Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κρίσιμη νύχτα για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
- Απετράπη απόδραση κρατουμένων απο τις φυλακές Κορυδαλλού.
- Φόρος αίματος στην άσφαλτο.
- Συνομιλίες Κοέν - Τσοχατζόπουλου στην Αθήνα.
- Εμπρησμός απο αγνώστους στην "Ελεύθερη Ωρα".
- Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι δουλέμποροι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σήμερα το βράδυ ο αγώνας μπάσκετ ΑΕΚ με την ιταλική Μπένετον στην Βαρκελώνη.
- Ο Ολυμπιακός, θα δώσει φέτος το παρών στον τελικό του κυπέλλου κυπελλούχων ανδρών στην υδατοσφαίριση.
- Η Βραζιλία, η Βουλγαρία και η Αλγερία θα είναι οι αντίπαλοι της εθνικής μας ομάδας βόλεϊ των ανδρών, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κρίσιμη νύχτα για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Την κρισιμότερη ίσως νύκτα πέρασε ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής που νοσηλεύεται στο "Υγεία".Μετά τους πνεύμονές του, που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας,παρατηρήθηκε χθές νέα επιδείνωση της νεφρικής λειτουργίας.Οι γιατροί εξέτασαν το ενδεχόμενο να τον συνδέσουν με τεχνητό νεφρό αποφάσισαν όμως να τον αφήσουν να στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις.Κορυφαίος θεράπων ιατρός δήλωσε ότι τα πράγματα είναι ανησυχητικά και δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

Απετράπη απόδραση κρατουμένων απο τις φυλακές Κορυδαλλού.

Απόπειρα απόδρασης από τη Φυλακή Κορυδαλλού επιχείρησε χθές το βράδυ ομάδα 40 αλλοδαπών κρατουμένων,η οποία δεν είχε συνέχεια μετά την άμεση παρέμβαση των φρουρών.Ακολούθησε μερική εξέγερση,η οποία κατεστάλη απο αστυνομικές δυνάμεις.Η απόπειρα απόδρασης των αλλοδαπων εκδηλώθηκε γύρω στις 9 όταν ομάδα κρατουμένων βγήκε από την Γ` πτέρυγα και κινήθηκε μέσα στο προαύλιο με κατεύθυνση το συρματόπλεγμα της νεκρής ζώνης.Προειδοποιητικούς πυροβολισμούς στον αέρα έριξαν οι φρουροί αστυνομικοί και οι κρατούμενοι οπισθοχώρησαν στο εσωτερικό.

Φόρος αίματος στην άσφαλτο.

Συνεχιζόταν μέχρι αργά τη νύχτα η επιστροφή στα αστικά κέντρα των εκδρομέων που πέρασαν στην επαρχία τις γιορτές του Πάσχα. Απο το μεσημέρι αναμένεται να τεθούν και πάλι σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα στις δύο εισόδους της Αθήνας και τις αντίστοιχες της Θεσσαλονίκης.Παρά τα έκτακτα μέτρα σε όλο το εθνικό και περιφερειακό δίκτυο απο το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης μέχρι νωρίς σήμερα το πρωί 35 άτομα σκοτώθηκαν και 500 τραυματίστηκαν σε 345 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα σε όλη τη χώρα.

Συνομιλίες Κοέν - Τσοχατζόπουλου στην Αθήνα.

Στην Αθήνα σήμερα προερχόμενος απο την Αγκυρα,ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ουίλιαμ Κοέν για συνομιλίες με τον Ακη Τσοχατζόπουλο για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο και το Κυπριακό.Ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ είχε χθές στην Κύπρο συνομιλίες με τον πρόεδρο Κληρίδη και το Ραούφ Ντενκτάς,ενώ σήμερα θα βρίσκεται στην Αγκυρα.Στόχος των ΗΠΑ είναι η επίτευξη συμφωνίας πριν από το καλοκαίρι, για έναρξη απευθείας συνομιλιών μεταξύ των δύο κοινοτήτων της Κύπρου σε ουδέτερο έδαφος.

