Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε εξέλιξη αστυνομικά μέτρα για την πάταξη της εγκληματικότητας.
- Κρίσιμη σύσκεψη κυβέρνησης - εργαζομένων για την Ο.Α..
- Ακριβότερος απο αύριο ο εκτελωνισμός των Ι.Χ..
- Σημαντικές συνομιλίες Πάγκαλου στις ΗΠΑ.
- Συγκροτήθηκε σε Σώμα η νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ.
- Απο την Πέμπτη οι αιτήσεις για την κάλυψη 2.077 θέσεων.
- Απο αυτή την Κυριακή η θερινή ώρα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας η ΑΕΚ με το 1-0 επι του Απόλλωνα.
- Χωρίς θεατές θα δώσει ο Ολυμπιακός τους δύο προσεχείς αγώνες, στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ανδρών.
- Το Δ.Σ της ΕΠΟ αποφάσισε οριστικά ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος θα διεξαχθεί στις 29 Απριλίου στο στάδιο Καραϊσκάκη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε εξέλιξη αστυνομικά μέτρα για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας έχουν τεθεί σε εφαρμογή απο πλευράς υπουργείου Δημόσιας Τάξης τις τελευταίες ημέρες. Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό για την έξαρση τους τελευταίους μήνες των κρουσμάτων εγκληματικότητας. Ο κ. Σημίτης ζήτησε απο την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της αστυνομίας την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων, που έχουν εξαγγελθεί.

Κρίσιμη σύσκεψη κυβέρνησης - εργαζομένων για την Ο.Α..

Σε ρήξη οδηγούνται κυβέρνηση και εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Το μεσημέρι οι δυο πλευρές θα έχουν νέα συνάντηση για το πρόγραμμα εξυγίανσης του εθνικού αερομεταφορέα, που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και με το οποίο διαφωνούν οι εργαζόμενοι. Για σήμερα έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας απο τις 12 εως τις 3 μ.μ. Παράλληλα με την ΟΑ η κυβέρνηση προωθεί πρόγραμμα εξυγίανσης και στις αστικές συγκοινωνίες. Χθες πραγματοποιήθηκε κυβερνητική σύσκεψη για τον ΟΑΣΑ. Η ΓΣΕΕ κήρυξε 24ωρη απεργία στις 9 Απριλίου σε ολες τις ΔΕΚΟ.

Ακριβότερος απο αύριο ο εκτελωνισμός των Ι.Χ..

Μέχρι και σήμερα θα ισχύει ο υπολογισμός των φόρων στα αυτοκίνητα που εκτελωνίζονται με βάση τις παλιές ισοτιμίες πριν απο την υποτίμηση. Οσα αυτοκίνητα εκτελωνιστούν απο την Πέμπτη ο υπολογισμός του φόρου θα γίνεται με βάση τις νέες ισοτιμίες. Οι έμποροι αυτοκινήτων υποχρεούνται να παραδίδουν στον αγοραστή το αυτοκίνητο χωρίς καμιά επιβάρυνση, εφόσον αυτός το έχει παραγγείλει και εξοφλήσει πριν από τις 12 Μαρτίου, που έγινε η αλλαγή της ισοτιμίας της δραχμής.

Σημαντικές συνομιλίες Πάγκαλου στις ΗΠΑ.

Την άσκηση πίεσης απο τις ΗΠΑ προς την Αγκυρα, έτσι ώστε να δεχθεί την παραπομπή των όποιων διαφορών υπάρχουν στο Αιγαίο σε ένα διεθνές δικαιοδοτικό όργανο, όπως είναι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ζήτησε χθες ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Πάγκαλος. Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος τόνισε οτι θα ήταν λάθος να νομίζει κανείς ότι τα ελληνοτουρκικά προβλήματα είναι το κύριο ή το μόνο πρόβλημα για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Εντός του καλοκαιριού θα επισκεφθεί τη χώρα μας η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ.

Συγκροτήθηκε σε Σώμα η νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ.

