Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/03/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών.
- Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία. Παραμένουν, ωστόσο, τα προβλήματα.
- Αυριο αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διάλογος για την Ολυμπιακή.
- Πέθανε ο Μίμης Τραϊφόρος, σε ηλικία 86 χρόνων.
- Εξαρθρώθηκε σπείρα, στην οποία μετείχαν πέντε ανήλικοι.
- Ομάδα αναρχικών εισέβαλε σε κατάστημα της Αθήνας.
- Γιορτάσθηκε στη Νέα Υόρκη η 25η Μαρτίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών.

Με συντονισμένη επιχείρηση συνεργείων της ΔΕΗ και Μονάδας Μηχανικού του στρατού συνεχίστηκαν απο το πρωί στη δυτική πλευρά της Πάρνηθας, οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών σε πυλώνες μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία. Την περιοχή επισκέφθηκε το πρωί η υπουργός Ανάπτυξης η οποία επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα και η ολοκλήρωση της τρίτης γραμμής μεταφοράς, στο Κρυονέρι. Στην Αττική η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος γίνεται κανονικά. Στο μεταξύ, συνεργεία της ΔΕΗ συνεχίζουν τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία. Παραμένουν, ωστόσο, τα προβλήματα.

Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία, αλλά τα προβλήματα απο την πρόσφατη θεομηνία παραμένουν. Σε πολλές περιοχές του ορεινού δικτύου της χώρας η συγκοινωνία διεξάγεται με δυσκολία, λόγω των χιονοπτώσεων. Από τις 8 το βράδυ επετράπη ο απόπλους όλων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ευθύνες στην κυβέρνηση για το χάος και την αποδιοργάνωση, που, όπως τονίζουν, επικράτησε στη χώρα μετά την κακοκαιρία, επιρρίπτουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αυριο αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διάλογος για την Ολυμπιακή.

Αύριο αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διάλογος για το μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας, μεταξύ των εκπροσώπων της διοίκησης της εταιρίας και των εργαζομένων. Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΣΠΑ με ανακοινωσή του εκφράζει ικανοποίηση για την επιτευχθείσα, όπως λέει, συμφωνία στο διάλογο που διεξάγει με τη διοίκηση της Ολυμπιακής, σχετικά με το κείμενο των γενικών διατάξεων. Ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου δήλωσε οτι η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή, την επόμενη εβδομάδα, νομοσχέδιο για την εξυγίανση του εθνικού αερομεταφορέα.

Πέθανε ο Μίμης Τραϊφόρος, σε ηλικία 86 χρόνων.

Πέθανε ο Μίμης Τραϊφόρος, σε ηλικία 86 χρόνων, μετά από μακρόχρονη ασθένεια. Ο εκλιπών συγγραφέας, ποιητής και στιχουργός στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έγραψε τα πιο γνωστά τραγούδια της συζύγου του Σοφίας Βέμπο. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στις 4 το απόγευμα από το Α` Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εξαρθρώθηκε σπείρα, στην οποία μετείχαν πέντε ανήλικοι.

Εξαρθρώθηκε χθες βράδυ εννεαμελής σπείρα διαρρηκτών, μεταξύ των οποίων είναι και πέντε ανήλικοι, δραπέτες από το Σωφρονιστικό Κατάστημα Βόλου. Τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν ενώ είχαν διαρρήξει δύο σπίτια στην περιοχή Ζεφειρίου Αττικής. Ανακρινόμενοι ομολόγησαν ότι πριν από τέσσερις ημέρες είχαν διαρρήξει άλλα τρία σπίτια στο Περιστέρι.

Ομάδα αναρχικών εισέβαλε σε κατάστημα της Αθήνας.

Ομάδα 25 έως 30 αναρχικών εισέβαλε σήμερα στο κατάστημα μουσικών δίσκων "Μετρόπολις" στην οδό Πανεπιστημίου, στην Αθήνα και προκάλεσαν φθορές σε δεκάδες δίσκους και CD'ς, ενώ τραυμάτισαν και τον υπάλληλο ασφαλείας του καταστήματος. Θύμα είναι ο Θεοδόσιος Ταυρουλάκης, 33 ετών, τον οποίο έδεσαν με χειροπαίδες, γρονθοκόπησαν σε διάφορα σημεία του σώματός του και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Ο Ταυρουλάκης μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ και όπως είπαν οι γιατροί δεν διατρέχει κίνδυνο.

