Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,15/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αποκλεισμένη η εθνική οδός στο ύψος των Τεμπών.
- Υπουργική σύσκεψη αύριο, με θέμα τις πρόσφατες καταστροφές απο τις πλημμύρες στο νομό Εβρου.
- Αρχές Μαρτίου τα σχέδια ανασυγκρότησης των ΔΕΚΟ.
- Εληξαν χθες οι εργασίες της ιδεολογικής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ.
- Νέα παρέμβαση Ανδριανόπουλου, με συνέντευξη στον "Τύπο της Κυριακής".
- Ολοκληρώνονται σήμερα οι εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ..
- Σήμερα ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο
- Για ανάδειξη συνέδρων ψηφίζουν σήμερα τα μέλη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
- Συνεδριάζει αύριο το ΔΗΚΚΙ για πρώτη φορά, υπό την προεδρία του Δημήτρη Τσοβόλα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη επι του Πανιωνίου με 77- 68.
- Τη SKODA Ξάνθης αντιμετωπίζει το απόγευμα ο Ολυμπιακός.
- Ευρωπαϊκές επιτυχίες για τις ομάδες υδατοσφαίρισης ανδρών της Βουλιαγμένης και του Ολυμπιακού.
- Ρεκόρ επιτυχιών κατά την πρώτη ημέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο στάδιο ειρήνης και φιλίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αποκλεισμένη η εθνική οδός στο ύψος των Τεμπών.

Αποκλεισμένη παραμένει από χθες το πρωί η εθνική οδός στο ύψος των Τεμπών. Στη Λάρισα, έφθασαν αργά το βράδυ απο την Αθήνα , ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Το μεσημέρι, θα συνεδριάσουν όλες οι συντονιστικές επιτροπές των αγροτών για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Από τα μεσάνυχτα, αποσύρθηκε το μπλόκο των αγροτών από τον κόμβο των Μαλγάρων. Ωστόσο, από σήμερα αναμένεται να στηθούν μπλόκα και σε άλλα σημεία των εθνικών οδών που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τις πόλεις της Βορείου και Ανατολικής Ελλάδας. Η κυβέρνηση απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στους αγρότες υπογραμμίζοντας τη βούλησή της να μην επιτρέψει την αιχμαλωσία του κοινωνικού συνόλου. Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάλεσε τους αγρότες να τηρήσουν την αρχική τους δέσμευση για μη αποκλεισμό του εθνικού οδικού άξονα. Η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που επισκέφθηκε τα μπλόκα των αγροτών, τους συνέστησε να μην πέσουν στην παγίδα του διαλόγου που προτείνει η κυβέρνηση και να συνεχίσουν τον αγώνα. Σήμερα, τα μπλόκα των αγροτών θα επισκεφθεί ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Υπουργική σύσκεψη αύριο, με θέμα τις πρόσφατες καταστροφές απο τις πλημμύρες στο νομό Εβρου.

Υπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο προκειμένου να εκπονηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τις πρόσφατες καταστροφές στο νομό Εβρου. Την τρίτη κυβερνητικό κλιμάκιο θα επισκεφθεί την περιοχή για να συζητήσει με τους κατοίκους που επλήγησαν, τα θέματα που τους απασχολούν και να δώσει λύσεις.

Αρχές Μαρτίου τα σχέδια ανασυγκρότησης των ΔΕΚΟ.

Στις αρχές Μαρτίου θα είναι έτοιμα τα επιχειρησιακά σχέδια των ΔΕΚΟ για εσωτερική αναδιοργάνωση, διαγραφή των χρεών, νέο εργασιακό καθεστώς και νέες επενδύσεις, αποκαλύπτει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Ο κ.Παπαντωνίου τονίζει οτι Κεντρική κυβερνητική επιδίωξη για τις ΔΕΚΟ θα είναι "όχι λιγότερες αποδοχές αλλά περισσότερη δουλειά". Στα επόμενα 5 χρόνια, αναφέρει, θα διατεθεί 1 τρισ. δρχ. για νέα τρένα και νέες σιδηροδρομικές γραμμές καθώς και 700 δισ. για ανανέωση του στόλου της Ολυμπιακής. Οι πολίτες, τονίζει, θα νιώσουν τις αλλαγές στις παρεχόμενες υπηρεσίες των ΔΕΚΟ από το 1998. Απομένει όμως, επισημαίνει, να επωφεληθούν ακόμα από τις εξοικονομήσεις που θα γίνουν στις ΔΕΚΟ και να δουν τους φόρους τους να μειώνονται. Τέλος, απορρίπτει το μοντέλο της πλήρους ιδιωτικοποίησης των δημοσίων επιχειρήσεων.

