Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πανελλήνιος διαγωνισμός για το Δημόσιο.
- Δήλωση Σημίτη για ΠΑΣΟΚ.
- Τσοχατζόπουλος για "γκρίζες ζώνες".
- Κύπρος - Σχηματισμός κυβέρνησης.
- Σκότωσε κατά λάθος συγχωριανό του.
- Καραμανλής - Επίθεση στην κυβέρνηση.
- Ρέππας για μονάδα της ΔΕΗ στη Φλώρινα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Το ντέρμπι Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ δεσπόζει στην σημερινή 23η αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Α εθνικής κατηγορίας.
- Η ήττα του Ολυμπιακού απο το Ηράκλειο με 90-79, χαρακτήρισε την 21η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας στο μπάσκετ.
- Η Κατερίνα Κόφφα πρωτευσε στα 200 μέτρα του διεθνούς μίτινγκ κλειστού στίβου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πανελλήνιος διαγωνισμός για το Δημόσιο.

Ολοκληρώνεται σήμερα ο πανελλήνιος διαγωνισμός για την κάλυψη 2353 θέσεων του Δημοσίου. Χθες, πρώτη μέρα του διαγωνισμού, τα ποσοστά αποχής έφτασαν το 55%, ενω σήμερα αναμένεται το ποσοστό αυτό να αυξηθεί. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν τον Απρίλιο, ενω οι προσλήψεις θα αρχίσουν απο τον Σεπτέμβριο.

Δήλωση Σημίτη για ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός,Κώστας Σημίτης,με δήλωσή του στην "Κ.Ε" επισημαίνει οτι ήρθε η ώρα για τη σύγκρουση με κατεστημένες ιδέες και παρωχημένες νοοτροπίες, ενω οι μάχες, που πρέπει να δοθούν ειναι οχι για αυτά που έφυγαν, αλλά για αυτά που έρχονται. Σε υποτονικό κλίμα ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ με την εκλογή νέας ηγεσίας.

Τσοχατζόπουλος για "γκρίζες ζώνες".

Ψευδαισθήσεις και φαντασιώσεις χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, για "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο. Στο Αιγαίο, τόνισε, δεν υπάρχει τίποτα για διαπραγμάτευση και ειναι απόλυτα οριοθετημένη η κυριαρχία των δυο χωρών στο Αιγαίο βάση της συνθήκης της Λωζάνης και του Παρισιού.

Κύπρος - Σχηματισμός κυβέρνησης.

Συνεχίζονται στην Κύπρο οι διαβουλεύσεις του νεοεκλεγέντος προέδρου, Γλαύκου Κληρίδη, για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης, αποκάλυψε οτι του έγινε πρόταση να αναλάβει το υπουργείο εξωτερικών την οποία απέρριψε. Τόνισε οτι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο υπο ίδρυση Συμβούλιο Εθνικής Πολιτικής.

Σκότωσε κατά λάθος συγχωριανό του.

Τραγωδία χθες το απόγευμα στην κοινότητα Νέας Βύσσας Ορεστιάδας, στον Εβρο. Αγρότης, που πυροβόλησε με καραμπίνα εναντίον σκύλου σκότωσε κατά λάθος συγχωριανό του. Δράστης ειναι ο Κωσταντίνος Αρβανιτίδης, 48 χρονών και θύμα ο φίλος του Ιωάννης Λεμπίδης, 51 χρονών. Ο δράστης τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Καραμανλής - Επίθεση στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, άσκησε χθες οξεία κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική κατά τη διάρκεια ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Ο κ. Καραμανλής δεν αναφέρθηκε στις εσωκομματικές εξελίξεις της ΝΔ και τόνισε οτι το κόμμα του θα ειναι η επόμενη κυβέρνηση.

Ρέππας για μονάδα της ΔΕΗ στη Φλώρινα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, επέκρινε χθες όσους αντιδρούν στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να αρχίσει η κατασκευή της μονάδας της ΔΕΗ στη Φλώρινα. Τόνισε οτι η διαδικασία που ακολουθήθηκε ηταν άψογη και όσοι διατυπώνουν επικριτικά σχόλια κινούνται απο ιδιοτελής σκοπούς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ντέρμπι Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ δεσπόζει στην σημερινή 23η αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Α εθνικής κατηγορίας.

Το ντέρμπι Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ δεσπόζει στην σημερινή 23η αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Α εθνικής κατηγορίας. Ο αγώνας θα αρχίσει στις

[05] Οι άλλοι αγώνες που θα αρχίσουν στις 3 ειναι: Καλαμάτα - Προοδευτική,

Παναχαϊκή - Απόλλων Αθηνών, Βεροια - Πανιώνιος, Καβάλα - Σκόντα Ξάνθη, Εθνικής - Πανηλειακός και Ηρακλής - ΟΦΗ. Αύριο θα γίνει ο αγώνας Ιωνικού - ΑΕΚ. Χθες ο Παναθηναϊκός κέρδισε στο Βύρωνα τον Αθηναϊκό με 3- 0.

Η ήττα του Ολυμπιακού απο το Ηράκλειο με 90-79, χαρακτήρισε την 21η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας στο μπάσκετ.

Η ήττα του Ολυμπιακού στην Κρήτη απο το Ηράκλειο με 90-79 στην παράταση χαρακτήρισε την 21η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας στο μπάσκετ. Στους άλλους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Περιστέρι - Πανιώνιος 79-75, ΠΑΟΚ - Λάρισα 73-58, Παναθηναϊκός - Παπάγου 90-67, Σπόρτιγκ - Δάφνη 67-54, Ηρακλής - Αρης 100-62. Σήμερα θα γίνει το παιχνίδι Απόλλωνος Πάτρας - ΑΕΚ. Ο αγώνας θα μεταδοθεί στις 6.30 απο τον Αντέννα.

Η Κατερίνα Κόφφα πρωτευσε στα 200 μέτρα του διεθνούς μίτινγκ κλειστού στίβου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η Κατερίνα Κόφφα πρωτευσε στα 200 μέτρα του διεθνούς μίτινγκ κλειστού στίβου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ με 22,71 που αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Στα 3.000 μέτρα ο Νότης Παπούλιας κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ με 7.43.66 ενω στα 60 μέτρα εμπόδια ο Σταμάτης Μάγος ισοφάρισε το πανελληνιο ρεκόρ με 7,70

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,63 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,39, γαλλικό φράγκο προς 47,83, λίρα Αγγλίας προς 477,49, ελβετικό φράγκο προς 198,79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 229,28, τη λίρα Κύπρου προς 546,25 και την ECU προς 316,89 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει σ'όλη τη χώρα και μόνο στα νότια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια - 1 με 17 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 1 με 19 και στα νησιά του Αιγαίου 8 με 18 βαθμούς. Αίθριο καιρό θα έχει στην Αττική και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 5 με 18 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, ενώ το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 3 με 17 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 22 February 1998 - 8:00:14 UTC