Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/05/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κλιμακώνει τις απεργίες η ΟΤΟΕ μετά τη δικαστική προσφυγή της Ιονικής.
- Στο μικροσκόπιο της εφορίας οι ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις.
- Στα μέσα Ιουνίου τα ονόματα των επιτυχόντων για το δημόσιο.
- Προς αναβολή το Συμβούλιο Σύνδεσης Τουρκίας - ΕΕ.
- Ολοκληρώνει η ΝΔ την επιλογή των υποψηφίων νομαρχών της.
- Αρχίζει η επιστροφή των χρημάτων απο κλήσεις ελεγχόμενης στάθμευσης.
- Εμπρηστικός μηχανισμός στην τράπεζα "Μπάρκλεϊ" στην Κηφισιά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Οριστικό αντίο απο την ενεργό δράση ειπε ο Στέλιος Μανωλάς της ΑΕΚ.
- Τον δρόμο για την είσοδό του στην εθνική μας ομάδα μπάσκετ άνοιξε η ΕΟΚ στον Ιάκωβο Τσακαλίδη.
- Τινάζει στον αέρα το κυριακάτικο δελτίο του ΠΡΟΠΟ, η ΕΠΑΕ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κλιμακώνει τις απεργίες η ΟΤΟΕ μετά τη δικαστική προσφυγή της Ιονικής.

Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στην Ιονική απο την ερχόμενη Δευτέρα αντέδρασε η ΟΤΟΕ στην προσφυγή της διοίκησης της Τράπεζας στα δικαστήρια για λήψη ασφαλιστικών μέτρων και κήρυξης της απεργίας διαρκείας των εργαζομένων ως παράνομη και καταχρηστική. Η αίτηση αναμένεται να εκδικαστεί το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Στις 27 Μαϊου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν πανελλαδική απεργία αντιδρώντας στις ιδιωτικοποιήσεις στις δημόσιες υπηρεσίες και ΝΠΔΔ.

Στο μικροσκόπιο της εφορίας οι ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις.

Με συνοπτικές, αλλά αυστηρές διαδικασίες θα περάσουν από το μικροσκόπιο της εφορίας όλες οι εκκρεμείς ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις εισοδήματος και ΦΠΑ, για τις χρήσεις 1993-97. Το ποσό του φόρου, που θα προκύπτει μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, θα καταβληθεί σε δόσεις. Στο μεταξύ, ακόμη μια νέα παρτίδα με 446.793 εκκαθαριστικά συμειώματα στέλνει η εφορία σε αντίστοιχους φορολογούμενους. Απο αυτά τα 183.831 ειναι χρεωστικά.

Στα μέσα Ιουνίου τα ονόματα των επιτυχόντων για το δημόσιο.

Τα ονόματα των επιτυχόντων στον πανελλαδικό διαγωνισμό πρόσληψης 2.353 ατόμων στο δημόσιο θα ανακοινωθούν στα μέσα Ιουνίου. Οπως προκύπτει από τους πίνακες με τις βαθμολογίες που ανακοινώθηκαν, από τους 50.000 υποψήφιους, που πήραν μέρος στο διαγωνισμό, μόνο 14.000 κατάφεραν να περάσουν τη βάση και από αυτούς, ένας στους επτά, θα εξασφαλίσει το εισιτήριο για μια θέση στο δημόσιο.

Προς αναβολή το Συμβούλιο Σύνδεσης Τουρκίας - ΕΕ.

Αναβάλλεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το Συμβούλιο Σύνδεσης Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ενωσης, που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κοινή θέση των "15", επί της πρότασης της βρετανικής προεδρίας, που διαχώριζε το οικονομικό από το πολιτικό σκέλος. Στο μεταξύ, η Αγκυρα αρνήθηκε χθες τη συμμετοχή στο Συμβούλιο, λόγω των πιέσεων, που δέχεται για το Κυπριακό, τις διενέξεις της με την Ελλάδα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ολοκληρώνει η ΝΔ την επιλογή των υποψηφίων νομαρχών της.