Σε σώμα συγκροτήθηκε η νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ, που εξελέγη απο το 29ο συνέδριο της συνομοσπονδίας. Πρόεδρος και πάλι επανεξελέγη ο κ. Πολυζωγόπουλος. Γενικός Γραμματέας ο κ. Μανώλης (ΔΑΚΕ), σε μια θέση όπου για πολλά χρόνια αναδεικνυόταν πάντα συνδικαλιστής του ΚΚΕ. Αναπληρωτής Πρόεδρος ο κ. Μαυρίκος (ΕΣΑΚ). Αναπληρωτής Γραμματέας ο κ. Καλύβης (Συν). Τις θέσεις Γραμματέα Οικονομικών και Γραμματέα Οργανωτικού αναλαμβάνουν οι κ.κ. Ορφανός και Στάμου (ΠΑΣΚΕ), ενώ Αναπληρωτές τους θα είναι οι κ.κ. Αυγητίδης (ΔΑΚΕ) και Σταυρόπουλος (ΕΣΑΚ).

Απο την Πέμπτη οι αιτήσεις για την κάλυψη 2.077 θέσεων.

Από μεθαύριο Πέμπτη, 26 Μαρτίου και μέχρι τις 14 Απριλίου θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στις νομαρχίες οι ενδιαφερόμενοι για την πλήρωση των 2.077 θέσεων στους ΟΤΑ, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, τις περιφέρειες της χώρας και το υπουργείο Παιδείας.

Απο αυτή την Κυριακή η θερινή ώρα.

Μια ώρα μπροστά θα πρέπει να γυρίσουμε τους δείκτες του ρολογιού στις τρείς τα ξημερώματα την ερχόμενη Κυριακή, 29 Μαρτίου, που θα αρχίσει η εφαρμογή της θερινής ώρας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας η ΑΕΚ με το 1-0 επι του Απόλλωνα.

Η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Απόλλωνα, σε αγώνα με τον οποίο έκλεισε η αυλαία της 27ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής. Ο αγώνας έγινε στο Στάδιο Νίκος Γκούμας και το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Ντέμης Νικολαϊδης στο 48'. Ετσι τώρα η ΑΕΚ βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 62 βαθμούς. Προηγείται ο Ολυμπιακός με 70 και ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με 67. Ο Απόλλωνας είναι στη 10η θέση με 32 βαθμούς.

Χωρίς θεατές θα δώσει ο Ολυμπιακός τους δύο προσεχείς αγώνες, στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ανδρών.

Χωρίς θεατές θα δώσει ο Ολυμπιακός τους δύο προσεχείς αγώνες που θα είναι γηπεδούχος, στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ανδρών, εξ'αιτίας των επεισοδίων που προκάλεσαν ``θερμόαιμοι`` οπαδοί του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.Την απόφαση αυτή πήρε χθές ο αθλητικός δικαστής,ενώ ``έριξε`` και πρόστιμο 1.500.000 δραχμών στην πειραϊκή ομάδα για τον ίδιο αγώνα. Ο Ολυμπιακός, που έχει δικαίωσμα έφεσης, θα εκτίσει την ποινή του στους αγώνες με τον Ηρακλή και τον πρώτο για τα πλέι οφ. Οσον αφορά στον Παναθηναϊκό τιμωρήθηκε με πρόστιμο 900.000 δραχμών για το παιχνίδι αυτό.

Το Δ.Σ της ΕΠΟ αποφάσισε οριστικά ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος θα διεξαχθεί στις 29 Απριλίου στο στάδιο Καραϊσκάκη.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ αποφάσισε οριστικά ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος θα διεξαχθεί στις 29 Απριλίου στο στάδιο Καραϊσκάκη.Με βάση το γεγονός ότι ο Πανιώνιος "ψήφιζε" Καραϊσκάκη και οΠαναθηναϊκός δεν είχε αντίρρηση, το ΔΣ της ομοσποδίας, στηριζόμενο στις τυπικές χωρητικότητες των δύο γηπέδων, όρισε τον τελικό στο Φαληρικό στάδιο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 326,24 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 178,23, γαλλικό φράγκο προς 53,18, λίρα Αγγλίας προς 545,88, ελβετικό φράγκο προς 217,96, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 249,79, τη λίρα Κύπρου προς 611,07 και την ECU προς 354,27 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις θα επικρατήσουν σήμερα σ'όλη τη χώρα, αλλά από το απόγευμα θα αυξηθούν και στα δυτικά θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα αυτά κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν σ'όλη τη χώρα. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι αλλά απο το μεσημέρι θα στραφούν σε ισχυρούς. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -5 με 11,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά -2 με 13 και στο Αιγαίο 4 με 13 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν, θα έχουν η Αττική και η Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 3 με 12 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης -2 με 11 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 24 March 1998 - 8:00:13 UTC