Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πακέτο μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας.
- Αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την υποτίμηση της δραχμής.
- Ανοιχτές ως τις 8 το βράδυ σήμερα και αύριο οι εφορίες.
- Αρχίζει αύριο η συμπλήρωση των δελτίων για τις γενικές εξετάσεις.
- Ευρεία σύσκεψη στο υπ. Δημ. Τάξης για πάταξη της εγκληματικότητας.
- Πρώτη δύναμη και πάλι η ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ.
- Στη Τσεχία για επίσημη επίσκεψη ο πρωθυπουργός.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού επι της Καβάλας με 4-2.
- Δεν τα κατάφερε η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού να στεφθεί κυπελλούχος Ευρώπης.
- Ενα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα στο μπάσκετ γιά τον Ολυμπιακό, που έχασε από τον ΠΑΟΚ με 67-58.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πακέτο μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας.

Δέσμη μέτρων με χρονικό ορίζοντα 18 μηνών μετά την ένταξη της δραχμής στους μηχανισμούς ισοτιμιών του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συστήματος εξήγγειλε η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ευρύτατο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Περικοπή των επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων. Περιορισμό του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και της κοινωνικής ασφάλισης. Πάγωμα των προσλήψεων, καθιέρωση της μερικής απασχόλησης στο δημόσιο και περιορισμό απασχόλησης των συνταξιούχων. Δεν θα παγώσουν μισθοί - συντάξεις και δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι.

Αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την υποτίμηση της δραχμής.

Με την υλοποίηση των μέτρων αναδιάρθρωσης της οικονομίας και της δημοσιονομικής της προσαρμογής η κυβέρνηση εκτιμά οτι η υποτίμηση της δραχμής θα έχει μόνο μικρές βραχυχρόνιες επιπτώσεις στον πληθωρισμό και στο τέλος του χρόνου θα κλείσει κοντά στο 2,5%. Επίσης, αναμένει πτώση των επιτοκίων τους προσεχείς μήνες. Η αντιπολίτευση κατηγορήσε την κυβέρνηση για χρεωκοπία της οικονομικής της πολιτικής και οτι οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση ευρύτατα στρώματα εργαζομένων και συνταξιούχων.

Ανοιχτές ως τις 8 το βράδυ σήμερα και αύριο οι εφορίες.

Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Οι εφορίες θα είναι ανοικτές ως τις 8 το βράδυ για να εξυπηρετήσουν το κοινό. Πάντως, ενδέχεται να δοθεί σιωπηρή παράταση μέχρι την Παρασκευή, δεδομένου ότι ορισμένα ταμεία δεν έχουν αποστείλει ακόμα τις βεβαιώσεις εισοδήματος.

Αρχίζει αύριο η συμπλήρωση των δελτίων για τις γενικές εξετάσεις.

Απο αύριο ως και στις 27 Μαρτίου, θα πρέπει να καταθέσουν τα μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής στις γενικές εξετάσεις οι τελειόφοιτοι Λυκείου, στα σχολεία όπου φοιτούν. Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να δηλώσουν μέχρι 60 σχολές ή τμήματα. Στο μηχανογραφικό δελτίο περιλαμβάνονται και νέα τμήματα στα Πανεπιστήμια και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα. Παράταση στην προθεσμία για την υποβολή των δελτίων, δεν πρόκειται να δοθεί.

Ευρεία σύσκεψη στο υπ. Δημ. Τάξης για πάταξη της εγκληματικότητας.

Η λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας ειναι το αντικείμενο της σημερινής ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στην οποία θα προεδρεύσει ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Ρωμαίος.

Πρώτη δύναμη και πάλι η ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ.

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε και πάλι στην ΓΣΕΕ η ΠΑΣΚΕ. Αν και έλαβε 48,95% στη νέα διοίκηση θα έχει 22 έδρες σε σύνολο 43. Δεύτερη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ με 22,96% και 10 έδρες. Ακολουθούν η ΔΑΣ που πρόσκεινται στο ΚΚΕ με 21,34% και 10 έδρες και η Αυτόνομη παρέμβαση που πρόσκεινται στον ΣΥΝ με 6, 72% και 3 έδρες.

Στη Τσεχία για επίσημη επίσκεψη ο πρωθυπουργός.

Διήμερη επίσκεψη στην Τσεχία πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Τσέχο ομόλογό του, Γιόζεφ Τοσόφσκι. Στις συνομιλίες αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς η πορεία της ένταξης της Τσεχίας στην ΕΕ. Επίσης οι διμερείς σχέσεις, καθώς και το αίτημα της Τσεχίας για ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Αύριο ο κ. Σημίτης θα εχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας, Βάτσλαβ Χάβελ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού επι της Καβάλας με 4-2.

