη, η Ευθυμία Γρυπάρη, απο τα Σελίνια της Σαλαμίνας, όπου είχε ξεσπάσει πυρκαγιά. Σε εξέλιξη ειναι οι πυρκαγιές στη Καλαμπάκα, τη Βοιωτία, την Εύβοια, το Βόλο, ενω σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας, αφού έκαψε 7000 στρέμματα πευκοδάσους. Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στη Θεσσαλονίκη. Στις 10 θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Διυπουργικό 'Οργανο για να εξετάσει την κατάσταση. Ο πρωθυπουργός από τη Λαμία έδωσε εντολή για συντονισμό του έργου της κατάσβεσης των πυρκαγιών, τις οποίες απέδωσε στις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες, που επικρατούν.

Προσέκρουσε σε ύφαλο στο στο παρθενικό του ταξίδι.

'Αδοξη διακοπή είχε το παρθενικό ταξίδι του νέου επιβατηγού- οχηματαγωγού πλοίου των Μινωϊκών Γραμμών "ΠΑΣΙΦΑΗ", που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Αγκόνα. Στις 2 το πρωί προσέκρουσε σε ύφαλο, στη θέση Περιστέρες, ανάμεσα σε Κέρκυρα και Αλβανία και άρχισε να μπάζει νερά. Με τη βοήθεια τριών ρυμουλκών το "ΠΑΣΙΦΑΗ" οδηγήθηκε στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Νομιμοποίηση καταπατημένων δημοσίων ακινήτων.

Νομιμοποίηση όλων των καταπατημένων δημοσίων ακινήτων, που ανέρχονται περίπου στις 300.000, προβλέπει το "ΒΗΜΑ της Κυριακής". Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ετοίμασε νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των καταπατημένων και ότι αναμένει να ειπράξει περίπου 300 εκατομμύρια δραχμές.

Διαγραφή χρεών για απόρους.

Με ειδικό φορολογικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη του μήνα διαγράφονται τα χρέη για τους αποδεδειγμένα απόρους και τους οικονομικά κατεστραμένους. Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ η κυβέρνηση κατευθύνεται στην υιοθέτηση νέου μηχανισμού διευκολύνσεων για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο.

Εγκαίνια νέου νομαρχιακού νοσοκομείου Φθιώτιδας.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ολοκληρώνει σήμερα την περιοδεία του στο νομό Φθιώτιδας. Χθες, άσκησε οξεία κριτική στη ΝΔ και κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή για ανέξοδο λαϊκισμό και για θορυβώδεις κινδυνολογίες και υιοθέτηση ετεροκλητων αιτημάτων. Ο κ. Σημίτης εγκαινίασε το νέο νοσοκομείο της Λαμίας. Η ΝΔ τόνισε οτι αυτά που λέει ο πρωθυπουργός σε πρόωρες και κακοστημένες φιέστες μόνο πανικό αποδεικνύουν.

Η Αθηνά Ωνάση στον Αργοσαρωνικό.

'Εφτασε χθες στην Αθήνα με την οικογένειά της για διακοπές η Αθηνά Ωνάση, εγγονή του μεγαλοεφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση. Από σήμερα αρχίζει κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό, ενω ενδέχεται να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, κ. Χριστόδουλο.

Αισιοδοξία Ντιέγκο Κόρντοβεζ.

Πρόοδο διαπιστώνει στις συνομιλίες του με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη και τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ντιέγκο Κόρντοβεζ. Τόνισε οτι θα επανέλθει τον Σεπτέμβριο και θα προσπαθήσει να βρεί διαδικαστική φόρμουλα για επανέναρξη των απευθείας συνομιλιών μεταξύ των δυο πλευρών. Αύριο, πρόσθεσε, θα ενημερώσει τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγονται στην Βάρνα της Βουλγαρίας, η εθνική Ελλάδας εφήβων στην καλαθοσφαίριση. Στο δεύτερο παιχνίδι της κέρδισε την αντίστοιχη της Τουρκίας με 77-49. Σήμερα η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Γαλλία.

H ουγγρική Ζέκεντ και η πολωνική Μποσμάν θα είναι οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού και της Ορεστιάδας αντιστοίχως, στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας ανδρών στην Πετοσφαίριση. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και ο κυπελλούχος 'Αρης δεν συμπεριλήφθηκαν στις σχετικές κληρώσεις καθώς έχουν περάσει χωρίς αγώνα στην επόμενη φάση. Στις γυναίκες, πρώτος αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο Πρωταθλητριών θα είναι η ουγγρική 'Εγκερ Ζαλαγκερζέγκ, και στο Κύπελλο Κυπελλούχων τα Βριλήσια θα αντιμετωπίσουν την ισπανική Γρανάδα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 308,66 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170, 22, γαλλικό φράγκο προς 50,77, λίρα Αγγλίας προς 510,32, ελβετικό φράγκο προς 202,61, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,27, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 222,03, λίρα Κύπρου προς 581,59 και Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 336,89 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας είναι το κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού καιρού. Στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς. Στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 35 και στο Αιγαίο από 22 έως 30 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Αττική και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.-

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 5 July 1998 - 7:00:07 UTC