Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απο αύριο στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για την Ολυμπιακή.
- Ολοκληρώθηκε ο διάλογος Διοίκησης - εργαζομένων της ΟΑ.
- Ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει οτι δεν υπάρχει χώρος για νέα κόμματα.
- Αυστηρή οικονομική πολιτική ζητεί ο πρόεδρος της Τράπεζας Ελλάδος.
- Χώρος για νέο κόμμα θα υπάρξει δηλώνει ο Α. Ανδριανόπουλος.
- Πιέζουν οι ΗΠΑ για λύση στο Κυπριακό.
- Στην Αθήνα απο σήμερα οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ της ΔΕΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός αγκαλιά με τον τίτλο του πρωταθλητή, στο ποδόσφαιρο. - Ο Παναθηναϊκός νίκησε το Σπόρτιγκ την τελευταία ημέρα της κανονικής περιόδου στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ και εξασφάλισε την πρώτη θέση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απο αύριο στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για την Ολυμπιακή.

Αρχίζει αύριο στη Βουλή η συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου για την Ολυμπιακή, ενω την Πέμπτη θα διεξαχθεί η σχετική ψηφοφορία. Ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, παραμένει ανυποχώρητος στο ζήτημα της εξυγίανσης της ΟΑ. Εξι βουλευτές, που φέρονται οτι πρόσκεινται στον Ακη Τσοχατζόπουλο, με κείμενό τους παρενέβησαν στο θέμα της Ολυμπιακής. Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Καραμανλής, μέσω της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ εκφράζει την αντίθεσή του στην παραμονή της ΟΑ κάτω απο ασφυκτικό κυβερνητικό έλεγχο.

Ολοκληρώθηκε ο διάλογος Διοίκησης - εργαζομένων της ΟΑ.

Συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ολυμπιακής μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων, που είχε με τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, οι γενικές διατάξεις ήδη έχουν συμφωνηθεί. Ωστόσο, με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν το πάγωμα των μισθών. Για αύριο έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Στο μεταξύ, αλλαγές έχουν σημειωθεί στις πτήσεις της Ολυμπιακής και όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν με την εταιρία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει οτι δεν υπάρχει χώρος για νέα κόμματα.

Δεν υπάρχει χώρος για νέα κόμματα, δηλώνει κατηγορηματικά ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία" με την επισήμανση μάκλιστα αφ' ενός μεν οτι "οποιαδήποτε και αν ειναι τα συνθετικά στοιχεία ενός προσώπου δεν μπορούν να επαρκέσουν και δεν έχουν επαρκέσει για να στοιχειοθετηθεί απο μόνη της η ανάγκη δημιουργίας νέου κόμματος", αφ' ετέρου οτι όποτε έγιναν κόμματα απο το φιλελεύθερο χώρο απέτυχαν. Υπερασπίζεται τον ιδρυτή της παράταξης απο τις βολές που έχει δεχθεί. Για τον Εβερτ, λέει οτι θα τον καλεί όποτε ο ιδιος θέλει.

Αυστηρή οικονομική πολιτική ζητεί ο πρόεδρος της Τράπεζας Ελλάδος.

Αυξήσεις στους μισθούς με το σταγονόμετρο, ιδιωτικοποιήσεις, περιορισμένα στα επίπεδα του πληθωρισμού τα επιπλέον δάνεια και σταθερή συναλλαγματική πολιτική, προτείνει για τα επόμενα δυο χρόνια ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος, προκειμένου να ενταχθεί η ελληνική οικονομία στην ΟΝΕ. Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ τονίζει οτι για να εξασφαλιστεί σταθερότητα της δραχμής θα πρέπει να εξαληφθούν οι πληθωριστικές πιέσεις και να προχωρήσει η δημοσιονομική εξυγίανση και βελτίωση της παραγωγικότητας της οικονομίας.

Χώρος για νέο κόμμα θα υπάρξει δηλώνει ο Α. Ανδριανόπουλος.

