Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εκλογές σήμερα στην Κύπρο.
- Τεράστιες οι ζημιές στον Εβρο.
- Ντόρα Μπακογιάννη-Αντίθεση για διαγραφές.
- Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις.
- Αποκόλληση τουρκικού πλοίου.
- Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για Νομαρχιακές Επιτροπές.
- Νέα ταλαιπωρία στην Ολυμπιακή.
- Μερική άρση απαγόρευσης απόπλου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Παναθηναικός κέρδισε στη Βέροια την τοπική ομάδα με 3-0. - Αποψε ο αγώνας Περιστέρι-Αρης, στο Μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκλογές σήμερα στην Κύπρο.

Ψηφίζουν απο το πρωί 450 χιλιάδες περίπου Κύπριοι για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Το αξίωμα διεκδικούν 7 υποψήφιοι, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο σημερινός πρόεδρος, Γλαύκος Κληρίδης και ο υποστηριζόμενος απο το ΑΚΕΛ και το Δημοκρατικό Κόμμα, Γιώργος Ιακώβου, θα περάσουν στο δεύτερο γύρο, που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, 15 του μήνα. Πάντως, οι δημοσκοπήσεις για τον πρώτο γύρο δίνουν ελαφρύ προβάδισμα στον κ. Ιακώβου.

Τεράστιες οι ζημιές στον Εβρο.

Σε περισσότερα απο 100 χιλιάδες υπολογίζονται τα στρέμματα των καλλιεργήσιμων εκτάσεων που πλημμύρισαν απο την υποχώρηση φραγμάτων του ποταμού στο νομό Εβρου. Λόγω της υπερχείλισης έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο του νομού. Απο χθες το απόγευμα αγνοείται ο 28χρονος κυνηγός, Σπύρος Γαλατσίδας, απο τα Τρίκαλα Ημαθείας, όταν η βάρκα του ανατράπηκε στον ποταμό Εβρο.

Ντόρα Μπακογιάννη-Αντίθεση για διαγραφές.

Την αντίθεσή της με την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΝΔ εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον Πολύγυρο. Προσφέρουν, είπε, κακές υπηρεσίες όταν επιδιώκουν μερικοί άτυπο ρόλο Ηρακλέων του στέμματος και οδηγούν εκτός κόμματος στελέχη που έδωσαν το παρόν σε όλες τις μάχες. Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι θα παραμείνει στη Νέα Δημοκρατία και θα αγωνιστεί για την ενίσχυσή του. Ο πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής, θα μιλήσει σήμερα σε εκδήλωση των πολυτέκνων στο Αίγιο.

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

Με επαναλαμβανόμενους αποκλεισμούς τμημάτων της εθνικής οδού, συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στο νομό Θεσσαλονίκης. Χθες, απέβη άκαρπη η συνάντηση εκπροσώπων των αγροτικών συλλόγων Θεσσαλονίκης και Σερρών με τον υπουργό Γεωργίας, Στέφανο Τζουμάκα. Στη Λάρισα συνεδριάζει σήμερα η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων στη Θεσσαλία.

Αποκόλληση τουρκικού πλοίου.

Στα ανοιχτά της Κέρκυρας αναμένεται να επαναληφθούν απο το πρωί οι προσπάθειες για την αποκόλληση του τουρκικού σκάφους, "ΣΕ ΟΣΜΑΝ", το οποίο προσάραξε σε βραχονησίδα, ενώ κατευθυνόταν σε κροατικό λιμάνι. Στην περιοχή βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού, καθώς υπάρχει κίνδυνος να βυθιστεί το πλοίο, λόγω των ρηγμάτων που έχει υποστεί στα ύφαλά του. Αρχικά ο Τούρκος πλοίαρχος είχε αρνηθεί τη βοήθεια των ελληνικών αρχών,τελικά δέχθηκε να ρυμουλκηθεί.

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για Νομαρχιακές Επιτροπές.

Ψηφίζουν σήμερα 250 χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα για την ανάδειξη νέων νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος. Ο Κώστας Σημίτης, έχει δώσει σαφείς εντολές στα ηγετικά στελέχη, ώστε να επικρατήσει κλίμα ηρεμίας και να αποφευχθούν εντάσεις και παρασκηνιακές μεθοδεύσεις. Οι εκλογές αυτές θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές, αφού οι νέες νομαρχιακές επιτροπές θα προετοιμάσουν το κόμμα για το Συνέδριο και θα αξιολογήσουν τους υποψήφιους Νομάρχες και Δημάρχους.

Νέα ταλαιπωρία στην Ολυμπιακή.

Συνεχίζεται και σήμερα η ταλαιπωρία των επιβατών της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Η εταιρία ανακοίνωσε χθες ότι ματαιώνονται επτά πτήσεις του εξωτερικού και δύο του εσωτερικού, λόγω έλλειψης προσωπικού των Ιπταμένων Συνοδών- Φροντιστών.

Μερική άρση απαγόρευσης απόπλου.

Μερική άρση της απαγόρευσης του απόπλου των πλοίων, ανακοινώθηκε το πρωί απο το Λιμεναρχείο Πειραιά. Διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων μόνο για τις δυτικές Κυκλάδες, τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναικός κέρδισε στη Βέροια την τοπική ομάδα με 3-0.

Ο Παναθηναικός κέρδισε χθες στη Βέροια την τοπική ομάδα με 3-0. Το απόγευμα συνεχίζεται η 21η αγωνιστική με τα εξής παιχνίδια: Απόλλων-Πανιώνιος, Ηρακλής-Αθηναικός,Καλαμάτα-ΠΑΟΚ, Προοδευτική- ΣΚΟΝΤΑ Ξάνθης, Παναχαική- Πανηλειακός και Εθνικός-Ιωνικός. Στις 5 θα γίνει το παιχνίδι Καβάλας-ΑΕΚ και στις 7 ο αγώνας Ολυμπιακού-ΟΦΗ.

Αποψε ο αγώνας Περιστέρι-Αρης, στο Μπάσκετ.

Για το πρωτάθλημα Μπάσκετ της Α1 κατηγορίας σημειώθηκαν χθες τα εξής αποτελέσματα: Ηρακλής-Απόλλων Πατρών 81-91, ΠΑΟΚ-Δάφνη 88-65, Παναθηναικός- Πανιώνιος 95-77, Ηράκλειο-Παπάγου 73-62, Σπόρτινγκ-ΑΕΚ 63-82. Στις 6.30 το βράδυ θα γίνει το παιχνίδι Περιστέρι-Αρης, ενώ αύριο θα γίνει ο αγώνας Ολυμπιακού-Λάρισας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 288,70 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,75, γαλλικό φράγκο προς 47,96, λίρα Αγγλίας προς 475,28, ελβετικό φράγκο προς 199,14, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 232,42, τη λίρα Κύπρου προς 545,70 και την ECU προς 316,68 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Nεφώσεις αναμένονται σήμερα σε όλη τη χώρα αλλά βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα βρέξει στα δυτικά, ενώ στα ορεινά θα χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά έως μέτριοι, στα ανατολικά βόρειοι έως ισχυροί και το πρωί στο νότιο Αιγαίο πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -4 έως 7 βαθμούς, στα δυτικά από -1 έως 12 και στις υπόλοιπες περιοχές από 3 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα στην Αττική ισχυροί αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 4 με 11 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη -1 με 6 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 8 February 1998 - 8:00:14 UTC