Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,14/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


- Από παρακαμπτήριους οδούς διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα Τέμπη, καθώς οι αγρότες προχώρησαν σε αποκλεισμό. - Στη Θεσσαλία θα περιοδεύσει σήμερα και αύριο η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
- Προσκλητήριο σε όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ο πρωθυπουργός κατα τη Συνδιάσκεψη του Κινήματος για ιδεολογικά θέματα. - Την Αθήνα επισκέπεται απο αύριο έως την Τετάρτη ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Γεβγκένι Πριμακόφ. - Περίοδο κρίσιμη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
- Υπέρ της αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής, τάχθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής. - Εκλογές διεξάγονται σήμερα και αύριο στις οργανώσεις της Ν.Δ. σε ολη την Ελλάδα.
- Εληξε τα μεσάνυχτα η προεκλογική εκστρατεία στην Κύπρο για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κυριακής. - Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στη νεολαία ΠΑΣΟΚ ενόψει του συνεδρίου. - Στο νοσοκομείο "Γ. Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης εισήχθη χθες ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας Ραμίζ Αλία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Ο Ανγκελ Ιορντανέσκου είναι και επίσημα από χθές

και για τα δύο επόμενα χρόνια ο νέος τεχνικός της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου. - Την παρέμβαση του υφυπουργού αθλητισμού, Ανδρέα Φούρα, για την κατάσταση στη διαιτησία, ζητά η ΠΑΕ ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ

[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

- Από παρακαμπτήριους οδούς διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα Τέμπη, καθώς οι αγρότες προχώρησαν σε αποκλεισμό.

Από παρακαμπτήριους οδούς διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα σημεία της εθνικής οδού, όπου έχουν στήσει μπλόκα οι αγρότες. Εντος της ημέρας θα συνεδριάσει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή για να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε επ`αόριστον αποκλεισμό του εθνικού οδικού άξονα. Οι αγρότες της βόρειας Ελλάδας που φαίνονται διχασμένοι, θα έχουν συνάντηση σήμερα στην Αθήνα με τον υπουργό Γεωργίας, Στέφανο Τζουμάκα. Για ανυπαρξία αγροτικής πολιτικής κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΝ, ενώ ο Δημήτρης Τσοβόλας κατέθεσε στη Βουλή σχετική ερώτηση στον πρωθυπουργό. Στη Θεσσαλία θα περιοδεύσει σήμερα και αύριο η Γ.Γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία μεταξύ άλλων θα επισκεφθεί τα Μάλγαρα και τα Τέμπη, όπου βρίσκονται οι αγρότες.
- Στη Θεσσαλία θα περιοδεύσει σήμερα και αύριο η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
- Προσκλητήριο σε όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ο πρωθυπουργός κατα τη Συνδιάσκεψη του Κινήματος για ιδεολογικά θέματα.

Προσκλητήριο σε όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κλείνοντας τις εργασίες της πρώτης ημέρας της Συνδιάσκεψης του Κινήματος για ιδεολογικά θέματα. Ο κ.Σημίτης επεσήμανε, ότι το Κίνημα δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της στροφής της προσοχής στα εσωκομματικά. Κλειδί της επιτυχίας πρόσθεσε, είναι μια νέα πολιτική λειτουργία όλων, με βάση τη συλλογικότητα. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε οτι το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2000 θα είναι και πάλι κυβέρνηση. Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική, είπε ότι γνωρίζει πως δοκιμάζονται τα χαμηλά οικονομικά στρώματα, αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει τομές, ανατρέποντας παραδοσιακές συμπεριφορές και κατεστημένα συμφέροντα.
- Την Αθήνα επισκέπεται απο αύριο έως την Τετάρτη ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Γεβγκένι Πριμακόφ.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει το υπουργείο Εξωτερικών στην επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει από αύριο έως την Τετάρτη στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Γεβγκένι Πριμακόφ. Ο κ.Πριμακόφ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τη Δευτέρα ο κ. Πριμακόφ θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο όπου θα εξεταστούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στην Ιρακινή κρίση. Παράλληλα θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα Βαλκάνια.
- Περίοδο κρίσιμη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Περίοδο που είναι η κρισιμότερη μετά το 1974 στις ελληνοτουρκικές σχέσεις χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας σε δείπνο που παρέθεσε στα μέλη της Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης είπε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει την παγίδα της έντασης, που προσπαθεί να στήσει η Αγκυρα, με κινήσεις που ενισχύουν τη θέση της ως δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, λέγοντας ότι η περίοδος που έρχεται είναι περίοδος κρίσιμων αποφάσεων και γι' αυτό η κυβέρνηση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να υπερασπισθεί με τον καλύτερο τρόπο τα εθνικά μας δίκαια. Χθες επαναλήφθηκαν στον Αιγαίο μαζικές παραβιάσεις και παραβάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.
- Υπέρ της αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής, τάχθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής.

