Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Η επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία.
- Εκτιμήσεις κομμάτων για τις εξελίξεις που δρομολογούν οι διαγραφές.
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες.
- Κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα πανωτόκια.
- Πλήρη κάλυψη Πάγκαλου απο Σημίτη για τη συνέντευξη στη "Μιλιέτ".
- Χωρίς τρόλεϊ η πρωτεύουσα απο τις 10 π.μ. εως τις 3 μ.μ..
- Πιέσεις στην Αγκυρα ζήτησε ο Κληρίδης να ασκήσουν ΗΠΑ και Βρετανία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τον Κροάτη επιθετικό Γκόραν Τόμιτς απέκτησε η ΑΕΚ. - Με νίκη ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στον κλειστό στίβο η πρωταθλήτρια μας του μήκους Νίκη Ξάνθου.
- Νικηφόρα συνέχισαν τους αγώνες τους στην δεύτερη φάση της Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία.

Το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος από τα εξι διαγραφέντα στελέχη της ΝΔ αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια σαφής δήλωση προθέσεων προς αυτή την κατεύθυνση. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, είχε χθες αλλεπάλληλες συσκέψεις με συνεργάτες του, όπου συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις. Οπως τόνιζαν κύκλοι του προέδρου, με τις διαγραφές πέρασε οριστικά η φάση της εσωστρέφειας στο κόμμα.

Εκτιμήσεις κομμάτων για τις εξελίξεις που δρομολογούν οι διαγραφές.

Η κυβέρνηση απέδωσε τις διαγραφές στη ΝΔ στην ασάφεια της πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποκλείοντας, ωστόσο, το ενδεχόμενο ιταλοποίησης της ελληνικής πολιτικής ζωής. Η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, εκτιμά οτι οι υπόγειοι και υπέργειοι προβληματισμοί περί δεξιάς και κεντροαριστεράς αυξάνονται σημαντικά. Ο ΣΥΝ διαβλέπει ευρύτερες ανακατατάξεις στην πολιτική ζωή της χώρας. Η ΠΟΛΑΝ θεωρεί τις εξελίξεις στη ΝΔ δικαίωση της άποψης του Αντώνη Σαμαρά οτι οι διαφορές στα κόμματα είναι μεγαλύτερες απο τις διαφορές ανάμεσα στα κόμματα.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες.

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες, οι οποίοι σήμερα θα προχωρήσουν στον αποκλεισμό επι μιάς ώρας, της εθνικής οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης, εξω απο τη Λάρισα στο ύψος της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ. Επίσης, οι αγρότες του Ηρακλείου της Κρήτης θα αποκλείσουν το διεθνές αεροδρόμιο. Συγκεντρώσεις αγροτών θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα πανωτόκια.

Το αργότερο σε 15 μέρες θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο, το οποίο θα ρυθμίζει τους ανατοκισμούς των δανείων, δήλωσε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Η ρύθμιση θα αφορά τα μελλοντικά δάνεια και για πάροδο έξι μηνών από τη μη καταβολή των τόκων. Για τα παρελθόντα δάνεια δεν εχει οριστικοποιηθεί η απόφαση εξαιτίας της μη συγκέντρωσης των απαραίτητων στοιχείων και επανειλημμένων αλλαγών στο καθεστώς ανατοκισμού των τελευταίων ετών.

Πλήρη κάλυψη Πάγκαλου απο Σημίτη για τη συνέντευξη στη "Μιλιέτ".

Πλήρη κάλυψη στον υπουργό Εξωτερικών, Θεόδωρο Πάγκαλο, για τις πρόσφατες δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα "ΜΙΛΙΕΤ" παρείχε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας χθες στη Βουλή. Ο κ. Πάγκαλος στην συνέντευξη εκείνη είχε καλέσει την Αγκυρα να προσφύγει στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για οποιαδήποτε διεκδίκηση της απέναντι στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η αναφορά Πάγκαλου είναι στη γραμμή που ακολουθεί η Ελλάδα από το 1993 και υπογράμμισε με έμφαση ότι δεν υπάρχει αλλαγή πολιτικής.

