Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε συναγερμό ο κρατικός μηχανισμός ενόψει του καύσωνα που θ'αρχίσει αύριο και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, με θερμοκρασίες που θα φθάσουν τους 42 βαθμούς.
- Εκκληση της ΔΕΗ για περιορισμό της χρήσης κλιματιστικών μηχανημάτων για να μη σημειωθεί νέο μπλακ άουτ. Χωρίς ρεύμα μεγάλες περιοχές της Αθήνας σήμερα για 4 ώρες.
- Βομβιστική επίθεση κατά του ΑΣΕΠ σημειώθηκε το μεσημέρι. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση "Επαναστατικοί πυρήνες".
- Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα εμφιαλωμένα νερά που κυκλοφορούν στη χώρα μας, διαβεβαιώνει ο υπουργός Υγείας.
- Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για το υψηλό τίμημα που προσέφερε ο όμιλος Λάτση για την αγορά της Τράπεζας Κρήτης. Χωρίς προβλήματα η γενική συνέλευση της Ιονικής.
- Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις από τους επτά νεαρούς για τη μολότοφ εναντίον του 17χρονου στη Νίκαια. Συνελήφθησαν άλλα έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και ο εγκέφαλος της σπείρας.
- Ικανοποίηση σε Αθήνα και Λευκωσία για την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας να παρατείνει τη θητεία της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο.
- Αρχίζουν από αύριο οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα. Αυξημένα όμως κατά 7% τα κόμιστρα των ταξί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε συναγερμό ο κρατικός μηχανισμός ενόψει του καύσωνα που θ'αρχίσει αύριο και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, με θερμοκρασίες που θα φθάσουν τους 42 βαθμούς.

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, ενόψει του καύσωνα που αναμένεται να πλήξει από αύριο και μέχρι την Κυριακή ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με το θερμόμετρο να πλησιάζει τους 42 βαθμούς. Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές, το ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία, καθώς και οι υπηρεσίες των νομαρχιών, οι οποίες με επείγον σήμα του υπουργείου Εσωτερικών, καλούνται να εφαρμόσουν το σχεδιο ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ, όπου κριθεί αναγκαίο.

Εκκληση της ΔΕΗ για περιορισμό της χρήσης κλιματιστικών μηχανημάτων για να μη σημειωθεί νέο μπλακ άουτ. Χωρίς ρεύμα μεγάλες περιοχές της Αθήνας σήμερα για 4 ώρες.

Εκκληση στο κοινό να περιορίσει όσο γίνεται τη χρήση κλιματιστικών, ώστε να αποφευχθεί τυχόν υπερφόρτωση του δικτύου της ΔΕΗ, απευθύνει η διοίκηση της επιχείρησης, μετά το σημερινό μπλάκ άουτ, στην περιοχή της Αττικής. Το πρόβλημα εντοπίσθηκε σε υπερθέρμανση των μετασχηματιστών του κέντρου υπερυψηλής τάσης στην Παλλήνη. Σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, που κράτησαν και 4 ώρες, ενώ πολλά άτομα εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ.

Βομβιστική επίθεση κατά του ΑΣΕΠ σημειώθηκε το μεσημέρι. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση "Επαναστατικοί πυρήνες".

Η οργάνωση Επαναστατικοί Πυρήνες ανέλαβε την ευθύνη για την ισχυρή έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΑΣΕΠ, στο κέντρο της ΑΘήνας. Προηγήθηκε τηλεφώνημα και η αστυνομία εκκένωσε έγκαιρα το κτίριο, αλλά η έκρηξη έγινε οκτώ λεπτά νωρίτερα απ' ότι είχαν προαναγγείλει οι τρομοκράτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις αστυνομικοί.Την επίθεση καταδίκασε η Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα εμφιαλωμένα νερά που κυκλοφορούν στη χώρα μας, διαβεβαιώνει ο υπουργός Υγείας.

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στα εμφιαλωμένα νερά που κυκλοφορούν στη χώρα μας, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, με αφορμή πληροφορίες ότι η Κομισιόν ενδέχεται να παραπέμψει τη χώρα μας για το θέμα αυτό στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ο κ.Γείτονας τόνισε οτι το τελευταίο εξάμηνο στο Χημείο του Κράτους εξετάστηκαν πάνω από 100 δείγματα νερού που προέρχονταν από το σύνολο σχεδόν των εμφιαλωτηρίων της χώρας και μόνο σε μια περίπτωση διαπιστώθηκαν αντιφατικές τιμές στις μετρήσεις κι έτσι η υπόθεση επανεξετάζεται.

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για το υψηλό τίμημα που προσέφερε ο όμιλος Λάτση για την αγορά της Τράπεζας Κρήτης. Χωρίς προβλήματα η γενική συνέλευση της Ιονικής.

