Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/05/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζονται οι απεργίες στις Τράπεζες.
- Σταθερές τιμές ζήτησε απο τον ΣΕΒ ο πρωθυπουργός.
- Επιφυλάξεις εκπαιδευτικών στα μέτρα Αρσένη.
- Η Βρετανία προωθεί σύνδεση της ΕΕ με Τουρκία.
- Η Βουλή απέρριψε πρόταση της ΝΔ για ιδιωτικά πανεπιστήμια.
- Μέχρι τον Ιούνιο έτοιμο το νομοσχέδιο για ψηφιακή τηλεόραση.
- Σήμερα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ΑΣΕΠ για το δημόσιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το κύπελλο πρωταθλητριών επικρατώντας με 1-0 της Γιουβέντους.
- Στον τελικό των τελικών, θα κριθεί ποιά ομάδα θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1.
- "Φύλακας - άγγελος" της εστίας της Βίτεσε Αρνεμ θα είναι ο Κώστας Χανιωτάκης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζονται οι απεργίες στις Τράπεζες.

Θα συνεχισθούν οι απεργίες στις τράπεζες, μετά την χθεσινή άκαρπη συνάντηση συναρμοδίων υπουργών με την ΓΣΕΕ και την ΟΤΟΕ, για το θέμα της πώλησης της Ιονικής. Η κυβέρνηση απέρριψε πρόταση των συνδικαλιστών για 20ήμερο διάλογο από μηδενική βάση, με ταυτόχρονη αναστολή των κινητοποιήσεων και επανέλαβε ότι η πώληση της Ιονικής είναι ειλημμένη και θα προχωρήσει, αφού ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα των εργαζομένων. Σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι της Τράπεζας της Ελλάδος, ενω συνεχίζεται η απεργία διαρκείας στην Ιονική.

Σταθερές τιμές ζήτησε απο τον ΣΕΒ ο πρωθυπουργός.

Συγκράτηση των τιμών, ώστε ο πληθωρισμός να πέσει στο 2% στο τέλος του 1999, διατήρηση με παράλληλη αύξηση των θέσεων απασχόλησης, καθώς και αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων τους ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, απο τους βιομηχάνους κατά τη χθεσινή ετήσια συνέλευση του συνδέσμου τους. Ο πρόεδρος των βιομηχάνων τάχθηκε υπέρ των άμεσων ιδιωτικοποίησεων και εξυγίανσης του δημόσιου τομέα. Η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη πρωτοβουλίας για άμεσες ιδιωτικοποιήσεις.

Επιφυλάξεις εκπαιδευτικών στα μέτρα Αρσένη.

Σοβαρές επιφυλάξεις στα μέτρα Αρσένη για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, διατύπωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και ζήτησε την αναστολή για ένα χρόνο της εφαρμογής του συνόλου των μέτρων, υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά δεν είναι έτοιμα για τις αλλαγές, δεν έχει γίνει η κατάλληλη μεταρρύθμιση στα λύκεια και δεν έχει υπάρξει επιμόρφωση των καθηγητών. Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε τα μέτρα ώς την τελευταία ευκαιρία της δημόσιας εκπαίδευσης να απαντήσει στις προκλήσεις των καιρών.

Η Βρετανία προωθεί σύνδεση της ΕΕ με Τουρκία.

Το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ με την Τουρκία είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, αλλά με κοινές θέσεις των "14". Η Ελλάδα θα υποστηρίξει τις δικές της θέσεις. Σε αυτό κατέληξε η Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων στις Βρυξέλλες, ενω το θέμα έθεσε η βρετανική προεδρία. Η Ελλάδα αρνήθηκε να αποσύρει τις τροπολογίες με τις κοινές θέσεις για το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ με την Τουρκία, κατηγορώντας την Ενωση οτι εγκαταλείπει τις πολιτικές θέσεις της απέναντι στην Αγκυρα, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο ευρωπαϊκό συμβούλιο του Λουξεμβούργου.

