Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/05/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πώληση της Ιονικής Τράπεζας.
- Τους πολιτικούς αρχηγούς ενημέρωσε ο πρωθυπουργός για την ΟΝΕ.
- Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο δήμαρχος Πειραιά.
- Το Σάββατο η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου.
- Ερευνες για την έκρηξη στο πολιτικό γραφείο του Δ.Ρέππα.
- Κόντρα μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και ιδιωτικών σχολείων.
- Επιφυλακτικότητα για τη σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πώληση της Ιονικής Τράπεζας.

Την πώληση του 51% των μετοχών της Ιονικής Τράπεζας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των διαρθρωτικών αλλαγών και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων που προωθεί, στο πλαίσιο της πορείας προς την ΟΝΕ. Η πώληση θα γίνει με πλειοδοτικό διαγωνισμό μέσω του Χρηματιστηρίου και η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του καλοκαιριού. Βασικός όρος στο συμβόλαιο πώλησης θα είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας για ορισμένο χρονικό διάστημα. Οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα αντιδρούν και προγραμματίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τους πολιτικούς αρχηγούς ενημέρωσε ο πρωθυπουργός για την ΟΝΕ.

Για την πορεία της χώρας προς την ΟΝΕ ενημέρωσε ο πρωθυπουργός τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ αύριο θα δώσει συνέντευξη στο Ζάππειο, στην οποία αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση πάντως δεν φαίνεται να απέσπασε τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, καθώς οι αρχηγοί των κομμάτων άσκησαν έντονη κριτική, από διαφορετική οπτική γωνία ο καθένας, με κοινό σημείο αναφοράς τη μη συμμετοχή της χώρας στην πρώτη φάση της ΟΝΕ.

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο δήμαρχος Πειραιά.

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο δήμαρχος Πειραιά, Στέλιος Λογοθέτης, ύστερα από ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. Ο κ.Λογοθέτης κατηγορείται για δύο κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα μεταξύ των οποίων και η κατηγορία για υπεξαίρεση από τα ταμεία του δήμου, ποσού περίπου ενός δις δρχ. Ο δήμαρχος Πειραιά έκανε λόγο για σκευωρία εναντίον του και υποστήριξε οτι καμιά από τις κατηγορίες που του προσάπτονται δεν μπορεί να στηριχθεί.

Το Σάββατο η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου.

Απουσία του προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού θα γίνει το Σάββατο, στη Μητρόπολη Αθηνών, η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Οπως έγινε γνωστό ο κ.Στεφανόπουλος θα βρίσκεται σε περιοδεία στη Μαγνησία, ενώ η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Παιδείας.Σε ανακοινωσή της, η Ιερά Σύνοδος τονίζει ότι η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου είναι μείζον εκκλησιαστικό γεγονός και ο ίδιος ουδέποτε ζήτησε να του αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους, κάτι που δεν ταιριάζει και στο χαρακτήρα του.

Ερευνες για την έκρηξη στο πολιτικό γραφείο του Δ.Ρέππα.

Στα τρία από τα έξι γκαζάκια, που είχαν τοποθετηθεί στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Τύπου, Δημήτρη Ρέππα, στο Κολωνάκι, και δεν εξερράγησαν, επικεντρώνονται οι έρευνες της αστυνομίας για να διαπιστωθεί αν σε αυτά υπάρχουν αξιοποιήσιμα δακτυλικά αποτυπώματα. Την ευθύνη για την τοποθέτηση του εμπρηστικού μηχανισμού, ανέλαβε η οργάνωση "Εμπρηστές Συνείδησης", η οποία κατά την αστυνομία, ευθύνεται για τουλάχιστον 40 εμπρησμούς.

Κόντρα μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και ιδιωτικών σχολείων.

Νέα κόντρα αναμένεται να ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων, για το θέμα των αυξήσεων των διδάκτρων τη νέα σχολική χρονιά. Το υπουργείο έδωσε προθεσμία δέκα ημερών στους ιδιοκτήτες να υποβάλουν τις προτάσεις τους και παράλληλα φέρεται αποφασισμένο να διατηρήσει το πλαφόν του 4% στις αυξήσεις, ενώ οι ιδιοκτήτες από την πλευρά τους ζητούν τουλάχιστον 6,5% για να καλύψουν τις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Επιφυλακτικότητα για τη σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη.

