Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μίνι καύσωνας το επόμενο διήμερο. Δροσίζει το Σάββατο.
- Δύσκολη μέρα για τους υποψηφίους της πρώτης και δεύτερης δέσμης.
- Αναγνωρίστηκε ο δράστης της επίθεσης εναντίον του Δ.Κουσουρή.
- Τα Διϋλιστήρια Ασπροπύργου επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός.
- Παρουσιάστηκε το νέο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.
- Στην Κύπρο αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.
- Συνέχεια της "17 Νοέμβρη" ο "Μάης '98";
- Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε 10μηνο αγοράκι στο Αργος.
- Ομιλία Αυστραλού πολιτικού για το Κυπριακό στη Μελβούρνη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μίνι καύσωνας το επόμενο διήμερο. Δροσίζει το Σάββατο.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγιεινομικές υπηρεσίες, εξαιτίας του μίνι καύσωνα που αναμένεται σε πολλές περιοχές της χώρας με θερμοκρασία 37 βαθμών. Το υπουργείο Υγείας συνιστά στο κοινό και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι, αποφυγή στην έκθεση στον ήλιο, περιορισμό των μετακινήσεων, ανοιχτόχρωμα ρούχα, ελαφρύ φαγητό, κατανάλωση πολλών υγρών και συχνά ντούς. Να αποφεύγεται η βαριά σωματική εργασία και η κατανάλωση αλκοόλ.

Δύσκολη μέρα για τους υποψηφίους της πρώτης και δεύτερης δέσμης.

Δύσκολη μέρα για τους υποψήφιους της πρώτης και δεύτερης δέσμης, που διαγωνίσθηκαν στα μαθηματικά και τη βιολογία αντίστοιχα. Εκτός του ότι τα θέματα ήταν σχετικά δύσκολα, οι υποψήφιοι έδωσαν μάχη με το χρόνο, καθώς για την αναπτυξή τους δεν επαρκούσε το τρίωρο. Αντίθετα εύκολη ήταν η μέρα για τους υποψήφιους της τρίτης δέσμης, καθώς τα θέματα της ιστορίας ήταν αναμενόμενα και στις δυνατότητες, ακόμη και μη καλά προετοιμασμένων υποψηφίων.

Αναγνωρίστηκε ο δράστης της επίθεσης εναντίον του Δ.Κουσουρή.

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με το σοβαρό τραυματισμό του 25χρονου φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Τόσο ο Κουσουρής όσο και ο Γιάννης Καραμπατσιώλης, που τραυματίστηκε στο ίδιο επεισόδιο από ροπαλοφόρους, αναγνώρισαν ως δράστη της επίθεσης τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο, με το ψευδώνυμο Περίανδρος, μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Τα Διϋλιστήρια Ασπροπύργου επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός.

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές γιατί αποτελούν τη μόνη ρεαλιστική αναπτυξιακή πολιτική, επανέλαβε ο πρωθυπουργός κατά την επισκεψή του στα Διϋλιστήρια Ασπροπύργου και τα ναυπηγεία της Ελευσίνας. Πρόσθεσε επίσης ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν τη μόνη λύση, ώστε να εισρεύσουν επενδυτικά κεφάλαια στις επιχειρήσεις, για να γίνουν ανταγωνιστικές και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Παρουσιάστηκε το νέο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.

Η ανάπτυξη, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και η αύξηση της απασχόλησης, είναι οι βασικοί στόχοι του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις, το οποίο παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας. Μεταξύ άλλων προβλέπει, μετά από συμφωνία εργασία πέραν του οχταώρου με αντάλλαγμα αυξημένα ρεπό ή καλοκαιρινή άδεια, θεσμοθέτηση τοπικών συμφώνων απασχόλησης και ίδρυση Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Στην Κύπρο αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

Επίσημη επίσκεψη στη Λευκωσία πραγματοποιεί από αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτειακή, πολιτική και θρησκευτική ηγεσία της Κύπρου. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη αρχηγού του ελληνικού κράτους στη Μεγαλόνησο, από το 1960, που ιδρύθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Συνέχεια της "17 Νοέμβρη" ο "Μάης '98";

Το ενδεχόμενο η οργάνωση "Μάης '98", που ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα Πίστεως στα Πατήσια, να είναι παρακλάδι της 17 Νοέμβρη, εξετάζει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Και τούτο γιατί η συνδεσμολογία του ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού έπεισε τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής, ότι επρόκειτο για ενέργεια της "17 Νοέμβρη".

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε 10μηνο αγοράκι στο Αργος.

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένα 10μηνο αβάπτιστο αγοράκι στο Αργος. Πρόκειται για το παιδί του Γιώργου Μυτακίδη, το οποίο σε κάποια στιγμή ξέφυγε από την προσοχή της μητέρας του και έβαλε το δακτυλό του στην πρίζα, με αποτέλεσμα να κεραυνοβοληθεί από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ομιλία Αυστραλού πολιτικού για το Κυπριακό στη Μελβούρνη.