Νέα δεδομένα στην πώληση της Ιονικής δημιουργεί η προσφορά-μαμούθ των 93 δις δρχ του ομίλου Λάτση για την αγορά της Τράπεζας Κρήτης. Ο Γιάννος Παπαντωνίου χαρακτήρισε την εξέλιξη ως ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών. Σήμερα πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Ιονικής, με περιορισμένο αριθμό εργαζομένων, μετά τη σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις από τους επτά νεαρούς για τη μολότοφ εναντίον του 17χρονου στη Νίκαια. Συνελήφθησαν άλλα έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και ο εγκέφαλος της σπείρας.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τέσσερις από τους επτά νεαρούς που κατηγορούνται για την επίθεση με μολότοφ εναντίον του 17χρονου μαθητή Μιχάλη Δερβετζή και αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Σήμερα συνελήφθησαν άλλα έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 18χρονος Κώστας Κριεμπάρδης, ο οποίος φέρεται να πέταξε τη μολότοφ εναντίον του 17χρονου.

Ικανοποίηση σε Αθήνα και Λευκωσία για την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας να παρατείνει τη θητεία της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν Αθήνα και Λευκωσία για την απόφαση του Συμβουλίου ασφαλείας να παρατείνει για ένα ακόμη εξάμηνο τη θητεία της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο. Δεν τελεσφόρησαν οι προσπάθειες των Τούρκων για αναβάθμιση του ψευδοκράτους, τονίζει η Κυπριακή κυβέρνηση, ενώ ο Γιάννος Κρανιδιώτης χαρακτήρισε θετικό το περιεχόμενο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Κύπρο.

Αρχίζουν από αύριο οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα. Αυξημένα όμως κατά 7% τα κόμιστρα των ταξί.

Με εκπτώσεις και αυξήσεις ξεκινά αύριο ο Ιούλιος. Συγκεκριμένα, από αύριο αρχίσουν οι θερινές εκπτώσεις των εμπορικών καταστημάτων, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου. Αυξημένα όμως κατά περίπου 7% θα είναι από αύριο τα κόμιστρα των ταξί. Η ανά χλμ αποζημίωση ανεβαίνει απο τις 62 στις 68 δραχμές, ενώ η σημαία παραμένει στις 200 δραχμές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τελικά την Ντριμ Τιμ 4, μόνο στα όνειρό μας θα μπορέσουμε να τη δούμε, κάτι που προανήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος. ''Εκφράζουμε τη λύπη μας για την απουσία των παικτών του ΝΒΑ αλλά το μπάσκετ και η διοργάνωση θα συνεχίσουν να υπάρχουν και χωρίς την παρουσία των παικτών του ΝΒΑ'', είπε ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ αναφερόμενος στο λοκ άουτ. Η απόφαση αυτή θεωρείται οριστική και αμετάκλητη και τώρα πλέον αναμένεται η ανακοίνωση της ''USA Basketball'' για τη σύνθεση της ομάδας που θα παραταχτεί στο πρωτάθλημα της Αθήνας, το οποίο θα διεξαχθεί 29 Ιουλίου με 9 Αυγούστου.

Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι ο νέος προπονητής του Ιωνικού, Σέρτζιο Μαρκαριάν, ο οποίος αναμένεται να παρουσιασθεί αύριο στους δημοσιογράφους από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νίκο Κανελλάκη. Ο 54χρονος Μαρκαριάν, συνεργάσθηκε πέρυσι με την Σπόρτινγκ Κριστάλ, με την οποία την περίοδο 1996-97 έφθασε μέχρι τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ έχει εργασθεί ακόμα και στην Ουνιβερσιτάριο του Περού.

Στο Σπόρτιγκ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αλέξης Παπαδάτος.Ο 22χρονος γκαρντ υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα των Πατησίων, έναντι οκτώ εκατομμυρίων δραχμών. Οσον αφορά τον Λορέντσο Κόλεμαν, η υπόθεση της μεταγραφής του φαίνεται να ``κολάει`` αφού εμφανίστηκε οικονομικό χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 309,90 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,19, γαλλικό φράγκο προς 51,08, λίρα Αγγλίας προς 514,50, ελβετικό φράγκο προς 203,25, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,37, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,34, τη λίρα Κύπρου προς 583,82 και την ECU προς 339,24 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αυριανού καιρού, που θα είναι αίθριος σ'όλη τη χώρα. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά ισχυροί, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς μεταβλητοί. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 20 με 39 βαθμούς, στο Ιόνιο 22 με 36 και στο Αιγαίο 23 με 34 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 25 με 38 και 24 με 37 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 30 June 1998 - 18:00:12 UTC