Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/05/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σύνοδος υπουργών Εξωτερικών και 'Αμυνας της ΔΕΕ στη Ρόδο.
- Μήνυμα των "8" σε Ελλάδα και Τουρκία.
- Απεργούν οι τραπεζοϋπάλληλοι.
- ..και οι γιατροί του ΙΚΑ.
- Πολύνεκρη σύγκρουση περιπολικών με φορτηγό.
- Θάνατος από αναθυμιάσεις.
- Επεισόδια στην Καισαριανή.
- Η πρώτη λειτουργία του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Πρωταθλητής ποδοσφαίρου (μαθηματικώς) ο Ολυμπιακός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σύνοδος υπουργών Εξωτερικών και 'Αμυνας της ΔΕΕ στη Ρόδο.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αρχίζουν αύριο στη Ρόδο, οι εργασίες της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών και 'Αμυνας της Δυτικο-Ευρωπαϊκής 'Ενωσης. Ο υπουργός 'Αμυνας της Τουρκίας Ισμαήλ Σεζγκίν άφησε να εννοηθεί ότι θα θέσει θέμα βοήθειας της Ελλάδας προς το ΡΚΚ. Αν θέσει τέτοιο θέμα θα λάβει την κατάλληλη απάντηση, τόνισαν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μήνυμα των "8" σε Ελλάδα και Τουρκία.

Οι "οκτώ" πιο ανεπτυγμένες χώρες κάλεσαν Ελλάδα και Τουρκία να προωθήσουν σχέσεις καλής γειτονίας και να επιλύσουν τις διαφορές τους με ειρηνικά μέσα. Παράλληλα εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ένταση που επικρατεί στην Κύπρο και κάλεσαν τις δύο πλευρές να επαναρχίσουν το διάλογο υπο την αιγίδα του ΟΗΕ. Ανησυχία για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στην Κύπρο, εξέφρασε ο αμερικανός συντονιστής Τόμας Μίλερ και επέριψε ευθύνες στον Ντενκτάς πλευρά για το αδιέξοδο στις συνομιλίες.

Απεργούν οι τραπεζοϋπάλληλοι.

24ωρη πανελλαδική απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πώληση της Ιονικής Τράπεζας εξήγγειλε η ΟΤΟΕ. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με θέμα την επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων. 'Εντονο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και την Τράπεζα Κρήτης.

..και οι γιατροί του ΙΚΑ.

Προβλήματα αναμένονται και στο χώρο της υγείας, καθώς οι γιατροί του ΙΚΑ σε Αθήνα και Πειραιά, έχουν εξαγγείλει δύο τρίωρες στάσεις εργασίας για αύριο, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 7 το βράδυ, με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

Πολύνεκρη σύγκρουση περιπολικών με φορτηγό.

Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα με τρείς νεκρούς και 9 τραυματίες σημειώθηκε το πρωί στο 35-ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σερρών- Προμαχώνα, όταν δύο περιπολικά της αστυνομίας, που μετέφεραν Βούλγαρους λαθρομετανάστες για επαναπροώθηση στην πατρίδα τους, συγκρούσθηκαν πλαγιομετωπικά με φορτηγό. Νεκροί είναι ο αρχιφύλακας Γεώργιος Καμπούρογλου και δύο Βούλγαροι. Στο νοσοκομείο Σερρών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυφύλακας Γιώργος Τσαγκαράκης, ενώ ελαφρότερα τραυματισμένοι είναι οκτώ Βούλγαροι.

Θάνατος από αναθυμιάσεις.

Ηλικιωμένος γλύτωσε απο τη φωτιά, αλλα τελικά πέθανε απο αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο που ειχε μεταφερθεί για την παροχή πρωτων βοηθειών. Πρόκειται για το Θωμά Μήτση, 75 ετών, που αποκοιμήθηκε με αναμμένο τσιγάρο, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά στο σπίτι που διέμενε στο Παγκράτι.

Επεισόδια στην Καισαριανή.

Μέλη της ΚΝΕ αποδοκίμασαν έντονα σήμερα στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, τον υπουργό Δικαιοσύνης Ευάγγελο Γιαννόπουλο και τον βουλευτή του ΣΥΝ Πέτρο Κουναλάκη, την ώρα που κατέθεταν στεφάνια στη μνήμη των 200 εκτελεσθέντων πατριωτών από τους Γερμανούς, την 1η Μαίου 1944. Ο κ. Γιαννόπουλος κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι προσπάθησε να μονοπωλήσει την εκδήλωση η οποία είχε ενωτικό χαρακτήρα.

Η πρώτη λειτουργία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Την πρώτη του θεία λειτουργία αμέσως μετά την ενθρόνισή του, τέλεσε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία πλήθους αρχιερέων και αντιπροσωπειών ξένων ορθόδοξων εκκλησιών και δογμάτων. Την Τρίτη ο προκαθήμενος της Ελληνικής Εκκλησίας θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωταθλητής ποδοσφαίρου (μαθηματικώς) ο Ολυμπιακός.

Σε αγώνες για την 32η ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στην Α` εθνική κατηγορία, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΑΕΚ-Καλαμάτα 4-2, Ιωνικός- Παναθηναϊκός 0-1, Αθηναϊκός-ΟΦΗ 0-2, Ηρακλής-Πανηλειακός 0-0, Καβάλα- Πανιώνιος 1-0, Βέροια-ΠΑΟΚ 1-3, Ολυμπιακός-Απόλλων 5-3, Παναχαϊκή- Προοδευτική 1-1. Ο αγώνας Εθνικός-Ξάνθη άρχισε στις 18:45

O Ολυμπιακός, με την νίκη του αυτή έφθασε τους 85 βαθμούς και εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή, αφού δύο αγωνιστικές πριν από την λήξη της διοργάνωσης έχει έξι βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό (79 β.), ενώ έχει κερδίσει και τους δύο αγώνες που έδωσε με τον "αιώνιο" αντίπαλό του. Στην βαθμολογία ακολουθούν η ΑΕΚ με 70 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ με 67.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 313,99 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 177, 42, γαλλικό φράγκο προς 52,91, λίρα Αγγλίας προς 514,46, ελβετικό φράγκο προς 212,57, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,98, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 236,88, λίρα Κύπρου προς 601,22 και την Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 349,33 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχισθεί και αύριο ο άστατος καιρός με ηλιοφάνεια αλλά κυρίως με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα νοτιοανατολικά. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά από 13 έως 24 και στην υπόλοιπη χώρα από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς. Συννεφιά με βροχή θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη. Το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 13 μέχρι 19 βαθμούς Κελσίου.-

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 10 May 1998 - 17:00:11 UTC