Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-04-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αρχισε τα μεσάνυχτα η 24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
- Το μεσημέρι στη Βουλή ψηφοφορία για το νομοσχέδιο της Ο.Α..
- Σε υψηλούς τόνους η χθεσινή συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.
- Θετικές προβλέψεις και εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία.
- Με προκήρυξή η 17Ν ανέλαβε την ευθύνη για τη ρουκέτα κατά Σίτι Μπανκ.
- Σταθερή βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του Κ. Καραμανλή.
- Κρίσιμη η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με σκορ 2-1 έχασε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου απο την αντίστοιχη της Ρουμανίας.
- Ο Νίκος Μαχλάς ``χτύπησε`` και πάλι. Πέτυχε τρία γκολ στο θρίαμβο της Βίτεσε Αρνεμ επί της Βόλενταμ με 6-0, στο ολλανδικό πρωτάθλημα.
- Ο Ολυμπιακός θα δώσει κανονικά στο ΟΑΚΑ τα δύο εντός έδρας παιχνίδια, ενώ παραμένει η ποινή των τριών αγωνιστικών, στον Ηρακλή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αρχισε τα μεσάνυχτα η 24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις αλλαγές, που προωθεί η κυβέρνηση. Απο την Ολυμπιακή ανακοινώθηκε οτι θα πραγματοποιηθεί μόνο μια πτήση για κάθε προορισμό. Τα δικαστήρια θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενω οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία συμμετέχουν με τρίωρη στάση εργασίας απο τις 9 το βράδυ έως της λήξη της βάρδιας. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Το μεσημέρι στη Βουλή ψηφοφορία για το νομοσχέδιο της Ο.Α..

Με ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί το μεσημέρι στη Βουλή ολοκληρώνεται η συζήτηση του νομοσχεδίου για την εξυγίανση της ΟΑ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ζητήσει να γινει ονομαστική ψηφοφορία. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή επι του νομοσχεδίου, ο υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης, ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της διοίκησης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και τω εργαζομένων στην Ολυμπιακή, ενω έθεσε υπό την κρίση του σώματος, το αναδιατυπωμένο σχετικό άρθρο 2 του νομοσχεδίου.

Σε υψηλούς τόνους η χθεσινή συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή υπογράμμισε οτι η απόφαση, που θα ληφθεί θα ειναι καθοριστική για το μέλλον της Ο.Α., επισημαίνοντας οτι συνέχιση της σημερινής κατάστασης "οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμό της". Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι δεν ειναι σε θέση να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές. Η ΓΓ του ΚΚΕ έκανε λόγο για ξεπούλημα της Ο.Α. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ειπε οτι με τις ρυθμίσεις αυτές η κυβέρνηση "προσφέρει την Ολυμπιακή στο πιάτο". Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ εκανε λόγο για δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Θετικές προβλέψεις και εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία.

Ιδιαίτερα θετικές εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας περιέχει η εξαμηνιαία έκθεση του ΟΟΣΑ, που δόθηκε στη δημοσιότητα. Στην έκθεση υπογραμμίζεται, ωστόσο, οτι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας θα συνεχίσει να βελτιώνεται το 1998 και το 1999, με τον όρο ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και θα εξασφαλίσει μία πολιτική συγκράτησης στους μισθούς.

Με προκήρυξή η 17Ν ανέλαβε την ευθύνη για τη ρουκέτα κατά Σίτι Μπανκ.

Η τρομοκρατική οργάνωση "17 Νοέμβρη" με οκτασέλιδη επιστολή της, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκέτας κατά της αμερικανικής τράπεζας "Σίτι Μπανκ" προχθές στη Κυψέλη. Αναλαμβάνει επίσης την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις, που έγιναν τους τελευταίους μήνες στην αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων Mac Donald's, στην αντιπροσωπεια αμερικανικών αυτοκινήτων General Motors, Chrysler και Opel.

Σταθερή βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του Κ. Καραμανλή.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εξέλθει απο το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, όπου νοσηλεύεται ο πρώην Προεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, η κατάσταση της υγείας του οποίου παρουσιάζει σταθερή βελτίωση. Στον κ. Καραμανλή εφαρμόζεται θεραπεία με αντιβιοτικά για την αντιμετώπιση της λοίμωξης του αναπνευστικού που εμφάνισε.

Κρίσιμη η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζουν οι γιατροί του Λαϊκού νοσοκομείου την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, παρά τη θετική ανταπόκριση του οργανισμού του στην προγραμματισμένη αιμοκάθαρση. Οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί καθώς έχουν να κάνουν με έναν γηρασμένο και εξασθενημένο οργανισμό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με σκορ 2-1 έχασε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου απο την αντίστοιχη της Ρουμανίας.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, έχασε στο Βουκουρέστι από την αντίστοιχη της Ρουμανίας με 2-1, σε διεθνή φιλικό αγώνα που έγινε στο πλαίσιο προετοιμασίας των γηπεδούχων ενόψει της συμμετοχής τους στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Γαλλία.

Ο Νίκος Μαχλάς ``χτύπησε`` και πάλι. Πέτυχε τρία γκολ στο θρίαμβο της Βίτεσε Αρνεμ επί της Βόλενταμ με 6-0, στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Ο Νίκος Μαχλάς ``χτύπησε`` και πάλι. Ο Ελληνας επιθετικός πέτυχε τρία γκολ στο θρίαμβο της Βίτεσε Αρνεμ επί της Βόλενταμ με 6-0, σε εξ αναβολής αγώνα του ολλανδικού πρωταθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαχλάς, που σκόραρε στο 21', στο 55' και στο 78' του συγκεκριμένου αγώνα, προερχόταν από τραυματισμό. Ο 25χρονος σταρ εξακολουθεί -φυσικά- να είναι πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη με βάση τον συντελεστή τερμάτων, ενώ στο σύνολο έφτασε τα 29 και πλησίασε ακόμη περισσότερο τον Ιταλό Μάρκο Νέγκρι της Ρέιντζερς που έχει 32.

Ο Ολυμπιακός θα δώσει κανονικά στο ΟΑΚΑ τα δύο εντός έδρας παιχνίδια,ενώ παραμένει η ποινή των τριών αγωνιστικών,στον Ηρακλή.

Ο Ολυμπιακός θα δώσει κανονικά στο ΟΑΚΑ τα δύο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια του, αφού η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, στην οποία προσέφυγε, μείωσε την ποινή που του είχε επιβληθεί σε απλό πρόστιμο 800.000 δραχμών. Αντίθετα, παραμένει η ποινή των τριών αγωνιστικών, που είχε επιβληθεί στον Ηρακλή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 323,78 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,18, γαλλικό φράγκο προς 52,78, λίρα Αγγλίας προς 540,32, ελβετικό φράγκο προς 213,03, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,91, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,03, τη λίρα Κύπρου προς 605,95 και την ECU προς 351,27 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Ζεστός και υγρός θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα,με αραιές νεφώσεις που στα δυτικά,κεντρικά και βόρεια θα είναι πυκνότερες και είναι πιθανό να βρέξει αργότερα στα βορειοδυτικά.Το πρωί θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί και στα πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 8 με 27 και στα νησιά 12 με 23 βαθμούς. Αραιές νεφώσεις με τοπικές ομίχλες το πρωί θα έχουν η Αττική και η Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 12 με 24 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 10 με 22 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 9 April 1998 - 12:13:11 UTC