Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τρομοκρατικό χτύπημα με ρουκέτα με στόχο τη "Σίτι Μπάνκ".
- Αλλαγές στο νομοσχέδιο για την ΟΑ ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός.
- Στο ΥΓΕΙΑ με λοίμωξη του αναπνευστικού νοσηλεύεται ο Κ. Καραμανλής.
- Κρίσιμη η σημερινή μέρα για την υγεία του Αρχιεπισκόπου.
- Την πορεία και προοπτική της ΕΕ συζήτησαν οι Σοσιαλιστές πρωθυπουργοί.
- Προσφυγή της Κομισιόν για τα αγροτικά χρέη.
- Θετικές δηλώσεις πρωθυπουργού για τη στάση της Βρετανίας στο Κυπριακό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Παρελθόν απο την ηγετική καρέκλα της ΑΕΚ ο Γιώργος Λεοτσινίδης.
- Πανιώνιος και Απόλωνας Πατρών νίκησαν στην πρεμιέρα των πλέι-οφ του πρωταθλήματος μπασκετ.
- Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων,έχασε από την αντίστοιχη της Ρουμανίας με 1-0.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τρομοκρατικό χτύπημα με ρουκέτα με στόχο τη "Σίτι Μπάνκ".

Επανεμφάνιση της "17 Νοέμβρη", θεωρεί η αστυνομία την εκτόξευση ρουκέτας εναντίον υποκαταστήματος της "Σίτι μπάνκ" στη Κυψέλη λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Η ρουκέτα ηταν όμοια με εκείνες, που ειχαν κλαπεί απο το στρατόπεδο Σικουρίου. Μέχρι στιγμής, πάντως, καμια οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ενω δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Στο μεταξύ, συνελήφθη ο Ζαχαρίας Βιβιλάκης, δακτυλικό αποτύπωμα του οποίου βρέθηκε σε ωρολογιακή βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην "Αμέρικαν Εξπρές" στο Μαρούσι στις 8 Δεκεμβρίου 1997.

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για την ΟΑ ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Σειρά σημαντικών αλλαγών ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης, κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Ολυμπιακή Αεροπορία, που ολοκληρώνεται αύριο με ψηφοφορία. Η αντιπολίτευση, που ζήτησε την απόσυρσή του έθεσε επίσης θέμα αντισυνταγματικότητας, το οποίο όμως απορρίφθηκε. Σήμερα αναμένεται να μιλήσουν οι αρχηγοί των κομμάτων. Αλλαγές στα δρομολόγια της Ολυμπιακής αναμένονται σήμερα λόγω της απεργίας των Συνοδών - Φροντιστών.

Στο ΥΓΕΙΑ με λοίμωξη του αναπνευστικού νοσηλεύεται ο Κ. Καραμανλής.

Με εμπύρετη λοίμωξη του αναπνευστικού εισήχθη χθες το μεσημέρι στο θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής. Οι θεράποντες γιατροί του δήλωσαν ότι η εισαγωγή έγινε για προληπτικούς λόγους και για την καλύτερη διερεύνηση της λοίμωξης που εμφάνισε. Τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που ηταν ευδιάθετος επισκέφθηκαν χθες συγγενείς και φίλοι, ενω ευχές για ταχεία ανάρρωση έστειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Κρίσιμη η σημερινή μέρα για την υγεία του Αρχιεπισκόπου.

Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η σημερινή μέρα για την εξέλιξη της υγείας του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ. Ο προκαθήμενος της ελληνικής Εκκλησίας θα κάνει αιμοκάθαρση και οι θεράποντες ιατροί του ανησυχούν ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο να πέσει και πάλι η πίεση. Πάντως, χθες ο Αρχιεπισκοπος συναντήθηκε με τρείς μητροπολίτες, ενω σηκώθηκε και απο το κρεβάτι.

Την πορεία και προοπτική της ΕΕ συζήτησαν οι Σοσιαλιστές πρωθυπουργοί.

