Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνάντηση Πάγκαλου-Ολμπράϊτ για Κυπριακό.
- Βήμα σημειωτόν στην Ολυμπιακή.
- Κηδεύτηκε ο αστυνομικός που δολοφονήθηκε από εμπόρους ναρκωτικών.
- Πολύνεκρο τροχαίο λόγω ολισθηρότητας.
- Ενέχονται και άλλοι στη σπείρα διακίνησης κοκαίνης στο Κολωνάκι.
- Συνεχίζεται ο συναγερμός για τα κρούσματα μηνιγγίτιδας.
- Τάσεις αισχροκέρδειας στην αγορά.
- Τη Δευτέρα η απόφαση για τον 'Ακη Πάνου.
- Συνελήφθη Αλβανός μέλος σπείρας διαρρηκτών στην Αττική.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της Ιωνικού επί της Προοδευτικής.
- Χωρίς εκπλήξεις συνεχίζεται το πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνάντηση Πάγκαλου-Ολμπράϊτ για Κυπριακό.

Στην ανάγκη αποκλιμάκωσης των εξοπλισμών στην Κύπρο, συμφώνησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδος και ΗΠΑ, κατά τη συναντησή τους στο Στέϊτ Ντιπάρτμεντ. Ο κ. Πάγκαλος και η κυρία Ολμπράϊτ, συζήτησαν θέματα που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και την ένταση που παρατηρείται στο Κοσσυφοπέδιο. Ο Ελληνας υπουργός ανέλυσε για άλλη μια φορά στην συνομιλήτριά του, τις ελληνικές θέσεις σε ότι αφορά την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο, αλλά και τις προσπάθειες της Αθήνας για εκτόνωση της έντασης στο Κοσσυφοπέδιο.

Βήμα σημειωτόν στην Ολυμπιακή.

'Ακαρπη απέβη η πρώτη συνάντηση της διοίκησης της Ολυμπιακής με τα σωματεία των εργαζομένων, στο πλαίσιο της συζήτησης για εξυγίανση της εταιρίας. Οι εργαζόμενοι διατύπωσαν την αντιθεσή τους στα μέτρα, τα οποία χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικα και αύριο συγκαλείται Γενική Συνέλευση, για να ληφθούν οριστικές αποφάσεις, ενόψει της νέας συνάντησης που θα έχουν την Τρίτη με τη διοίκηση της Ολυμπιακής.

Κηδεύτηκε ο αστυνομικός που δολοφονήθηκε από εμπόρους ναρκωτικών.

Μέσα σε πάνδημο πένθος και σε κλίμα οδύνης αλλα και αγανάκτησης, κηδεύτηκε το μεσημέρι στη Μεσοποταμία της Καστοριάς ο 31χρονος αστυνομικός Δημήτρης Ζαρομύτης, που εκτελέσθηκε εν ψυχρώ από Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών. Στην ασφάλεια Καστοριάς κρατούνται δύο Αλβανοί που ομολόγησαν πως είναι οι δράστες, ενώ όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για αδίστακτους εμπόρους ναρκωτικών, που ήλθαν στην Ελλάδα με 197 κιλά χασίς,από τα οποία μόνο τα 16 βρέθηκαν στο φορτηγό των δραστών.

Πολύνεκρο τροχαίο λόγω ολισθηρότητας.

Το χιονόνερο και η ολισθηρότητα του δρόμου, είναι οι βασικές αιτίες του χθεσινού σοβαρού τροχαίου δυστυχήματος, στο ύψος του Αλμυρού, με 4 νεκρούς και 17 τραυματίες από τους οποίους οι πέντε σοβαρά. Το δυστύχημα έγινε όταν λεωφορείο του ΟΣΕ συγκρούσθηκε μετωπικά με νταλίκα. Νεκροί είναι ο οδηγός του λεωφορείου Παντελής Καραγιώργος, 39 ετών, ο συνοδηγός Δημήτρης Σιδηρόπουλος, 49 ετών, ο οδηγός της νταλίκας Κώστας Γκότσης, 25 ετών και η επιβάτης Βάγια Σιδηροπούλου,47 ετών. Οι τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Βόλου

Ενέχονται και άλλοι στη σπείρα διακίνησης κοκαίνης στο Κολωνάκι.

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση διακίνησης κοκαϊνης στο Κολωνάκι με εγκέφαλο το γόνο της γνωστής οικογένειας καπνοβιομηχανων Παπαστράτου. Εκτός απο τους ήδη συλληφθέντες Συμεών Παπαστράτο, Φραντζέσκο Ξυδάκη, Βανέσα Σερβιετιάδου και τον Ιταλό Ραφαέλ Σκαριμπόλι διαπιστώθηκε οτι στη σπείρα ενέχονται άλλα τρία νεαρά άτομα οι Κώστας Φλωρος, Ευάγγελος Βαρβαρίτης και Αντωνία Λάμπρου που επίσης συνελήφθησαν.

