Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κυβερνητικές προθέσεις για ρύθμιση χρεών απο τόκους υπερημερίας.
- Αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τη δραχμή.
- Εκτεταμένοι έλεγχοι στην αγορά για αντιμετώπιση κερδοσκοπίας.
- Σύσκεψη της κυβερνητικής επιτροπής για την Ολυμπιακή.
- Μέσω τηλεφώνου πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης.
- Δίωξη για κακούργημα σε βάρος παραχαράκτη.
- Κατηγορούμενος για δολοφονία ο ληστής του ταξιτζή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος θα διεκδικήσουν το Κύπελλο Ελλάδος στο ποδόσφαιρο.
- Με στόχο την επίτευξη ενός γρήγορου τέρματος θα μπει η ΑΕΚ, στον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης για το κύπελλο κυπελλούχων.
- Στην Ολλανδία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νίκος Μαχλάς, αλλά με τα χρώματα της Αϊντχόβεν.
- Την Κυριακή θα γίνει το ματς του Ηρακλείου με τον Αρη,στο Περιστέρι για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1Εθνικής κατηγορίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κυβερνητικές προθέσεις για ρύθμιση χρεών απο τόκους υπερημερίας.

Εντολή στις τράπεζες, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για ρύθμιση χρεών απο τόκους υπερημερίας παρελθόντων ετών, θα δώσει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου. Οπως δήλωσε χθες το βράδυ στη Βουλή, οι τράπεζες θα πρέπει να εξαντλήσουν τα περιθώρια ευνοϊκών ρυθμίσεων, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις όχι μόνο της διαγραφής τόκων, αλλά και μέρος του κεφαλαίου και θα έχουν την κάλυψη της κυβέρνησης. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν νομοθετική ρύθμιση.

Αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τη δραχμή.

Ενδειξη αναγνώρισης της οικονομικής σταθερότητας στην Ελλάδα αποτελεί η ένταξη της δραχμής στον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών της Ευρώπης, δήλωσε ο κ. Σημίτης στην Ωρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της αντιπολίτευσης. Προανήγγειλε, επίσης, τη λήψη μέτρων για καταπολέμηση της ανεργίας. Επικριτική ηταν η αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση για την πολιτική της δραχμής καλώντας την να πάρει μέτρα προστασίας όσων πλήττονται.

Εκτεταμένοι έλεγχοι στην αγορά για αντιμετώπιση κερδοσκοπίας.

Ολες οι επιχειρήσεις που παράγουν, εισάγουν ή διακινούν καταναλωτικά προϊόντα είναι υποχρεωμένες να γνωστοποιούν αμέσως στο υπουργείο Ανάπτυξης, τους σχετικούς τιμοκαταλόγους με οποιαδήποτε μεταβολή τιμών στα προϊόντα αυτά, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου. Στο μεταξύ, συνεχίζονται εντατικοί έλεγχοι από αρμόδια συνεργεία για την αποφυγή πιθανών κρουσμάτων κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας σε βάρος του καταναλωτή. Θετικές αναμένονται οι επιπτώσεις από την υποτίμηση της δραχμής, σύμφωνα με τον ΣΕΒ.

Σύσκεψη της κυβερνητικής επιτροπής για την Ολυμπιακή.

Από την Ολυμπιακή αρχίζει η εξυγίανση των ΔΕΚΟ, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων, μετά την υποτίμηση. Το θέμα θα απασχολήσει σήμερα την κυβερνητική επιτροπή, όπου αναμένονται σημαντικές αποφάσεις για το εργασιακό καθεστώς στην εταιρία. Παράλληλα, το τελευταίο τρίμηνο του 1998 θα διατεθεί μέσω του Χρηματιστηρίου το τρίτο πακέτο μετοχών του ΟΤΕ, όπως αποφασίσθηκε χθες κατά τη συνεδρίαση συναρμοδίων υπουργών και παραγόντων του οργανισμού. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα των συνταξιούχων.

Μέσω τηλεφώνου πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης.

Αρχίζει από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου η έναρξη λειτουργίας του συστήματος τηλεφωνικών αιτήσεων για την έκδοση πιστοποιητικών στρατολογικής κατάστασης Τύπου Α και Β. Τη σχετική απόφαση, που πρόκειται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Μπένος.

