Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-02-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέο ατύχημα με ορειβάτες στη Δράμα. Αγνοούνται 5 στο όρος Φαλακρό.
- Κλιμακώνεται σήμερα η αντιπαράθεση κυβέρνησης - συνδικάτων ΔΕΚΟ.
- Ανοίγει σήμερα ο νέος κύκλος των αγροτικών κινητοποιήσεων.
- Στο επίκεντρο οι εσωκομματικές διεργασίες του ΠΑΣΟΚ.
- Σεισμική δόνηση με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή του Μαραθώνα.
- Αναβολή στράτευσης σε όσους μετέχουν σε προγράμματα απεξάρτησης.
- Νέες αποκαλύψεις για σφαγές απο τον Αττίλα στην Κύπρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Το κύπελο Ελλάδας κατέκτησε η ομάδα μπάσκετ ανδρών του Αρη με νίκη 71-68 επι της ΑΕΚ.
- Ο Παναθηναϊκός συνετριψε τον Πανιώνιο με 6-1 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής.
- Οι Ντέμης Νικολαϊδης και Τόνι Σαβέβσκι θα είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στην ενδεκάδα της ΑΕΚ στο κρίσιμο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέο ατύχημα με ορειβάτες στη Δράμα. Αγνοούνται 5 στο όρος Φαλακρό.

Πέντε ορειβάτες απο τη Θεσσαλονίκη αγνοούνται απο χθες το μεσημέρι στο όρος Φαλακρό της Δράμας. Ερευνες για τον εντοπισμό τους έχουν ξεκινήσει σωστικά συνεργεία, τα οποία έχουν σπεύσει στην περιοχή, όπου οι καιρικές συνθήκες ειναι άσχημες. Χθες στο βουνό Ορβηλος πάλι της Δράμας δυο ορειβάτες από την Ξάνθη έχασαν τη ζωή τους, οταν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα. Νεκροί είναι Κώστας Μπαρουχτσής 52 χρόνων και Νικόλαος Βοϊβουτόπουλος, 46 χρόνων.

Κλιμακώνεται σήμερα η αντιπαράθεση κυβέρνησης - συνδικάτων ΔΕΚΟ.

Με στάση εργασίας στις συγκοινωνίες και συλλαλητήριο εξω απο τη Βουλή το απόγευμα την ώρα της ψήφισης της επίμαχης τροπολογίας κορυφώνεται η αντιπαράθεση συνδικάτων και κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό εχουν κηρύξει στάση εργασίας απο τις 3 μμ μέχρι τη λήξη της βάρδιας, ενώ στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία απο τις 5 μμ μέχρι το τέλος της βάρδιας. Επίσης, στην Ολυμπιακή αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στις πτήσεις, λόγω της στάσης εργασίας απο τις 5μμ εως τις 9μμ.

Ανοίγει σήμερα ο νέος κύκλος των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Με επίκεντρο τη Θεσσαλία ανοίγει σήμερα ο νέος κύκλος των αγροτικών κινητοποιήσεων. Σε μια επίδειξη δύναμης οι αγρότες χωρίς να αποκλείσουν σε αυτή τη φάση την εθνική οδό θα σταθμεύσουν εκατέρωθεν του δρόμου τα αγροτικά τους οχήματα. Στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες του νομού θα αποκλείσουν συμβολικά το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, ενω συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στο επίκεντρο οι εσωκομματικές διεργασίες του ΠΑΣΟΚ.

Στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας απο σήμερα οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ. Οι μεσολαβητικές προσπάθειες των κορυφαίων στελεχών του Κινήματος για την εξεύρεση συμβιβαστικής φόρμουλας για τους όρους διεξαγωγής του συνεδρίου της Ν. ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες μέρες, ενω την Κυριακή ολοκληρώνονται οι εσωκομματικές εκλογές με την ανάδειξη νέων νομαρχιακών επιτροπών. Αύριο συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο υπο τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, ο οποίος σήμερα θα έχει συνάντηση με τον κ. Σκανδαλίδη.

Σεισμική δόνηση με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή του Μαραθώνα.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή του Μαραθώνα σημειώθηκε στις 05.49 τα ξημερώματα.

Αναβολή στράτευσης σε όσους μετέχουν σε προγράμματα απεξάρτησης.