Συνεχίζεται ο συναγερμός για τα κρούσματα μηνιγγίτιδας.

Σε συναγερμό εξακολουθούν να βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές για την άμεση αντιμετώπιση των κρουσμάτων μηνιγγίτιδας, καθώς παρατηρείται έξαρση της ασθένειας. Το υπουργείο Υγείας συνιστά στους γιατρούς να προχωρούν σε θεραπεία, ακόμη και με υποψία εμφάνισης της ασθένειας, ώστε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση.

Τάσεις αισχροκέρδειας στην αγορά.

Με τσουχτερά πρόστιμα, που φτάνουν και το ένα εκατομμύριο δρχ. την ημέρα, απειλεί το υπουργείο Ανάπτυξης, όσους προβαίνουν σε αδικαιολόγητες αυξήσεις στις τιμές προϊόντων, εξαιτίας της υποτίμησης. Ηδη έχουν παραπεμφθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού 20 εταιρίες κατεψυγμένων τροφίμων, ενώ ορισμένες από αυτές παραπέμπονται στη δικαιοσύνη.

Τη Δευτέρα η απόφαση για τον 'Ακη Πάνου.

Τη Δευτέρα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του κακουργοσικείου Καβάλας για την υπόθεση δολοφονίας του Σωτήρη Γιαλαμά από τον μουσικοσυνθέτη 'Ακη Πάνου. Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων κατηγορίας και υπεράσπισης. Ο δικηγόρος του Πάνου, Αλέξανδρος Κατσαντώνης κάλεσε το δικαστήριο να δεχθεί ότι ο πελάτης του είναι δράστης ανθρωποκτονίας, η οποία τελέσθηκε εν βρασμώ ψυχικής ορμής και όχι από πρόθεση και να ληφθεί υπόψιν το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Συνελήφθη Αλβανός μέλος σπείρας διαρρηκτών στην Αττική.

Στα ίχνη σπείρας διαρρηκτών που έχουν διαπράξει πάνω από 40 κλοπές σε σπίτια στη Δυτική Αττική, τα Πατήσια και το κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται η αστυνομία μετά τη σύλληψη ενός νεαρού Αλβανού, ενώ άλλοι τρείς συμπατριώτες του καταζητούνται. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέσθηκαν περίπου δύο εκατομμύρια δραχμές. Στο μεταξύ, εντείνονται τα μέτρα της αστυνομίας με συνεχείς περιπολίες, ενώ από τη Δευτέρα μπαίνουν στη μάχη άλλοι 1500 αστυνομικοί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της Ιωνικού επί της Προοδευτικής.

Στο ντέρμπι της Νίκαιας, με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 27-ης μέρα του πρωταθλήματος της Α εθνικής στο ποδόσφαιρο ο Ιωνικός νίκησε την Προοδευτική με 1-0, με γκόλ του Καλύκα στο 76. Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει τους αγώνες: Καλαμάτα-Καβάλα , Εθνικός-Βέροια Αθηναϊκός-Παναχαϊκή, ΟΦΗ-Πανιώνιος Ξάνθη-Πανηλειακός , Ηρακλής-Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ. Ο αγώνας ΑΕΚ- Απόλλων θα γίνει τη Δευτέρα.

Χωρίς εκπλήξεις συνεχίζεται το πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης.

Στο μπάσκετ σε αγώνες της 24-ης μέρας για το πρωτάθλημα της Α1 σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 65-66 Ολυμπιακός-Περιστέρι 76-59, 'Αρης-Ηράκλειο 82-77, Λάρισα-Ηρακλής 70-69, Πανιώνιος-Απόλλων Πατρών 102-94 και χθες Δάφνη-ΑΕΚ 72-81. Ο αγώνας Παπάγου-Σπόρτιγκ θα γίνει αύριο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 329,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 179, 55, γαλλικό φράγκο προς 53,56, λίρα Αγγλίας προς 547,73, ελβετικό φράγκο προς 220,09, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,22, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 253,32, λίρα Κύπρου προς 615,59 και Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 356,87 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει αύριο Κυριακή ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας και κυρίως στα Βόρεια και Ανατολικά, όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις κατά τόπους έντονες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός με χιονόνερο και χιόνι, αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια, κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από -4 μέχρι 3 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 μέχρι 10 και στο Αιγαίο από 7 μέχρι 12 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχή και χιόνια στα ορεινά, αλλά βελτίωση από το μεσημέρι, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 5 έως 10 και -1 έως 4 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 21 March 1998 - 19:42:53 UTC