Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,18/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με τιμές αρχηγού κράτους έφθασε από τα Ιεροσόλυμα με ένα στρατιωτικό C- 130 στο ανατολικό αεροδρόμιο το Αγιο Φως.
- Βίαια όμως επεισόδια στον Πανάγιο Τάφο παρ'ολίγον να αμαυρώσουν την τελετή.Συμπλοκή Παλαιστινίων με ορθόδοξους χριστιανούς.
- Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε η έξοδος των Αθηναίων και των κατοίκων άλλων πόλεων για τις γιορτές του Πάσχα.
- Την τελευταία του πνοή άφησε στην άσφαλτο οκτάχρονος τον οποίο παρέσυρε ασυνείδητος οδηγός και στην συνέχεια τον εγκατέλειψε.
- Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η αναπνοή του συνεχίζει να υποστηρίζεται μηχανικά.
- Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο Αλβανός που εισέβαλε με καλάζνικοφ σε κρεοπωλείο στη Νίκαια.
- Εκκληση Κλίντον προς τον τούρκο πρωθυπουργό να συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίλυση της διένεξης με την Ελλάδα.
- Απελάθηκε τελικά από την Κύπρο ο Ιάπωνας που φέρεται ως ηγετικό στέλεχος τρομοκρατικής οργάνωσης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με τιμές αρχηγού κράτους έφθασε από τα Ιεροσόλυμα με ένα στρατιωτικό C- 130 στο ανατολικό αεροδρόμιο το Αγιο Φως.

Με τιμές αρχηγού κράτους έφθασε από τα Ιεροσόλυμα στο ανατολικό αεροδρόμιο με ένα στρατιωτικό C-130, το Αγιο Φως. Πάνω από 4.000 προσκυνητές παρέστησαν στον Πανάγιο Τάφο στην τελετή αφής του Αναστασίμου Φωτός που έγινε από τον Πατριάρχη Διόδωρο.Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αποστολάκης και ο έξαρχος του Παναγίου τάφου, Μητροπολίτης Ιεραπόλεως Ειρηναίος.

Βίαια όμως επεισόδια στον Πανάγιο Τάφο παρ'ολίγον να αμαυρώσουν την τελετή.Συμπλοκή Παλαιστινίων με ορθόδοξους χριστιανούς.

Δεν έλειψαν όμως τα βίαια επεισόδια τα οποία παρ'ολίγον να αμαυρώσουν την τελετή.Δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στη διάρκεια συμπλοκής που σημειώθηκε μεταξύ ορθοδόξων χριστιανών στον Πανάγιο Τάφο.Δόο ομάδες νεαρών Παλαιστινίων, Σύρων και Αρμενίων ορθοδόξων Χριστιανών συνεπλάκησαν, όταν ορισμένοι από αυτούς προσπάθησαν να ανάψουν πρώτοι τις λαμπάδες τους.Μετά από επέμβαση των ισραηλινών αστυνομικών αποκαταστάθηκε η τάξη.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε η έξοδος των Αθηναίων και των κατοίκων άλλων πόλεων για τις γιορτές του Πάσχα.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε η έξοδος των Αθηναίων και των κατοίκων των άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας για το Πάσχα.Ομως και αυτή η έξοδος δεν ήταν αναίμακτη, αφού 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 220 τραυματίστηκαν σε 161 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν από τη Μεγάλη Πέμπτη έως το απόγευμα σε όλη τη χώρα.

Την τελευταία του πνοή άφησε στην άσφαλτο οκτάχρονος τον οποίο παρέσυρε ασυνείδητος οδηγός και στην συνέχεια τον εγκατέλειψε.

Την τελευταία του πνοή άφησε στην άσφαλτο ο οκτάχρονος Βασίλης Χατζάρας, τον οποίο ασυνείδητος οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου παρέσυρε και σκότωσε την ώρα που έπαιζε στη λεωφόρο Πεντέλης, στο Χαλάνδρι. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ασυνείδητος οδηγός εκινείτο με ένα αυτοκίνητο μάρκας ``Πεζώ 106`` χρώματος μπλέ χωρίς αριθμό κυκλοφορίας.

Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η αναπνοή του συνεχίζει να υποστηρίζεται μηχανικά.

Αμετάβλητη και ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό δελτίο. Ο ασθενής παρουσίασε εκ νέου ελαφρύ πυρετό και έγινε τροποποίηση της αντιμικροβιακής αγωγής.Η αναπνοή του εξακολουθεί να υποστηρίζεται μηχανικά χωρίς να μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη για πιθανή αποδέσμευση.

