Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 02/05/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τη συμμετοχή των 11 χωρών που θα συμμετάσχουν στο Ευρώ το 1999, αναμένεται να επικυρώσουν το βράδυ στις Βρυξέλλες οι 15 .
- Η Αθήνα εξασφάλισε χθες την πολιτική στήριξη των ευρωπαίων εταίρων μας, για ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ, απο το 2001.
- Διαδοχικές συναντήσεις με Κληρίδη και Ντεκτάς, είχε σήμερα στη Λευκωσία, ο Αμερικανός απεσταλμένος Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.
- Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις. Η Αγκυρα κατηγορεί την Αθήνα, οτι παρέχει υποστήριξη στο Κούρδους αντάρτες του PKK.
- Συνεχίζεται το μπαράζ εμπρησμών στην Αθήνα.
- Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε το απόγευμα δεκτός στο Βόλο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος.
- Γερανοί της Τροχαίας θα "σηκώνουν" όλα τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν παράνομα στην πρωτεύουσα, αναφέρει μελέτη του ΥΠΕΧΩΔΕ.
- Κύκλωμα αλλοδαπών το οποίο θα διακινούσε στο Ηράκλειο της Κρήτης 45 κιλά χασίς, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τρια μετάλλια, κατέκτησε ο Ελληνας Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αρσης Βαρών στη Γερμανία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τη συμμετοχή των 11 χωρών που θα συμμετάσχουν στο Ευρώ το 1999, αναμένεται να επικυρώσουν το βράδυ στις Βρυξέλλες οι 15 .

Σε εξέλιξη βρίσκεται στις Βρυξέλλες η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής των 15 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίοι αναμένεται να επικυρώσουν τη συμμετοχή των 11 χωρών - μελών στο Ενιαίο Νόμισμα. Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την κυκλοφορία του Ευρώ, ως ενιαίου νομίσματος στις 11 χώρες της Κοινότητας, από την 1η Ιανουαρίου του 1999. Το Συμβούλιο αναμένεται να προτείνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας να διοριστεί στα τέλη Μαϊου, ενω οι υπουργοί Οικονομικών θα καθορίσουν τις ισοτιμίες των νομισμάτων των 11 χωρών, που θα συμμετάσχουν στο Ευρώ.

Η Αθήνα εξασφάλισε χθες την πολιτική στήριξη των ευρωπαίων εταίρων μας, για ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ, απο το 2001.

Η Αθήνα εξασφάλισε χθες την πολιτική στήριξη των 14 εταίρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο στόχο της για ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ την 1η Ιανουρίου 2001. Επίσης, το ΕΚΟΦΙΝ στη δήλωσή του επισημαίνει πως η πρόοδος της Ελλάδας θα κριθεί με τον ίδιο τρόπο που κρίθηκαν τα κράτη - μέλη, τα οποία θα συμμετάσχουν στην ΟΝΕ. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας τη δήλωση και τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για συνολική αποτυχία της κυβέρνησης, αφού, όπως σημειώνει, παρά τις θυσίες, η χώρα μας μένει εκτός της ΟΝΕ. Το ΚΚΕ σχολίασε ότι η δημιουργία του ευρώ το μόνο που θα περιορίσει είναι η αγοραστική ικανότητα των λαϊκών στρωμάτων, ενώ θα αυξήσει την ανεργία και τη φτώχεια. Ο Συνασπισμός εκτιμά ότι η συμμετοχή της χώρας μας στην ΟΝΕ το 2001 είναι αβέβαιη και κατηγορεί τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών ότι με ευθύνη τους η χώρα μας παραμένει ουραγός της Ευρώπης.

Διαδοχικές συναντήσεις με Κληρίδη και Ντεκτάς, είχε σήμερα στη Λευκωσία, ο Αμερικανός απεσταλμένος Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Διαδοχικές συναντήσεις είχε σήμερα στη Λευκωσία ο Αμερικανός απεσταλμένος Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, με τον πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη και τον ηγέτη των κατεχομένων Ραούφ Ντενκτάς. Κατά τις διαβουλεύσεις αυτές συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ουσία του Κυπριακού. Ο κ.Χόλμπρουκ κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος.

