Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κλίμα ρήξης μεταξύ Καραμανλή και Μητσοτάκη, μετά τις νέες δηλώσεις του τελευταίου και την απάντηση της Ρηγίλλης.
- Σύμπτωση απόψεων Σημίτη-Κληρίδη για τους χειρισμούς στο Κυπριακό, ενόψει της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
- Σώα ανασύρθηκαν 11 παιδιά με ειδικές ανάγκες από το σχολικό λεωφορείο που επέβαιναν και το οποίο ανατράπηκε στο Χολαργό.
- Δεν θα υποκύψουμε σε σκοπιμότητες, πιέσεις και συμφέροντα για το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Φλώρινα, δηλώνει η Βάσω Παπανδρέου.
- Αλλεπάλληλες συσκέψεις στην αστυνομία για τα αυξανόμενα κρούσματα κλοπών και ληστειών από Αλβανούς και Ρουμάνους, κυρίως κακοποιούς.
- Δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ δηλώνουν οι ιεράρχες.
- Υπόλογος και στην Ευρωπαϊκή Ενωση ο Τιερί Ρουσέλ για την επένδυση που έκανε στην Πορτογαλία και στη συνέχεια κήρυξε πτώχευση.
- Δύο ληστείες τραπεζών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με λεία περίπου εννέα εκατομμύρια δρχ.
- Πέθανε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο Πατριάρχης των χριστιανών Αρμενίων Καρέκιν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κλίμα ρήξης μεταξύ Καραμανλή και Μητσοτάκη, μετά τις νέες δηλώσεις του τελευταίου και την απάντηση της Ρηγίλλης.

Οριστική πρέπει να θεωρείται η ρήξη Καραμανλή και Μητσοτάκη, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου, που κάλεσε να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που χωρίς λόγο και λογική σπρώχνουν το κόμμα στην καταστροφή και χαρίζουν τις επόμενες εκλογές στον κ.Σημίτη. Δεν θα παρακολουθήσουμε τον κ.Μητσοτάκη σε αυτή την πορεία που χάραξε, απάντησε η Ρηγίλλης, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις του κ.Καραμανλή, σημειώνοντας ότι ο λαός κρίνει ποιος με τα λόγια και τις πράξεις του βοηθάει την προοπτική της παράταξης.

Σύμπτωση απόψεων Σημίτη-Κληρίδη για τους χειρισμούς στο Κυπριακό, ενόψει της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Σύμπτωση απόψεων για τους περαιτέρω χειρισμούς του Κυπριακού, ενόψει μάλιστα και της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ενωση, διαπιστώθηκε στη συνάντηση Σημίτη- Κληρίδη. Οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι το Κυπριακό εισέρχεται σε μια από τις κρίσιμες φάσεις της ιστορίας του και επανέλαβαν τη σταθερή υποστηριξή τους στις προσπάθειες του γ.γ. του ΟΗΕ, για επανέναρξη των διακοινοτικών συνομιλιών, με στόχο δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Σώα ανασύρθηκαν 11 παιδιά με ειδικές ανάγκες από το σχολικό λεωφορείο που επέβαιναν και το οποίο ανατράπηκε στο Χολαργό.

Τύχη βουνό είχαν 11 παιδιά με ειδικές ανάγκες και οι τέσσερις συνοδοί τους, όταν το σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, ξέφυγε από την πορεία του και ανετράπη, στην περιοχή του Χολαργού, χωρίς ευτυχώς να πάθει κανείς τίποτα. Τέσσερα από τα παιδιά διακομίσθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Παίδων.

Δεν θα υποκύψουμε σε σκοπιμότητες, πιέσεις και συμφέροντα για το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Φλώρινα, δηλώνει η Βάσω Παπανδρέου.

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην υποχωρήσει σε καμία σκοπιμότητα, πίεση και συμφέροντα και να προχωρήσει στην κατασκευή του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Φλώρινα, τόνισε η υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου, στη διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή εμπορίου, όπου συζητήθηκε το θέμα. Η κυρία Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η σύμβαση είναι καθαρή και ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει την υπόθεση σε οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό όργανο.

