Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Την ανηφόρα έχει πάρει ο υδράργυρος, που αύριο θα ανέβει στους 40 βαθμούς και στους 42 Παρασκευή και Σάββατο. Σε επιφυλακή ΕΚΑΒ, νοσοκομεία και ΔΕΗ.
- Τρελή πορεία πάνω από λουόμενους έκανε πύραυλος που ξέφυγε από το πεδίο βολής Κρήτης, πριν αυτοκαταστραφεί στον αέρα, με αποτέλεσμα να προκληθούν πυρκαγιές.
- Στις 24 Ιουλίου θ'αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ για μέρος του εξοπλιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων.
- Πάνω από 15 τόνοι σάπια κρέατα κατασχέθηκαν σε αποθήκη του Ρέντη. Εξετάζονται άλλοι 35 τόνοι προτηγανισμένης πατάτας.
- Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για αποκρατικοποιήσεις και εξυγίανση ΕΛΤΑ, ΟΣΕ και ΟΑΣΑ.
- Με καταθέσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ συνεχίζεται η έρευνα για το θέμα της χορήγησης αδειών παραμονής σε αλλοδαπούς.
- Με κόκκινο πιπέρι προσπάθησε μια 47χρονη από τη Θεσσαλονίκη να ληστέψει 75χρονο συνταξιούχο.
- Αγριο έγκλημα με θύμα έναν ηλικιωμένο και δράστες Αλβανούς κακοποιούς, που συνελήφθησαν, αποκαλύφθηκε στην Εύβοια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την ανηφόρα έχει πάρει ο υδράργυρος, που αύριο θα ανέβει στους 40 βαθμούς και στους 42 Παρασκευή και Σάββατο. Σε επιφυλακή ΕΚΑΒ, νοσοκομεία και ΔΕΗ.

Νέα άνοδο θα παρουσιάσει αύριο η θερμοκρασία και κατά τόπους θα φτάσει τους 40 βαθμούς, ενώ δύσκολες μέρες θα είναι Παρασκευή και Σάββατο, καθώς ο υδράργυρος θα ανέβει μέχρι και 42 βαθμούς. Ολος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ συναγερμός έχει σημάνει στο ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών. Σε επιφυλακή βρίσκεται όμως και η ΔΕΗ, καθώς το δίκτυό της δουλεύει σε οριακό σημείο, λόγω της εκτεταμένης χρήσης κλιματιστικών.

Τρελή πορεία πάνω από λουόμενους έκανε πύραυλος που ξέφυγε από το πεδίο βολής Κρήτης, πριν αυτοκαταστραφεί στον αέρα, με αποτέλεσμα να προκληθούν πυρκαγιές.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, από το αντιαεροπορικό βλήμα τύπου ΝΙΚΗ, το οποίο ξέφυγε από την πορεία του στη διάρκεια άσκησης στο πεδίο βολής Κρήτης. Οταν οι υπεύθυνοι διαπίστωσαν το λάθος στην πορεία του πυραύλου ενεργοποίησαν το σύστημα αυτοκαταστροφής του. Ο πύραυλος, αφού πέρασε πάνω από παραλίες γεμάτες με λουόμενους, εξερράγη στον αέρα σε αγροτική περιοχή, με αποτέλεσμα να προκληθούν πυρκαγιές, από τις οποίες κάηκαν 60 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Στις 24 Ιουλίου θ'αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ για μέρος του εξοπλιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις 24 Ιουλίου θα συνέλθει το ΚΥΣΕΑ, προκειμένου να επικυρώσει σειρά αποφάσεων για μέρος του εξοπλιστικού προγράμματος των ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ο υπουργός Αμύνης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το επικείμενο ταξίδι του υπουργού στις ΗΠΑ, το οποίο ο κ.Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε ως κορυφαίο θέμα στρατιωτικής σημασίας, δεδομένης της προοπτικής που υπάρχει στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.

Πάνω από 15 τόνοι σάπια κρέατα κατασχέθηκαν σε αποθήκη του Ρέντη. Εξετάζονται άλλοι 35 τόνοι προτηγανισμένης πατάτας.

