Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πέφτει η αυλαία σήμερα για τους υποψηφίους των τριών πρώτων δεσμών.
- Συγκλονιστικά τα στοιχεία για την αύξηση των θυμάτων απο ναρκωτικά.
- Ακαρπες οι έρευνες για τους δολοφόνους του ταμία του ΟΤΕ.
- Δεύτερη μέρα της επίσκεψης στην Κύπρο του Κωστή Στεφανόπουλου.
- Εντονο φραστικό επεισόδιο Σημίτη - Καραμανλή χθες στη Βουλή.
- Ρυπογόνα 400.000 αυτοκίνητα.
- Ραγδαία μείωση επιτοκίων προανήγγειλε ο Παπαντωνίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η ΑΕΚ μένει οριστικά εκτός Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ αν δεν πάψει να ανήκει στην ENIC το αργότερο μέχρι την 1η Ιουλίου.
- Η Ολλανδία θα αντιμετωπίσει την Γιουγκοσλαβία και η Γερμανία το Μεξικό στη φάση των ``16`` του παγκοσμίου κυπέλλου της Γαλλίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πέφτει η αυλαία σήμερα για τους υποψηφίους των τριών πρώτων δεσμών.

Τελευταία μέρα των γενικών εξετάσεων σήμερα για τους υποψηφίους των τριών πρώτων δεσμών. Οι υποψήφιοι της Α' και Β' δέσμης διαγωνίζονται στη Χημεία και της Γ' στα Λατινικά. Αύριο, πέφτει η αυλαία των γενικών εξετάσεων, με τους υποψήφιους της Δ' δέσμης να διαγωνίζονται στα Μαθηματικά.

Συγκλονιστικά τα στοιχεία για την αύξηση των θυμάτων απο ναρκωτικά.

Παγκόσμια ημέρα σήμερα κατά των ναρκωτικών και τα στοιχεία, που δόθηκαν απο τα αρμόδια υπουργεία στη δημοσιότητα ειναι συγκλονιστικά για τη διάδοση, αλλά και την αύξηση των θυμάτων του λευκού θανάτου στη χώρα μας. Η Ελλάδα ειναι μια απο τις τρείς ευρωπαϊκές χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά θανάτου απο ηρωίνη. Πέρυσι έχασαν τη ζωή τους 230 άτομα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η χρήση ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα ξεκινά πλέον απο την ηλικία των 14 χρόνων, ενω χρήση χασίς κάνει το 5% του ελληνικού πληθυσμού.

Ακαρπες οι έρευνες για τους δολοφόνους του ταμία του ΟΤΕ.

Ασύλληπτοι παραμένουν οι δράστες της χθεσινής εν ψυχρώ δολοφονίας του ταμία του υποκαταστήματος του ΟΤΕ στο Μαρούσι. Οι δύο επίδοξοι ληστές, που είχαν καλυμένα τα πρόσωπά τους, πυροβόλησαν εναντίον του τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, όταν εκείνος προσπάθησε να αντισταθεί και να κλειδώσει το χρηματοκιβώτιο. Ο άτυχος ταμίας ειναι ο Λυκούργος Λατζούνης, 54 ετών, πατέρας δυο παιδιών. Ο ΟΤΕ ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας, θα καταβάλει στην οικογένεια το ποσό των 6.000.000 δρχ και θα της συνδράμει στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Δεύτερη μέρα της επίσκεψης στην Κύπρο του Κωστή Στεφανόπουλου.

Το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου απο την Κύπρο μέχρι τη Θράκη θα συνεχίσει να ισχύει αφού ο ελληνισμός υφίσταται την πίεση και τον επεκτατισμό της Τουρκίας, δήλωσε απο τη Λευκωσία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος. Επίσης, χαρακτήρισε την επίσκεψη που πραγματοποιεί απο χθες στο μαρτυρικό νησί, εθνικό προσκύνημα και εκπλήρωση ενός χρέους τιμής προς την Κύπρο. Ο πρόεδρος της Κύπρου, κ. Κληρίδης, κατέστησε ξεκάθαρο ότι δεν πρέπει να αναμένεται από την Λευκωσία αποδοχή απαράδεκτων όρων και απαιτήσεων προς εξευμενισμό της Αγκυρας.

