Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-04-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απέρριψαν οι εργαζόμενοι στην ΟΑ το πρακτικό συμφωνίας της διοίκησης.
- Αρχίζει σήμερα στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για ΟΑ.
- Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου.
- Συνάντηση αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ελλάδας - Τουρκίας.
- Το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο.
- Ο Αμερικανός πρέσβης αιτία φραστικού επεισοδίου Κακλαμάνη - Παπανδρέου.
- Και οι εκπαιδευτικοί στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Μετεγγραφικές δραστηριότητες στον Ολυμπιακό.
- Δεκτή θα γίνει η παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου Γιώργου Λεωτσινίδη, στο κρίσιμο συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΕΚ.
- "Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς" της αθλητικής δικαιοσύνης σε Ηρακλή και Ολυμπιακό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απέρριψαν οι εργαζόμενοι στην ΟΑ το πρακτικό συμφωνίας της διοίκησης.

Οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή απέρριψαν το πρακτικό συμφωνίας, που παρουσίασε η διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Συμφωνία όμως αναμένεται να υπογράψει η Ενωση Ιπταμένων Συνοδών - Φροντιστών. Στην Ολυμπιακή για σήμερα η ΟΣΠΑ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία, ενω στάσεις εργασίας έχουν εξαγγελθεί για αύριο. Με αφορμή την έναρξη απόψε στη Βουλή της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Ολυμπιακή η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει στάσεις εργασίας σε όλες τις ΔΕΚΟ απο τις 5μμ-8μμ και συλλαλητήριο έξω απο το κοινοβούλιο.

Αρχίζει σήμερα στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για ΟΑ.

Η παραβίαση της κομματικής πειθαρχίας δεν ειναι δυνατόν να μην εχει συγκεκριμένες συνέπειες, προειδοποίησε ο υπουργός Τύπου, Δημήτρης Ρέππας, όσους τυχόν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θελήσουν να διαφοροποιηθούν στο νομοσχέδιο για την ΟΑ, η συζήτηση του οποίου αρχίζει σήμερα στη Βουλή και ολοκληρώνεται με ψηφοφορία την Πέμπτη. Η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την Ολυμπιακή και θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία. Το ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους σε μιά συνολική μετωπική αντιπαράθεση με την πολιτική της κυβέρνησης.

Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου.

Ιδιαίτερα δύσκολη ηταν η νύκτα, που πέρασε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, στο Λαϊκό νοσοκομείο. Αργά το βράδυ φάνηκε οτι οι φυσικές του δυνάμεις τον εγκαταλείπουν. Η πίεσή του έπεσε στις 4 μονάδες για να επανέλθει αργότερα στις 7 μονάδες. Κοντά του βρίσκονται οι θεράποντες ιατροί του, οι στενοί συγγενείς του και Μητροπολίτες. Πάντως, οι γιατροί δεν ειναι αισιόδοξοι. Σήμερα συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, όπου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της υγείας του προκαθήμενου της Εκκλησίας.

Συνάντηση αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ελλάδας - Τουρκίας.

Τη βουλησή να συνεχίσουν τις επαφές τους, διατύπωσαν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ελλάδος και Τουρκίας, στη διάρκεια της συναντησής τους, στο περιθώριο της συνόδου της ΔΕΕ, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, την προεδρία της οποίας ασκεί η χώρα μας. Οι κύριοι Αθανάσιος Τζογάνης και Ισμαίλ Καρανταγί δεν θέλησαν να ανοίξουν τα χαρτιά τους για το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχαν, αλλά ο Ελληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ δήλωσε ότι δεν πρόκειται για έναρξη στρατιωτικού διαλόγου.

Το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Το νομοσχέδιο, που επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα συζητηθεί την Παρασκευή στο Υπουργικό Συμβούλιο. Το νομοσχέδιο, που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή προωθεί τη θέσπιση ελαστικού ωραρίου εργασίας, μερική απασχόληση στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μειωμένες αποδοχες ως κίνητρο για την πρόσληψη ανέργων και περιορισμό της απασχόλησης των συνταξιούχων.