Ζητείται το κατάλληλο timing, δηλώνει για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος στο χώρο της κεντροδεξιάς ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Χώρος για να δημιουργηθεί καινούργιο κόμμα, λέει μιλώντας στο ΕΘΝΟΣ, σίγουρα θα υπάρξει. Ωστόσο, δεν βλέπει να το ιδρύει ο κ. Μητσοτάκης. Υποστηρίζει εαν εφαρμοστούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, τότε ο "συνετός" τουλάχιστον κεντροδεξιός χώρος θα διεμβολισθεί απο τον πρωθυπουργό. Διαφορετικά θα υπάρξει η αναγκαιότητα καινούργιας πολιτικής παράταξης.

Πιέζουν οι ΗΠΑ για λύση στο Κυπριακό.

Εντονες πιέσεις ασκούν οι ΗΠΑ για το Κυπριακό. Ο προεδρικός απεσταλμένος, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, χαρακτήρισε αποφασιστικές τις συνομιλίες του Μαίου, αφού απο την έκβασή τους οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν να έχουν ενεργό ρόλο στην επίλυση του προβλήματος ή θα αποτραβηχθούν.

Στην Αθήνα απο σήμερα οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ της ΔΕΕ.

Αρχίζουν σήμερα στην Αθήνα οι διήμερες εργασίες της συνόδου των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ των χωρών - μελών της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης. Στο περιθώριο της συνόδου θα υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας. Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης, τόνισε οτι αν επαληθευτεί το χθεσινό δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ για εμπρησμούς ελληνικών δασών και βομβιστικές επιθέσεις απο Τούρκους πράκτορες η Αθήνα θα προχωρήσει σε διαβήματα. Εντονες ηταν και οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός αγκαλιά με τον τίτλο του πρωταθλητή, στο ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε το Σάββατο στο τέρμπι των "αιωνίων αντιπάλων " τον Παναθηναϊκό με 2-0, σε αγώνα που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο και μπορεί να ``άνοιξε`` την αυλαία της 29ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας, ``έκλεισε`` όμως ταυτόχρονα την ``υπόθεση τίτλος``, αφού οι ``ερυθρόλευκοι`` αποσπάστηκαν έξι βαθμούς των αντιπάλων τους και είναι δύσκολο πιά να χάσουν το πρωτάθλημα. Στους υπόλοιπους αγώνες για την 29η ημέρα του πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καλαμάτα-Ηρακλής 3-1, Αθηναϊκός-Εθνικός 1-1, Ιωνικός-Καβάλα 2- 0, ΑΕΚ-Βέροια 1-2, Πανηλειακός-Προοδευτική 0-1, Ξάνθη-Απόλλων 1-0, ΠΑΟΚ- Πανιώνιος 6-1 και ΟΦΗ-Παναχαϊκή 1-0.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε το Σπόρτιγκ την τελευταία ημέρα της κανονικής περιόδου στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ και εξασφάλισε την πρώτη θέση.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στην 26η και τελευταία ημέρα της κανονικής περιόδου στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ το Σπόρτιγκ με 74-65 και εξασφάλισε την πρώτη θέση, αφού ισοβάθμησε στην κορυφή με τον Ολυμπιακό, που επικράτησε με 71-43 του Ηρακλή, αλλά είχε καλύτερη διαφορά στα μεταξύ τους παιχνίδια. Στην πρώτη τετράδα πλασαρίστηκαν ακόμη η ΑΕΚ, που κέρδισε με 67-45 την Λάρισα και ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 76-60 του Περιστερίου στο Αλεξάνδρειο. Στα άλλα παιχνίδια είχαμε: Πανιώνιος-Αρης 104-82, Δάφνη-Ηράκλειο 80-82 και Παπάγου-Απόλλων Πατρών 80-83.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 326,12 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,97, γαλλικό φράγκο προς 52,51, λίρα Αγγλίας προς 543,16, ελβετικό φράγκο προς 212,83, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,84, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,19, τη λίρα Κύπρου προς 604,94 και την ECU προς 349,66 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα και μόνο κατά περιόδους στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν προς το βράδυ στα βορειοδυτικά.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και στα πελάγη ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 7 με 27 βαθμούς και στα νησιά 10 με 22 βαθμούς. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός με νότιους μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 9 με 25 και 8 με 24 βαθμούς αντίστοιχα.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 6 April 1998 - 11:41:06 UTC