Χωρίς τρόλεϊ η πρωτεύουσα απο τις 10 π.μ. εως τις 3 μ.μ..

Ακινητοποιημένα θα είναι απο τις 10 πμ έως τις 3 μμ τα τρόλεϊ, λόγω της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ. Θέμα της γενικής τους συνέλευσης ειναι ο καθορισμός δράσης για τη μη εφαρμογή της διάταξης, που ψηφίστηκε απο τη Βουλή και αφορά τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.

Πιέσεις στην Αγκυρα ζήτησε ο Κληρίδης να ασκήσουν ΗΠΑ και Βρετανία.

Πιέσεις στην Αγκυρα, ώστε να μετακινηθεί από τις αδιάλλακτες θέσεις της ενόψει του νέου γύρου των συνομιλιών, που προγραμματίζονται για το Μάρτιο, ζητεί να ασκήσουν οι ΗΠΑ και η Βρετανία, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης. Ο κ. Κληρίδης έστειλε σχετικές επιστολές στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τον Κροάτη επιθετικό Γκόραν Τόμιτς απέκτησε η ΑΕΚ.

Σαν το ``μεγάλο άλμα`` στην ποδοσφαιρική του καριέρα,αντιμετωπίζει, την μεταγραφή του στην ΑΕΚ, ο Κροάτης επιθετικός, Γκόραν Τόμιτς, ο οποίος παρουσιάσθηκε από τους υπεύθυνους της ΑΕΚ στους Ελληνες δημοσιογράφους. ``Είναι μία μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα μου και πιστεύω ότι θα την αξιοποιήσω, είπε χαρακτηριστικά ο 21-χρονος παίκτης. Ο νεαρός Κροάτης θα επιστρέψει σήμερα στην Ιταλία και θα επανέλθει στην Αθήνα αύριο. Ο Τόμιτς θα κάνει μία προπόνηση με την νέα του ομάδα και ενδέχεται να αγωνισθεί για λίγο στο Κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα.

Με νίκη ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στον κλειστό στίβο η πρωταθλήτρια μας του μήκους Νίκη Ξάνθου.

Με νίκη ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στον κλειστό στίβο η πρωταθλήτρια μας του μήκους Νίκη Ξάνθου, αφού η Ροδίτισσα άλτρια, με άλμα στα έξι μέτρα και 39 εκατοστά πήρε την πρώτη θέση στο διεθνές μίτινγκ, που έγινε στην πόλη Τάμερφορς της Φινλανδίας. Παράλληλα, εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η Χρύσα Ιακώβου στο διεθνές μίτινγκ που έγινε στην Ερφούρτη της Γερμανίας, αφού πρώτευσε στα 3000 μέτρα με 8:55.20.

Νικηφόρα συνέχισαν τους αγώνες τους στην δεύτερη φάση της Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ.

Νικηφόρα συνέχισαν τους αγώνες τους στην δεύτερη φάση της Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Οι πρωταθλητές επικράτησαν της Πόρτο με 73-54, ενώ η ''Ενωση'', πέτυχε την 10η νίκη της στη διοργάνωση, καθώς κέρδισε την ισραηλινή Χαποέλ Ιερουσαλήμ με 65-51.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,71 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,66, γαλλικό φράγκο προς 47,93, λίρα Αγγλίας προς 480,54, ελβετικό φράγκο προς 199,70, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,49, τη λίρα Κύπρου προς 547,51 και την ECU προς 316,84 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα αυτά που αρχικά θα είναι έντονα θα εξασθενήσουν μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι στα βόρεια ανατολικοί πολύ ισχυροί, στα δυτικά δυτικοί μέτριοι και στο Αιγαίο νότιοι θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 1 με 8, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 17 και στα νησιά του Αιγαίου 10 με 18 βαθμούς.Αστατο καιρό θα έχει στην Αττική με έντονες βροχές, νότιους ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 12 με 17 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες θα έχει η Θεσσαλονίκη, αλλά αργότερα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη πόλη 4 με 8 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 5 February 1998 - 8:00:18 UTC