Εληξαν χθες οι εργασίες της ιδεολογικής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ.

Ολοκληρώθηκαν χθες οι διήμερες εργασίες της ιδεολογικής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ. Θα ακολουθήσουν περιφερειακές συνδιασκέψεις προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση στη βάση του ΠΑΣΟΚ, όπως δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, Κώστας Σκανδαλίδης. Χθες ακούστηκαν απόψεις για τη νέα διεθνή πραγματικότητα, ενω συζητήθηκαν θέματα όπως "κοινωνία-πολιτικές δυνάμεις" "περιβάλλον και αειφόρο ανάπτυξη".

Νέα παρέμβαση Ανδριανόπουλου, με συνέντευξη στον "Τύπο της Κυριακής".

Νέα παρέμβαση του Ανδρέα Ανδριανοπούλου μία ημέρα μετά το πολυσυζητημένο άρθρο του στον "Επενδυτή". Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στον "Τύπο της Κυριακής", ο πρώην υπουργός δεν κρύβει την έντονη δυσφορία του για τις διαγραφές στη Ν.Δ και δεν αποκλείει τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα. Ακόμη εξαπολύει ευθείες βολές κατά του Κώστα Καραμανλή λέγοντας ότι είναι αιχμάλωτος των νοσταλγών του πεθαμένου πια αντικομμουνισμού και της πολιτικής αντιπαράθεσης σε στιλ δεκαετίας του '50. Σε ό,τι αφορά στην προσωπική του πολιτική πορεία, απορρίπτει ουσιαστικά το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Ν.Δ.

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ..

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκλογές στις οργανώσεις της Ν.Δ. σε όλη τη χώρα για την ανάδειξη νέων προέδρων και συμβουλίων στις τοπικές επιτροπές, που διεξάγονται υπό τη σκιά των πρόσφατων διαγραφών. Στο μεταξύ άλλα 28 στελέχη της Ν.Δ. στο νομό Ηρακλείου αποχώρησαν από το κόμμα.

Σήμερα ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο.

Ψηφίζουν από το πρωί στην Κύπρο, για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Δημοκρατίας. Το ύπατο αξίωμα διεκδικούν οι υποψήφιοι Γλαύκος Κληρίδης και Γιώργος Ιακώβου. Η μάχη θα δοδεί στήθος με στήθος, καθώς οι δύο υποψήφιοι στον πρώτο γύρο είχαν πολύ μικρή διαφορά, περίπου μισής ποσοστιαίας μονάδας. Ρυθμιστής των εκλογών είναι το κόμμα ΕΔΕΚ του Βάσου Λυσσαρίδη, που άφησε τους οπαδούς του να ψηφίσουν ελεύθερα.

Για ανάδειξη συνέδρων ψηφίζουν σήμερα τα μέλη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Ολοκληρώνονται σήμερα οι προσυνεδριακές διαδικασίες της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, με τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη συνέδρων σε 58 νομαρχιακές επιτροπές σ' ολόκληρη τη χώρα. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, επεισόδια απειλήθηκαν το πρωϊ στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης, καθώς επιχειρήθηκε η διενέργεια σχετικών εκλογών στη Νομαρχιακή Επιτροπή Σπουδάζουσας ΤΕΙ Αθήνας, απο την πλευρά της ομάδας της απερχόμενης γραμματέως Τόνιας Αντωνίου, ενάντια στην απόφαση των ``εκσυγχρονιστικών`` που ``ελέγχουν`` την εν λόγω Νομαρχιακή , ν' απόσχουν απο τις διαδικασίες. Οταν το γεγονός υπέπεσε στην αντίληψη των επικεφαλής των ΤΕΙ Αθηνών κατασχέθηκε η κάλπη και τα σχετικά δικαιολογητικά. Η αποκαλούμενη "εκσυγχρονιστική" τάση απέχει του Συνεδρίου, χαρακτηριζοντας το ``παρωδία`` και χρεώνοντας στη σημερινή πλειοψηφία της οργάνωσης μηχανορραφίες για την ανακοπή του "εκσυγχρονιστικού" ρεύματος.

Συνεδριάζει αύριο το ΔΗΚΚΙ για πρώτη φορά, υπό την προεδρία του Δημήτρη Τσοβόλα.