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο Αλβανός που εισέβαλε με καλάζνικοφ σε κρεοπωλείο στη Νίκαια.

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί αύριο ο Αλβανός ο οποίος εισέβαλε με ένα καλάζνικοφ σε κρεοπωλείο στη Νίκαια και αφού τραυμάτισε ελαφρά την ταμία, αποπειράθηκε να ληστέψει πελάτη και υπαλλήλους.Ομως, οι άλλοι υπάλληλοι και οι πελάτες τον αφόπλισαν και τον συνέλαβαν.

Εκκληση Κλίντον προς τον τούρκο πρωθυπουργό να συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίλυση της διένεξης με την Ελλάδα.

Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, κάλεσε με επιστολή του τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ να συνεχίσει τις προσπάθειες για τη διευθέτηση της μακροχρόνιας διένεξης με την Ελλάδα, ιδιαίτερα στο θέμα της Κύπρου.Την είδηση δημοσιεύει η εφημερίδα Χουριέτ, σύμφωνα με την οποία, η επιστολή επιδόθηκε από τον αμερικανό υπουργό Αμυνας, ο οποίος επισκέφθηκε την Αγκυρα.Ο κ.Κοέν θα επισκεφθεί την Τρίτη και την Αθήνα.

Απελάθηκε τελικά από την Κύπρο ο Ιάπωνας που φέρεται ως ηγετικό στέλεχος τρομοκρατικής οργάνωσης.

Απελάθηκε τελικά από την Κύπρο ο ιάπωνας τρομοκράτης Ούτσι Τοσιγιάσου, ηγετικό στέλεχος της Ιαπωνικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης ``Υπέρτατη Αλήθεια``.Ο ιάπωνας τρομοκράτης συνοδευόταν από αξιωματικό της Κυπριακής Αστυνομίας και δυο ιάπωνες αστυνομικούς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Βαρκελώνη βρίσκεται ήδη η αποστολή της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ για το Φάιναλ Φορ του κορυφαίου θεσμού του δημοφιλούς αθλήματος στη χώρα μας, όπου την Τρίτη του Πάσχα θα αντιμετωπίσει την ιταλική Μπένετον με σκοπό την εισοδό της στο μεγάλο τελικό. Η ΑΕΚ, μετά από 30 χρόνια, όταν είχε κατακτήσει το Ευρωκύπελλο στο Καλλιμάρμαρο, και έχοντας στον παγκο της τον πολυνίκη Ιωαννίδη θα έχει στη διαθεσή της όλους τους άσους της, καθώς και τρεις χιλιάδες οπαδούς της.

Μπορεί αυτό το Σαββατοκύριακο, λόγω του Πάσχα, να μην υπάρχει αθλητική κίνηση, πέρα των διεθνών αγώνων υδατοσφέρησης που δίνουν σήμερα ο Ολυμπιακός στον Πειραιά και η Βουλιαγμένη στην Ιταλία, αλλά οι Ελληνες ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο εξωτερικό διαπρέπουν. Ως γνωστόν ο Μαχλάς βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ στην Ολλανδία, αλλά και στην Ευρώπη, ενώ Νταμπίζας και Μπορμπόκης διαπρέπουν στο αγγλικό πρωτάθλημα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των βρετανικών εφημερίδων.

Με μοναδικό απώντα τον Τάρλατς, ο Ολυμπιακός συνέτριψε χθες σε φιλικό παιχνίδι τον Πανιώνιο με 91-54, σε αγώνα που έγινε στο ΣΕΦ. Ο πρωπονητής των ερυθρολεύκων είχε τη δυνατότητα να βγάλει κάποια κρίσιμα συμπεράσματα, αλλά αυτό που τον προβληματίζει και πολύ περισσότερο τους φίλους της ομάδας είναι η κατάσταση του Τάρλατς, ο οποίος έδειξε ανέτοιμος για έναν ακόμα αγώνα μέσα σε λίγες ημέρες.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,96, γαλλικό φράγκο προς 52,80, λίρα Αγγλίας προς 539,37, ελβετικό φράγκο προς 212,49, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,91, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,60, τη λίρα Κύπρου προς 606,97 και την ECU προς 350,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας προβλέπει για αύριο η Μετεωρολογική Υπηρεσία στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά καλός καιρός με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι ως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 7 έως 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα απο 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 18 April 1998 - 18:22:42 UTC