Γιορτάσθηκε στη Νέα Υόρκη η 25η Μαρτίου.

Με την καθιερωμένη παρέλαση της ομογένειας στην περιοχή της Γουόλ Στριτ γιορτάσθηκε η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου, στη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια, στο επίσημο δείπνο που οργάνωσε στην Αστόρια η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων μείζονος Νέας Υόρκης παραβρέθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών Θεώδορος Πάγκαλος, ο πρώην αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος, ο γγ Απόδημου Ελληνισμού Σταύρος Λαμπρινίδης, τα μέλη της διακομματικής επιτροπής της βουλής, ο δήμαρχος Δημήτρης Αβραμόπουλος και άλλοι επίσημοι. Ο κ.Πάγκαλος σε χαιρετισμό του προς την ομογένεια, που είχε κατακλύσει την αίθουσα, συνεχάρη τους ομογενείς για την ενότητα και τη μαχητικότητα που επιδεικνύουν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με νίκη πέρασε και από το βαρύ γήπεδο της Νίκαιας ο Παναθηναϊκός, καθώς επιβλήθηκε με 1-0 επί της Προοδευτικής, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 28ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής. Το γκολ που χάρισε την πολύτιμη νίκη στους πράσινους πέτυχε ο ΓΧ Γεωργιάδης στο 28'. Ετσι, ο Παναθηναϊκός έπιασε στην κορυφή τον Ολυμπιακό, που αγωνίζεται αύριο με τον Ιωνικό στο ΟΑΚΑ, φτάνοντας τους 70 βαθμούς, ενώ η Προοδευτική μπήκε σε περιπέτειες, αφού έμεινε στους 23 βαθμούς.

"Τρίποντο" στην επιτυχία πέτυχε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι", για πρώτη φορά στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Α1, φαίνεται, ότι θα κατακτήσουν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Την πρώτη θέση την εξασφάλισαν ουσιαστικά, αφού στην προτελευταία ημέρα (25η) νίκησαν στο Περιστέρι 53-51 την τοπική ομάδα. Ετσι, οι ``πράσινοι`` θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στα πλεϊ-οφ. Στους άλλους αγώνες της 25ης ημέρας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ηράκλειο-ΠΑΟΚ 65-86, Σπόρτιγκ-Ολυμπιακός 53-68, Ηρακλής-Παπάγου 66-59, Απόλλων Πατρών-Λάρισα 87-60 και Αρης- Δάφνη (στη Λάρισα) 58-64. Αύριο θα γίνει ο αγώνας ΑΕΚ-Πανιωνίου.

Ενα ακόμη βήμα για την άνοδό της στην πρώτη εθνική κατηγορία του ποδοσφαίρου, έκανε η Ελευσίνα, που νίκησε, στο γήπεδό της, 2-0 την Καλλιθέα σε αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 25ης ημέρας του πρωταθλήματος της Β' εθνικής. Μετά τη νίκη της αυτή, η Ελευσίνα ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 52 βαθμούς, ενώ ακολουθεί ο Αρης με 50 αλλά κι ένα ματς λιγότερο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 321,72 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176, 74, γαλλικό φράγκο προς 52,74, λίρα Αγγλίας προς 542,86, ελβετικό φράγκο προς 216,31, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,92, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 248,85, λίρα Κύπρου προς 604,43 και την Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 351,29 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Μικρή βελτίωση θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός σε όλη την Ελλάδα. Νεφώσεις αναμένονται στη βορειοανατολική Ελλάδα, με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά. Στις υπόλοιπες ανατολικές περιοχές θα σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθυνσεις από μέτριοι έως ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 έως 8 βαθμούς στα βόρεια, από μείον ένα έως 15 στα δυτικά και από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη χώρα. Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα βροχής, οι άνεμοι θα είναι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 28 March 1998 - 19:32:52 UTC