Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.
- Ορκίστηκε ο Κληρίδης.
- Τέλος η ελεγχόμενη στάθμευση από ιδιωτικές εταιρείς.
- Μεγάλη έξοδος για τις Αποκριές.
- Έτοιμη η Πάτρα για το Καρναβάλι.
- Διώκεται ο οδηγός που παρέσυρε δύο αλβανόπουλα.
- Θάνατος από εκπυρσοκρότηση όπλου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Βαλέντσια: Χρυσό στα 60 μέτρα ο Παυλακάκης.
- Τέταρτη η Βασδέκη στο Τριπλούν.
- Εύκολη νίκη της Εθνικής καλαθοσφαίρισης επί του Βελγίου.
- Η Καλαμάτα απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Παναχαϊκή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.

Επιδεινώθηκε η υγεία του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ καθώς το μικρόβιο που του προκάλεσε τη λοίμωξη, εντοπίσθηκε μεν από τους γιατρούς του Λαϊκού Νοσοκομείου, αλλά ήδη έχει προκαλέσει σοβαρές βλάβες σε ζωτικά του όργανα. Ο Αρχιεπίσκοπος υποστηρίζεται με τεχνητά μέσα, έχει πέσει σε βυθιότητα και είναι ελάχιστες οι στιγμές που έχει επαφή με το περιβάλλον. Το απόγευμα του Σαββάτου, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων.

Ορκίστηκε ο Κληρίδης.

Ορκίστηκε το πρωί στη Λευκωσία, ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου. Υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει και πάλι ο Γιαννάκης Κασουλίδης, ενώ υπουργός 'Αμυνας ορίστηκε ο Γιαννάκης Ομήρου. Τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Τέλος η ελεγχόμενη στάθμευση από ιδιωτικές εταιρείς.

Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, με την οποία χαρακτηρίζονται παράνομες και άκυρες οι κλήσεις που έχουν εκδόσει ιδιωτικές παρκοεταιρίες, ανάβει το πράσινο φως σε χιλιάδες κατόχους ΙΧ να διεκδικήσουν την επιστροφή 20 δισεκατομμυρίων δραχμών που έχουν καταβάλει σε 41 δήμους όπου εφαρμόζεται το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης. Ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι ο δήμος θα προσαρμοσθεί με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρόσθεσε ότι τον έλεγχο της στάθμευσης θα αναλάβει ειδικό τμήμα του δήμου.

Μεγάλη έξοδος για τις Αποκριές.

Κορυφώθηκε το απόγευμα η μαζική έξοδος των κατοίκων των αστικών κέντρων, με την ευκαιρία του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Από τα διόδια της Ελευσίνας και του Σχηματαρίου πέρασαν πάνω από 120.000 αυτοκίνητα, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα η κίνηση στις δύο εθνικές οδούς ήταν ιδιαίτερα αυξημένη. Από χθές που άρχισε η έξοδος σε 55 τροχαία δυστυχήματα, 9 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 75 τραυματίσθηκαν Αυξημένη ήταν επίσης η κίνηση παρατηρείται στα λιμάνια, το αεροδρόμιο και τους σταθμούς των τραίνων και των υπεραστικών λεωφορείων.

'Ετοιμη η Πάτρα για το Καρναβάλι.

Η Πάτρα ζει στους ξέφρενους ρυθμούς του Καρναβαλιού και είναι έτοιμη για την μεγάλη γιορτή, που κορυφώνεται αύριο Κυριακή, με την παρέλαση των βασιλιά του γέλιου Καρνάβαλου, της βασίλισσας και 24 ακόμη σατιρικών και καλλιτεχνικών αρμάτων του δήμου. Το φετινό θέμα του Καρνάβαλου έχει σχέση με τον 'Ομηρο και αναπαριστά τον Οδυσσέα, που αναζητεί την Ιθάκη του. Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν στην Ξάνθη, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Πάντως οι φετινές Καρναβαλικές εκδηλώσεις θα έχουν σύμμαχο και τον καλό καιρό.

