Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πλήρη κάλυψη στον Θ.Πάγκαλο παρέσχε η κυβέρνηση.
- Προβληματισμός στην Αστυνομία από τα κρούσματα διαφθοράς στο σώμα.
- Νέο μπαράζ ληστειών τραπεζών σημειώθηκε στην περιοχή της Αττικής.
- Σημεία εκτόνωσης στην ένταση της Ιονικής διαφάνηκαν σήμερα.
- Στο πειθαρχικό της ΝΔ παραπέμπεται ο βουλευτής Καραμηνάς.
- Τα εθνικά θέματα συζήτησαν σήμερα Χριστόδουλος και Τσοχατζόπουλος.
- Με προσωπικό ασφαλείας αύριο τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.
- Ολοκληρώθηκε η ιστορική επίσκεψη του Βαρθολομαίου στον Καναδά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πλήρη κάλυψη στον Θ.Πάγκαλο παρέσχε η κυβέρνηση.

Πλήρη κάλυψη στον Θεόδωρο Πάγκαλο παρέσχε η κυβέρνηση στη φραστική κόντρα με τον Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος με αφορμή την κρίση στην Ιονική είχε δηλώσει ότι δεν γίνεται εκσυγχρονισμός με τα ΜΑΤ. Ο κ.Παπουτσής υπερέβη τα όρια στα οποία πρέπει να κινείται ένας επίτροπος της κοινότητας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και χαρακτήρισε ανεπιτυχή και ανεπίτρεπτη την αναφορά του στην ποιότητα και το ήθος του λόγου του κ.Πάγκαλου.

Προβληματισμός στην Αστυνομία από τα κρούσματα διαφθοράς στο σώμα.

Προβληματισμός επικρατεί στα ηγετικά κλιμάκια της αστυνομίας από τα κρούσματα διαφθοράς στο σώμα. Ο 27χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ Αθανάσιος Αγγελάκης, ήταν ο ένας εκ των δύο δραστών ένοπλης ληστείας στην Εθνική τράπεζα στο Γουδί. Στη Χίο συνελήφθη ο αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Μαρετάκης, για παροχή προστασίας σε μαγαζιά. Μυστήριο καλύπτει και το θάνατο του 34χρονου αστυνομικού Ευάγγελου Γεωργούλη, που αυτοκτόνησε στο δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων, όπου ήταν μάρτυρας κατηγορίας σε υπόθεση ναρκωτικών.

Νέο μπαράζ ληστειών τραπεζών σημειώθηκε στην περιοχή της Αττικής.

Μπαράζ ληστειών τραπεζών σημειώθηκε και πάλι στην περιοχή της Αττικής. Στόχοι, εκτός από την εθνική τράπεζα στο Γουδί, ήταν η Εμπορική στον Πειραιά, όπου ο δράστης πήρε επτά εκατομμύρια δρχ και φεύγοντας καταδιώχθηκε από περαστικό τον οποίο όμως τραυμάτισε σοβαρά με το όπλο του. Μια τρίτη ληστεία έγινε στην Κτηματική Τράπεζα, στην οδό Αχαρνών, από ένοπλο δράστη ο οποίος πήρε περίπου τρία εκατομμύρια δρχ και εξαφανίσθηκε με μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες.

Σημεία εκτόνωσης στην ένταση της Ιονικής διαφάνηκαν σήμερα.

Σημεία εκτόνωσης της έντασης στην Ιονική διαφάνηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός εθνικής οικονομίας με τη ΓΣΕΕ, την ΟΤΟΕ και το σωματείο των εργαζομένων στην Ιονική. Ο κ. Παπαντωνίου διαβεβαίωσε ότι μεταξύ των όρων για την πώληση της τράπεζας θα περιλαμβάνεται και αυτός που θα δεσμεύει τον αγοραστή ότι δεν θα απολύσει κανέναν εργαζόμενο χωρίς λόγο. Οι συνδικαλιστές χαρακτήρισαν κατ' αρχήν την πρόταση και επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν.

Στο πειθαρχικό της ΝΔ παραπέμπεται ο βουλευτής Καραμηνάς.

Στο πειθαρχικό της ΝΔ παραπέμπεται ο βουλευτής του κόμματος, Κώστας Καραμηνάς, στο αυτοκίνητο του οποίου, μετά από δυστύχημα σκοτώθηκε μιά νεαρή κοπέλα και στη συνέχεια αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ επικαλούμενος τη βουλευτική ασυλία. Ο Μιλτιάδης Εβερτ κάλεσε τον βουλευτή να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα και να μην περιμένει τη διαδικασία άρσης της ασυλίας του, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Καραμηνάς είπε πολλά ψέματα.

Τα εθνικά θέματα συζήτησαν σήμερα Χριστόδουλος και Τσοχατζόπουλος.

Τα εθνικά θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα από τους γείτονές της, συζητήθηκαν στην πρώτη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών με τον υπουργό Εθνικής κμυνας. Ο κ.Χριστόδουλος ευχήθηκε να μην παραστεί ανάγκη να χρησιμοποιηθούν τα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ο κ.Τσοχατζόπουλος σημείωσε ότι πέρα από τους εξοπλισμούς απαιτείται να ενισχυθεί το φρόνημα, ώστε ο ελληνισμός να έχει δικές του απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα ειρήνης της περιοχής.

