Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Την πώληση του 51% των μετοχών της Ιονικής αποφάσισε αργά χθες το βράδυ η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εμπορικής Τράπεζας.
- Η απόφαση ελήφθη χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων.
- Συνεχίζονται σε καλό κλίμα οι Γενικές Εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
- Φραστικό κλίμα έντασης από την 'Αγκυρα. Υποστηρίζει ότι η Ελλάδα προετοιμάζει επίθεση εναντίον της.
- Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του φοιτητή που συνελήφθη στα επεισόδια της πλατείας Κάνιγγος.
- Εκτός ενταντικής ο Δημήτρης Κουσουρής που δέχθηκε επίθεση στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
- Πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Ολυμπιακής Επιτροπής - Αθήνα 2004 το μεσημέρι στην αρχαία Ολυμπία.
- Μεμονωμένες παράνομες ενέργειες στις φυλακές Κορυδαλλού αναφέρει το πόρισμα του αντιεισαγγελέα εφετών.
- Ολοκληρώνει σήμερα την περιοδεία του στην Αιτωλοακαρνανία ο Κώστας Καραμανλής.
- Μάχη για τη ζωή τους συνεχίζουν να δίνουν τα τρία κοριτσάκια που κατάπιαν φυτοφάρμακο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την πώληση του 51% των μετοχών της Ιονικής αποφάσισε αργά χθες το βράδυ η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εμπορικής Τράπεζας.

Αργά χθες το βράδυ η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εμπορικής Τράπεζας αποφάσισε την πώληση του 51% τουλάχιστον των μετοχών της Ιονικής Τράπεζας που κατέχει. Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών πώλησης της Ιονικής, που θα ξεκινήσουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με τη σύνταξη της προκήρυξης πώλησης από τη διοίκηση της Εμπορικής στην οποία, όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της κ. Γεωργουτσάκος, θα περιλαμβάνονται όροι διασφάλισης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τόσο ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς, όσο και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Χρήστος Πάχτας, υπογράμμισαν ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης θα τηρηθεί αταλάντευτα.

Η απόφαση ελήφθη χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων.

Η Γενική Συνέλευση συγκλήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Εμπορικής Τράπεζας στην οδό Σοφοκλέους χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί χθες το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με τη συμμετοχή και 400 εργαζομένων της Ιονικής. 'Ομως, απεργοί όρμησαν κατά του προεδρείου της συνέλευσης, προπηλάκησαν τους προέδρους της Ιονικής και της Εμπορικής Τράπεζας και κινήθηκαν απειλητικά και κατά των υφυπουργών Γιώργου Δρυ και Αλέκου Μπαλντά που παρίσταντο. Ο εισαγγελέας κ. Κολιοκώστας διέταξε την πραγματοποίηση κατεπείγουσας προανάκρισης κατά παντός υπευθύνου για πράξεις παράνομης βίας και διακεκριμένες φθορές. Σήμερα συγκαλείται το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων της Ιονικής, που θα πάρει και τις κρίσιμες αποφάσεις για τη συνέχιση ή όχι της απεργίας.

Συνεχίζονται σε καλό κλίμα οι Γενικές Εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

'Ενα θέμα οικείο για τη νεανική ηλικία, δόθηκε για ανάπτυξη στους υποψήφιους της δ' δέσμης, που εξετάστηκαν και αυτοί με τη σειρά τους σήμερα, στο μάθημα της 'Εκθεσης. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να κρίνουν τη θέση του συγγραφέα Ασημάκη Πανσέληνου, ότι η παρέα είναι η μόνη ελεύθερη ομάδα στη ζωή των ανθρώπων, η οποία συγκροτείται χωρίς καμία εξωτερική πειθαρχία ή καθοδήγηση. Επίσης, ερωτήθηκαν για τις επιπτώσεις που έχει η βαθμιαία αποδυνάμωση της ομαδικότητας στην προσωπικότητα κάθε ατόμου και στη συνοχή της κοινωνίας. Χθες, στην 'Εκθεση διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των τριών πρώτων δεσμών. Το θέμα, το οποίο κλήθηκαν να αναπτύξουν χαρακτηρίσθηκε πρωτότυπο και εντός των δυνατοτήτων τους και αφορούσε το γέλιο και την επιδρασή του στη ζωή μας.

