Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ικανοποίηση Ευρωπαίων ηγετών για τις προτάσεις της Κύπρου.
- Ανοιχτές απο σήμερα και το απόγευμα οι εφορίες.
- Στην αντεπίθεση η Βάσω Παπανδρέου για τη μονάδα της ΔΕΗ στη Φλώρινα.
- Ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας.
- Η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει στις 10 Απριλίου για τις δημοτικές εκλογές.
- Επιλέγουν κατεύθυνση οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου και της Α'Λυκείου.
- Επιτυχής η εγχείριση στο πόδι που υποβλήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ απο τη συνέχεια στην ευρωλίγκα.
- Ενα ακόμη φιλικό παιχνίδι γιά την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου έκλεισε η ΕΠΟ.
- Στο ουδέτερο γήπεδο της Λάρισας θα διεξαχθεί την Κυριακή, ο αγώνας Βέροια- Καλαμάτα.
- Πρόβλημα Βαζέχα προέκυψε ξαφνικά στον Παναθηναϊκό. Ο Πολωνός επιθετικός τραυματίστηκε λίγο πριν το τέλος της προπόνησης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ικανοποίηση Ευρωπαίων ηγετών για τις προτάσεις της Κύπρου.

Στο πνευμα των αποφάσεων του Λουξεμβούργου ανταποκρίνονται οι προτάσεις Κληρίδη για τη συμμετοχή και των Τουρκοκυπρίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μετά το πέρας των εργασιών της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης στο Λονδίνο. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ρόμπιν Κουκ, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία στην ΕΕ το εξάμηνο αυτό, χαρακτήρισε θαρραλέα κίνηση την πρόταση του Γλαύκου Κληρίδη προς τους Τουρκοκυπρίους να συμμετάσχουν στην κυπριακή αντιπροσωπεία στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Ανοιχτές απο σήμερα και το απόγευμα οι εφορίες.

Την Τρίτη, 17 του μηνός λήγει η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων και για τους μισθωτούς και για τους συνταξιούχους. Αν και το υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει οτι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση, ενδέχεται τη Δευτέρα να αποφασιστεί ολιγοήμερη σιωπηρή παράταση. Απο σήμερα και μέχρι την Τρίτη οι εφορίες θα ειναι ανοικτές και το απόγευμα, ενω αύριο Σάββατο θα λειτουργήσουν μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Ανοιχτά θα ειναι την Κυριακή και τα κεντρικά ταχυδρομεία.

Στην αντεπίθεση η Βάσω Παπανδρέου για τη μονάδα της ΔΕΗ στη Φλώρινα.

Σκληρή απάντηση στους επικριτές της συμφωνίας κατασκευής μονάδας της ΔΕΗ στη Φλώρινα έδωσε η υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου, μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων του ακριτικού νομού. Η κυρία Παπανδρέου χαρακτήρισε οσους αντιδρούν υποκριτές και εντολοδόχους των συμφερόντων και επανέλαβε οτι η κυβέρνηση θα προχωρήσει κανονικά στην κατασκευή του έργου.

Ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας.

Ριζική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, με ενοποιήσεις κλάδων υγείας, συγχωνεύσεις ταμείων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας τους, αλλά και καθιέρωση, σταδιακά του 35ώρου εβδομαδιαίας εργασίας, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, μιλώντας χθες κατά την έναρξη του 29ου συνεδριου της ΓΣΕΕ στην Καβάλα. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, προειδοποίησε ότι τα συνδικάτα δεν θα επιτρέψουν δυσμενείς αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει στις 10 Απριλίου για τις δημοτικές εκλογές.

Στις 10 Απριλίου συνεδριάζει η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ για να αποφασίσει τους υποψηφίους δημάρχους, που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές στις πρωτεύουσες των νομών, δηλαδή σε δήμους που έχουν πληθυσμό πάνω από 70.000 κατοίκους. Και χθες κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως οι κύριοι Σκανδαλίδης, Τσοχατζόπουλος και Τσουκάτος επανέλαβαν τη βούληση του Κινήματος για συνεργασίες με το ΚΚΕ το ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Επιλέγουν κατεύθυνση οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου και της Α'Λυκείου.

