Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Την Τρίτη στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Ολυμπιακή. - Στάσεις εργασίας το απόγευμα σε όλες τις ΔΕΚΟ.
- "Πρώτη δύναμη" και πάλι η αποχή στις φοιτητικές εκλογές.
- Τα προβλήματα απο την πρόσφατη θεομηνία συζητήθηκαν στη Βουλή.
- Στο Λονδίνο απο σήμερα ο πρωθυπουργός για τη σύνοδο ΕΕ - ΑΣΕΜ.
- Σημαντικές συνομιλίες Τσοχατζόπουλου στη Ρωσία.
- Ενεργοποιείται ο αμερικανικός παράγοντας στο Κυπριακό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Εκτός τελικού του ευρωκυπέλου μπάσκετ ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα 86-61 απο τη Στεφανέλ.
- Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος σαν ομάδα από πέρυσι,δήλωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.
- Από την Αλεξανδρούπολη θα ξεκινήσει σήμερα στις 11 το πρωϊ ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την Τρίτη στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Ολυμπιακή.

Την ερχόμενη Τρίτη τελικά θα ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο για την εξυγίανση της Ολυμπιακής, ενω επιβλήθηκε θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα επαναλαμβάνεται ο διάλογος ανάμεσα στη διοίκηση της ΟΑ και τους εργαζομένους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε οτι υπάρχει περιθώριο για αλλαγές, αρκεί να διασφαλίζεται ο στόχος της εξυγίανσης και της εξοικονόμησης 50 δισ. το χρόνο. Χθες συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ.

Στάσεις εργασίας το απόγευμα σε όλες τις ΔΕΚΟ.

Οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή μετά την απόφαση της κυβέρνησης να παραπέμψει για την ερχόμενη Τρίτη τη ψήφιση του νομοσχεδίου ανέστειλαν την 24ωρη απεργία, που είχαν εξαγγείλει για σήμερα, όμως η Ενωση Ιπταμένων Συνοδών - Φροντιστών πραγματοποιεί στάση εργασίας εως τις 10 το πρωί. Προβλήματα στις πτήσεις θα δημιουργηθούν και από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, απο τη στάση εργασίας, που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ σε όλες τις ΔΕΚΟ.

"Πρώτη δύναμη" και πάλι η αποχή στις φοιτητικές εκλογές.

Η αποχή ηταν ο μεγάλος νικητής και των φετινών φοιτητικών εκλογών, στις οποίες σημείωσαν σημαντική άνοδο τα αριστερά σχήματα. Πάντως, πρώτη δύναμη παραμένει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, με δεύτερη την ΠΑΣΠ και τρίτη τις Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας. Ακολουθούν η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση και το Δίκτυο Αριστερών Εναλλακτικών Σχημάτων. Τα ξημερώματα 100 νεαροί προκάλεσαν επεισόδια στη Πανεπιστημιούπολη, στου Ζωγράφου.

Τα προβλήματα απο την πρόσφατη θεομηνία συζητήθηκαν στη Βουλή.

Στις άσχημες καιρικές συνθήκες, που είχαν να παρατηρηθούν - όπως είπε - από το 1956, απέδωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, τις βλάβες, που σημειώθηκαν στο δίκτυο της ΔΕΗ από την πρόσφατη κακοκαιρία, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ιωάννη Γιαννάκη και της βουλευτού της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη. Για την τρίτη γραμμή μεταφοράς ρεύματος, που έχει σταματησει στο Κρυονέρι, ο κ. Σημίτης επανέλαβε ότι έδωσε εντολή, ώστε μέχρι τις 15 Απριλίου να έχει υποβληθεί στα αρμόδια υπουργεία νέα περιβαλλοντική μελέτη.

Στο Λονδίνο απο σήμερα ο πρωθυπουργός για τη σύνοδο ΕΕ - ΑΣΕΜ.