Η ΝΔ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσει τους υποψηφίους νομάρχες, που θα υποστηρίξει το κόμμα σε ολόκληρη την επικράτεια. Για την υπερνομαρχία της Αττικής ακούγονται τα ονόματα των κυρίων Λιάσκα και Μοσχονά, ενώ για τη νομαρχία του Πειραιά υποψήφιος θα είναι - κατά πάσα πιθανότητα - ο Χαράλαμπος Κεφάλας, που απεσύρθη απο την κούρσα του χρίσματος του υποψηφίου Δημάρχου για το Δήμο του Πειραιά.

Αρχίζει η επιστροφή των χρημάτων απο κλήσεις ελεγχόμενης στάθμευσης.

Ο Δήμος Αθηναίων εντός 15 ημερών θα αρχίσει να επιστρέφει τα χρήματα, που ειχαν καταβληθεί για τις κλήσεις απο το σύστημα των ηλεκτρονικών παρκομέτρων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσίασε η αντιδήμαρχος, Ευαγγελία Βελέτζα, πρόκειται να επιστραφεί ποσό περίπου 480 εκατ.δρχ. σε 18.000 δικαιούχους δημότες, που αφορούν περίπου 50.000 κλήσεις.

Εμπρηστικός μηχανισμός στην τράπεζα "Μπάρκλεϊ" στην Κηφισιά.

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη 15 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στην είσοδο της τράπεζας "Μπάρκλεϊ" στην πλατεία Παπαδιαμάντη, στην Κηφισιά. Αν και δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για να εκκενωθεί η περιοχή, από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές. Η ίδια τράπεζα είχε γίνει στόχος της οργάνωσης "17 Νοέμβρη" στις 25 Ιανουρίου του 1991.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οριστικό αντίο απο την ενεργό δράση ειπε ο Στέλιος Μανωλάς της ΑΕΚ.

Μέσα σε φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, είπε το οριστικό αντίο από την ενεργό δράση, η ``σημαία`` της ΑΕΚ, ο Στέλιος Μανωλάς. Ο 36χρονος ποδοσφαιριστής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε είπε ότι ήθελε να τελειώσει όρθιος την καριέρα του και όχι να τον λυπούνται ενώ επεσήμανε ότι ήταν τυχερός που βρέθηκε για 20 χρόνια στην μεγάλη του αγάπη, την ``Ενωση``.

Τον δρόμο για την είσοδό του στην εθνική μας ομάδα μπάσκετ άνοιξε η ΕΟΚ στον Ιάκωβο Τσακαλίδη.

Τον δρόμο για την είσοδό του στην εθνική μας ομάδα μπάσκετ άνοιξε η ΕΟΚ στον Ιάκωβο Τσακαλίδη. Η ομοσπονδία του αθλήματος, κάλεσε τον σέντερ της ΑΕΚ μαζί με 33 ακόμη παίκτες, στο τριήμερο προπονητικό κάμπ ελπίδων που θα γίνει από 27 έως και 30 Μαίου στην Καλαμάτα. Ετσι δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο, το όνομα του νεαρού παίκτη να βρίσκεται μέσα στους 16 που θα έχει στη διάθεσή του ο Παναγιώτης Γιαννάκης, στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ενόψει του Μουντομπάσκετ της Αθήνας.

Τινάζει στον αέρα το κυριακάτικο δελτίο του ΠΡΟΠΟ, η ΕΠΑΕ.

Τινάζει στον αέρα το κυριακάτικο δελτίο του ΠΡΟΠΟ, η ΕΠΑΕ. Η διοργανώτρια στην έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, θα στείλει τελεσίγραφο στον ΟΠΑΠ, ότι αν δεν καταβάλει τα 300 εκατομμύρια που της οφείλει, θα μεταφέρει τους αγώνες της 32ης ημέρας για τη Β` Εθνική από Σάββατο και Κυριακή, την Τετάρτη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 309,01 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,03, γαλλικό φράγκο προς 52,19, λίρα Αγγλίας προς 502,44, ελβετικό φράγκο προς 209,58, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,74, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 228,18, τη λίρα Κύπρου προς 593,77 και την ECU προς 344,40 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας παροδικά αυξημένες με βροχές ή καταιγίδες τις απογευματινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι.Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 11 με 26,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 13 με 28 και στα νησιά 13 με 25 βαθμούς.Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.Το απόγευμα όμως αναμένεται να βρέξει.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 14 με 28 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 13 με 25 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 22 May 1998 - 7:00:11 UTC