Διώκεται ο οδηγός που παρέσυρε δύο αλβανόπουλα.

Δύο μικροί Αλβανοί παρασύρθηκαν στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στη Γλυφάδα, απο επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 23χρονος Βασίλης Γεωργακόπουλος. Πρόκειται για τον 12χρονο Κρεζινίκ Βέλκο και την αδελφή του Ελβίνα 14 ετών, που παρασύρθηκαν καθώς διέσχιζαν τη λεωφόρο. Ο Γεωργακόπουλος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Θάνατος από εκπυρσοκρότηση όπλου.

Σε τραγωδία κατέληξε βόλτα με αυτοκίνητο, που έκανε χθες το βράδυ, στην περιοχή της Ανω Τούμπας Θεσσαλονίκης, μια παρέα νεαρών, δύο άνδρες και δύο γυναίκες. Σε κάποια στιγμή ο 26χρονος Απόστολος Σαράτζης περιεργαζόταν ένα περίστροφο των 9 χιλιοστών, αυτό εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα βρήκε στο κεφάλι τον συνομηλικό του Θώτη Φωτιάδη, ο οποίος πέθανε λίγα λεπτά αργότερα. Ο δράστης παραδόθηκε σήμερα στην αστυνομία και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαλέντσια: Χρυσό στα 60 μέτρα ο Παυλακάκης.

Ο 'Αγγελος Παυλακάκης αναδείχθηκε νικητής του τελικού αγώνα 60 μέτρων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Βαλέντσια της Ισπανίας. Η επίδοση που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο ήταν 6"55/100. Στον ίδιο αγώνα τερμάτισε έκτος ο Γιώργος Θεοδωρίδης. Στον τελικό των 60 μέτρων γυναικών, η Κατερίνα Θάνου τερμάτισε 4η (7"23/100) και η Κατερίνα Κόφφα 5η (7"24/100).

Τέταρτη η Βασδέκη στο Τριπλούν.

Με επίδοση 14 μέτρα και 29 εκατοστά, η 'Ολγα Βασδέκη έλαβε την 4η θέση του αγωνίσματος τριπλούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Βαλέντσια. Νικήτρια αναδείχθηκε η Βρετανίδα 'Ασια Χάνσεν που κατέρριψε την παγκόσμια επίδοση με 15 μέτρα και 16 εκατοστά. Η παλιά επίδοση ήταν 15.03 της Ρωσίδας Γιολάντα Τσεν από τις 11/3/95.

Εύκολη νίκη της Εθνικής καλαθοσφαίρισης επί του Βελγίου.

Η εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης των ανδρών, πέτυχε την τρίτη νίκη της στην ημιτελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 1999, αφού σε αγώνα της 5ης ημέρας, που έγινε στη Δράμα, νίκησε 77-56 την αντίστοιχη του Βελγίου. Το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου ήταν 50-25.

Η Καλαμάτα απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Παναχαϊκή.

Η Παναχαϊκή σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 24ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Καλαμάτα. Το τέρμα των Πατρινών σημείωσε ο Ανδρεάδης στο 90`, ενώ για την Παναχαϊκή σκόραρε στο 76` ο Χάγκαν με πέναλτι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 290,97 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160, 77, γαλλικό φράγκο προς 47,93, λίρα Αγγλίας προς 478,77, ελβετικό φράγκο προς 198,47, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 230,45, λίρα Κύπρου προς 547,69 και Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 317,89 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή σε όλη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις στα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 2 μέχρι 18 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 μέχρι 20 και στο Αιγαίο από 8 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου. Αθήνα και Θεσσααονίκη θα έχουν σχεδόν αίθριο καιρό με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία από 8 έως 18 και 6 έως 16 βαθμούς αντίστοιχα.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 28 February 1998 - 21:23:14 UTC