Φραστικό κλίμα έντασης από την 'Αγκυρα. Υποστηρίζει ότι η Ελλάδα προετοιμάζει επίθεση εναντίον της.

Κλίμα έντασης επιχειρεί να δημιουργήσει και να συντηρήσει σε Αιγαίο και Κύπρο η Τουρκία, με τις προσγειώσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στα κατεχόμενα και με παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Η Αθήνα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με ψυχραιμία και τις αποδίδει στη ρευστή πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, η οποία ουσιαστικά βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ κάλεσε την Ελλάδα να σταματήσει να δοκιμάζει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και υποστήριξε οτι η Αθήνα στοχεύει στη μετατροπή της Κύπρου σε ελληνικό νησί. Αναφερόμενος στο θέμα των πυραύλων S-300 και στην προσγείωση ελληνικών αεροσκαφών στη Πάφο επανέλαβε ότι συνιστούν απειλή για την Τουρκία, η οποία θα λάβει και όλα τα αναγκαία μέτρα για να ματαιώσει τα σχέδια αυτά.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του φοιτητή που συνελήφθη στα επεισόδια της πλατείας Κάνιγγος.

Ποινική δίωξη για περισσότερα από 10 αδικήματα, ορισμένα εκ των οποίων σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας κατά του 25χρονου φοιτητή Κώστα Μητροπέτρου, που συνελήφθη στα θλιβερά επεισόδια στην πλατεία Κάνιγγος. Στα ίδια επεισόδια τραυματίστηκε στην κοιλιά, από σφαίρα, ο 37χρονος Απόστολος Γκαγκόμοιρος, η οποία όπως αποδείχθηκε, προερχόταν από το όπλο του αρχιφύλακα Ηλία Αθανασόπουλου που πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, όταν νεαροί προσπάθησαν να τον εγκλωβίσουν στο πυροπολικό που είχε πάρει φωτιά από μολότοφ.

Εκτός ενταντικής ο Δημήτρης Κουσουρής που δέχθηκε επίθεση στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Σε νέα κρανιοεγκεφαλική επέμβαση πρόκειται να υποβληθεί ο φοιτητής Δημήτρης Κουσουρής, που τραυματίστηκε σοβαρά από άγνωστους κατά τα επεισόδια έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ο άτυχος νέος που νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο εξήλθε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και νοσηλεύεται σε θάλαμο του ίδιου νοσοκομείου.

Πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Ολυμπιακής Επιτροπής - Αθήνα 2004 το μεσημέρι στην αρχαία Ολυμπία.

Η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της εθνικής επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων 2004, θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στην Αρχαία Ολυμπία, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Η εθνική επιτροπή θα συνεδριάσει υπό την ευρεία σύνθεση της, ενώ μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν και προσωπικότητες που έχει επιλέξει ο πρωθυπουργός, όπως η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, ο Αντώνης Σαμαράκης, η Ντόλι Γουλανδρή και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Μεμονωμένες παράνομες ενέργειες στις φυλακές Κορυδαλλού αναφέρει το πόρισμα του αντιεισαγγελέα εφετών.

Δεν υπάρχουν "κυκλώματα" στις φυλακές Κορυδαλλού, αναφέρεται - σύμφωνα με πληροφορίες - στο πόρισμα του αντεισαγγελέα Εφετών, κ. Μύτη, που διενήργησε προκαταρκτική εξέταση ύστερα απο παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης, Ευάγγελου Γιαννόπουλου. Στο πόρισμα, το οποίο επιδόθηκε ήδη στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ζαβολέα, καταγράφονται ωστόσο ορισμένες μεμονωμένες παράνομες ενέργειες (αποφυλακίσεις, μεταγωγές κρατουμένων κλπ), στις οποίες φέρεται ότι εμπλέκονται οκτώ δικηγόροι των Αθηνών και Πειραιώς, ένας ιατροδικαστής και σωφρονιστικός υπάλληλος.