Ομαλά και σε φθίνουσα πορεία εξελίσσεται η σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη, μετά τους τρεις ισχυρούς σεισμούς, ο μεγαλύτερος των οποίων είχε μέγεθος πέντε Ρίχτερ. Πάντως, οι σεισμολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς την εξέλιξη του φαινομένου τουλάχιστον για τα δύο επόμενα 24ωρα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η πενταετής κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα μπάσκετ πήρε πρόωρα τέλος για φέτος, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ με 58-50. Στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ, για το φάιναλ φορ και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο, ο Στογιάκοβιτς με ένα τρίποντο έστειλε στα ουράνια τους φίλους της ομάδας του και τους ερυθρολεύκους στην κόλαση! Το παιχνίδι ήταν σε όλη του τη διάρκεια ήταν συγκλονιστικό με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν καλάθι-καλάθι, ενώ το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 30-30. Τώρα ο ΠΑΟΚ θα περιμένει τον αυριανό αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, για να μάθει τον αντιπαλό του στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Πρωταθλητής Ελλάδος μετά από τέσσερα χρόνια στέφθηκε ο Ολυμπιακός στο βόλεϊ των ανδρών. Το συγκρότημα του Μοντάλι, στον 5ο τελικό των πλέι οφ της Α1 εθνικής κατηγορία που έγινε στην Ορεστιάδα, επικράτησε με 3-1 της ακριτικής ομάδας και κατέκτησε το τρόπαιο και ταυτόχρονα το ντάμπλ, δεδομένου ότι πήρε και το Κύπελλο Ελλάδος. Οι Πειραιώτες τη νέα περίοδο θ` αγωνιστούν στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, ο Αρης Κυπελλούχων και Ορεστιάδα, Παναθηναϊκός στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας.

Σε σαπουνόπερα εξελίσσεται, τελικά, το σήριαλ της αναζήτησης νέου προπονητή στην ΑΕΚ, καθώς νέα ονόματα, όχι τόσο ηχηρά όσο στην αρχή, βγήκαν στη δημοσιότητα και όλα από την ιδιαίτερα δύσκολη ιταλική αγορά. Ετσι, μετά την επαναφορά των ηχηρών ονομάτων Κάρλο Ματσόνε και Κάρλο Αντσελότι, προστέθηκαν και αυτά του 44χρονου Αλμπέρτο Μαλεσάνι, που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Φιορεντίνα και του Τζιοβάνι Γκαλεόνε. Κατά τ'αλλα, ο Μήνου, πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη σύγχηση, καθώς, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι η ομάδα του βρίσκεται σε... καλό δρόμο και άλλα γραφικά...

Διπλή "καμπάνα" για την ΚΑΕ ΑΕΚ από την FIBA. H διεθνής ομοσπονδία του μπάσκετ τιμώρησε σήμερα τους "κιτρινόμαυρους" με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών καθώς και πρόστιμο 17.4 εκατ. δρχ., για τα επεισόδια που δημιούργησαν οπαδοί της κατά τη διάρκεια των αγώνων του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Ακόμη η FIBA την προειδοποιεί ότι σε περίπτωση επανάληψης παρόμοιων επεισοδίων στο μέλλον, τότε θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό από κάθε διεθνή διοργάνωση για ένα χρόνο.

Ο διεθνής αμυντικός της Ξάνθης, Παρασκευάς Αντζας, αποτελεί το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού. Ο Αντζας, που αποτελεί βασικό στέλεχος της εθνικής μας ομάδας των Ελπίδων, ήλθε χθες βράδυ στην Αθήνα και υπέγραψε σήμερα πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας, αντί 150 εκατ. δραχμών, ενώ η Ξάνθη θα πάρει για την παραχώρηση του 220 εκατ. δραχμές.

Σε αγώνες για την 23η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Γ` Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Νότιος όμιλος: Εργοτέλης- Ρέθυμνο 1-3, Ναυπακτιακός Αστ.-Μαρκό 2-0, Ιάλυσος - Παναιγιάλειος 1-0, Κερατσίνι-Αιγάλεω 5-1, Αιολικός-Κόρινθος 3-0, Αγ. Ελεούσα-Αγ. Νικόλαος και 1-1 Πύργος-Πάμισος Μεσ. 2-1 * Ρεπό η Κέρκυρα ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Αγιος Νικόλαος 44, Ιάλυσος 42, Μαρκό 38, ΕΑΡ 37, Κερατσίνι 37, Παναιγιάλειος 32. Βόρειος όμιλος: Ποσειδών Μηχ-Πρέβεζα 1-0, Τύρναβος-Πιερικός 2-1, Ορέστης- Αετός Σκύδρας 1-1, Ολυμπιακός Βόλου-Αγρ. Αστέρας 3-1, Αρτα-Γιάννινα 0-0, Αμπελόκηποι-Ορφέας Αλεξ. και 1-0 Κοζάνη-Νάουσα 1-0

Ρεπό ο Απόλλων Λάρισας ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Πιερικός 41, Γιάννινα 39, Ολυμπιακός Β. 34, Αμπελόκηποι 33, Αετός Σκύδρας 31, Κοζάνη 31.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 313,62 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,68, γαλλικό φράγκο προς 52,70, λίρα Αγγλίας προς 519,80, ελβετικό φράγκο προς 211,06, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,90, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 236,15, τη λίρα Κύπρου προς 599,62 και την ECU προς 348,63 δραχμές.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να υποχωρήσει στις 2582,62 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,97%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 87 δισ. δρχ. Υποχώρηση σημείωσε σήμερα η δραχμή έναντι των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων μετά τη σημαντική άνοδο που είχε παρουσιάσει κατά τις δυο προηγούμενες ημέρες.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σ'όλη τη χώρα, αλλά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 12 με 26 και στα νησιά 15 με 24 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα με λίγες τοπικές νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 15 με 25 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή το απόγευμα, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 14 με 24 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 6 May 1998 - 19:00:16 UTC