Μιλώντας σε πυκνό ακροατήριο ομογενών, στη Μελβούρνη, ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Νοτίου Αυστραλίας, Μάικ Ραν, ο πολιτικός, που αρνείται να δει τον Τούρκο πρέσβη "όσο συνεχίζεται η κατοχή της βόρειας Κύπρου", εξέφρασε τη μεγάλη του απογοήτευση για την αδιαφορία που επιδεικνύουν για το Κυπριακό ο ΟΗΕ, οι ΗΠΑ και η Βρετανία. Για το ρόλο της χώρας του, ο Ραν τόνισε πως πρέπει να γίνει πιο πιεστική στα Ηνωμένα Εθνη. Πρέπει, είπε, με έναν ειρηνικό τρόπο να κάνουμε την Τουρκία να αισθανθεί άσχημα για τις πράξεις της.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αν και η Γαλλία έπαιξε σήμερα χωρίς τους Ζιντάν, Ντεσάμπ και Λιζαραζού κόντρα στη Δανία, έδειξε ότι δικαίως είναι από τα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης, καθώς νίκησε δίκαια και μάλλον άνετα με 2-1 τους αντιπάλους της. Τα γκολ για τους τρικολόρ πέτυχαν οι Τζογκαέρφ με πέναλτι και Πετίτ στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ για τους Δανούς είχε μειώσει ο Μικελίνο Λάουντρουπ με πέναλτι που είχε κερδίσει ο ίδιος. Πάντως, παρά την ήττα τους οι Δανοί πέρασαν δεύτεροι στον ομιλό τους. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, Νότια Αφρική και Σαουδική Αραβία, μετά από ένα ανοικτό παιχνίδι ήρθαν ισοπαλες με 2-2 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Σοκ για την ΑΕΚ, η οποία κινδυνεύει σοβαρά να μη συμμετάσχει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η ENIC, στην οποία ανήκει η αθηναϊκή ομάδα, έχει αποφασίσει να επιλέξει τη Σλάβια Πράγας αποκλείοντας έτσι την ΑΕΚ από την Ευρώπη. Αυτό αποκάλυψε ο Βρετανός ευρωβουλευτής Γκλίν Φορντ, ο οποίος επισκέφθηκε τους ιθύνοντες της ΕΝΙC στο Λονδίνο και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που προκύπτουν από την απόφαση της ΟΥΕΦΑ να έχει το δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση μόνο μια από τις ομάδες που ανήκουν στην ίδια εταιρεία.

Αλλη μία μεταγραφή πραγματοποίησε απόψε ο Παναθηναϊκός, καθώς απέκτησε τον 20χρονο Βραζιλιάνο Κάρλος Μάουρο Παρέιρα Ντα Σίλβα, ο οποίος την προηγούμενη περίοδο, αγωνίσθηκε στη δεύτερη κατηγορία του ελβετικού πρωταθλήματος, με τα χρώματα της Σπορτ Ντε Λε Μοντ, με την οποία πέτυχε περισσότερα από 20 γκολ. Ο νεαρός άσος, που έχει ελβετικό διαβατήριο, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.

"Τροχοπέδη" στην προετοιμασία της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών, ενόψει του Μουντομπάσκετ, αποτελούν τα προβλήματα τραυματισμών τριών παικτών, των Αλβέρτη, Λιαδέλη και Λημνιάτη. Ο Αλβέρτης ταλαιπωρείται από μια θλάση στον αριστερό ώμο, ο Λιαδέλης εξακολουθεί ν' αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη μέση του, ενώ ο Λημνιάτης υποφέρει και αυτός από τράβηγμα στη μέση.

Σε νέα χέρια πέρασε η ΠΑΕ Αρης, αφού ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, που είναι μεγαλομέτοχος της ασφαλιστικής εταιρείας INTERAMERICAN, απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών του ιστορικού συλλόγου. Ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης έχει πλέον το 70% του μετοχικού κεφαλαίου του συλλόγου, αφού προσυπέγραψε την μεταβίβαση των μετοχών, που εκχώρησαν εκ μέρους της ΠΑΕ κκ Μπανιώρας και Γραβάνης.

Παίκτες του Ιωνικού είναι από σήμερα οι Περουβιανοί διεθνείς Μουτσοντρίγκο και Ροντρίγκεζ, οι οποίοι υπέγραψαν τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους "κυανόλευκους". Η μεταγραφή των δύο ποδοσφαιριστών θα κοστίσει συνολικά στον Ιωνικό 400 εκατομμύρια δραχμές (250 ο Μουτσοτρίγκο και 150 ο Ροντρίγκεζ).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,05 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,28, γαλλικό φράγκο προς 51,09, λίρα Αγγλίας προς 512,67, ελβετικό φράγκο προς 205,07, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,39, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,07, τη λίρα Κύπρου προς 584,64 και την ECU προς 339,08 δραχμές.

Ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου ενώ σημαντική αύξηση παρουσίασε και ο όγκος των συναλλαγών. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2434,66 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,95% ενώ στη διάρκεια των συναλλαγών η άνοδος ξεπερνούσε το 2%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 60,3 δισ. δρχ. ενώ μεγάλη συναλλακτική δραστηριοτητα παρουσίασε ο κλάδος των Τραπεζών.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα, εκτός από τα ηπειρωτικά όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 17 με 35 βαθμούς, στα κεντρικά 19 με 37 και στα νησιά 21 με 34 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 21 με 37 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθεί καταιγίδα στα γύρω ορεινά, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο θα δείξει 20 με 35 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 24 June 1998 - 19:00:08 UTC