Αλλεπάλληλες συσκέψεις στην αστυνομία για τα αυξανόμενα κρούσματα κλοπών και ληστειών από Αλβανούς και Ρουμάνους, κυρίως κακοποιούς.

Εντονος προβληματισμός επικρατεί στα ηγετικά κλιμάκια της αστυνομίας, μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών και ληστειών, από αλβανούς και ρουμάνους κακοποιούς. Το θέμα εξετάσθηκε σε συσκέψεις στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, όπου αποφασίσθηκε να ενταθούν τα αστυνομικά μέτρα, σε περιοχές που έχουν παρατηρηθεί αυξημένα κρούσματα ληστειών και κλοπών. Σύμφωνα με το υπουργείο, το 1987 έγιναν σε όλη την Ελλάδα 292 ληστείες και το 1997, 1215 μόνο στην Αττική.

Δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ δηλώνουν οι ιεράρχες.

Δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, δήλωσαν οι ιεράρχες, μετά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Στο μεταξύ, άρχισαν οι ανακρίσεις για τη συνέντευξη του Μητροπολίτη Ζακύνθου, Χρυσόστομου, στο οποίο εξέφραζε θέσεις υπέρ των προγαμιαίων σχέσεων και της θανατικής ποινής για τους εμπόρους ναρκωτικών. Στο Λαϊκό νοσοκομείο οι γιατροί χαρακτηρίζουν στάσιμη την υγεία του κ. Σεραφείμ, αλλά εκφράζουν φόβους για ενδοσοκομειακές λοιμώξεις.

Υπόλογος και στην Ευρωπαϊκή Ενωση ο Τιερί Ρουσέλ για την επένδυση που έκανε στην Πορτογαλία και στη συνέχεια κήρυξε πτώχευση.

Υπόλογος και στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ο πρώην σύζυγος της Χριστίνας Ωνάση, Τιερί Ρουσέλ, ο οποίος καλείται να επιστρέψει πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια για επιχορηγήσεις που πήρε, προκειμένου να κάνει επένδυση παραγωγής φρούτων και λαχανικών στην Πορτογαλία. Ο Ρουσέλ πήρε την επιχορήγηση αλλά, αλλά κήρυξε πτώχευση στην επιχείρηση αφήνοντας μεγάλα χρέη, απλήρωτους παραγωγούς και εργάτες και έχοντας προξενήσει σημαντικές οικολογικές καταστροφές.

Δύο ληστείες τραπεζών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με λεία περίπου εννέα εκατομμύρια δρχ.

Δύο ληστείες σε βάρος τραπεζών σημειώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η πρώτη στην Εθνική Τράπεζα, κοντά στη Δάφνη, απ' όπου ο δράστης πήρε 3.600.000 δρχ από τα ταμεία και 600.000 δρχ από πελάτισσα. Η δεύτερη στην Εμπορική Τράπεζα στην Ανω Τούμπα. Ο δράστης που κρατούσε και χειροβομβίδα, πήρε περίπου 4,5 εκατ. δεχ. Στον Κολωνό, δύο Αλβανοί, με την απειλή μαχαιριού, λήστεψαν μέσα στο σπίτι της, μια 80χρονη γυναίκα και της πήραν περίπου 70.000 δρχ.

Πέθανε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο Πατριάρχης των χριστιανών Αρμενίων Καρέκιν.

