Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανεπανόρθωτες ζημιές υπέστησαν τα μάρμαρα του Παρθενώνα.
- Προωθείται νομοσχέδιο για εισαγώμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.
- Αυτοκτόνησε 28χρονος οικοδόμος στη λίμνη Καστοριάς.
- Νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
- Σε νέα φάση εισέρχεται η κόντρα για το θέμα της Ιονικής.
- Εξακριβώθηκαν τα στοιχεία Ιρλανδής που βρέθηκε δολοφονημένη.
- Δέκα επτά νεκροί και 234 τραυματίες σε 188 τροχαία δυστυχήματα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανεπανόρθωτες ζημιές υπέστησαν τα μάρμαρα του Παρθενώνα.

Ανεπανόρθωτες ζημιές υπέστησαν πριν από εξήντα χρόνια, τα μάρμαρα του Παρθενώνα όταν επιχειρήθηκε να τους αφαιρεθεί το φυσικό "μελί" χρώμα που έχουν τα ιστορικά αυτά μνημεία μετά από 2000 και πλέον χρόνια και να τους δοθεί το λευκό χρώμα. Τη συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη έκανε ο Βρετανός ιστορικός και μελετητής της κλασσικής Ελλάδας Ουίλιαμ Σεντ Κλέρκ, καταρρίπτοντας έτσι τους αβάσιμους ισχυρισμούς των βρετανών ότι τα μάρμαρα φυλάσσονται και προβάλονται καλύτερα στο Λονδίνο.

Προωθείται νομοσχέδιο για εισαγώμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Τις προσεχείς μέρες προωθείται στην οικονομική επιτροπή το νομοσχέδιο που προβλέπει μείωση των τιμών στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ της Κυριακής, η μείωση των τιμών θα ισχύσει από την πρώτη Ιανουαρίου 1999, ενώ με το ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπεται αύξηση της τιμής σε όσα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα πωλούνται στην εσωτερική αγορά.

Αυτοκτόνησε 28χρονος οικοδόμος στη λίμνη Καστοριάς.

Σε αυτοκτονία αποδίδει επίσημα η Αστυνομία τον πνιγμό του 28χρονου οικοδόμου Αντώνη Ζεκίτη, που βρέθηκε νεκρός απο δύτες στη λίμνη της Καστοριάς. Ο 28χρονος έπεσε απο πλοιάριο το οποίο πραγματοποιούσε κρουαζιέρα στη λίμνη και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μεθυσμένος.

Νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, που ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Φθιώτιδας. Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε τον κ.Σημίτη για αναξιοπιστία και αναντιστοιχία λόγων και έργων και επέκρινε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα στην παρακμή. Με ύβρεις δεν γίνεται πολιτική, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι ο κ. Καραμανλής επέλεξε το δρόμο του παρελθόντος, τη στιγμή που η κυβέρνηση χαράσει το μέλλον της χώρας.

Σε νέα φάση εισέρχεται η κόντρα για το θέμα της Ιονικής.

Σε νέα φάση εισέρχεται η κόντρα για το θέμα της Ιονικής, καθώς η διοίκηση της Τράπεζας βάλει κατά του συνόλου των συνδικαλιστών, ενώ οι εργαζόμενοι εξετάζουν νέους τρόπους να συνεχίσουν τις απεργίες, παρακάμπτοντας τις δικαστικές αποφάσεις. Την Τρίτη θα συζητηθεί στο πρωτοδικείο η νέα προσφυγή της διοίκησης της Ιονικής κατά της ΓΣΕΕ, ενώ οι εργαζόμενοι φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις απεργίες με διαφορετικά αιτήματα.

Εξακριβώθηκαν τα στοιχεία Ιρλανδής που βρέθηκε δολοφονημένη.

Εξακριβώθηκαν τα στοιχεία της γυναίκας που βρέθηκε δολοφονημένη, με κτυπήματα στο κεφάλι από από τεκούρι ή μπαλτά έξω από το γκόλφ Γλυφάδας. Πρόκειται για την Ιρλανδή Μαϊρέ Κρόνιν,35 ετών, που είχε έρθει στη χώρα μας στις 22 Μαϊου, είχε πάει στις Σπέτσες για διακοπές και επέστρεψε στις 29 του ίδιου μήνα, προκειμένου την επομένη να αναχωρήσει για την Ιρλανδία.

Δέκα επτά νεκροί και 234 τραυματίες σε 188 τροχαία δυστυχήματα.

Δέκα επτά νεκροί και 234 τραυματίες, εκ των οποίων 45 σοβαρά, είναι ο απολογισμός των 188 τροχαίων δυστυχημάτων που έγιναν σ' όλη τη χώρα από το πρωί της Παρασκευής. Αύριο το απόγευμα, η τροχαία θα θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκδορμέων του τριημέρου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλλαγή φρουράς είχαμε στην κορυφή του 45ου Ράλι Ακρόπολις, μετά την εγκατάλειψη του πρωτοπόρου Μπρούνο Τιρί (Φόρντ Εσκορτ) κατά την διάρκεια της 5ης ειδικής διαδρομής, λόγω μηχανικών προβλημάτων. Ετσι, ο Βρετανός Τόμι Μπέρνς (Μιτσουμπίσι Καρίσμα), που ακολουθούσε, είναι πιά πρώτος μετά και την 6η ειδική διαδρομή, όμως ο Βρετανός Κόλιν Μακ Ρέι (Σουμπαρού Ιμπρέζα), που οδηγεί όλο και πιό γρήγορα, βρίσκεται μόλις ένα εκατοστό του δευτερολέπτου πιό πίσω. Δυσάρεστα νέα γιά τα ελληνικά χρώματα ήταν η εγκατάλειψη λόγω μηχανικών προβλημάτων του Αρη Βωβού, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της 5ης ειδικής διαδρομής.

Την ήττα με 3-0 σετ γνώρισε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών και στον δεύτερο αγώνα της από την αντίστοιχη της Ολλανδίας για την 4η εβδομάδα του παγκοσμίου λιγκ. Αυτή τη φορά η εθνική μας ομάδα παρουσιάστηκε καλύτερη, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει τους ιδιαίτερα δυνατούς Ολλανδούς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,55 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,24, γαλλικό φράγκο προς 51,37, λίρα Αγγλίας προς 499,27, ελβετικό φράγκο προς 206,99, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,49, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,78, τη λίρα Κύπρου προς 585,33 και την ECU προς 339,16 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι και αύριο ο καιρός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα εκτός από τα κεντρικά και βόρεια της Ηπειρωτικής Ελλάδος όπου ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά θα κυμανθεί 17 με 34 βαθμούς και στο Αιγαίο 21 με 29 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με μέτριους ανέμους και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί 19 με 33 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα στα γύρω ορεινά, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 17 με 32 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 7 June 1998 - 18:00:07 UTC