Ολοκληρώνει σήμερα την περιοδεία του στην Αιτωλοακαρνανία ο Κώστας Καραμανλής.

Με επίσκεψη στη Βόνιτσα ολοκληρώνεται σήμερα η διήμερη επίσκεψη στην Αιτωλοακαρνανία, του προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή. Μιλώντας σε συγκεντρώσεις στο Αντίρριο, τη Ναύπακτο, το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο κατήγγειλε το υπερσυγκεντρωτικό μοντέλο της κυβέρνησης, ενώ αυτό που χρειάζεται όπως είπε, είναι η αποσυγκέντρωση του κρατικού μηχανισμού και η ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης. Πρέπει να δημιουργήσουμε, τόνισε, κέντρα λήψης αποφάσεων κοντά στο πολίτη, κοντά στην τοπική κοινωνία, δίπλα στο πρόβλημα και εκείνους που άμεσα αφορούν.

Μάχη για τη ζωή τους συνεχίζουν να δίνουν τα τρία κοριτσάκια που κατάπιαν φυτοφάρμακο.

Κρίσιμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της υγείας των τριών μικρών κοριτσιών από τη Χαλκιδική, που νοσηλεύονται στις εντατικές μονάδες των παιδιατρικών νοσοκομείων "Αγία Σοφία" και "Αγλαϊα Κυριακού" επειδή ήπιαν το ισχυρό φυτοφάρμακο γκραμοξόν, όταν διέφυγαν της προσοχής των γονιών τους. Οι τρεις μικρές αδελφούλες, Αναστασία, Ελευθερία και Χριστίνα Τσιβδάρη βρίσκονται συνεχώς διασωληνωμένες και υποβάλονται σε αιμοκαθάρσεις για την αποβολή του δηλητηρίου από τον οργανισμό τους. Οι γιατροί δίνουν μάχη για να τις κρατήσουν στη ζωή, χορηγώντας τους το αντίδοτο του φαρμάκου που είναι ο μπετονίτης. Ωστόσο πριν περάσουν 10 ημέρες δεν είναι σε θέση οι γιατροί να πουν αν οι μικρές έχουν διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ θα πρέπει να περάσουν ακόμη περισσότερες μέρες για να διαπιστωθούν τυχόν βλάβες στα ζωτικά όργανα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το δρόμο των Βραζιλιάνων και των Γάλλων ακολούθησαν οι Νιγηριανοί που εξασφάλισαν την πρόκριση τους στις "16" του παγκοσμίου κυπέλλου της Γαλλίας, επικρατώντας με 1-0 των Βουλγάρων. Ο αγώνας διεξήχθη στο "'Αλσος των Πριγκήπων" στη γαλλική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της 2ης ημέρας του Δ` Ομίλου, παρουσία περίπου 45.000 θεατών. Για τον ίδιο όμιλο, Ισπανία και Παραγουάη αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 και θα διεκδικήσουν την πρόκριση στο τελευταίο παιχνίδι.

Στο "παιχνίδι" της απόκτησης του Γιώργου Σιγάλα μπήκε δυναμικά ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι", σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσαν επίσημη πρόταση στον παίκτη μέσω εκπροσώπου του, την οποία ο Γιώργος Σιγάλας εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή, αφού όπως έχει δηλώσει επιθυμεί την επιστροφή του στην ομάδα του Πειραιά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 310,54 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172, 75, γαλλικό φράγκο προς 51,51, λίρα Αγγλίας προς 517,67 ελβετικό φράγκο προς 206,46, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,51, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 230,32, λίρα Κύπρου προς 589,45 και Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 342,33 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

13 Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ' όλη τη χώρα αλλά στη Μακεδονία και τη Θράκη ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι ως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 μέχρι 32 και στα νησιά από 20 μέχρι 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία από 19 έως 30 και 19 έως 27 βαθμούς αντίστοιχα.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 20 June 1998 - 7:00:07 UTC