Ο Πατριάρχης των χριστιανών Αρμενίων Καρέκιν ΙΙ απεβίωσε σήμερα τα ξημερώματα στην Κωνσταντινούπολη μετά απο μακρά ασθένεια σε ηλικία 71 ετών, ανακοινώθηκε επίσημα απο το αρμενικό Πατριαρχείο. Στην ανακοίνωση του Πατριαρχείου προστίθεται οτι η ταφή του Πατριάρχη Καρέκιν ΙΙ θα γίνει την προσεχή Κυριακή στον χώρο του Πατριαρχείου. Ο αποβιώσας Πατριάρχης ήταν ο πνευματικός ηγέτης 80 χιλιάδων χριστιανών Αρμενίων της Τουρκίας. Η διαδικασία ανάδειξηε νέου Πατριάρχη θα ξεκινήσει στις 14 Απριλίου, ενώ μέχρι τότε κηρύσσεται επίσημο πένθος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με μία... ισοπαλία σφράγισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Ευρωκυπέλλου η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι στον επαναληπτικο αγώνα, που έγινε στην Πολωνία αναδείχθηκαν ισόπαλοι 61-61 με τη Σλασκ Βρόστλαβ, ενώ στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ είχε επικρατήσει με 24 πόντους διαφορά. Στο ημίχρονο το συγκρότημα του Σούμποτιτς προηγήθηκε με 34-32, ενώ στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τη ισχυρότατη Στεφανέλ Μιλάνου, η οποία αναμένεται να αποκλείσει τη γαλλική Βιλερμπάν.

Κρίσιμη αναμένεται να είναι η βραδυνή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΚ, μετά τη χθεσινή αναπάντεχη ήττα από τον Πανηλειακό μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ηδη, οι φήμες για απομάκρυνση του Ντουμιτρίου έχει θορυβήσει τους φιλάθλους της Ενωσης, καθώς είναι γνωστό ότι έχει την πλήρη αποδοχή τους. Πάντως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Ραβούσης βρίσκεται στην αναμονή, ενώ πριν λίγες ημέρες αρνήθηκε πρόταση του Παναιτωλικού για συνεργασία...

Μόνο ο Μπάγιεβιτς πιστεύει ότι η ΑΕΚ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αφού σύμφωνα με τις σημερινές του δηλώσεις θεωρεί ότι η υπόθεση τίτλος δεν έχει τελειώσει για τους Ενωσίτες... Ο προπονητής του Ολυμπιακού πιστεύει ότι η πρώην ομάδα του βρίσκεται ακόμη μέσα στο κυνήγι του τίτλου, τονίζοντας ότι οι παίχτες του δεν πρέπει να δίνου σημασία σε όλους αυτούς που θεωρούν ότι το πρωτάθλημα είναι ερυθρόλευκο για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Ο "πόλεμος" ανακοινώσεων που έχει ξεσπάσει μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, συνεχίσθηκε σήμερα από πλευράς "ερυθρολεύκων". Η ΚΑΕ Ολυμπιακός, με σημερινή της ανακοίνωση ... επιστρέφει στους "πράσινους" τον χαρακτηρισμό "χούλιγκαν παράγοντες" με τον οποίο φιλοδώρησε ο κ Γιαννακόπουλος τους εκπροσώπους του πειραϊκού συλλόγου τονίζοντας ότι οι παράγοντες του Παναθηναϊκού είναι αυτοί που "εισβάλλουν οργισαμένοι στον αγωνιστικό χώρο και κυνηγούν τους διαιτητές".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 293,57 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,35, γαλλικό φράγκο προς 47,82, λίρα Αγγλίας προς 480,48, ελβετικό φράγκο προς 196,93, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 230,13, τη λίρα Κύπρου προς 549,31 και την ECU προς 317,54 δραχμές.

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η αγορά του Χρηματιστηρίου στη σημερινή συνεδρίαση και ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1517,54 μονάδες μειωμένος κατά 0,10%. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τιμές των Κατασκευών ο δείκτης των οποίων σημείωσε μεγάλη άνοδο 5,11%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 17,1 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί και αύριο η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες και χιόνια στα ορεινά, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, αλλά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέχρι θυελλώδεις και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί μηδέν με 8 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 14 και στο Αιγαίο 8 με 15 βαθμούς, Βροχή και πιθανή καταιγίδα αλλά βελτίωση το απόγευμα, μέχρι πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 7 με 12 θα έχει αύριο η Αθήνα. Συννεφιά με παροδική βροχή και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά θα έχει η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 4 με 7 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 10 March 1998 - 20:08:12 UTC