Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επιτάχυνση της υλοποίησης των εξαγγελιών ζήτησε ο πρωθυπουργός.
- Για το 1999 μετατέθηκε το μέτρο της απόσυρσης των ΙΧ.
- Οξύτατη αντιπαράθεση Παπαντωνίου - Εβερτ.
- Η εξυγίανση της Ο.Α. αύριο στην κυβερνητική επιτροπή.
- Εφ όλης της ύλης η συνάντηση Πάγκαλου - Ολμπράϊτ την Παρασκευή.
- Νέες παραβιάσεις απο τουρκικά μαχητικά.
- Διαγωνισμός πρόσληψης στη Πυροσβεστική.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την πρόκριση επιδιώκει η ΑΕΚ στον αγώνα με την Λοκομοτίβ.
- Σήμερα οι επαναληπτικοί αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.
- Την Παρασκευή θα γίνει τελικά ο αγώνας της Δάφνης με την ΑΕΚ για την 24η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επιτάχυνση της υλοποίησης των εξαγγελιών ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Δεν απαιτείται η λήψη νέων μέτρων, αλλά η επιτάχυνση στην υλοποίηση της εξαγγελθείσας πολιτικής, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και προέβλεψε μείωση των επιτοκίων, συγκράτηση των τιμών και αύξηση των επενδύσεων. Ο κ. Σημίτης τόνισε οτι το σχέδιο, που είχε καταστρώσει η κυβέρνηση εδώ και αρκετό καιρό, για την ένταξη της δραχμής στο σύστημα συναλλαγματικών ισοτιμιών υλοποιήθηκε και ως προς το χρόνο και ως προς τον τρόπο. Το απογευμα ο κ. Σημίτης θα απαντήσει στη Βουλή στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με την υποτίμηση.

Για το 1999 μετατέθηκε το μέτρο της απόσυρσης των ΙΧ.

Για το επόμενο έτος μετατέθηκε το μέτρο της απόσυρσης των παλαιών ΙΧ. Αυτό αποφασίσθηκε σε σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών. Στο μεταξύ, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών ο υπολογισμός του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε όσα αυτοκίνητα εκτελωνίζονται θα γίνεται με τη νέα ισοτιμία της δραχμής. Οι παλιές ισοτιμίες θα ισχύσουν μέχρι τις 25 Μαρτίου και θα αφορούν μόνο τον υπολογισμό των εισαγωγικών δασμών και του ΦΠΑ.

Οξύτατη αντιπαράθεση Παπαντωνίου - Εβερτ.

Εντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γιάννου Παπαντωνίου και του Μιλτιάδη Εβερτ. Ο κ. Εβερτ κατέθεσε ερώτηση ζητώντας να πληροφορηθεί την προμήθεια, πού έλαβαν οι δυο τράπεζες LEHMANS BROTHERS και J.R MORGAN, που μεσολάβησαν για το δάνειο του 1 δισ. δολλαρίων, που συνήψε η Ελλάδα πρίν από την υποτίμηση. Ο κ. Εβερτ αναφέρθηκε και στο γεγονός οτι στη μια απ' αυτές εργάζεται η κόρη του υπουργού. Ο κ. Παπαντωνίου τον κατηγόρησε οτι συκοφαντεί θρασύδειλα και αδίστακτα οχυρωμένος πίσω από τη βουλευτική του ιδιότητα.

Η εξυγίανση της Ο.Α. αύριο στην κυβερνητική επιτροπή.

Κρίσιμη είναι η αυριανή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής για το μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας .Τα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής θα συζητήσουν το νέο κανονισμό εργασίας αλλά και το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρίας,που είναι ήδη έτοιμα. Στόχος της εταιρίας είναι η μείωση των λειτουργικών δαπανών της Ο.Α. στο ποσό των περίπου 35 δις δρχ κάτι που, όπως τονίζουν ανώτατα στελέχη της εταιρίας, θα επιτρέψει στον εθνικό αερομεταφορέα όχι μόνο να επιζήσει αλλά να προβεί και σε νέες επενδύσεις.

Εφ όλης της ύλης η συνάντηση Πάγκαλου - Ολμπράϊτ την Παρασκευή.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η ενταξιακή πορεία της Κύπρου προς την Ευρωπαϊκή Ενωση και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου με την Αμερικανίδα ομόλογό του Μαντλίν Ολμπράιτ την Παρασκευή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Νέες παραβιάσεις απο τουρκικά μαχητικά.

Οκτώ τουρκικά μαχητικά παραβίασαν χθες εξι φορές τον εναέριο χώρο μας μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά Μιράζ, ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Διαγωνισμός πρόσληψης στη Πυροσβεστική.

Διαγωνισμό για την κατάταξη 1.143 ανδρών και 127 γυναικών ως δοκίμων στο Πυροσβεστικό Σώμα προκήρυξε το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, για την κάλυψη θέσεων σε όλη τη χώρα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αιτησή τους από την 30η Μαρτίου ως τη 10η Απριλίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την πρόκριση επιδιώκει η ΑΕΚ στον αγώνα με την Λοκομοτίβ.

``Πηγαίνουμε για την πρόκριση. Οι πιθανότητες είναι, βέβαια, 50% -50%. Αν πετύχουμε πρώτοι γκολ, θα έχουμε κάνει το μεγάλο βήμα για την υλοποίηση του στόχου μας``, δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντουμίτρου Ντουμιτρίου για τον αυριανό επαναληπτικό αγώνα της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου κυπελλούχων με τη Λοκομοτίβ, κατά την αναχώρηση της αποστολής για τη Μόσχα.

Σήμερα οι επαναληπτικοί αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον σημερινό επαναληπτικό αγώνα με τον Ηρακλή στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ηρακλής, που στο πρώτο αγώνα είχε επικρατήσει με 2-1, θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με αρκετά προβλήματα αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία. Στον άλλο ημιτελικό, ο ΠΑΟΚ, με όλους τους παίκτες στην διάθεση του θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο, με στόχο να ανατρέψει το 1-0 της Νέας Σμύρνης.

Την Παρασκευή θα γίνει τελικά ο αγώνας της Δάφνης με την ΑΕΚ για την 24η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας.

Την Παρασκευή θα γίνει τελικά ο αγώνας της Δάφνης με την ΑΕΚ για την 24η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ο οποίος ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή. Οι διοικήσεις των δύο ομάδων συμφώνησαν για την μετάθεση του αγώνα, ενώ η ΑΕΚ θα καλύψει την απώλεια της Δάφνης,που θα προέλθει από τη μη μετάδοση του αγώνα από τον ΑΝΤΕΝΝΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 326,62 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 180,31, γαλλικό φράγκο προς 53,77, λίρα Αγγλίας προς 548,08, ελβετικό φράγκο προς 221,08, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 252,77, τη λίρα Κύπρου προς 615,82 και την ECU προς 357,68 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί και σήμερα η κακοκαιρία κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα, με χιονόνερο στις παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνι στις υπόλοιπες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -5 με 9 βαθμούς, στα δυτικά -1 με 13 και στην υπόλοιπη χώρα μηδέν με 10 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με χιονόνερο ή χιόνι μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 2 με 9 και -1 με 9 βαθμούς αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 18 March 1998 - 8:00:14 UTC