Η διαμόρφωση μιας συνολικής πρότασης για την προοπτική της ΕΕ ήταν το αντικείμενο της συνόδου των Σοσιαλιστών πρωθυπουργών, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, που συμμετείχε στη σύνοδο, δήλωσε ότι εξετάστηκε η πορεία της ΕΕ, η δημιουργία οικονομικής κυβέρνησης στην Ευρώπη και οι δυνατότητες αύξησης της απασχόλησης, η νέα Αριστερά και ο ρόλος της στη σημερινή πραγματικότητα.

Προσφυγή της Κομισιόν για τα αγροτικά χρέη.

Διαδικασία εις βάρος της Ελλάδας αποφάσισε να κινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα μέτρα, που έλαβε η κυβέρνηση σχετικά με τη διαγραφή χρεών αγροτικών συνεταιρισμών ύψους 158 δις δρχ. Η Επιτροπή θεωρεί οτι η διαγραφή των χρεών αποτελεί κρατική ενίσχυση και με επιστολή της καλεί την ελληνική κυβέρνηση να απαντήσει μέσα σε ενα μήνα τι προτίθεται να κάνει.

Θετικές δηλώσεις πρωθυπουργού για τη στάση της Βρετανίας στο Κυπριακό.

Η Βρετανία, που έχει ταχθεί υπέρ της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, ακολουθεί μια πολιτική, που σε γενικές γραμμές βοηθάει και την Ελλάδα και την Κύπρο, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, αμέσως μετά το τέλος της συνόδου των Σοσιαλιστών πρωθυπουργών της ΕΕ. Ο κ. Σημίτης στο περιθώριο της συνόδου είχε συνάντηση με το Βρετανό πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρελθόν απο την ηγετική καρέκλα της ΑΕΚ ο Γιώργος Λεοτσινίδης.

Παρελθόν αποτελεί από την "ηγετική καρέκλα" της ΑΕΚ ο Γιώργος Λεωτσινίδης, αφού το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, έκανε δεκτή την παραίτηση του. Οι διοικούντες την ΑΕΚ συνεδρίασαν επί τετράωρο και κατέληξαν στην αποδοχή της παραίτησης Λεωτσινίδη, ενώ παράλληλα επιβεβαιώθηκε η αμέριστη συμπαράσταση και εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Λάκη Νικολάου και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Πανιώνιος και Απόλωνας Πατρών νίκησαν στην πρεμιέρα των πλέι-οφ του πρωταθλήματος μπασκετ.

Ο Πανιώνιος νίκησε με 77-55 στη Νέα Σμύρνη το Σπόρτιγκ, ενώ ο Απόλωνας Πατρών επιβλήθηκε με 65-61 του Ηρακλή, στην πρεμιέρα των πλέι-οφ του πρωταθλήματος μπασκετ. Ετσι οι ``κυανέρυθροι`` και οι Πατρινοί έκαναν το πρώτο βήμα για πρόκριση στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων,έχασε από την αντίστοιχη της Ρουμανίας με 1-0.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων σε φιλικό αγώνα που έδωσε στο Βουκουρέστι, έχασε από την αντίστοιχη της Ρουμανίας με 1-0. Στο μεταξύ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Πολυχρονίου, με την ευκαιρία της συνέντευξης Τύπου που έδωσε για το αυριανό παιχνίδι, που θα γίνει στην ρουμανική πρωτεύουσα ανάμεσα στις ανδρικές ομάδες των δύο χωρών, εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση του στον διάδοχο του, Ανγκελ Ιορντανέσκου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 325,67 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 177,01, γαλλικό φράγκο προς 52,80, λίρα Αγγλίας προς 542,13, ελβετικό φράγκο προς 212,67, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,93, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,19, τη λίρα Κύπρου προς 607,98 και την ECU προς 351,57 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Ζεστός και υγρός καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα,ενω τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Ιόνιο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 8 με 27 και στα νησιά 12 με 23 βαθμούς. Αραιές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες το πρωί θα έχουν η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως μέτριοι,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 12 με 25 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 11 με 23 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 8 April 1998 - 7:00:10 UTC