Δίωξη για κακούργημα σε βάρος παραχαράκτη.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εναντίον του Διονύση Βαλέν, 45 ετών, εκτιμητή πολυτίμων λίθων για παραχάραξη νομισμάτων, στο υπερσύγχρονο εργαστήριο, που διατηρούσε στη λεωφόρο Συγγρού. Ο Βαλέν είχε παραχαράξει πεντοχίλιαρα, δεκαχίλιαρα και εκατοδόλαρα αξίας 180 εκατ.δρχ, από τα οποία τα 33 τα είχε διαθέσει στην αγορά. Από την αστυνομία εκτιμάται ότι ο συλληφθείς είναι μέλος διεθνούς σπείρας παραχαρακτών και για το λόγο αυτό συνεργάζεται με την Ιντερπόλ. Η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Κατηγορούμενος για δολοφονία ο ληστής του ταξιτζή.

Δεν ήταν απλώς ληστής ταξιτζήδων ο 36χρονος Γκεμιτσιάν Οβανές από την Αρμενία, που χθες τα μεσάνυχτα μαζί με άλλους δύο συνεργούς του, λήστεψαν στη Νίκαια τον ταξιτζή Μιχάλη Μαρινόπουλο, 52 χρόνων. Κατά την Αστυνομία, πρόκειται για έναν από τους τέσσερις δολοφόνους του 34χρονου Μπρουτσιάν Γκαρέν, το Μάρτιο του 1996 στην Παιανία και ηδη υπάρχει σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον 22ο τακτικό ανακριτή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος θα διεκδικήσουν το Κύπελλο Ελλάδος στο ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος θα διεκδικήσουν το Κύπελλο Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Οι ''πράσινοι'' στον επαναληπτικό αγώνα για την ημιτελική φάση που έγινε στο ΟΑΚΑ επικράτησαν με 3-0 του Ηρακλή ,ενώ η έκπληξη της διοργάνωσης, ο Πανιώνιος αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.

Με στόχο την επίτευξη ενός γρήγορου τέρματος θα μπει η ΑΕΚ, στον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης για το κύπελλο κυπελλούχων.

Με πρωταρχικό στόχο την επίτευξη ενός γρήγορου τέρματος που θα αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες πρόκρισης, θα μπει η ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου ''Λοκομοτίβ'', για τον αγώνα με την ομώνυμη ρωσική ομάδα, στον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης για το κύπελλο κυπελλούχων. Το παιχνίδι που θα καλυφθεί απευθείας από το ΜΕΓΚΑ (18:00), αναμένεται να παρακολουθήσουν περίπου 8.000 θεατές.

Στην Ολλανδία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νίκος Μαχλάς, αλλά με τα χρώματα της Αϊντχόβεν.

Στην Ολλανδία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νίκος Μαχλάς, αλλά όπως όλα δείχνουν από το ερχόμενο καλοκαίρι θα αλλάξει σύλλογο και θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Αϊντχόβεν. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το γαλλικό περιοδικό ''France Football'' ο Μαχλάς έχει συμφωνήσει με την Αϊντχόβεν και το καλοκαίρι θα υπογράψει συμβόλαιο.

Την Κυριακή θα γίνει το ματς του Ηρακλείου με τον Αρη,στο Περιστέρι για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1Εθνικής κατηγορίας.

Την Κυριακή θα γίνει το ματς του Ηρακλείου με τον Αρη,στο Περιστέρι για την 24η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικήςκατηγορίας. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος αρχικά για το Σάββατο, αλλά μετά από πρόταση της ΑΕΚ για μεταβολή του αγώνα από Κυριακή για Παρασκευή, αποφασίστηκε το ματς του Αρη να γίνει μια ημέρα αργότερα για να έχει τηλεοπτική κάλυψη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 327,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 179,85, γαλλικό φράγκο προς 53,62, λίρα Αγγλίας προς 547,49, ελβετικό φράγκο προς 220,84, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,31, τη λίρα Κύπρου προς 616,32 και την ECU προς 357,07 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βελτιωμένος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'όλη τη χώρα, αν και στη Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα να σημειωθεί χιονόνερο ή χιόνι. Απο το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν στα νότια, αλλά το βράδυ και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί - 6 με 10, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά -3 με 13 και στο Αιγαίο 3 με 13 βαθμούς. Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα να σημειωθεί χιονόνερο ή χιόνι στα γύρω ορεινά θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 2 με 11 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 3 με 9 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 19 March 1998 - 8:00:13 UTC