Συνεδριάζει αύριο το απόγευμα, για πρώτη φορά, υπό την προεδρία του Δημήτρη Τσοβόλα, η κεντρική επιτροπή εκλογικού αγώνα του ΔΗΚΚΙ για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Θα συζητηθεί η τακτική του κόμματος στις εκλογές του Οκτωβρίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη επι του Πανιωνίου με 77- 68.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο κερδισμένος μετά τους αγώνες της 20ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ανδρών που έγιναν χθές. Και αυτό γιατί μετά από έναν επεισοδειακό αγώνα, νίκησε στη Νέα Σμύρνη 77-68 τον Πανιώνιο και προβάλει ως μεγάλο φαβορί για την είσοδο στην 4άδα. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από επεισόδια ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων με αποτέλεσμα να αποβληθούν οι Γιαννούλης, Καράγκουτης, Χάρβει, Σάκλφορντ, Μπαλογιάννης και Γιέλιτς. Ο αγώνας του Παπάγου με τον Ολυμπιακό θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα στις 6.30, ενα παιχνίδι που θα μετοδοθεί απευθείας απο τον ΑΝΤ- 1.

Τη SKODA Ξάνθης αντιμετωπίζει το απόγευμα ο Ολυμπιακός.

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Απόλλωνας, αφού στο πλαίσιο της 22ης ημέρας του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής, επικράτησε με 1-0 της Καλαμάτας στη Ριζούπολη. Σήμερα στις 16:45 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στην Ξάνθη την τοπική SKODA, χώρις το πρώτο σκόρερ Ιλία Ιβιτς. Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας απο το Σούπερ Σπόρ. Στους υπόλοιπους αγώνες, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Προοδευτική, ο Πανιώνιος την Παναχαική, η ΑΕΚ τον Ηρακλή, ο Πανηλειακός τη Βέροια, ο Ιωνικός τον Αθηναικό, ο ΠΑΟ τον Εθνικό και ο Οφης την Καβάλα.

Ευρωπαϊκές επιτυχίες για τις ομάδες υδατοσφαίρισης ανδρών της Βουλιαγμένης και του Ολυμπιακού.

Ευρωπαϊκές επιτυχίες για τις ομάδες υδατοσφαίρισης ανδρών της Βουλιαγμένης και του Ολυμπιακού. Η πρώτη ξεκίνησε με το δεξί στον ``κόκκινο`` όμιλο του κυπέλλου πρωταθλητριών, αφού νίκησε εύκολα, στο ΟΑΚΑ, με 10-6 τη γαλλική Νις. Ο δεύτερος στον πρώτο αγώνα για τη φάση των ``8`` του κυπέλλου κυπελλούχων, αναδείχθηκε ισόπαλος 6-6 στη Βαρκελόνη με την Καταλούνια. Ο επαναληπτικός θα γίνεις αρχές Μαρτίου στην Αθήνα.

Ρεκόρ επιτυχιών κατά την πρώτη ημέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο στάδιο ειρήνης και φιλίας.

Η Χριστίνα Πανάγου, σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μέτρα, με 54 δεύτερα 21 εκατοστά, κατά την διάρκεια των αγώνων της πρώτης ημέρας του πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που διεξάγεται στο στάδιο ειρήνης και φιλίας. Στο μεταξύ ο πρωταθλητής μας των δρόμων ταχύτητας, Αγγελος Παυλακάκης, έκανε νέο ατομικό ρεκόρ στα 60μ με 6.54. Στους αγώνες σημειώθηκαν δύο ρεκόρ νεανίδων και 1 εφήβων. Στις νεάνιδες τα σημείωσαν οι Αλεξάνδρα Κόμνου στο 60μ εμπόδια και η Ιωάννα Βολπάνου στο επι κοντώ. Ρεκόρ εφήβων έκανε ο Περικλής Ιακωβάκης στα 400μ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,62 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,20, γαλλικό φράγκο προς 47,79, λίρα Αγγλίας προς 477,43, ελβετικό φράγκο προς 199,30, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 232,88, τη λίρα Κύπρου προς 545,74 και την ECU προς 316,57 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα, εκτός από ανατολικά και βόρεια, όπου θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο νότιο Αιγαίο ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 2 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά 4 με 17 και στο Αιγαίο 10 με 16 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 15 February 1998 - 16:13:41 UTC