Ημέρα των πρωτοπόρων μπορεί να χαρακτηριστεί η 26η του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' Εθνικής κατηγορίας, αφού οι ομάδες που βρίσκονται στις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας έφτασαν στη νίκη και έτσι η μεταξύ τους διαφορά δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός, νίκησε την Καβάλα στο Ολυμπιακό Στάδιο με 4-2 και προηγείται σταθερά με 67 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός, επικράτησε με 3-1 στην Ξάνθη της τοπικής ομάδας και ακολουθεί με 64 βαθμούς. Η ΑΕΚ, που επικράτησε το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου με 1- 0, διατηρεί την τρίτη θέση με 59 βαθμούς, ενώ στην ``μάχη`` των ισοβάθμων που έγινε στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ επεβλήθη με 3-1 του Ιωνικού και φαίνεται ότι ``καθαρίζει`` την τέταρτη θέση. Κατά τα άλλα, συναρπαστικό παιχνίδι, είχαμε στη Νίκαια, όπου η Προοδευτική και ο Ηρακλής αναδείχθηκαν ισόπαλοι 4-4, ενώ οι γηπεδούχοι επικράτησαν στα άλλα παιχνίδια και συγκεκριμένα στην Πάτρα, όπου η Παναχαϊκή επεβλήθη με 1-0 του Εθνικού, στο ουδέτερο γήπεδο της Λάρισας, όπου η Βέροια κέρδισε άνετα με 2-0 την Καλαμάτα και τέλος στον Πύργου, όπου ο Πανηλειακός επικράτησε με το ίδιο σκόρ του ΟΦΗ παραμένοντας στον δρόμο των επιτυχιών. Η 26η ημέρα θα ολοκληρωθεί σήμερα στην Ριζούπολη με τον αγώνα του Απόλλωνα- Αθηναϊκού.

Δεν τα κατάφερε η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού να στεφθεί κυπελλούχος Ευρώπης.

Δεν τα κατάφερε η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού να στεφθεί κυπελλούχος Ευρώπης. Στον τελικό του φάιναλ φορ που έγινε στο Κούνεο της Ιταλίας, ηττήθηκε με 3-0 σέτ από την τοπική Αλπιτούρ και έτσι πήρε την δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη.Την τρίτη θέση πήρε η πορτογαλική Καστέλο Ντα Μάια, που νίκησε στο ``μικρό`` τελικό την ισπανική Γκραν Κανάρια με 3- 1.

Ενα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα στο μπάσκετ γιά τον Ολυμπιακό, που έχασε από τον ΠΑΟΚ με 67-58.

Ενα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα γιά τον Ολυμπιακό, ο οποίος σε αγώνα γιά την 23η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ, έχασε στο Αλεξάνδρειο από τον ΠΑΟΚ με 67-58. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανέβηκε έτσι στην τρίτη θέση έναν βαθμό πίσω από τους ``ερυθρόλευκους`` και δύο από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ο οποίος μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι νίκησε το Σάββατο το Ηράκλειο με 80-79 στη παράταση και διατηρήθηκε στη πρώτη θέση της βαθμολογίας. Στην παράταση κρίθηκε και το ματς του ΟΑΚΑ όπου η ΑΕΚ τελικά κέρδισε τον ΑΡΗ με 64-55 και είναι τέταρτη, έναν βαθμό πίσω από τον ΠΑΟΚ, ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια της 26ης είχαμε: Περιστέρι- Παπάγου 66-56, Σπόρτιγκ-Λάρισα 69-58, Ηρακλής-Πανιώνιος 77-81 και Απόλλων Πατρ.- Δάφνη 86-79.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι νέες ισοτιμίες της δραχμής έναντι των νομισμάτων των χωρών που συμμετέχουν στο σύστημα συναλλαγματικών ισοτιμιών του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συστήματος έχουν ως εξής: Φράγκο Βελγίου 8,753, Κορόνα Δανίας 47,331, Μάρκο Γερμανίας 180,542, Πεσέτα Ισπανίας 2,122, Φράγκο Γαλλίας 53, 831, Λίρα Ιρλανδίας 448,355, Λίρα Ιταλίας (100) 18,236, Φιορίνι Ολλανδίας 160,234, Εσκούδο Πορτογαλίας 1,761, Σελίνι Αυστρίας 25,661, Μάρκο Φινλανδίας 59,388 και την ΕCU 357.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι πολύ ισχυροί μέχρι πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί -3 με 6, στα δυτικά 6 με 12 και στην υπόλοιπη χώρα 4 με 11 βαθμούς. Βροχή, ή χιονόνερο και χιόνια στα γύρω ορεινά θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, με βόρειους μέχρι πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 5 με 9 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 4 με 6 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 16 March 1998 - 8:00:20 UTC