Εντονο φραστικό επεισόδιο Σημίτη - Καραμανλή χθες στη Βουλή.

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν χθες στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης και ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Καραμανλής, είχαν οξύτατη φραστική αντιπαράθεση. Ο κ. Σημίτης κατηγόρησε για χυδαιότητα τον κ. Καραμανλή, ο οποίος από την πλευρά του τον κατηγόρησε ότι έχει ξεφύγει από τα όρια. Σε πολιτικό επίπεδο η αντιπαράθεση εστιάσθηκε κυρίως στην επετηρίδα και τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Ρυπογόνα 400.000 αυτοκίνητα.

Σε τετρακόσιες χιλιάδες ανέρχονται τα οχήματα και απο αυτά τα μισά κυκλοφορούν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, που είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα για το περιβάλλον. Σύμφωνα με μελέτη, που εκπόνησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων, τα αυτοκίνητα αυτά λόγω της παλαιάς τεχνολογίας τους ή κατεστραμμένου καταλύτη που δεν έχει αντικατασταθεί, ρυπαίνουν το περιβάλλον με αποτέλεσμα την αύξηση των επιπέδων μόλυνσης αλλά και τους αυξημένους κινδύνους καρκινογέννησης σε όσους τα χρησιμοποιούν.

Ραγδαία μείωση επιτοκίων προανήγγειλε ο Παπαντωνίου.

Η μείωση των επιτοκίων δανεισμού θα είναι ραγδαία απο το φθινόπωρο προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος τόνισε ότι στα δύο επόμενα χρόνια θα έχουν μειωθεί στο 6-7%.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ μένει οριστικά εκτός Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ αν δεν πάψει να ανήκει στην ENIC το αργότερο μέχρι την 1η Ιουλίου.

Η ΑΕΚ μένει οριστικά εκτός Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ αν δεν πάψει να ανήκει στην ENIC το αργότερο μέχρι την 1η Ιουλίου, όπως αποφάσισε η UEFA και ενημέρωσε σχετικά την ``Ενωση`` μέσω της ΕΠΟ με επιστολή την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της, Μάρκους Στούντερ. Αν η ΑΕΚ δεν αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς μέχρι το τέλος του μήνα, τότε η ΕΠΟ διατηρεί το δικαίωμα να δηλώσει άλλη ομάδα στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και συγκεκριμένα τον Ιωνικό, που τερμάτισε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος '97-'98.

Η Ολλανδία θα αντιμετωπίσει την Γιουγκοσλαβία και η Γερμανία το Μεξικό στη φάση των ``16`` του παγκοσμίου κυπέλλου της Γαλλίας.

Η Ολλανδία θα αντιμετωπίσει την Γιουγκοσλαβία και η Γερμανία το Μεξικό στη φάση των ``16`` του παγκοσμίου κυπέλλου της Γαλλίας. Στην τελευταία ημέρα του Ε' ομίλου, το Μεξικό αναδείχθηκε ισόπαλο 2-2 με την Ολλανδία, ενώ το Βέλγιο έμεινε στο 1-1 με την Νότια Κορέα. Επίσης, στον ΣΤ' όμιλο, η Γερμανία νίκησε με 2-0 το Ιράν ενώ η Γιουγκοσλαβία επιβλήθηκε με 1-0 των ΗΠΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,34 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,49, γαλλικό φράγκο προς 50,14, λίρα Αγγλίας προς 514,11, ελβετικό φράγκο προς 204,40, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,40, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,53, τη λίρα Κύπρου προς 586,83 και την ECU προς 339,56 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θάναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα,αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 17 με 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 36 και στα νησιά 21 με 33 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 35 και 20 με 32 βαθμούς αντίστοιχα,θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 26 June 1998 - 7:00:07 UTC