Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διπλωματικές πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κρίσης στο Κόσσοβο.
- Σε κρίσιμη καμπή η ΝΔ.
- Στην αντεπίθεση η Βάσω Παπανδρέου για το θέμα της ΔΕΗ Φλώρινας.
- Σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό για την εξωτερική πολιτική.
- Νομοθετική ρύθμιση ζητούν οι Δήμαρχοι για τα πρόστιμα παρκοεταιριών.
- Επισκέψεις σε Αθήνα και Αγκυρα Κόεν και Ολμπράϊτ.
- Συνεχίζεται η βελτίωση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η ΑΕΚ προκρίθηκε στους 8 του ευρωλίγκα μετά τη νίκη της επι της Κροάσια με 62-54.
- Δύσκολο έργο θα έχει η ΑΕΚ στον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου κυπελλούχων.
- Ο Ολυμπιακός αποδέχθηκε την πρόταση της αγγλικής Νιουκάστλ για την απόκτηση του διεθνούς αμυντικού, Νίκου Νταμπίζα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διπλωματικές πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κρίσης στο Κόσσοβο.

Στο Βελιγράδι μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τη γιουγκοσλαβική ηγεσία για την αναζήτηση διεξόδου στην κρίση στο Κόσσοβο. Χθες το Βελιγράδι επισκέφθηκε ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ρόμπιν Κούκ, ο οποίος ζήτησε απο τον πρόεδρο Μιλόσεβιτς την πολιτική διευθέτηση της κρίσης. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν οτι θα λάβουν οικονομικά και διπλωματικά μέτρα κατά της Γιουγκοσλαβίας. Χθες άλλα 22 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις στο Κόσσοβο.

Σε κρίσιμη καμπή η ΝΔ.

Κρίσιμη για την ενότητα της ΝΔ θεωρείται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τη Δευτέρα, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του επίτιμου προέδρου της, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους ψηφοφόρους να αποδοκιμάσουν στις εκλογές, όσους χρησιμοποιούν μεθόδους εσωκομματικού ολοκληρωτισμού και επιχειρούν να μετατρέψουν τα κόμματα από κυψέλες πολιτικής δημιουργίας, σε κομματικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως.

Στην αντεπίθεση η Βάσω Παπανδρέου για το θέμα της ΔΕΗ Φλώρινας.

Στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής ζήτησε η υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου να συζητηθεί το θέμα της μονάδας στη Φλώρινα. Η υπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο της επιτροπής, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Καψή. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης τονίζεται ότι η κυβέρνηση προσέρχεται στη συζήτηση για τη μονάδα της Φλώρινας, με στόχο όχι μόνο να πείσει για την ορθότητα της πολιτικής της, αλλά και να καταδείξει το μέγεθος των συμφερόντων που επιχειρούν να συντηρήσουν τη σκανδαλολογία.

Σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό για την εξωτερική πολιτική.

Η κρίση στο Κοσσυφοπέδιο, το Κυπριακό και οι εξελίξεις στην ΕΕ συζητήθηκαν σε χθεσινή σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Νομοθετική ρύθμιση ζητούν οι Δήμαρχοι για τα πρόστιμα παρκοεταιριών.

Το θέμα των παρκομέτρων θα συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην Αθήνα την επομένη Παρασκευή, ενώ το ζήτημα κυριάρχησε στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ, στη Θεσσαλονίκη. Τη νομοθετική ρύθμιση για την επιστροφή των προστίμων, που επιβλήθηκαν από ιδιωτικες εταιρείες στάθμευσης σε Δήμους της χώρας, ζήτησαν χθες ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Δήμαρχος Αθηναίων Δημητρης Αβραμόπουλος και ο Α' αντιπρόεδρος, Δημαρχος Καλαμαριάς και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Θρασύβουλος Λαζαρίδης.

Επισκέψεις σε Αθήνα και Αγκυρα Κόεν και Ολμπράϊτ.

Ενεργοποιείται ο αμερικανικός παράγοντας για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Στα τέλη Απριλίου την Αθήνα και την Αγκυρα θα επισκεφθεί ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Μπίλ Κόεν και στη συνέχεια η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπράϊτ.

Συνεχίζεται η βελτίωση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

Σημαντική βελτίωση εμφανίζει η υγεία του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ο οποίος σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, επιστρέφει αργά αλλά σταθερά, στα προ της λοιμώξεως επίπεδα. Ο κ.Σεραφείμ θα παραμείνει στο νοσοκομείο για ολοκλήρωση της θεραπείας και για το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη εκλείψει οι κίνδυνοι επιπλοκών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ προκρίθηκε στους 8 του ευρωλίγκα μετά τη νίκη της επι της Κροάσια με 62-54.

Πανηγυρική πρόκριση στους ``8`` της Ευρωλίγκα πήρε η ΑΕΚ μετά την εκτός έδρας νίκη που σημείωσε στο Σπλιτ επί της Κροάσια με 62-54. Αντίπαλος, της ΑΕΚ στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα είναι ή ο ΠΑΟΚ ή η Αλμπα Βερολίνου, αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε στο Αλεξάνδρειο με 81-60 τους Γερμανούς και έτσι η πρόκριση θα κριθεί στο τρίτο παιχνίδι, που θα γίνει στις 12 Μαρτίου στο Βερολίνο. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός δεν θα μπορέσει να υπερασπισθεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο μπάσκετ, αφού αποκλείστηκε από τη συνέχεια της Ευρωλίγκας, καθώς έχασε 72-60 στον δεύτερο αγώνα για την φάση των ``16`` που έγινε στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν.

Δύσκολο έργο θα έχει η ΑΕΚ στον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου κυπελλούχων.

Δύσκολο έργο θα έχει η ΑΕΚ στον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου κυπελλούχων, αφού η ομάδα του Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, δεν κατάφερε να κερδίσει την Λοκομοτίβ Μόσχας στην Νέα Φιλαδέλφεια.Η "Ενωση",παραχώρησε λευκή ισοπαλία στους Ρώσους,που αν μη τι άλλο απέκτησαν ψυχολογικό προβάδισμα.Στην όγδοη προνομιούχο θέση της βαθμολογίας που καταρτίζει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία παρέμεινε η χώρα μας, μετά τους πρώτους αγώνες για την προημιτελική φάση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και εξασφαλίζει δύο εκπροσώπους στο επόμενο τσάμπιονς λιγκ.

Ο Ολυμπιακός αποδέχθηκε την πρόταση της αγγλικής Νιουκάστλ για την απόκτηση του διεθνούς αμυντικού, Νίκου Νταμπίζα.

Το όνειρο του Νίκου Νταμπίζα έγινε πραγματικότητα,αφού ο Ολυμπιακός αποδέχθηκε την πρόταση της αγγλικής Νιουκάστλ για την απόκτηση του διεθνούς αμυντικού. Πιό συγκεκριμένα ο αγγλικός σύλλογος προσέφερε για την απόκτηση του Νταμπίζα 630 εκατομμύρια δραχμές, ενώ ο διεθνής αμυντικός θα υπογράψει εντός των ημερών τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας έναντι 400 εκατομμυρίων δραχμών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,96 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,56, γαλλικό φράγκο προς 47,89, λίρα Αγγλίας προς 480,23, ελβετικό φράγκο προς 197,46, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 228,75, τη λίρα Κύπρου προς 549,11 και την ECU προς 317,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα, εκτός από τα κεντρικά και βόρεια όπου θα υπάρχουν νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής το πρωί, στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 17 και στα νησιά 9 με 18 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 10 με 17 και 7 με 13 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 6 March 1998 - 8:00:21 UTC