Σήμερα θα πρέπει να δηλώσουν οι μαθητές της Α' Λυκείου ποιά κατεύθυνση επιθυμούν να ακολουθήσουν και της Γ' Γυμνασίου εαν του χρόνου προτιμήσουν το Ενιαίο ή το Τεχνικό Λύκειο. Η επιλογή δεν είναι δεσμευτική και θα μπορούν και στις αρχές της επόμενης σχολικής περιοδου να αλλάξουν απόφαση. Στο μεταξύ, από τις 23 Μαρτίου θα αρχίσει η ενισχυτική διδασκαλία για τους αδύνατους μαθητές της πρώτης Λυκείου, σε φροντιστήρια που θα λειτουργήσουν στα σχολεία.

Επιτυχής η εγχείριση στο πόδι που υποβλήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τη Δευτέρα θα εξέλθει απο το νοσοκομείο ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κωστας Καραμανλής που χθες υποβλήθη σε εγχείριση στο πόδι του. Ο κ. Καραμανλής θα ακολουθήσει στη συνέχεια πρόγραμμα αποθεραπείας. Ευχές για ταχεία ανάρρωση του απηύθυναν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο πρωθυπουργός, αρχηγοί κομμάτων και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ απο τη συνέχεια στην ευρωλίγκα.

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τη συνέχεια της Ευρωλίγκα, αφού στον τρίτο αγώνα της προημιτελικής φάσης γνώρισε τη συντριβή, 104-71 από τη γερμανική Αλμπα στο Βερολίνο. Ετσι, η πρωταθλήτρια Γερμανίας συμπλήρωσε δύο νίκες και από τον ''Δικέφαλο του Βορρά'' πηγαίνει σε αυτόν του Νότου, αφού στους ''8'' της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 26/3, ο δεύτερος στο Βερολίνο στις 28/3 και ο τρίτος (αν χρειαστεί) πάλι στο ΟΑΚΑ στις 2/4.

Ενα ακόμη φιλικό παιχνίδι γιά την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου έκλεισε η ΕΠΟ.

Ενα ακόμη φιλικό παιχνίδι γιά την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ''έκλεισε'' η ΕΠΟ, μετά από σχετικό αίτημα του ομοσπονδιακού προπονητή Ανγκελ Ιορντανέσκου. Ετσι, η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 22 Απριλίου στα Χανιά την αντίστοιχη του Μαρόκου, δύο εβδομάδες μετά το φιλικό στο Βουκουρέστι με την Ρουμανία.

Στο ουδέτερο γήπεδο της Λάρισας θα διεξαχθεί την Κυριακή, ο αγώνας Βέροια- Καλαμάτα.

Στο ουδέτερο γήπεδο της Λάρισας θα διεξαχθεί την Κυριακή, με απόφαση της ΕΠΑΕ, ο αγώνας Βέροια-Καλαμάτα για την 26η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας, λόγω τιμωρίας της έδρας της ομάδας της Ημαθίας.

Πρόβλημα Βαζέχα προέκυψε ξαφνικά στον Παναθηναϊκό. Ο Πολωνός επιθετικός τραυματίστηκε λίγο πριν το τέλος της προπόνησης.

Πρόβλημα Βαζέχα προέκυψε ξαφνικά στον Παναθηναϊκό. Ο Πολωνός επιθετικός τραυματίστηκε λίγο πριν το τέλος της προπόνησης και εγκατέλειψε.Ο πρώτος σκόρερ των ``πρασίνων`` ένοιωσε ενοχλήσεις στον ποδοκνημική, όμως η κατάστασή του δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία και ο Πολωνός άσσος θα αγωνιστεί,εκτός απροόπτου, στον αγώνα της Κυριακής στην Ξάνθη εναντίον της τοπικής ομάδας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 293,73 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,18, γαλλικό φράγκο προς 47,77, λίρα Αγγλίας προς 485,71, ελβετικό φράγκο προς 197,01, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 226,40, τη λίρα Κύπρου προς 546,94 και την ECU προς 317,74 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά θα επικρατήσει σ'όλη τη χώρα, με πιθανές ασθενείς βροχές, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, αλλά βαθμιαία θα γίνουν νότιοι μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -3 με 6 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 0 με 13 και στο Αιγαίο 5 με 14 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενούς βροχής θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 5 με 13 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 0 με 6 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 13 March 1998 - 8:00:16 UTC