Η Βουλή απέρριψε πρόταση της ΝΔ για ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Απορρίφθηκε από τη Βουλή η πρόταση της ΝΔ για αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Αντίθετα, υπερψηφίστηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του άρθρου, που προβλέπει τη διάλυση της βουλής σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Από τη διαδικασία της ψηφοφορίας αποχώρησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Μέχρι τον Ιούνιο έτοιμο το νομοσχέδιο για ψηφιακή τηλεόραση.

Το θέμα της ψηφιακής τηλεόρασης θα απασχολήσει την αυριανή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε οτι τον Ιούνιο θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με το θεσμικό πλαίσιο για την ψηφιακή τηλεόραση και η ψήφισή του θα γίνει στα μέσα του καλοκαιριού. Το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε οτι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία εναρμόνισης του ελληνικού δικαίου με το ευρωπαϊκό, ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση του Ελληνα πολίτη στο σύστημα με το μικρότερο κόστος. Επικρίσεις διατυπώθηκαν απο την αντιπολίτευση.

Σήμερα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ΑΣΕΠ για το δημόσιο.

Αναρτώνται σταδιακά σήμερα στις νομαρχίες οι βαθμολογίες των υποψηφίων που έλαβαν μέρος στο δεύτερο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που διεξήχθη στις 21 και 22 Φεβρουαρίου. Για τις 2.353 θέσεις στο δημόσιο είχαν καταθέσει αιτήσεις 120.000 υποψήφιοι απο τους οποίους τελικά συμμετείχαν περί τις 50.000.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το κύπελλο πρωταθλητριών επικρατώντας με 1-0 της Γιουβέντους.

Μετά από 32 χρόνια η ``βασίλισσα`` επέστρεψε στο θρόνο της. Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το κύπελλο πρωταθλητριών επικρατώντας με 1-0 της Γιουβέντους, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που έγινε στην Αρένα του Αμστερνταμ. Το ``χρυσό`` γκολ της ισπανικής ομάδας, πέτυχε ο Γιουγκοσλάβος Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς στο 67-ο λεπτό.

Στον τελικό των τελικών, θα κριθεί ποιά ομάδα θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1.

Στον τελικό των τελικών, θα κριθεί ποιά ομάδα θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1. Κι αυτό γιατί, ο ΠΑΟΚ στον τέταρτο τελικό της διοργάνωσης που έγινε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης επικράτησε με 64-57 του Παναθηναϊκού και ισοφάρισε σε 2-2 τις μεταξύ τους συναντήσεις. Ο πέμπτος τελικός θα γίνει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

"Φύλακας - άγγελος" της εστίας της Βίτεσε Αρνεμ θα είναι ο Κώστας Χανιωτάκης.

"Φύλακας - άγγελος" της εστίας της Βίτεσε Αρνεμ θα είναι και επίσημα πλέον ο Κώστας Χανιωτάκης. Ο διεθνής τερματοφύλακας υπέγραψε, σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ετσι, ο 29χρονος πρώην τερματοφύλακας του ΟΦΗ θα είναι και πάλι μετά από δύο χρόνια συμπαίκτης του Νίκου Μαχλά, εκτός και ο διεθνής επιθετικός μεταγραφεί σε άλλη ομάδα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, όπως έντονα ακούγεται το τελευταίο διάστημα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,91 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,65, γαλλικό φράγκο προς 52,37, λίρα Αγγλίας προς 507,90, ελβετικό φράγκο προς 210,92, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,81, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 229,23, τη λίρα Κύπρου προς 595,27 και την ECU προς 345,93 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θ'αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 11 με 25 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 13 με 27 και στα νησιά 13 με 23 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, αλλά το απόγευμααναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 14 με 26 και στη Θεσσαλονίκη 13 με 24 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 21 May 1998 - 7:00:11 UTC