Με προσωπικό ασφαλείας αύριο τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο και μεθαύριο όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, λόγω της 48ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι γιατροί, διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους. Το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ θα κάνει αύριο το πρωί παράσταση στον υπουργό Υγείας.

Ολοκληρώθηκε η ιστορική επίσκεψη του Βαρθολομαίου στον Καναδά.

Ολοκληρώθηκε χθες η ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Καναδά με την παλλαϊκή εκδήλωση προς τιμήν του στο Μόντρεαλ, που αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της εννιαήμερης περιοδείας του. Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, κατά την τελευταία ομιλία του, ανέφερε ότι σκοπός της επίσκεψής του ήταν να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ Εκκλησίας και λαού, πράγμα που πέτυχε με τις επισκέψεις του στις Ομογενειακές κοινότητες, αλλά και την Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία του Καναδά. Η τελευταία πράξη αυτής της ιστορικής περιοδείας του Οικουμενικού Πατριάρχη, ήταν η συγκινητική συνάντησή του με τους Κωνσταντινοπολίτες Ομογενείς του Μόντρεαλ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τελικά η ΑΕΚ εξελίσσεται σε ομάδα των μεγάλων ανατροπών, τις περισσότερες φορές προς το χειρότερο, αλλά αυτή τη φοφά μάλλον οι φίλοι της θα πρέπει να αισθάνονται απόλυτα ικανοποιημένοι, καθώς το αστέρι της ομάδας Ντέμης Νικολαϊδης παραμένει στην ενδεκάδα της Ενωσης. Ο πρόεδρος Λάκης Νικολάου με σημερινές δηλώσεις του, τόνισε στους υπεύθυνους της Αντερλεχτ ότι ο Ντέμης δεν πωλείται, παρά το 1,5 δις που δίνουν οι Βέλγοι για να τον εντάξουν στην ομάδα τους. Ωστόσο, το σήριαλ "νέος προπονητής της ΑΕΚ" δεν είχε και την καλύτερη εξέλιξη στο φινάλε του. Ετσι, μετά το Σάκι, τον Τραπατόνι και άλλα ηχηρά ονόματα από την Ιταλία, αλλά και γνωστούς προπονητές από δέκα τουλάχιστον χώρες της Ευρώπης, φτάσαμε στην ικανοποιητική λύση Λεβ, που τελικά, όμως, ναυάγησε... Ετσι, από σήμερα το πρωί νέος προπονητής πρέπει να θεωρείται ο 50χρονος Στεπάνοβιτς, που θεωρείται ικανός τεχνικός, αλλά άνεργος εδώ και δύο χρόνια, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Ο Σέρβος τεχνικός προηγουμένως είχε εργαστεί στις Λεβερκούζεν, Ατλέτικο Μπιλμπάο και Αϊντραχτ Φραγκφούρτης.

Στην απόκτηση ενός επιτελικού μέσού, ο οποίος θα πάρει στις "πλάτες" του την ομάδα στην νέα περίοδο, έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού. Μάλιστα, οι προσπάθειες των "ερυθρόλευκων" αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες, αφού στόχος είναι ο νέος "ηγέτης" να αποκτηθεί μέχρι τις 26 Ιουνίου, οπότε και αρχίζει η προετοιμασία της ομάδας. Στο μεταξύ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να ενδιαφερθεί για την απόκτηση του νεαρού μεσοεπιθετικού του Πανηλειακού, Βασίλη Λάκη.

Το τεντωμένο σχοινί στις σχέσεις της ΚΑΕ ΑΕΚ με τον Ιωαννίδη, φαίνεται ότι ... έσπασε. Ο "ξανθός" που ήταν ο βασικός αναμορφωτής της ΑΕΚ, δεν θα βρίσκεται στον πάγκο των "κιτρινόμαυρων" τη νέα περίοδο μετά και τις νέες δηλώσεις του Φιλίππου, ο οποίος ουσιαστικά μίλησε για ... διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές. ``Οι σχέσεις μας ήταν και θα παραμείνουν άψογες αφού κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο Ιωαννίδης βοήθησε την ΑΕΚ να φτάσει μετά από πολλά χρόνια στη δεύτερη θέση της Ευρώπης``, φέρεται να δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ.

Από τον Παναθηναϊκό, στον ΠΑΟΚ και από εκεί στην Ομόνοια. Ο λόγος για τον Σπύρο Μαραγκό, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον κυπριακό σύλλογο, έναντι 122 εκατομμυρίων δραχμών (60 για τον πρώτο, 62 για τον δεύτερο). Ο διεθνής άσος δεν ικανοποιήθηκε στα οικονομικά ανταλλάγματα που απαίτησε για την ανανέωση της συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ και γι` αυτό το λόγο "μετακόμισε" στη Λευκωσία και την Ομόνοια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,72 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,59, γαλλικό φράγκο προς 51,46, λίρα Αγγλίας προς 502,42, ελβετικό φράγκο προς 207,61, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,53, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,66, τη λίρα Κύπρου προς 588,23 και την ECU προς 340,73 δραχμές.

Με μικρή άνοδο 0,61% έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και διαμορφώθηκε στις 2.551,47 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 61,4 δισ. δρχ. Με σημαντικά κέρδη 280 δρχ. στις 13.050 έκλεισε η μετοχή της Ιονικής Τράπεζας.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με λίγες σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 16 με 33 βαθμούς και στο Αιγαίο 17 με 28 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις και θερμοκρασία 17 με 31 και 16 με 31 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 2 June 1998 - 19:00:09 UTC