Υπέρ της αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής, τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία της εταιρίας. Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε δυσοίωνο το μέλλον της Ολυμπιακής και κατηγόρησε την κυβέρνηση για τεράστιες ευθύνες στη μέχρι τώρα πορεία της εταιρίας. Τόνισε επίσης την ανάγκη να προωθηθούν τολμηρές λύσεις, ώστε η εταιρία να καταστεί βιώσιμη και ανταγωνιστική. Στο μεταξύ, συνεχίζεται το χάος με τις πτήσεις, καθώς το ιπτάμενο προσωπικό εξακολουθεί να αρνείται την υπερωριακή εργασία.
- Εκλογές διεξάγονται σήμερα και αύριο στις οργανώσεις της Ν.Δ. σε ολη την Ελλάδα.

Εκλογές διεξάγονται σήμερα και αύριο στις οργανώσεις της Ν.Δ. σε ολη την Ελλάδα, για την ανάδειξη των νέων προέδρων τους και των συμβουλίων των τοπικών επιτροπών. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής θα ψηφίσει το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Εβερτ και η κ. Μπακογιάννη αύριο στην Αθήνα, ενώ ο κ. Μητσοτάκης που στις προηγούμενες εκλογές είχε ψηφίσει στην Αθήνα βρίσκεται από χθες το απόγευμα στα Χανιά. Ολα αυτά γίνονται λίγες ημέρες μετά τις διαγραφές των έξι βουλευτών και την αναστάτωση που προκλήθηκε στο εσωτερικό του κόμματος. Στελέχη που αντιτίθενται στις διαγραφές με προκηρύξεις τους στη Θεσσαλονίκη που φέρουν την επωνυμία "Νέα Δημοκρατική Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία ``καλούν όλα τα μέλη των τοπικών επιτροπών να πάρουν μέρος μαζικά στις εκλογές και να καταψηφίσουν όσους υποστηρίζουν τις διαγραφές.
- Εληξε τα μεσάνυχτα η προεκλογική εκστρατεία στην Κύπρο για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κυριακής.

Εληξε τα μεσάνυχτα η προεκλογική εκστρατεία για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κυριακής. Τη προεδρία διεκδικούν ο Γλαύκος Κληρίδης και ο Γιώργος Ιακώβου. Οι δύο υποψήφιοι απηύθυναν μηνύματα προς τους ψηφοφόρους. Ο Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος επιδιώκει επανεκλογή, κάλεσε όλους όπως αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στις προκλήσεις που έρχονται. Ο Γιώργος Ιακώβου κάλεσε τους ΕΔΕΚίτες να τον τιμήσουν, με την ψήφο τους, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα υλοποιηθεί η πρόταση της ΕΔΕΚ και η δέσμευση που ανέλαβε έναντι του Βάσου Λυσσαρίδη.
- Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στη νεολαία ΠΑΣΟΚ ενόψει του συνεδρίου.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στη νεολαία ΠΑΣΟΚ ενόψει του συνεδρίου. Η πλειοψηφία του κεντρικού συμβουλίου της αποδίδει στην αποχώρηση από τιςπροσυνεδριακές διαδικασίες, της ομάδας της λεγόμενης εκσυγχρονιστικής τάσης, σε σενάρια κατάργησης της οργανωτικής αυτοτέλειας της νεολαίας και επιστροφής της στο παρελθόν.
- Στο νοσοκομείο "Γ. Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης εισήχθη χθες ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας Ραμίζ Αλία.

Στο νοσοκομείο "Γ. Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης εισήχθη αργά χθες το βράδυ ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας, Ραμίζ Αλία ο οποίος πάσχει αρκετα χρόνια από καρδιακή νόσο και τις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμένεται να χειρουργηθεί από τον καρδιοχειρούργο, Παναγιώτη Σπύρου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ανγκελ Ιορντανέσκου είναι και επίσημα από χθές και για τα δύο επόμενα χρόνια ο νέος τεχνικός της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου.

Ο Ανγκελ Ιορντανέσκου είναι και επίσημα από χθές και για τα δύο επόμενα χρόνια ο νέος τεχνικός της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου. Ο Ιορντανέσκου υπέγραψε το συμβόλαιο του με την ΕΠΟ και θ' αναλάβει τις τύχες της εθνικής μας τον Ιούλιο. Σε δηλώσεις του εμφανίστηκε σίγουρος για την επιτυχία του, που δεν θα είναι άλλη από την πρόκριση της εθνικής μας στο ΕΥΡΩ 2000.
- Την παρέμβαση του υφυπουργού αθλητισμού, Ανδρέα Φούρα, για την κατάσταση στη διαιτησία, ζητά η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Την παρέμβαση του υφυπουργού αθλητισμού, Ανδρέα Φούρα, ζητά η ΠΑΕ ΑΕΚ με επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου Λάκης Νικολάου. Στην επιστολή της αυτή η ''κιτρινόμαυρη'' ΠΑΕ αναφέρει, πως ''η κατάσταση με τη διαιτησία έχει πλέον ξεφύγει από κάθε νόμιμο έλεγχο. Κάθε εβδομάδα, κάθε αγωνιστική συμβαίνουν παρατράγουδα'' αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή και ζητείται η παρέμβαση του κ. Φούρα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,62 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,20, γαλλικό φράγκο προς 47,79, λίρα Αγγλίας προς 477,43, ελβετικό φράγκο προς 199,30, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 232,88, τη λίρα Κύπρου προς 545,74 και την ECU προς 316,57 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο στα ανατολικά και βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 2 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 17 και στα νησιά του Αιγαίου 8 με 16 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο σε όλη τη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς έως μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 15 February 1998 - 21:25:47 UTC