Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στο Βελιγράδι την Παρασκευή ο Θεόδωρος Πάγκαλος για το Κόσσοβο.
- Μέτρα για τη στήριξη της δραχμής.
- Οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
- Κρίσιμη η σημερινή μέρα για την εξέλιξη της υγείας του Σεραφείμ.
- Επιστρέφονται τα χρήματα όσων έχουν πληρώσει κλήσεις στην Αθήνα.
- Οι κυβερνητικοί στόχοι τον μήνα Μάρτιο.
- Αιματηρό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας σε τροχαία ατυχήματα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός έμεινε και πάλι πρώτος στην βαθμολογία του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας.
- Στην 11η θέση του πίνακα μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, η Ελλάδα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στο Βελιγράδι την Παρασκευή ο Θεόδωρος Πάγκαλος για το Κόσσοβο.

Ετοιμη να αναλάβει πρωτοβουλίες για το Κοσσυφοπέδιο είναι η ελληνική κυβέρνηση, που παρακολουθεί με αυξημένο ενδιαφέρον και προσοχή τις τελευταίες εξελίξεις. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Φάτος Νάνο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ελληνα ομόλογό του, Κώστα Σημίτη, ζήτησε την παρέμβαση της Αθήνας, για την εκτόνωση της έντασης στο Κόσσοβο, όπου το Σαββατοκύριακο σε συγκρούσεις αστυνομίας και αλβανόφωνων κατοίκων έχασαν τη ζωή τους 20 άτομα. Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει την Παρασκευή στο Βελιγράδι ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μέτρα για τη στήριξη της δραχμής.

Σε επιφυλακή για τη δραχμή βρίσκεται η κυβέρνηση αναμένοντας πιέσεις στο εθνικό νόμισμα εως τον Μάϊο, που δημιουργείται το ευρώ. "Η παγκόσμια νομισματική αναταραχή στις αγορές της Ασίας, αλλά και στην Ευρώπη λόγω του ευρώ θα ήταν απίθανο να μην επηρεάσει τη δραχμή", αναφέρει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, κ. Παπαντωνίου, ο οποίος υπογραμμίζει την σταθερότητα της κυβέρνησης να στηρίξει αποτελεσματικά το εθνικό νόμισμα. "Θέλουμε σταθερή δραχμή και την στηρίζουμε πολύ αποτελεσματικά", τόνισε ο κ. Παπαντωνίου.

Οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Τελευταία ημέρα υποβολής φορολογικών δηλώσεων από ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες, το επώνυμο των οποίων ή της επιχείρησης αρχίζει από Α, η σημερινή. Αύριο Τετάρτη λήγει η προθεσμία για τους ελεύθερους επαγγελματίες το επώνυμο των οποίων αρχίζει απο Η-Β και Γ. Η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τους μισθωτούς ληγει στις 17 Μαρτίου.

Κρίσιμη η σημερινή μέρα για την εξέλιξη της υγείας του Σεραφείμ.

Η βελτίωση της υγείας του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ δεν κάνει τους γιατρούς να είναι πολύ αισιόδοξοι για την εξέλιξή της. Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρούν πολύ κρίσιμη την σημερινή μέρα, εάν δηλαδή συνεχιστούν αυτά τα φαινόμενα βελτίωσης, τα οποία βέβαια ήταν απρόσμενα και ενθαρρυντικά. Ο αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες,αρκετές ώρες της ημέρας κοιμάται, έναν ήρεμο αλλά πολύ βαθύ ύπνο, έχει όμως μεγαλύτερα διαστήματα διαύγειας και επαφής με το περιβάλλον από ό,τι τις προηγούμενες ημέρες.

Επιστρέφονται τα χρήματα όσων έχουν πληρώσει κλήσεις στην Αθήνα.

Θα επιστραφούν τα χρήματα όλων όσων έχουν πληρώσει κλήσεις της ιδιωτικής εταιρίας, που είχε αναλάβει την ελεγχόμενη στάθμευση στο Δήμο της Αθήνας, δήλωσε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος διευκρίνησε οτι δεν πρόκειται να επιστραφούν χρήματα για πρόστιμα, που έχουν εκδόσει οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, ενω πρόσθεσε ότι το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης θα το αναλάβει πλέον δημοτική επιχείρηση.

Οι κυβερνητικοί στόχοι τον μήνα Μάρτιο.

Σημαντικός για την κυβέρνηση θα είναι ο Μάρτιος. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, είναι αποφασισμένος στο μήνα αυτό να προωθήσει την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και την επίλυση καθημερινών προβλημάτων των πολιτών. Ταυτόχρονα όμως ο Μάρτιος θα είναι και μήνας συγκρούσεων, καθώς αναμένεται η διεξαγωγή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ και η δρομολόγηση οριστικών λύσεων για την "Ολυμπιακή Αεροπορία".

Αιματηρό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας σε τροχαία ατυχήματα.

Εικοσιτρία άτομα σκοτώθηκαν και 300 τραυματίστηκαν σε 230 τροχαία δυστυχήματα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της χώρας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, παρά τα αυξημένα μέτρα, που είχε λάβει η Τροχαία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός έμεινε και πάλι πρώτος στην βαθμολογία του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας.

Ο Ολυμπιακός έμεινε και πάλι πρώτος στην βαθμολογία του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας, μετά την εκτός έδρας νίκη του με 1-0 επί της Προοδευτικής, σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 24η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας. Οι ''ερυθρόλευκοι'' προηγούνται τώρα με 61 βαθμούς, έναντι 58 του Παναθηναϊκού, που έχασε με 1-0 από την ΑΕΚ, η οποία πλησίασε έτσι στους 56 βαθμούς, ενώ ακολουθούν με 48 ο ΠΑΟΚ και ο Ιωνικός.

Στην 11η θέση του πίνακα μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, η Ελλάδα.

Το χρυσό μετάλλιο του Αγγελου Παυλακάκη και το χάλκινο της Κατερίνας Κόφφα, έφεραν την χώρα μας στην 11η θέση του πίνακα μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που ολοκληρώθηκε στην Βαλένθια της Ισπανίας. Μία επιτυχία δεδομένου ότι στους αγώνες έλαβαν μέρος 39 χώρες από τις οποίες οι 21 εκπροσωπήθηκαν σε κάποιο βάθρο. Συνολικά, μετείχαν 489 αθλητές και αθλήτριες. Το επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου θα γίνει το 2000 στην Γάνδη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 290,97 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160, 77, γαλλικό φράγκο προς 47,93, λίρα Αγγλίας προς 478,77, ελβετικό φράγκο προς 198,47, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 230,45, λίρα Κύπρου προς 547,69 και Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 317,89 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Καλοκαιρία θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 2 με 18 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 20 και στα νησιά του Αιγαίου 8 με 18 βαθμούς.Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, με βόρειους ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 7 με 18 και στη Θεσσαλονίκη 5 με 16 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 3 March 1998 - 8:00:15 UTC