Πάνω από 15 τόνους σάπια κρέατα και 1500 κιλά κατεψυγμένα λαχανικά, όχι μόνον ακατάλληλα αλλά και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, εντόπισαν άνδρες του ΣΔΟΕ σε αποθήκη ψυγείων στου Ρέντη. Στο ίδιο ψυγείο εντοπίστηκαν 34 τόνοι προτηγανισμένης πατάτας, η οποία ελέγχεται για την καταλληλότητά της. Το υπουργείο Οικονομικών ανέστειλε τη λειτουργία άλλων 26 επιχειρήσεων από 3 μέχρι 10 μέρες για φορολογικές παραβάσεις.

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για αποκρατικοποιήσεις και εξυγίανση ΕΛΤΑ, ΟΣΕ και ΟΑΣΑ.

Η προώθηση του προγράμματος των διαρθρωτικών αλλαγών στις ΔΕΚΟ και κυρίως στα ΕΛΤΑ, ΟΣΕ και ΟΑΣΑ, η εξυγίανση των οποίων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Ιουλίου, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης του πρωθυπουργού με τους αρμόδιους υπουργούς. Στη σύσκεψη εκφράσθηκε ικανοποίηση για τα νέα δεδομένα που διαγράφονται στον τραπεζικό τομέα, μετά το υψηλό τίμημα που πωλήθηκε η τράπεζα Κρήτης, γεγονός που προεξοφλεί επίσης μεγάλο τίμημα και για την Ιονική.

Με καταθέσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ συνεχίζεται η έρευνα για το θέμα της χορήγησης αδειών παραμονής σε αλλοδαπούς.

Με καταθέσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ, μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής κρατικής ασφάλειας, ταξίαρχος Γιώργος Γιάνες, συνεχίστηκε η έρευνα που διεξάγει ο εισαγγελέας κ. Γεράκης για το θέμα της χορήγησης αδειών παραμονής σε αλλοδαπούς. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να διαλευκανθούν οι υποθέσεις που ερευνούν οι δικαστικές αρχές.

Με κόκκινο πιπέρι προσπάθησε μια 47χρονη από τη Θεσσαλονίκη να ληστέψει 75χρονο συνταξιούχο.

Ενα πρωτότυπο τρόπο βρήκε η 47χρονη Αλεξάνδρα Σίμου από τη Θεσσαλονίκη να ληστέψει ένα 75χρονο συνταξιούχο. Η Σίμου άδειασε στο πρόσωπο του Περικλή Ποσειδώνος ένα φακελάκι με κόκκινο πιπέρι μέσα στο ασανσέρ, με σκοπό να του αρπάξει τη σύνταξη. Ο υπερήλικας, παρά το τσούξιμο στα μάτια και το στόμα από το πιπέρι, κατέβηκε τρέχοντας σαν 20άρης τα σκαλιά της πολυκατοικίας καλώντας σε βοήθεια και λίγα μέτρα πιο κάτω, περαστικοί συνέβαλαν την επίδοξο ληστή.

Αγριο έγκλημα με θύμα έναν ηλικιωμένο και δράστες Αλβανούς κακοποιούς, που συνελήφθησαν, αποκαλύφθηκε στην Εύβοια.

