Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Η δημιουργική πολιτική στόχος της κυβέρνησης.
- Τον Ιούλιο οι προσλήψεις στο Δημόσιο.
- Η ΝΔ επιλέγει τους υποψήφιους δήμαρχους και νομάρχες.
- Θετική για τις ΗΠΑ η πρόταση Πάγκαλου για σχέσεις με Αγκυρα.
- Χωρίς την Τουρκία η ευρωπαϊκή διάσκεψη της ΕΕ στο Λονδίνο.
- Κυβερνητικά μέτρα για υποστήριξη ανέργων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στην τρίτη θέση η ΑΕΚ μετά την ισοπαλία 1-1 με τον Ιωνικό. - Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.
- Με ελλείψεις, θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός τον Αρη, αύριο, στον επαναληπτικό αγώνα των προημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η δημιουργική πολιτική στόχος της κυβέρνησης.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί το έργο, η δημιουργική πολιτική και η σύνδεση με την κοινωνία, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σε ενα διάλειμμα της συνεδρίασης του ΕΓ προσθέτοντας οτι η μάχη χαρακωμάτων, οι ισορροπίες και η εσωστρέφεια είναι φαινόμενα και παγίδες που δεν πρέπει να μας παρασύρουν από την κύρια αποστολή μας. Το ΕΓ ασχολήθηκε με τις νομαρχιακές και τις δημαρχιακές εκλογές και στην επόμενη συνεδρίασή του στις 10 Μαρτίου θα συζητηθεί το θέμα της Νεολαίας του Κινήματος.

Τον Ιούλιο οι προσλήψεις στο Δημόσιο.

Μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο θα έχει ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση των γραπτών των περίπου 50.000 υποψηφίων, που συμμετείχαν στις εξετάσεις του πανελλήνιου διαγωνισμού και απο τον Ιούλιο θα αρχίσει η διαδικασία διορισμού των επιτυχόντων. Στα μέσα Μαϊου θα διεξαχθεί διαγωνισμός του υπουργείου Παιδείας - Θρησκευμάτων για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

Η ΝΔ επιλέγει τους υποψήφιους δήμαρχους και νομάρχες.

Συνεδριάζει το απόγευμα υπό τον Κώστα Καραμανλή η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ, με αποκλειστικό αντικείμενο το πλαίσιο επιλογής των υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών, που θα στηρίξει το κόμμα στις προσεχείς εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στην Αθήνα, η ΝΔ έχει δηλώσει δια του κ. Καραμανλή ότι θα υποστηρίξει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Στη Θεσσαλονίκη προκρίνεται η υποστήριξη του βουλευτή Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και στον Πειραιά το προβάδισμα έχει ο κ. Αγραπίδης.

Θετική για τις ΗΠΑ η πρόταση Πάγκαλου για σχέσεις με Αγκυρα.

Οι ΗΠΑ θεωρούν ως πολύ θετική και δημιουργική ιδέα την πρόταση του υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου, προς την Τουρκία, μέσω πρόσφατης συνέντευξής του στην "Μιλιέτ", όπου ζητούσε από την Αγκυρα να δεχθεί τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για όποια διαφορά ή αμφισβήτηση έχει στο Αιγαίο. Αυτά τόνισε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, Τομ Μίλερ, ο οποίος χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα και την πρόταση πέντε σημείων της Τουρκίας προς την Ελλάδα.

Χωρίς την Τουρκία η ευρωπαϊκή διάσκεψη της ΕΕ στο Λονδίνο.

Η βρετανική προεδρία έκανε γνωστό οτι η Τουρκία δεν προτίθεται να προσέλθει στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη, που θα γίνει στο Λονδίνο στις 12 Μαρτίου, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου. Παρουσιάζοντας τις ελληνικές θέσεις στο χθεσινό συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε οτι η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να συναινέσει στην ενεργοποίηση του χρηματοοικονομικού μηχανισμού για την ενίσχυσή της με κοινοτικά κονδύλια.

Κυβερνητικά μέτρα για υποστήριξη ανέργων.

Μέτρα υποστήριξης των ανέργων, που θα συγκροτούν ένα "Κοινωνικό Ιστό Ασφαλείας", αλλά και πολιτική ενεργητικής στήριξης της απασχόλησης και όχι "παθητικής αντιμετώπισης με επιδοτήσεις και παροχές ευκαιριακού χαρακτήρα", υποσχέθηκε ο υφυπουργός Εργασίας, Χρήστος Πρωτόπαπας. Τα μέτρα περιλαμβάνουν 12 σημεία - άξονες της κυβερνητικής πολιτικής και ανάμεσα σε αυτά δέσμευση για αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ, προώθηση νομοσχεδίου "προσαρμογής και ρύθμισης" των εργασιακών σχέσεων και συμφωνία για τους μισθούς 1998- 99.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην τρίτη θέση η ΑΕΚ μετά την ισοπαλία 1-1 με τον Ιωνικό.

Στη Νεάπολη άφησε η ΑΕΚ τις λίγες ελπίδες που διατηρούσε, για να παραμείνει στο ``χορό του τίτλου``. Μετά απο τη χθεσινή ισοπαλία της με τον Ιωνικό 1-1, έμεινε πέντε βαθμούς πίσω, απο Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό. Ετσι τώρα ο Ιωνικός έπιασε στην 4η θέση τον ΠΑΟΚ με 45 βαθμούς, η ΑΕΚ είναι τρίτη με 53 βαθμούς και προηγούνται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός με 58 βαθμούς.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στο μεταξύ, με βαρύ χρηματικό πρόστιμο απειλείται ο επιθετικός των ``ερυθρολεύκων``, Πίτερ Οφορίκουε, ο οποίος έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα να επιστρέψει από την Μπουρκίνα Φάσο, όπου έλαβε μέρος με την εθνική ομάδα της χώρας του στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Με ελλείψεις, θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός τον Αρη, αύριο, στον επαναληπτικό αγώνα των προημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδας.

Χωρίς τον Μπλένταρ Κόλα και τους δύο Νορβηγούς Στράντλι και Μίκλαντ που βρίσκονται με την εθνική τους ομάδα στη Γαλλία, θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός τον Αρη, αύριο, στον επαναληπτικό αγώνα των προημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδας. Οι Νορβηγοί αναμένονται την Πέμπτη στην Αθήνα και θα τεθούν στη διάθεση του Βασίλη Δανιήλ για τον αγώνα με την ΑΕΚ, ενώ αντίθετα ο Κόλα υποβλήθηκε σε εγχείρηση και θα χάσει το μεγάλο ντέρμπι της 24ης ημέρας του πρωταθλήματος, που θα γίνει την Κυριακή στο Ολυμπιακό Στάδιο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,54 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,61, γαλλικό φράγκο προς 47,90, λίρα Αγγλίας προς 477,29, ελβετικό φράγκο προς 198,65, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 226,47, τη λίρα Κύπρου προς 546,47 και την ECU προς 317,39 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και το απόγευμα πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Ιόνιο νότιοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 3 με 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 20 και στα νησιά 9 με 17 βαθμούς.Αραιές νεφώσεις θα έχει στην Αττική,με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 7 με 20 βαθμούς. Παροδική συννεφιά θα έχει στη Θεσσαλονίκη, όπου το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 5 με 17 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 24 February 1998 - 9:00:18 UTC