Αναβολή κατάταξης στις Ενοπλες Δυνάμεις θα παίρνουν οι χρήστες ναρκωτικών, που παρακολουθούν πρόγραμμα απεξάρτησης. Η αναβολή θα ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του έτους που προκύπτει, αν στην ημερομηνία έναρξης της θεραπευτικής αγωγής προστεθούν τρία χρόνια. Για τη χορήγηση της αναβολής απαιτείται αίτηση του ενδιαφερόμενου και βεβαίωση ή πιστοποίηση του Κέντρου Θεραπείας, στο οποίο έχουν ενταχθεί για θεραπευτική αγωγή.

Νέες αποκαλύψεις για σφαγές απο τον Αττίλα στην Κύπρο.

Ονόματα Τούρκων αξιωματικών, που έδωσαν εντολές για μαζικές σφαγές Ελληνοκυπρίων αμάχων το 1974 είναι έτοιμος να αποκαλύψει ο Κούρδος, Μουσταφά Ονγκάν, ο οποίος πήρε μέρος στην τουρκική εισβολή. Αλλος Κούρδος, πρώην στρατιώτης του Αττίλα, μιλά για στρατόπεδο στα κατεχόμενα, όπου βρίσκονται μαζικοί τάφοι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το κύπελο Ελλάδας κατέκτησε η ομάδα μπάσκετ ανδρών του Αρη με νίκη 71-68 επι της ΑΕΚ.

Ηρωϊκή επιτυχία γιά την ομάδα μπάσκετ ανδρών του Αρη, η οποία παρά τα μεγάλα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος, αφού στον τελικό του φάιναλ-φόρ, που έγινε χθές στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης, επικράτησε με 71-68 της ΑΕΚ μετά από μία συναρπαστική αναμέτρηση. Την τρίτη θέση πήρε ο Ολυμπιακός συντρίβοντας στον ``μικρό τελικό`` τον ``αιώνιο αντίπαλο`` του Παναθηναϊκό με 80- 56.

Ο Παναθηναϊκός συνετριψε τον Πανιώνιο με 6-1 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής.

Ο Παναθηναϊκός συνετριψε τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ με 6-1 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής. Εκεί ``συγκατοικεί`` με τον Ολυμπιακό που σήμερα αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια στο μεγάλο ντέρμπι της 20ης ημέρας. Μία αγωνιστική που επεφύλασε αρκετές εκπλήξεις όπως είναι η νίκη της Καλαμάτας με 2-1 μέσα στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου και η ισοπαλία 1-1 που απέσπασε η Βέροια στη Νεάπολη από τον Ιωνικό. Στους άλλους αγώνες, ο ΟΦΗ νικησε την Προοδευτική 3- 0,ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε ο Πανηλειακός του Απόλλωνα.Ο Ηρακλής νίκησε με 3-2 τον Εθνικό, ενώ Αθηναϊκός και Καβάλα έμειναν στο 0-0. Ισοπαλία με 2-2 είχαμε και στην Ξάνθη ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον ΠΑΟΚ.

Οι Ντέμης Νικολαϊδης και Τόνι Σαβέβσκι θα είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στην ενδεκάδα της ΑΕΚ στο κρίσιμο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Στο μεταξύ, οι Ντέμης Νικολαϊδης και Τόνι Σαβέβσκι θα είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στην αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ στο κρίσιμο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που αρχίζει στις 6.00 το απόγευμα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Σαβέβσκι έβγαλε κανονικά την χθεσιή προπόνηση, αφού δεν αισθάνθηκε ενοχλήσεις στα πλευρά, ενώ ο Νικολαϊδης, μπορεί να μην γυμνάστηκε, αφού συνέχισε την θεραπεία στην μέση του, αλλά όλα δείχνουν ότι θα είναι σε θέση τελικά να ξεκινήσει τον σημερινό αγώνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,15 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,90, γαλλικό φράγκο προς 47,98, λίρα Αγγλίας προς 478,41, ελβετικό φράγκο προς 199,12, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,42, τη λίρα Κύπρου προς 546,07 και την ECU προς 317,39 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές χιονοπτώσεις,στα ορεινά, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, θα πλήξει ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Από το βράδυ όμως και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι ανατολικοί ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 0 με 9 βαθμούς,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 15 και στο Αιγαίο 8 με 16 βαθμούς.Συννεφιά, με πρόσκαιρη βροχή, αλλά βελτίωση από το απόγευμα, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 7 με 15 και 3 με 8 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 2 February 1998 - 8:00:15 UTC