Εμπρησμός απο αγνώστους στην "Ελεύθερη Ωρα".

Αγνωστοι έβαλαν φωτιά στην είσοδο των γραφείων της εφημερίδας "Ελευθερη Ωρα" επί της οδού Ακαδημίας 32 δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα. Από τη φωτιά προκλήθηκαν μικρές ζημιές στα γραφεία της εφημερίδας, ενώ στην κατάσβεσή της πήραν μέρος 7 άνδρες της πυροσβεστικής με 2 οχήματα. Απο την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι δουλέμποροι.

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών της Κώ αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι δύο Τούρκοι δουλέμποροι, που συνελήφθησαν από λιμενικούς να αποβιβάζουν στο Αγαθονήσι της Σάμου 84 Ιρακινούς λαθρομετανάστες. Οι 53 άνδρες, 13 γυναίκες και τα 18 παιδιά κρατούνται από τις αρχές του νησιού.Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Ροδόπης θα οδηγηθεί και ο Ηλίας Νικολαϊδης, 45 ετών,ο οποίος με το αυτοκίνητό του παρέλαβε 6 πακιστανούς λαθρομετανάστες απο τον Εβρο με προορισμό την Αθήνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα το βράδυ ο αγώνας μπάσκετ ΑΕΚ με την ιταλική Μπένετον στην Βαρκελώνη.

Σε περίπτωση που η ΑΕΚ παίξει το μπάσκετ που μπορεί, τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αυτό πιστεύει ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Ιωαννίδης, σχετικά με τον σημερινό ημιτελικό του φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα, εναντίον της ιταλικής Μπενετόν Τρεβίζο. Δεν δείχνει να φοβάται την ΑΕΚ ο Ζέλικο Ομπράτοβιτς,ενόψει της σημερινής αναμέτρησης Ο προπονητής της Μπενετόν φάνηκε ψύχραιμος, άν και είναι γνωστό ότι δεν αποκαλύπτει ποτέ τα συναισθήματα του πρίν από ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός, θα δώσει φέτος το παρών στον τελικό του κυπέλλου κυπελλούχων ανδρών στην υδατοσφαίριση.

Πέρσι η Βουλιαγμένη, φέτος ο Ολυμπιακός. Για δεύτερη συνεχή χρονιά μια ελληνική ομάδα θα δώσει το παρών στον τελικό του κυπέλλου κυπελλούχων ανδρών στην υδατοσφαίριση.Ο Ολυμπιακός νίκησε τη σλοβακική Νοβάκι με 14-7 και θα επιδιώξει να ξαναφέρει το βαρύτιμο τρόπαιο στη χώρα μας. Οι "ερυθρόλευκοι" θα αντιμετωπίσουν στον διπλό τελικό την ουγγρική Φερεντσβάρος.

Η Βραζιλία, η Βουλγαρία και η Αλγερία θα είναι οι αντίπαλοι της εθνικής μας ομάδας βόλεϊ των ανδρών, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η Βραζιλία, η Βουλγαρία και η Αλγερία θα είναι οι αντίπαλοι της εθνικής μας ομάδας βόλεϊ των ανδρών στον α' γύρο της τελικής φάσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί το Νοέμβριο στην Ιαπωνία. Μετά από κλήρωση που έγινε στο Τόκιο, η ελληνική ομάδα τοποθετήθηκε στον 5ο όμιλο, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στην πόλη του Καβασάκι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,96, γαλλικό φράγκο προς 52,80, λίρα Αγγλίας προς 539,37, ελβετικό φράγκο προς 212,49, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,91, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,60, τη λίρα Κύπρου προς 606,97 και την ECU προς 350,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, που θα είναι σχεδόν αίθριος σε όλη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα νοτιοανατολικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 5 με 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 24 και στα νησιά 12 με 23 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί 11 με 23 και στην πόλη της Θεσσαλονικής 10 με 22 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 21 April 1998 - 8:00:16 UTC