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις. Η Αγκυρα κατηγορεί την Αθήνα, οτι παρέχει υποστήριξη στο Κούρδους αντάρτες του PKK.

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την Αγκυρα. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του ισχυρίζεται ότι η υποστήριξη που παρέχει η Ελλάδα σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία, όπως σημειώνει, έχει στόχο να πλήξει την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας, είναι ανοιχτή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ. Στην ανακοίνωση, που αφορά το ΠΕ-ΚΑ-ΚΑ, γίνεται αναφορά στην τελετή εγκαινίων της οργάνωσης αυτής στην Αθήνα παρουσία, όπως σημειώνει, και Ελλήνων αξιωματούχων.

Συνεχίζεται το μπαράζ εμπρησμών στην Αθήνα.

Μπαράζ εμπρησμών τη νύχτα στην Αθήνα. Αγνωστοι έβαλαν φωτιά σε σχολικό λεωφορείο στο Γαλάτσι. Τα ξημερώματα άγνωστοι έβαλαν φωτιά με εμπρηστικό μηχανισμό από γκαζάκια στις εγκαταστάσεις δημοτικού σχολείου στη Νέα Σμύρνη. Τέλος κάτω από αυτοκίνητο στο Μαρούσι βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός, ο οποίος δεν εξερράγη.

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε το απόγευμα δεκτός στο Βόλο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος.

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε το απόγευμα δεκτός στο Βόλο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος. Αύριο ο προκαθήμενος της ελληνικής εκκλησίας θα χοροστατήσει στη Μητρόπολη της πόλης.

Γερανοί της Τροχαίας θα "σηκώνουν" όλα τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν παράνομα στην πρωτεύουσα, αναφέρει μελέτη του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Γερανοί της Τροχαίας θα "σηκώνουν" όλα τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν παράνομα σε 170 περίπου σημεία της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ πρόκειται για σημεία που παρουσιάζουν μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση και καθορίστηκαν ύστερα από μελέτη του υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων. Οσοι παρκάρουν στα σημεία αυτά θα χάνουν για δέκα ημέρες το δίπλωμα και την άδεια οδήγησης, ενώ θα τιμωρούνται και με βαθμούς ποινής στο πόιντ σίστεμ.

Κύκλωμα αλλοδαπών το οποίο θα διακινούσε στο Ηράκλειο της Κρήτης 45 κιλά χασίς, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Κύκλωμα αλλοδαπών το οποίο θα διακινούσε στο Ηράκλειο 45 κιλά χασίς, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια της πόλης. Σε έρευνα που έγινε σε σπίτι 30χρονης Αλβανίδας βρέθηκε και κατασχέθηκε η ποσότητα αυτή, καθώς και 200.000 δρχ. Επίσης, συνελήφθησαν ο Αλβανός συγκάτοικός της, ο οποίος φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος, μια 16χρονη Αλβανίδα και μια 25χρονη Βρετανίδα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρια μετάλλια, κατέκτησε ο Ελληνας Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αρσης Βαρών στη Γερμανία.

Τρια μετάλλια, δύο ασημένια και ένα χάλκινο, κατέκτησε ο ``χρυσός`` Ελληνας Ολυμπιονίκης της Ατλάντα Πύρρος Δήμας, στην κατηγορία των 85 κιλών, κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Αρσης Βαρών που διεξάγεται στη Ριέζα της Γερμανίας. Ο Δήμας πήρε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία του αρασέ με 172, 5 κιλά και την τρίτη στο ζετέ με 205 κιλά, ενώ στο σύνολο ήρθε δεύτερος με 377,5 κιλά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,77 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 178,67, γαλλικό φράγκο προς 53,28, λίρα Αγγλίας προς 535,67, ελβετικό φράγκο προς 214,61, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,32, τη λίρα Κύπρου προς 610,72 και την ECU προς 353,08 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για αύριο, ενω στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα βρέξει τοπικά και πιθανόν να σημειωθούν καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις, στα δυτικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο πιθανόν θυελλώδεις. Στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 11 με 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 13 με 28 και στο Αιγαίο 15 με 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις μέτριοι και αργότερα τοπικά στην Αττική ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 15 με 27 και στη Θεσσαλονίκη 12 με 25 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 2 May 1998 - 18:01:15 UTC