Θύμα αδίστακτων αλβανών κακοποιών έπεσε ένας 75χρονος από την Εύβοια. Πρόκειται για τον Περικλή Νίκα, ο οποίος την ώρα που κοιμόταν στο σπίτι του με τη σύζυγό του Μαρία, δέχθηκε επίθεση από δύο Αλβανούς, οι οποίοι τον χτύπησαν μέχρι θανάτου, άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν και τράπηκαν σε φυγή. Οι δύο δράστες μαζί με άλλους δύο συνεργούς τους που φύλαγαν τσίλιες, συνελήφθησαν από την αστυνομία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η αντίστροφη μέτρηση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ, που θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας από 29 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου, ξεκίνησε σήμερα με την έναρξη πώλησης των εισιτηρίων. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο ΟΑΚΑ, τόνισε ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου, θα είναι όλα έτοιμα προκειμένου η χώρα μας να διοργανώσει το μεγαλύτερο μπασκετικό γεγονός του 1998, για το οποίο επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι περιμένει να έχει οργανωτική, αγωνιστική αλλά και οικονομική επιτυχία. Ακόμη διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμμιά καθυστέρηση παρά τη δύσκολη φάση επικοινωνίας που πέρασε η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης με τις διοικήσεις των σταδίων αλλά και το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Γεμάτο είναι το ιατρικό δελτίο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αφού έξι παίκτες δεν προπονούνται λόγω τραυματισμών αλλά και προβλημάτων υγείας. Πρόκειται για τους Ευθύμη Ρεντζιά που υποφέρει από υμενίτιδα και υποβάλλεται σε ειδικό πρόγραμμα συντήρησης, τον Φραγκίσκο Αλβέρτη που υπέστη θλάση στον ώμο και υποβάλλεται σε θεραπεία, τον Ιάκωβο Τσακαλίδη που έχει ενοχλήσεις στη μέση και του γίνονται ενέσεις, τον Δημήτρη Παπανικολάου που επίσης ένοιωσε κάποιες ενοχλήσεις στη μέση και τον Κώστα Μάλο που κατά τη διάρκεια του χθεσινού φιλικού της εθνικής ανδρών με την αντίστοιχη των ελπίδων, δέχθηκε ένα χτύπημα στο πόδι.

Παρά τις δελεαστικές προτάσεις που είχε από μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης, ο Νίκος Μαχλάς θα συνεχίσει την καριέρα του στην Βίτεσε Αρνεμ γιά την επόμενη τριετια. Ο διεθνής επιθετικός μας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βίτεσε, Κάρελ Αλμπερτ, στην Κρήτη και ``πείστηκε`` να παραμείνει στις τάξεις του συλλόγου του Αρνεμ και να τον βοηθήσει στην ευρωπαϊκή πορεία του την επόμενη περίοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνολικές αποδοχές του Μαχλά για την επόμενη τριετία θα φτάσουν τα 1.6 δισεκατομμύρια δραχμές.

Για τέταρτη μεταπολεμικά χρονιά, διοργανώνεται ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης στην περιφέρεια. Συγκεκριμένα 3 με 5 Ιουλίου θα γίνει στο Ναύπλιο, το 67ο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ανδρών και γυναικών, με τη συμμετοχή 246 αθλητών και αθλητριών από 48 σωματεία. Διοργανωτές των αγώνων είναι η περιφέρεια Πελοποννήσου, η Νομαρχία Αργολίδας και η ΕΚΟΦ. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, με δηλώσεις του επεσήμανε ότι η παραχώρηση μεγάλων διοργανώσεων στην περιφέρεια, αποδεικνύει το βελτιωμένο επίπεδο των αθλητικών άλλων υποδομών, τη βούληση της Πολιτείας για αποκέντρωση και την οργανωτική ικανότητα των διαφόρων Τοπική Αυτοδιοίκησης.

Η Αποστολία Μπενέκη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα της καραμπίνας πρηνηδόν, στην πρεμιέρα των Βαλκανικών Αγώνων πυροβόλων όπλων, που διεξάγονται στην Αθήνα, στο σκοπευτήριο του Βύρωνα. Η Μπενέκη είχε επίδοση 584/600, ενώ νικήτρια αναδείχθηκε η Γιουγκοσλάβα,Αλεξάνδρα Ιβοσεφ (592/600).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 309,89 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,62, γαλλικό φράγκο προς 50,91, λίρα Αγγλίας προς 515,13, ελβετικό φράγκο προς 202,99, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,34, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 224,10, τη λίρα Κύπρου προς 581,77 και την ECU προς 338,41 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος και πολύ ζεστός θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς μεταβλητοί. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 21 με 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς, στο Ιόνιο 23 με 37 και στο Αιγαίο 23 με 35 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 26 με 39 και πιθανώς 40 και 24 με 38 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 1 July 1998 - 18:00:09 UTC