Ο Αμερικανός πρέσβης αιτία φραστικού επεισοδίου Κακλαμάνη - Παπανδρέου.

Φραστικό επεισόδιο μεταξύ του προέδρου της Βουλής, κ. Κακλαμάνη και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, κ. Παπανδρέου, σημειώθηκε χθες στη Βουλή. Ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να συστήσει στον Αμερικανό πρέσβη να μην επισκέπτεται αξιωματικούς του στρατού και της αστυνομίας, χωρίς να τηρούνται οι σχετικές διαδικασίες. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε εμφανώς εκνευρισμένος ότι το υπουργείο έχει τον τρόπο να χειριστεί το θέμα.

Και οι εκπαιδευτικοί στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη.

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία των δημοσίων υπαλλήλων, την Πέμπτη 9 Απριλίου, αποφάσισαν οι Ομοσπονδίες των Δασκάλων και καθηγητών. Σε κοινή ανακοίνωσή της επισημαίνουν ότι "τα κεντρικά απεργιακά αιτήματα αφορούν στην προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων στο δημόσιο, την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών και οργανισμών του δημοσίου, καθώς και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και σχέσεων".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετεγγραφικές δραστηριότητες στον Ολυμπιακό.

Πολύ κοντά στον Ολυμπιακό βρίσκεται ο Κρίστο Στόιτσκοφ. Ο Πέτρος Κόκκαλης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες συναντήθηκε με τον Βούλγαρο ποδοσφαιριστή με τον οποίο συζήτησαν το ενδεχόμενο μεταγραφής του στον Ολυμπιακό. Στο μεταξύ, πηγές από την Ιταλία, ανέφεραν ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Μαυροβούνιο μέσο της Μίλαν, Ντέγιαν Σαβίσεβιτς, ο οποίος θα φύγει από το Μιλάνο το καλοκαίρι.

Δεκτή θα γίνει η παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου Γιώργου Λεωτσινίδη, στο κρίσιμο συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Δεκτή αναμένεται να γίνει η παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου Γιώργου Λεωτσινίδη, στο κρίσιμο συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντικαταστάτης του θα προέρχεται από την ιεραρχία της ENIC, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να ``δημιουργηθεί`` μία θέση γιά τον Θωμά Μαύρο,ως ενδιάμεσο στις σχέσεις ποδοσφαιριστών και διοίκησης. Στο μεταξύ η ENIC ενημερώθηκε για τα τελευταία επεισόδια στην ΑΕΚ μετά την ήττα από τη Βέροια και δεν πρόκειται να μείνει με ``σταυρωμένα χέρια``.

"Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς" της αθλητικής δικαιοσύνης σε Ηρακλή και Ολυμπιακό.

"Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς" της αθλητικής δικαιοσύνης σε Ηρακλή και Ολυμπιακό, για τα σοβαρά επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί τους στον μεταξύ τους αγώνα για το πρωτάθλημα, που έγινε στο Καυταντζόγλειο στάδιο. Ο Ηρακλής, λοιπόν, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό της έδρας του για τρείς αγωνιστικές ημέρες και πρόστιμο 300.000 δραχμών, ενώ ο Ολυμπιακός με 2 αγωνιστικές και πρόστιμο ενός εκατομμυρίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 324,71 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,50, γαλλικό φράγκο προς 52,63, λίρα Αγγλίας προς 538,96, ελβετικό φράγκο προς 213,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,87, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 241,08, τη λίρα Κύπρου προς 606,26 και την ECU προς 350,39 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Ιόνιο ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 7 με 27 και στα νησιά 10 με 22 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 11 με 25 και στη Θεσσαλονίκη 8 με 24 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 7 April 1998 - 7:00:11 UTC