Για το Λονδίνο αναχωρεί σήμερα ο πρωθυπουργός, όπου θα συμμετάσχει στη δεύτερη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και των Ασιατικών χωρών. Στη σύνοδο θα συζητηθούν η πολιτική συνεργασία μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας, το περιβάλλον, η απασχόληση και η αντιμετώπιση της παιδικής πορνείας και του "τουρισμού σεξ", ένα θέμα για το οποίο έχει ετοιμάσει προτάσεις ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ρόμπιν Κούκ.

Σημαντικές συνομιλίες Τσοχατζόπουλου στη Ρωσία.

Η αγορά όπλων υψηλής τεχνολογίας, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων απασχόλησαν και τις χθεσινές συνομιλίες του υπουργού Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου, με κορυφαίους Ρώσους αξιωματούχους στη Μόσχα. Ο κ. Τσοχατζόπουλος συναντήθηκε με τους υπουργούς Αμυνας και Εξωτερικών, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας και τους επικεφαλής των δυο νομοθετικών σωμάτων του Κοινοβουλίου.

Ενεργοποιείται ο αμερικανικός παράγοντας στο Κυπριακό.

Κινητικότητα στο Κυπριακό. Ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Κλίντον, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, αναμένεται την Παρασκευή στην Κύπρο για συνομιλίες με αξιωματούχους της κυπριακής κυβέρνησης και της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Την ίδια χρονική στιγμή θα επισκεφθεί την Κύπρο και ο συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Κύπρο, ο Τόμας Μίλερ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτός τελικού του ευρωκυπέλου μπάσκετ ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα 86-61 απο τη Στεφανέλ.

Εκτός τελικού του Ευρωκυπέλλου βρέθηκε ο Παναθηναϊκός.Οι "πράσινοι" γνώρισαν ταπεινωτική ήττα με 86-61 από την Στεφανέλ στο Μιλάνο στη ρεβάνς των ημιτελικών της διοργάνωσης και δεν κατάφεραν να υπερασπισθούν το σημαντικό προβάδισμα των 19 πόντων που είχαν αποκτήσει στην Αθήνα, όταν κέρδισαν με 77-58. Ετσι, στον τελικό που θα γίνει στις 14 Απριλίου στο Βελιγράδι θα τεθούν αντιμέτωπες η Στεφανέλ και η Ζαλγκίρις Κάουνας από την Λιθουανία.

Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος σαν ομάδα από πέρυσι,δήλωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Τη διαπίστωση ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος σαν ομάδα από πέρυσι έκανε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.Μιλώντας για το παιχνίδι του Σαββάτου, με τον Παναθηναικό, ο προπονητής των ``ερυθρολεύκων``, είπε πως αν ο Ολυμπιακός κερδίσει θα αποκτήσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, ενώ πρόσθεσε πως και η ισοπαλία εξυπηρετεί το συμφέρον της ομάδας. Στην "αντίπερα όχθη", ο Παναθηναϊκός συνέχισε την προετοιμασία του χωρίς προβλήματα, αφού ο Βασίλης Δανιήλ έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του.

Από την Αλεξανδρούπολη θα ξεκινήσει σήμερα στις 11 το πρωϊ ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας.

Από την Αλεξανδρούπολη θα ξεκινήσει σήμερα στις 11 το πρωϊ ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας.Το σύνθημα της εκκίνησης θα δοθεί από τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο. Στο διεθνή ποδηλατικό συμμετέχουν 101 ποδηλάτες 18 ομάδων από 15 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. και ολόκληρη την Ελληνική Επαρχία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 326,83 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,91, γαλλικό φράγκο προς 52,83, λίρα Αγγλίας προς 549,76, ελβετικό φράγκο προς 214,13, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,94, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,27, τη λίρα Κύπρου προς 608,81 και την ECU προς 351,71 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και η περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά με βαθμιαία βελτίωση.Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 1 με 19, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 20 και στο Αιγαίο 5 με 17 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχουν η Αττική και η Θεσσαλονίκη, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 5 με 19 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 3 με 18 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 2 April 1998 - 12:18:05 UTC